Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
pro έγραψε:Εγώ δεν σου είπα την άποψη μου. Σ έδωσα πίνακες με τιμές. Θες να το πάμε συγκεκριμένα; Λάρισα πχ που δεν είναι και η φτηνότερη επαρχιακή και έχει και πολλά στοιχεία μεγάλης πόλης, νεόδμητο καρακεντρο 2000 το μέγιστο. Για πες Βριλήσσια αντίστοιχο...
.

2000 €/τμ το μέγιστο, δεν παίζει. Ούτε Λάρισα ούτε πουθενά. Αλήθεια τώρα, τα υλικά έχουν πάει στο θεό.
Εννοείται ούτε Βριλήσια βρίσκεις με αυτά τα λεφτά νεόδμητο, σχεδόν πρέπει να διπλασιάσεις το ποσό.
Στα Γιάννενα πάντως στο κέντρο, νεόδμητο με λιγότερο από 3000€/τμ αποκλείεται να βρεις.
pro έγραψε:Εξέλιξη έχεις στην καριέρα, δεν το συζητάμε. Γι αυτό είχα έρθει κι εγώ εκεί. Το αν σ αρκεί αυτό είναι το θεμα και τι προτεραιότητες εχεις. Καριέρα; οικογένεια; ήρεμη ζωή; ποιοτικό χρόνο; γιατί όλα μαζί δεν παίζουν.

Εγώ είμαι τυχερός πάντως και τα έχω όλα αυτά. :oops:
Δεν λέω πως είναι εύκολο για όλους, λέω πως για μένα θα ήταν πιο δύσκολο στην επαρχία.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#828946 Απορίας άξιον είναι ποιος Θα θελήσει νεόδμητο διαμέρισμα στο κέντρο των Ιωαννίνων όταν στα 5 λεπτά με τα πόδια βρίσκεται στο Σταυράκι ,στο Μόντε Κάρλο της Ηπείρου.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
g8777 έγραψε:Απορίας άξιον είναι ποιος Θα θελήσει νεόδμητο διαμέρισμα στο κέντρο των Ιωαννίνων όταν στα 5 λεπτά με τα πόδια βρίσκεται στο Σταυράκι ,στο Μόντε Κάρλο της Ηπείρου.

+1 :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#828951 Θα μπω, 2000€ νεόδμητο μου φαίνεται απίστευτο σήμερα, αν βρω, όμως, στο δίνω πως έχεις απόλυτα δίκιο και δεν επιμένω άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hellenic tifosi έγραψε:Το να πας επαρχία και να μείνεις στο κέντρο της πόλης δεν είναι λίγο.... αυτογκολ;
Ακριβώς το ανάποδο ισχύει.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#828954 Νταμπλ ποστ
Τελευταία επεξεργασία από Dodger και 03 Αύγ 2023, 18:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#828955 Γνωστό μου ζευγάρι (αντρόγυνο, χωρίς παιδί ακόμη) παράτησαν την Αθήνα (Παγκράτι συγκεκριμένα) και πήγαν να μείνουν στο σπίτι που τους άφησε η συγχωρεμενη η γιαγιά της γυναίκας, σε χωριό στα Βαρδούσια. Άνοιξαν ένα μικρό καφενείο και πλέον έχουν και τοπικά προϊόντα. Πρέπει να είναι οι ευτυχέστεροι άνθρωποι του κόσμου, όποτε μιλάμε αυτό μου βγάζουν. Έρχονται Αθήνα να δουν συγγενείς και φεύγουν την επόμενη μέρα τρέχοντας. Αν μπορούσα θα το έκανα νύχτα...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:ΜΩΡΉ ΚΟΥΦΑΛΑ.

:s_rofl

μιλα καλυτερα γτχμ :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#828957 Τελευταια φορα που κατεβηκα Αθηνα λαλησα. Πηγαμε στο The Mall και ξεκινας με μειον 10.10 Ευρα με το καλημερα, χωρις να πιεις ουτε καφε εκει. Μπες/βγες Αττικη οδο 5.60 και 4.5 το παρκινγκ.

