Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
rafi έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Κανένα απολύτως.

Πρέπει να κάνω κάποιο σχόλιο για τα δάνεια της ΝΔ;
Σαν αντικειμενικός αναλυτής με κριτική άποψη όπως αυτοπλασαρεσαι, φανατικος υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς πιστεύω ολο το φόρουμ περιμένει να κάνεις ένα σχόλιο.

.

Α, ναι; έτσι "αυτοπλασάρομαι";

Από περιέργεια, θα ήθελες να υποδείξεις ένα μήνυμα μου στο οποίο εγώ είπα (ή έστω υπονόησα) ότι είμαι "αντικειμενικός αναλυτής με κριτική άποψη";

"Το forum" μπορεί να περιμένει όσο θέλει. Σχολιάζω μόνο πράγματα για τα οποία έχω άποψη, όχι πράγματα για τα οποία άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να εκφράσω άποψη.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πρέπει να κάνω κάποιο σχόλιο για τα δάνεια της ΝΔ;

Οχι δεν πρεπει να κανεις κανενα σχολιο.

Αν θελεις ομως, μου απαντας στην εξης ερωτηση...

Ξερεις 2 ατομα. Ο ενας δε χρωσταει φραγκο σε κανεναν κι ο αλλος χρωσταει σε οποιον μιλαει Ελληνικα. Και σε παρακαλανε και οι 2 να τους δωσεις 100 Ευρωπουλα δανεικα.

Ποιον απο τους 2 θα εμπιστευτεις να δωσεις τα δανεικα? :hmmm:
Σε όποιον είναι ΝΔ. Μα τι ρωτάς ρε Γιώργο κι εσύ;
Τα χρέη της ΝΔ είναι αγιασμός RTFM!!

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
g8777 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ημέρα θρήνου για την Ελλάδα και την Αττική: αποσύρεται ο Πατούλης από υποψήφιος, η Αττική θα είναι πολύ πιο φτωχή! :s_shout
https://www.news247.gr/politiki/aposyre ... 31380.html

ΥΓ: Ο g8777 είναι σε άδεια, μάταια περιμένω ν'ανεβάσει την είδηση. :s_crazy

Δεν σχολίασα μόνο και μόνο από σεβασμό στην Περιστερα. Ο Ιούλιος της ανήκει όταν μιλάμε για θρήνο. :adminpower:

Κατά τα άλλα δύο πραγματάκια μόνο.

Ένα.
Ο βασιλιάς απέθανε , ζήτω ο βασιλιάς.

Δύο.

Όταν ενδεχόμενη άρνηση του Γεώργιου Πατούλη να αποσυρθεί από την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης προκαλεί πα-νι-κό στο Μαξίμου γιατί ο Γιώργος Πατούλης έχει σαρώσει , καταλαβαίνεις γιατί ο max verstappen θα πάρει και 3ο πρωτάθλημα φέτος. :shifty:

(Βέβαια αν πιστέψουμε άλλη μία έκφανση της πνευματικής ηγεμονίας της αριστεράς, ο τόπος απαλλάχτηκε από έναν μέθυσο πορνογερο , η περιφέρεια περνάει σε άριστα βιογραφικά :shifty: )

Τρια.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε: Σχολιάζω μόνο πράγματα για τα οποία έχω άποψη, όχι πράγματα για τα οποία άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να εκφράσω άποψη.

Άρα, έχεις άποψη αλλά δεν θες να την εκφράσεις.

Ή δεν έχεις σφαιρική και αντικειμενική άποψη και λειτουργείς σαν άτυπο δελτίο τύπου της ΝΔ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#828637 Δεν έχει σκοπό να εκφράσει άποψη για πράγματα που δεν συμφέρουν την κυβέρνηση.
Το έχει πει με δικά του λόγια πιο πίσω.
Γι αυτό στο δημοσίευμα αποφάσισε να σχολιάσει κάτι πανάσχετο και για το καθαυτό άρθρο ούτε κουβέντα.

https://twitter.com/ThePressProject/sta ... -rbEA&s=19
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#828642 Πολλές φορές οι άνθρωποι μοιράζονται τις σκέψεις τους σε ένα μικρόκοσμο (fora / ομάδες στα social media), στον οποίο οι περισσότεροι συμφωνούν μεταξύ τους και οι κραυγές του ενός ενισχύονται από τις κραυγές του άλλου. Αυτό έχει ως ως αποτέλεσμα να νομίζουν άτι η πλειοψηφία της κοινωνίας μοιράζεται τις απόψεις και τις ανησυχίες τους. Κάποιες φορές λογικά αυτό όντως θα συμβαίνει, πολλές άλλες φορές όμως όχι.

Στο Petrolheads τα δάνεια της ΝΔ είναι θέμα ύψιστης σημασίας, αλλά μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο, κομμάτι της κοινωνίας δεν δίνει δεκάρα τσακιστή. Αντιστρόφως, για εμένα το θέμα των Εξαρχείων είναι απαράδεκτο, σκάνδαλο κλπ κλπ, αλλά πολλά μέλη του Petrolheads θεωρούν το θέμα ανύπαρκτο.

