Χρήστος Λάππας έγραψε:Είπε κανείς ότι δεν είναι;Όχι, κανείς δεν είπε το είπε επί λέξη αλλά εσύ βγάζεις και πλεόνασμα (αν δεν υπήρχαν οι τόκοι). Υπάρχουν όμως.
Και το χρέος μεγαλώνει , άρα δεν εξυπηρετείται όπως θα έπρεπε.
Χρήστος Λάππας έγραψε: Τα χρέη της ΝΔ έρχονται πολύ πριν τον Κούλη ο οποίος όντως έχει συμμαζέψει αρκετά πράγματα* σε βαθμό που θα είχε και πλεόνασμα αν δεν υπήρχαν οι τόκοι.
Με αυτή τη λογική, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη κυβέρνηση ΑΝ δεν είχαν υπογράψει μνημόνια ΝΔ ΠΑΣΟΚ και η γιαγιά μου θα ήταν κουμπαράς αν είχε το πιπι της στο κεφάλι.
*Τελικά έχεις όντως άποψη, απλα δεν την εκφράσεις.
Adriver έγραψε:Serf έγραψε:
![]()
![]()
![]()
Αμφισβητείς τα νούμερα;; Ή λέμε για να λέμε;;
Από τον ιστότοπο της ΝΔ μας κάνουν;
https://apps.nd.gr/wp-content/uploads/2 ... os2022.pdf
By the way, ακόμα κι αν ξεχνούσαμε τα έξοδα τόκων, η επίδοση του '22 είναι χειρότερη από του '21!
Νομίζω μπορείς να δεις και καλά στοιχεία σε αυτό τον ισολογισμό, τουλάχιστον όσον αφορά στη διαχείριση Μητσοτάκη.
Μέσα στο χρόνο χρεώνεται 47,17 εκατομμύρια € τόκους ενώ η χρονιά κλείνει με έλλειμμα 44,59 εκ €. Δηλαδή χωρίς τόκους θα είχε πλεόνασμα περίπου 2,6 εκατομμύρια €.
Το 2021 προφανώς ήταν πολύ καλύτερο με 42,43 εκ € τόκους και έλλειμμα χρονιάς 34,12 εκ €. Δηλαδή χωρίς τόκους θα είχε πλεόνασμα περίπου 8,3 εκατομμύρια €. Το χρέος αυξήθηκε όμως ....
Προφανώς δεν χρειάζεται να είμαστε ο Βαρουφάκης, για να καταλάβουμε ότι το χρέος δεν είναι δυνατόν να ξεπληρωθεί ποτέ με τέτοιους τόκους που αντιστοιχούν σε επιτόκιο 11-12% και οι οποίοι είναι πολλαπλάσιοι από τα έσοδα.
Αν ήταν ποδοσφαιρικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα είχαν μηδενίσει το κοντέρ και θα έπαιζαν μπάλα καθαροί. Εξάλλου έπεσαν κατηγορία πριν μερικά χρόνια.
Για τον ισολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ τι γνώμη έχεις? https://www.syriza.gr/upload/148767_1.pdf
(δεν ξέρω να αναρτήσω εικόνα του πίνακα, να θέλει κάποιος ας το βάλει)
Τόκοι μόνο 3.169 € αλλά με μείον 1,13 εκ. € έλλειμμα χρονιάς. Έλλειμμα από δαπάνες, όχι από τοκογλυφία των τραπεζών!
Τα "Διάφορα Έξοδα" είναι 6.901.167,47 €, ποσό μεγαλύτερο από την "κρατική τακτική χρηματοδότηση" 6.070.066,42 €
Εν κατακλείδι, το πόσο χρέος έχουν συσσωρευμένο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι θέμα ιστορίας και όχι διαχείρισης του παρόντος.
Ήταν τα μεγάλα κόμματα τον καιρό των παχειών αγελάδων ... που έκλειναν όλα τα εισιτήρια της ΟΑ και αν ήθελες να ψηφίσεις έπρεπε να τους ζητήσεις εισιτήριο και να ταξιδέψεις δωρεάν!!!
Καλά παντού μπορείς να δεις καλά στοιχεία άμα το θέλεις πολύ, αλλά το πινακάκι δείχνει το αντίθετο από καλή διαχείριση οικονομικών.
Επίσης αυτό το αν δεν είχε χρέη σε δανεισμό θα είχε πλεόνασμα είναι ωραίο,να το λέμε και ως χώρα: Αν δεν χρωστάμε τόσες φορές το ΑΕΠ σε δάνεια τα πάμε περίφημα.
Αν δούμε τι έκανε η διαχείριση Μητσοτάκη μεταξύ 2 περιόδων
Έσοδα:
Κρατική χρηματοδότηση: Αύξηση κατά 25%
Έσοδα από ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις: Μείωση κατά 54%
Εκτίναξη σε έξοδα:
Αμοιβές και Έξοδα Προσωπικού: +80,63%
Αμοιβές τρίτων: +1801,82%
Διάφορα έξοδα: +142,37%
όσο το ξέχασα να πληρώσω την Cosmote αυτό το μήνα. Μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.
FYI, το πού βρίσκουν τα κόμματα τα χρήματα και υπάρχουν είναι αντικειμενικά σοβαρό θέμα
και ακόμα περισσότερο για αυτούς που ενδιαφέρονται για την ίδια την δημοκρατία.
Όχι μόνο δεν είναι συζήτηση καφενείου αλλά έχει πάρει διαστάσεις και σε άλλες χώρες εξ ού και ο ΟΟΣΑ έχει ασχοληθεί με αυτό.

