Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cmarin
Anonymous Founder έγραψε:Αν μιλάμε για Ελλάδα, όποιος ενδιαφέρεται να κάνει οπωσδήποτε μια κουβέντα με τον cmarin.
Ναι παιδιά, όποιος θέλει χωρίς πρόβλημα με πμ....

.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#828885 Τι κοιτάμε σε IP camera με PoE (θα πάρω και PoE switch), εξωτερικού χώρου, χωρίς απαραίτητη παρουσία DRV (να γράφει σε κάρτα μνήμης ή/και cloud-δωρεάν) και δυνατότητα προβολής remote χωρίς απαραίτητη σύνδεση VPN ; Σειρήνα και οπτικό zoom θα ήταν θετικά +. Μέχρι 50-60€ καλά θα ήταν.

Έχω synology DS220j αν μπορεί να παίξει το ρόλο DVR ή αν δεν κάνει έχω κι ένα raspberry στην άκρη, αν μπορεί.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#828910 Σε τέτοια τιμή θα βρεις φτηνές κινεζιές, στις οποίες μην εμπιστευθείς το cloud. Μπορεί να κλείσει οποιαδήποτε στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#828917 DVR με SD κάρτα δεν είναι πραγματικά ασφαλές. Πρέπει να στέλνει και στο cloud, αλλιώς ο ληστής αρκεί να καταστρέψει την κάμερα. Ψάχνεις για κάμερα με υποστήριξη ONVIF και RTST και είσαι ΟΚ. Η Hikvision γενικώς τα υποστηρίζει, όπως και η Dahua. Τώρα η τιμή που ψάχνεις είναι χαμηλή, αλλά δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάμερες και σε αυτά τα λεφτά, αλλά θέλουν ψάξιμο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#828926 Γι'αυτό ανέφερα και το Synology ώστε να καταγράφει κι εκεί αν υποστηρίζει φυσικά την κάμερα.
πχ Hikvision που θεωρείται αξιόλογη μάρκα βλέπω φθηνό μοντέλο https://www.skroutz.gr/s/32203047/Hikvi ... 2-8mm.html
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#828945 Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις Ezviz. Δεν γνωρίζω όμως αν τα φτηνά μοντέλα της υποστηρίζουν ONVIF και RTST. Έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο HF, ότι αν γράφει μόνο στην κάρτα τότε ο ληστής μπορεί απλά να την πάρει και να μην δεις τίποτα. Εκτός και αν την τοποθετήσεις σε σημείο που να μην έχει πρόσβαση.
Στις EZVIZ να έχεις απλά το νου σου, γιατί το ίδιο μοντέλο μπορεί να βγαίνει με τρεις διαφορετικούς φακούς (από full ευρυγώνιος έως tele).
Άβαταρ μέλους
By glf
#828960 Δημήτρη, από τη στιγμή που θα έχεις NVR (το synology) δε χρειάζεσαι κάρτες SD. Και backup σε cloud..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#829029 Θα χρειαστεί να αλλάξω και τις εσωτερικές κάποια στιγμή. Ξέρουμε πόσες μπορεί να σηκώσει το synology ?
Άβαταρ μέλους
By cmarin
Dimitris_P έγραψε:Γι'αυτό ανέφερα και το Synology ώστε να καταγράφει κι εκεί αν υποστηρίζει φυσικά την κάμερα.
πχ Hikvision που θεωρείται αξιόλογη μάρκα βλέπω φθηνό μοντέλο https://www.skroutz.gr/s/32203047/Hikvi ... 2-8mm.html
Αν δεν έχεις μεγάλες αποστάσεις και ιδιαίτερες απαιτήσεις σε analytics, αυτή είναι μια χαρά! Δεν παίρνει SD βέβαια.
Τα υπόλοιπα όπως τα λέει ο HF.

.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#829062 Επανερχόμενος στα Ajax, είναι DIY-able ή απαιτούν εγκαταστάτη;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829075 Αν πας για το ασύρματο, απολύτως DIY-able. Έχε υπόψιν σου όμως πως αν το παρακάνεις με τους αισθητήρες, θα σου βγει μεγάλο κοστούμι. Αν δε δεν έχεις δικό σου σπίτι και είσαι στο νοίκι, επιλογή μονόδρομος για μένα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#829080 Για δικό μου σπίτι, θα ήθελα το Plus hub για wifi, και μετά ίσως 5-6 ραντάρ, 2 σίγουρα επαφές για πόρτες με option για παραπάνω αν βάλω σε κάθε παράθυρο. Ασύρματα εννοείται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829097 Ραντάρ έχουν αξία νομίζω στα μπαλκόνια, μέσα στα δωμάτια λιγότερο. Αν τον πιάσει στο μπαλκόνι, δεν χρειάζεσαι στα δωμάτια, αν δεν τον πιάσει, δεν θα τον πιάσει και στα δωμάτια (θα ξέρει τι να κάνει για να το αποφύγει).
Θέλω να πω, στο δικό μου μυαλό, ραντάρ και κάμερες σαν συνδυασμός, είναι πολύ πιο δυνατός από αισθητήρες σε πόρτες και παράθυρα.