Σε μια δημόσια συζήτηση κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να εκφέρει άποψη για κάτι που δεν τον ενδιαφέρει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολεί το δικαίωμα του να μοιραστεί την άποψη του για πράγματα που όντως τον ενδιαφέρουν ή τον προβληματίζουν. Εξυπακούεται ότι ούτε οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να μοιράζονται τους δικούς του προβληματισμούς και με το ζόρι να απαντούν σε θέματα που δεν θεωρούν σημαντικά, ή άξια απάντησης.
Άβαταρ μέλους
By Adriver
Serf έγραψε:
:dizzy: :dizzy: :dizzy:

Αμφισβητείς τα νούμερα;; Ή λέμε για να λέμε;;

Από τον ιστότοπο της ΝΔ μας κάνουν;

https://apps.nd.gr/wp-content/uploads/2 ... os2022.pdf

By the way, ακόμα κι αν ξεχνούσαμε τα έξοδα τόκων, η επίδοση του '22 είναι χειρότερη από του '21!

Εικόνα

Νομίζω μπορείς να δεις και καλά στοιχεία σε αυτό τον ισολογισμό, τουλάχιστον όσον αφορά στη διαχείριση Μητσοτάκη.

Μέσα στο χρόνο χρεώνεται 47,17 εκατομμύρια € τόκους ενώ η χρονιά κλείνει με έλλειμμα 44,59 εκ €. Δηλαδή χωρίς τόκους θα είχε πλεόνασμα περίπου 2,6 εκατομμύρια €.
Το 2021 προφανώς ήταν πολύ καλύτερο με 42,43 εκ € τόκους και έλλειμμα χρονιάς 34,12 εκ €. Δηλαδή χωρίς τόκους θα είχε πλεόνασμα περίπου 8,3 εκατομμύρια €. Το χρέος αυξήθηκε όμως ....

Προφανώς δεν χρειάζεται να είμαστε ο Βαρουφάκης, για να καταλάβουμε ότι το χρέος δεν είναι δυνατόν να ξεπληρωθεί ποτέ με τέτοιους τόκους που αντιστοιχούν σε επιτόκιο 11-12% και οι οποίοι είναι πολλαπλάσιοι από τα έσοδα.
Αν ήταν ποδοσφαιρικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα είχαν μηδενίσει το κοντέρ και θα έπαιζαν μπάλα καθαροί. Εξάλλου έπεσαν κατηγορία πριν μερικά χρόνια.

Για τον ισολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ τι γνώμη έχεις? https://www.syriza.gr/upload/148767_1.pdf
(δεν ξέρω να αναρτήσω εικόνα του πίνακα, να θέλει κάποιος ας το βάλει)

Τόκοι μόνο 3.169 € αλλά με μείον 1,13 εκ. € έλλειμμα χρονιάς. Έλλειμμα από δαπάνες, όχι από τοκογλυφία των τραπεζών!
Τα "Διάφορα Έξοδα" είναι 6.901.167,47 €, ποσό μεγαλύτερο από την "κρατική τακτική χρηματοδότηση" 6.070.066,42 €

Εν κατακλείδι, το πόσο χρέος έχουν συσσωρευμένο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι θέμα ιστορίας και όχι διαχείρισης του παρόντος.
Ήταν τα μεγάλα κόμματα τον καιρό των παχειών αγελάδων ... που έκλειναν όλα τα εισιτήρια της ΟΑ και αν ήθελες να ψηφίσεις έπρεπε να τους ζητήσεις εισιτήριο και να ταξιδέψεις δωρεάν!!!
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#828644 Εμενα πάντως g μου όσο μεγάλη χαρα μου δημιουργούν οι κερδοφόρες επιχειρήσεις άλλο τόση συμπόνια και θλίψη μου δημιουργούν οι ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Και αν ο τεμπέλης και ο ανεπρόκοπος χάνει το σπιτι του ευχομαι ο κακός επιχειρηματίας να βρει το δρόμο του γιατι ο υπάλληλος δεν φταίει σα τιποτα να χάσει τη δουλεια του.

< >
Άβαταρ μέλους
By Adriver
George_Prix έγραψε:Ξερεις 2 ατομα. Ο ενας δε χρωσταει φραγκο σε κανεναν κι ο αλλος χρωσταει σε οποιον μιλαει Ελληνικα. Και σε παρακαλανε και οι 2 να τους δωσεις 100 Ευρωπουλα δανεικα.

Όχι σε αυτόν που δεν χρωστάει επειδή δεν δανείστηκε ποτέ και δεν επέστρεψε ποτέ τίποτα. Ο άλλος για να καταφέρνει να δανείζεται θα έχει δώσει και πίσω
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Adriver έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ξερεις 2 ατομα. Ο ενας δε χρωσταει φραγκο σε κανεναν κι ο αλλος χρωσταει σε οποιον μιλαει Ελληνικα. Και σε παρακαλανε και οι 2 να τους δωσεις 100 Ευρωπουλα δανεικα.

