Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#828040 Χθες είχε ένα αεράκι που άνετα θα μπορούσες να κοιμηθείς (με ανοιχτά παράθυρα όμως). Αν και με τόσες φωτιές, δεν είναι να εύχεσαι για ανέμους και αέρηδες!
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#828044 Δεν κάνει διαφορά, μην σε αγχώνει
Άβαταρ μέλους
By edmond
#828046
pro έγραψε:Κοιμηθήκαμε χωρίς αιρκοντίσιον μετά από 2 βδομάδες

Αυτό.
Σε μια φάση ξύπνησα ψιλοιδρωμένος αλλά το...χειρίστηκα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#828108
Corto Maltese έγραψε:Δεν κάνει διαφορά, μην σε αγχώνει


:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#828118
Scotch έγραψε:Εγώ ήταν να μην το ανάψω. Τώρα δεν το σβήνω με τίποτα
>


Εγώ το πάλεψα μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Μετά υπέκυψα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#828970 Ιούλιος 2023: Ο θερμότερος Ιούλιος στην Αθήνα από το 1860

Το ιστορικό κλιματικό αρχείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι το μοναδικό στη χώρα που περιλαμβάνει αδιάλειπτες καταγραφές της θερμοκρασίας στην Αθήνα, από τα μέσα του 19ου αιώνα (1860) μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το ιστορικό αρχείο, ο Ιούλιος 2023 ήταν ο θερμότερος Ιούλιος (και ο θερμότερος μήνας γενικά) που έχει καταγραφεί ποτέ τουλάχιστον τα τελευταία 160 χρόνια στην Αθήνα. Συγκεκριμένα:

Η μέση θερμοκρασία (24ώρου) του Ιουλίου 2023 ήταν 31.3 oC, και ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στον ιστορικό σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο, με τον Ιούλιο του 2012 (31.1 oC) στη δεύτερη θέση και τον Ιούλιο του 2007 (30.6 oC) στην τρίτη θέση.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας του Ιουλίου 2023 ήταν 37.1 oC, και ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ, με τον Ιούλιο του 2012 (36.9 oC) στη δεύτερη θέση και τον Ιούλιο του 2007 (36.5 oC) στην τρίτη θέση. Επί 16 συνολικά ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας ξεπέρασε του 37 oC.

Η μέση ελάχιστη (νυχτερινή) θερμοκρασία της ημέρας του Ιουλίου 2023 ήταν 27.1 oC, και ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ, με τον Ιούλιο του 2012 (26.5 oC) στη δεύτερη θέση και τον Ιούλιο του 2021 (26.4 oC) στην τρίτη θέση. Επί 19 συνολικά ημέρες η ελάχιστη θερμοκρασία της ημέρας ήταν μεγαλύτερη των 26 oC.

Η απόλυτα μέγιστη θερμοκρασία του Ιουλίου 2023 ήταν 42.8 oC και δεν κατέρριψε το ρεκόρ των 44.8 oC που είχε καταγραφεί στις 26/06/2007, αλλά βρίσκεται στην 4η θέση. Επίσης, η μεγαλύτερη τιμή της ελάχιστης (νυχτερινής θερμοκρασίας) ήταν 30.8 oC και δεν κατέρριψε το ρεκόρ των 31.6 oC που είχε καταγραφεί στις 03/08/2021, αλλά βρίσκεται στην 5η θέση.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO), ο Ιούλιος του 2023 υπολογίζεται ότι ήταν ο θερμότερος Ιούλιος (και ο θερμότερος μήνας γενικά) που έχει καταγραφεί ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα.

(Κείμενο, πληροφορίες, Δρ. Δ. Φουντά, Διευθύντρια Ερευνών στο ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ , [email protected])

Εικόνα: : Η εξέλιξη της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Ιούλιο στην Αθήνα (1863-2023) από το ιστορικό κλιματικό αρχείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας
Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΕΡΤ
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9350553646
Άβαταρ μέλους
By edmond
#828983 Στο παιχνίδι πλέον έχει μπει και η υγρασία.
Σε μια φάση σήμερα κατά τις 15:00 κάπου στο Πέραμα με 36⁰ εξωτερική, κατεβαίνω από το Sprinter(με κλίμα προφανώς) και παθαίνω σοκ! Μέχρι να ξαναμπώ μετά από πρπ 2', ένιωθα την ανάσα μου λιγάκι πιο...περίεργη! :ninja:
Τα 42-43άρια της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν πιο υποφερτά.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829161
Big oil quietly walks back on climate pledges as global heat records tumble
Energy firms have made record profits by increasing production of oil and gas, far from their promises of rolling back emissions



“The fossil fuel industry has massively profited from selling a dangerous product and now innocent people and governments across the globe are paying the price for their recklessness,” Naomi Oreskes, a history of science professor at Harvard University who studies the oil industry, said.



https://www.theguardian.com/us-news/2023/jul/16/big-oil-climate-pledges-extreme-heat-fossil-fuel

Επίσης στον Guardian:

You be the judge: should my boyfriend save his post-gym shower for when he gets home?


My husband turns me on – but I can’t stay lubricated during sex


A 1950s flat in Arnhem is pretty in pink

:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By dimik
#829163 Γύρισε πρόσφατα ο κουμπάρος μου μετά από 1.5 μήνα συλλογής ατμοσφαιρικων δεδομένων δεδομένων στα ανοιχτά των ΗΑΕ για την COP28.

Παραδόξως τα ΗΑΕ είναι σχετικά "καθαρά" και από ότι φαίνεται χρησιμοποιούν σύγχρονες αντιρυπαντικες τεχνολογίες στην παραγωγή, ενώ η κύρια πηγή μόλυνσης έρχεται από βόρεια-βόρειοδυτικα Ιράκ-Ιράν κλπ όπου ούτε έλεγχος υπάρχει ούτε η ανάγκη "δυτικού" προφίλ.

Όπως και να έχει η ερημοποιηση της γειτονιάς μας τουλάχιστον απέχει λιγότερο από όσο ίσως φανταζομαστε λόγω θερμοκηπίου και ήδη έχουμε αρχίσει να νιώθουμε στο πετσί μας δείγματα με υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης συζητούσαμε αυτά που λέει το άρθρο του ΧΛ και του χρόνου παίζει ισχυρά να καούμε με το Ελ Νινιο, τουλάχιστον όλα τα στοιχεία δείχνουν προς τα εκεί.

< >
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#831079
Χρήστος Λάππας έγραψε:Γερμανία: «Βυθίστηκε» το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από την κακοκαιρία (video)

https://www.documentonews.gr/article/ge ... akokairia/


Μην το γράφεις, εδώ είναι το θέμα "Αν πνιγόμαστε ή σκάμε στην Ελλάδα"... :lol:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#831086
Same_old_story έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Γερμανία: «Βυθίστηκε» το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από την κακοκαιρία (video)

https://www.documentonews.gr/article/ge ... akokairia/


Μην το γράφεις, εδώ είναι το θέμα "Αν πνιγόμαστε ή σκάμε στην Ελλάδα"...
Ε ναι, ας γράψουμε για το τι καιρό κάνει στην Οκινάουα, αν το 'στρωσε στο Πριμορσκ κτλ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενδιαφέρον και ακόμα καλύτερα αν γίνεται κοπυ πειστ ΟΛΟ το κείμενο - να σκρολάρουμε 120''