Ακεραιότητα στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων στην Ελλάδα

Φιξδ
------
saxon_747 έγραψε:Με αυτή τη λογική, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη κυβέρνηση ΑΝ δεν είχαν υπογράψει μνημόνια ΝΔ ΠΑΣΟΚ και η γιαγιά μου θα ήταν κουμπαράς αν είχε το πιπι της στο κεφάλι.
.
Αν δεν είχαν υπογράψει μνημόνια ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε γίνει φτάσει ποτέ να γίνει κυβέρνηση αγαπητέ.
(πολύ αργότερα το έκανε ταλιράκια η Αχτσιόγλου)

Πάμε
Χρήστος Λάππας έγραψε:saxon_747 έγραψε:Με αυτή τη λογική, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη κυβέρνηση ΑΝ δεν είχαν υπογράψει μνημόνια ΝΔ ΠΑΣΟΚ και η γιαγιά μου θα ήταν κουμπαράς αν είχε το πιπι της στο κεφάλι.
.
Αν δεν είχαν υπογράψει μνημόνια ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε γίνει φτάσει ποτέ να γίνει κυβέρνηση αγαπητέ.
(πολύ αργότερα το έκανε ταλιράκια η Αχτσιόγλου)
Φαντάσου πόσο κακό έκαναν στη χώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
saxon_747 έγραψε:
To ξέρω μάτια μου, υπομονή.
Corto Maltese έγραψε:Ειδικά οι πολιτευτές της ΝΔ ορθώς πάνε σπίτια τους γιατί και στην καρέκλα τους πήγαν με τους ίδιους όρους. Με μιντιακά τερτίπια ανέβηκαν με τα ίδια φεύγουν. Ταιριαστό το βρίσκω
Το θέμα είναι να μην τους αντικαθιστούν αντίστοιχοι, αλλά πολλά ζητάω στη χώρα του 41%
Πολύ θα ήθελα να μάθω επίσης τις σκέψεις των γνωστών μας στο φόρουμ για το πως το κόμμα της χρηστής οικονομικής διαχείρισης και της κοινής λογικής θα αποπληρώσει τα 400εκ. που χρωστάει όταν έχει έσοδα 13εκ (είμαι γενναιόδωρος) και έξοδα 57εκ...
Και πως συμβαδίζουν αυτά με τη χρηστή οικονομική διαχείριση
Βέβαια, όλως τυχαίως, ο καλός μας φίλος έχει άποψη μόνο για όσα θεωρεί πως είναι υπέρ ενός συγκεκριμένου κόμματος και κατά ενός άλλου συγκεκριμένου κόμματος, ποτέ το ανάποδο όμως...

Χρήστος Λάππας έγραψε:Στο Petrolheads τα δάνεια της ΝΔ είναι θέμα ύψιστης σημασίας, αλλά μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο, κομμάτι της κοινωνίας δεν δίνει δεκάρα τσακιστή.
Είπαμε, 41%

Εντωμεταξύ είμαι σίγουρος ότι η θεία μου στο χωριό σχολίαζε θετικά χθες στο καθιερωμένο απογευματινό κουτσομπολιό με τη γειτόνισσα τα κέρδη ρεκόρ της Aegean και το πόσο καλό είναι για τη χώρα

Χρήστος Λάππας έγραψε:(Δεν ρωτάω κάποιον συγκεκριμένα) Τελικά ο Adriver έχει δίκιο για αυτά που έγραψε για τους ισολογισμούς ΝΔ επί Μητσοτάκη, αλλά και τον ισολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ;
Έχει δίκιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έκανε σωστή διαχείριση των οικονομικών του, αλλά έχει άδικο στο ότι η ΝΔ δεν θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τα χρέη της. Και ότι ο Μητσοτάκης κάνει σωστή διαχείριση.
Η διαφορά είναι πως αν το έκανε αυτό η επιχείρηση που εργάζομαι, και κάθε επιχείρηση, (αυτό που κάνει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης), οι τράπεζες θα είχαν κατασχέσει ότι έχει και δεν έχει η επιχείρηση και ο επιχειρηματίας (που εγγυάται προσωπικά τα δάνεια) σε χρόνο dt. Μιλάμε για έξοδα 5πλάσια από τα έσοδα και χρέη 35πλάσια από τα έσοδα...
Ενεργητικό @@ έχει...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:
Εντωμεταξύ είμαι σίγουρος ότι η θεία μου στο χωριό σχολίαζε θετικά χθες στο καθιερωμένο απογευματινό κουτσομπολιό με τη γειτόνισσα τα κέρδη ρεκόρ της Aegean και το πόσο καλό είναι για τη χώρα
Επειδή μάλλον σου διέφυγε, δεν ήμουν εγώ αυτός που παρέθεσε τα κέρδη της aegean. Ήταν ένας άλλος σύντροφος που ανέφερε το ρεκόρ κερδοφορίας της εταιρίας ως κάτι αρνητικό (!) , και από εκεί ξεκίνησε η συζήτηση.
Χρήστος Λάππας έγραψε:markvag έγραψε:
Επειδή μάλλον σου διέφυγε, δεν ήμουν εγώ αυτός που παρέθεσε τα κέρδη της aegean. Ήταν ένας άλλος σύντροφος που ανέφερε το ρεκόρ κερδοφορίας της εταιρίας ως κάτι αρνητικό (!) , και από εκεί ξεκίνησε η συζήτηση.
Ζητώ ταπεινά συγνώμη!
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Και σύμφωνα με τον ΧΛ εγώ θα έπρεπε να χαίρομαι. Παράνοια.
ΥΓ: Αν ήμουν μέτοχος, θα είχα καθε λόγο να χαίρομαι, σε κάθε άλλη περίπτωση, ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ την κερδοφορία τους, δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ λόγο να χαίρομαι. Το αντίθετο ακριβώς.