Η αντιστοιχη "βολτα στο εμπορικο κεντρο" στη Θεσσαλονικη μας κοστιζει 2 Ευρωπουλα το παρκινγκ στο Cosmos και μηδεν στο Οne Salonica που ειναι δωρεαν το παρκινγκ.

Ενοικια που εχω ψαξει τελευταια και στις 2 πολεις παλι πιο τσιμπημενα στην Αθηνα. Βαλε και τις μεγαλες αποστασεις και την περισσοτερη κινηση που εχει η Αθηνα μεγαλωνει ακομα παραπανω η διαφορα στο κοστος διαβιωσης και στο χρονο που σου "τρωει" η καθε πολη.

ΧαιΦαι οπως σου ειπαν οι υπολοιποι (και παραδεχτηκες κι ο ιδιος), ανηκεις στους προνομιουχους. Με μια πολυ καλη δουλεια που δυσκολα θα εβρισκες σε αλλη πολη. Ειδικα αν ειναι οπως φανταζομαι τα πραγματα και εχεις και δωρεαν καυσιμο απο την εταιρια σου, επισης συμβαλει στο να μη σου κακοφαινονται τοσο πολυ οι αποστασεις. Αν τελος σου πληρωνει η εταιρια και τιποτα διελευσεις/διοδια στην Αττικη οδο, εισαι πραγματικα αρχοντας.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#828958 Οι μεγαλουπολεις είναι καλές όταν είσαι νέος, φοιτητής, φερελπις εργαζόμενος, καγκουρας που ψάχνει γκόμενα κοκ.

Όταν περάσεις τα 30-35 έχεις ή σκοπεύεις να κάνεις οικογένεια, έχεις βγει, έχεις χαρεί τις επιλογές που σου δίνει και έχεις κατασταλάξει επαγγελματικά, τότε μια μετρίου προς μεγάλου μεγέθους (>40-50.000 κατοίκων) επαρχιακή πόλη είναι ότι πρέπει αρκεί να έχει βασικές παροχές σε σχετικά κοντινές αποστάσεις.

Προσωπικά θα εμένα άνετα σε οποιαδήποτε θεσσαλική πόλη Βόλο-Λάρισα-Καρδίτσα-Τρικαλα γιατί είναι κοντά παντού, νοσοκομεία έχει μια χαρά σε ακτίνα μιας ώρας, παραλίες, βουνά, εκδηλώσεις μετά και άνευ κλαρινου και γενικά peace of mind.
Η ζεστα είναι ντιπ αποκαρδιωτικη αλλά τι α κανς.

Η επόμενη επιλογή μου θα ήταν μεγάλο νησί Κρήτη, Λέσβος, Κέρκυρα

Έχει όμως και μικρότερες πόλεις τύπου Κατερίνη-Ξάνθη που αξίζουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
Dodger έγραψε:Γνωστό μου ζευγάρι (αντρόγυνο, χωρίς παιδί ακόμη) παράτησαν την Αθήνα (Παγκράτι συγκεκριμένα) και πήγαν να μείνουν στο σπίτι που τους άφησε η συγχωρεμενη η γιαγιά της γυναίκας, σε χωριό στα Βαρδούσια. Άνοιξαν ένα μικρό καφενείο και πλέον έχουν και τοπικά προϊόντα. Πρέπει να είναι οι ευτυχέστεροι άνθρωποι του κόσμου, όποτε μιλάμε αυτό μου βγάζουν. Έρχονται Αθήνα να δουν συγγενείς και φεύγουν την επόμενη μέρα τρέχοντας. Αν μπορούσα θα το έκανα νύχτα...

Τα απογεύματα, βράδια του Φθινοπώρου/Χειμώνα πως αντέχουν;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
pro έγραψε:Εγώ δεν σου είπα την άποψη μου. Σ έδωσα πίνακες με τιμές. Θες να το πάμε συγκεκριμένα; Λάρισα πχ που δεν είναι και η φτηνότερη επαρχιακή και έχει και πολλά στοιχεία μεγάλης πόλης, νεόδμητο καρακεντρο 2000 το μέγιστο. Για πες Βριλήσσια αντίστοιχο...

.
Καλά προφανώς
Και Τρίκαλα το ίδιο

Δεν υπάρχει σύγκριση με Αθήνα, ακόμα και για μέτρια προάστια