Όχι σε αυτόν που δεν χρωστάει επειδή δεν δανείστηκε ποτέ και δεν επέστρεψε ποτέ τίποτα. Ο άλλος για να καταφέρνει να δανείζεται θα έχει δώσει και πίσω

Οι τράπεζες σύμφωνουν μαζί σου. (Τουλάχιστον στην περίπτωση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Adriver έγραψε:

Καταλαβα. Στις επομενες εκλογες θα ψηφισουμε ολοι μαζι Κουλη χαρη στην εξυπνη απαντηση σου :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Adriver έγραψε:
Serf έγραψε:
:dizzy: :dizzy: :dizzy:

Αμφισβητείς τα νούμερα;; Ή λέμε για να λέμε;;

Από τον ιστότοπο της ΝΔ μας κάνουν;

https://apps.nd.gr/wp-content/uploads/2 ... os2022.pdf

By the way, ακόμα κι αν ξεχνούσαμε τα έξοδα τόκων, η επίδοση του '22 είναι χειρότερη από του '21!

Εικόνα

Νομίζω μπορείς να δεις και καλά στοιχεία σε αυτό τον ισολογισμό, τουλάχιστον όσον αφορά στη διαχείριση Μητσοτάκη.

Μέσα στο χρόνο χρεώνεται 47,17 εκατομμύρια € τόκους ενώ η χρονιά κλείνει με έλλειμμα 44,59 εκ €. Δηλαδή χωρίς τόκους θα είχε πλεόνασμα περίπου 2,6 εκατομμύρια €.
Το 2021 προφανώς ήταν πολύ καλύτερο με 42,43 εκ € τόκους και έλλειμμα χρονιάς 34,12 εκ €. Δηλαδή χωρίς τόκους θα είχε πλεόνασμα περίπου 8,3 εκατομμύρια €. Το χρέος αυξήθηκε όμως ....

Προφανώς δεν χρειάζεται να είμαστε ο Βαρουφάκης, για να καταλάβουμε ότι το χρέος δεν είναι δυνατόν να ξεπληρωθεί ποτέ με τέτοιους τόκους που αντιστοιχούν σε επιτόκιο 11-12% και οι οποίοι είναι πολλαπλάσιοι από τα έσοδα.
Αν ήταν ποδοσφαιρικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα είχαν μηδενίσει το κοντέρ και θα έπαιζαν μπάλα καθαροί. Εξάλλου έπεσαν κατηγορία πριν μερικά χρόνια.

Για τον ισολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ τι γνώμη έχεις? https://www.syriza.gr/upload/148767_1.pdf
(δεν ξέρω να αναρτήσω εικόνα του πίνακα, να θέλει κάποιος ας το βάλει)

Τόκοι μόνο 3.169 € αλλά με μείον 1,13 εκ. € έλλειμμα χρονιάς. Έλλειμμα από δαπάνες, όχι από τοκογλυφία των τραπεζών!
Τα "Διάφορα Έξοδα" είναι 6.901.167,47 €, ποσό μεγαλύτερο από την "κρατική τακτική χρηματοδότηση" 6.070.066,42 €

Εν κατακλείδι, το πόσο χρέος έχουν συσσωρευμένο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι θέμα ιστορίας και όχι διαχείρισης του παρόντος.
Ήταν τα μεγάλα κόμματα τον καιρό των παχειών αγελάδων ... που έκλειναν όλα τα εισιτήρια της ΟΑ και αν ήθελες να ψηφίσεις έπρεπε να τους ζητήσεις εισιτήριο και να ταξιδέψεις δωρεάν!!!
Θα ήθελα να το δω αυτό: να έχουν τα αρκίδια να ονομασθούν Νέα Νέα Δημοκρατία και Νέο ΠΑΣΟΚ αν το επιτρέπει ο νόμος. Πιο τίμιο θα είναι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στο Petrolheads τα δάνεια της ΝΔ είναι θέμα ύψιστης σημασίας, αλλά μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο, κομμάτι της κοινωνίας δεν δίνει δεκάρα τσακιστή.

νταξ ρε Χρησταρα δεκτο.Δεν σε ενδιαφερει εαν χρωσταει η ΝΔ 400+ εκατομμυρια.
Σε ενδιαφερει που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρεωσαν τη χωρα μισο τρις?
κατι για αυτο εχεις να μας πεις?
Άβαταρ μέλους
By Serf
dimviii έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στο Petrolheads τα δάνεια της ΝΔ είναι θέμα ύψιστης σημασίας, αλλά μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο, κομμάτι της κοινωνίας δεν δίνει δεκάρα τσακιστή.

νταξ ρε Χρησταρα δεκτο.Δεν σε ενδιαφερει εαν χρωσταει η ΝΔ 400+ εκατομμυρια.
Σε ενδιαφερει που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρεωσαν τη χωρα μισο τρις?
κατι για αυτο εχεις να μας πεις?
Αντικειμενική ενημέρωση αυτό το petrolheads.gr ...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#828658 (Δεν ρωτάω κάποιον συγκεκριμένα) Τελικά ο Adriver έχει δίκιο για αυτά που έγραψε για τους ισολογισμούς ΝΔ επί Μητσοτάκη, αλλά και τον ισολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ;