Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
Chris έγραψε:Λεκάνη τουαλέτας, έριξα 2 κατσαρόλες βραστό νερό, έριξα μαγειρική σόδα+ξύδι, έβαλα κι ένα σπιράλ ένα μέτρο μέσα, κανένα άλλο γιατροσόφι ή ψάχνουμε υδραυλικό?

Κι αυτοί οι υδραυλικοί, αν δεν θες ολική ανακατασκευή μπάνιου δεν έρχονται με τίποτα, έψαχνα τις προάλλες για μια διαρροή της παροχής του ντουζ που έχει διαλύσει τον τοίχο από την άλλη μεριά (βλέπει κουζίνα) και το καλύτερο που κατάφερα ήταν να μου δώσει ένας οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να τσεκάρω τα βασικά. Ευτυχώς που δε μου ζήτησε και μεροκάματο μέσω paypal :dizzy:

Edit ο τοίχος της κουζίνας, έχει απλωθεί σε μήκος 2 μέτρων η υγρασία, δίπλα στην πόρτα που φαίνεται στο βάθος είχαν πέσει και 2 εκατοστά σοβά και είχα φτάσει στο τούβλο, τα άσπρα στο πάτωμα είναι σοβάδες από ένα πρόχειρο μπάλωμα που έκανα

Εικόνα

Ηταν σιγουρα διαρροη ντους? γιατι σε παρομοια βλαβη το προβλημα ηταν η ενωση μπανιερας με πλακακι. Ειχε φυγει η σιλικονι στον αρμο και "εγλυφε" νερο με αποτελσμα στην αλλη πλευρα να εχω υγρασια και μουχλα στο τοιχο, χαμηλα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#82769 Αφού βλέπεις ότι ξεκινάει ένα μετρο πάνω, και είναι ντουζ, δεν έχει μπανιέρα, μόνο πλακάκια. Και πιστεύω πως μια τρυπίτσα (γιατί αν ήταν τρυπάρα θα την είχα δει) σε έναν αρμό δε μπορεί να κάνει τόση ζημιά, μιλάμε για φουσκωμένο τοίχο, τον ακουμπούσα και έφευγε σοβας σε μέγεθος πέτρας. Τέλοσπαντων, έκανα 2-3 πράγματα που μου είπε ο υδραυλικός και φαίνεται να ηρέμησε, περιμένω και βλέπουμε

< using some app
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Chris έγραψε:νόμιζα πως έπαιζε μόνο στο τομ+τζέρυ αυτή η μέθοδος :lol:

Πιάνει σε νεροχύτες -με πανί- δεν βλέπω κανένα λόγο να μην πιάσει σε χέστρα. :hmmm:

:ninja:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Chris έγραψε:Λεκάνη τουαλέτας, έριξα 2 κατσαρόλες βραστό νερό, έριξα μαγειρική σόδα+ξύδι, έβαλα κι ένα σπιράλ ένα μέτρο μέσα, κανένα άλλο γιατροσόφι ή ψάχνουμε υδραυλικό?

Ξέχνα τα υγρά, τις σκόνες, τις τρόμπες απόφραξης και τις βεντούζες.

Ένα μέτρο σπιράλ καλά-καλά δεν κάνει ούτε για νεροχύτη κουζίνας! Πάρε ένα >5μ (ούτε 10€ δεν κάνει) με μεγάλη έλικα μπροστά, βάλε γάντια κουζίνας και φώναξε κάποιον να σε βοηθήσει.

Εσύ με τα γάντια κρατάς και κατευθύνεις την ατσαλίνα χωρίς να σπρώχνεις με βία και κάνοντας κινήσεις σιγά - σιγά μέσα έξω, ενώ ο/η βοηθός σου απομακρύνεται (για να απλώσει η ατσαλίνα και να μην είναι τυλιγμένη όλη μέσα στο μπάνιο) και γυρνάει ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ την ατσαλίνα (αν παρέμενε κοντά σου, η ατσαλίνα θα τυλιγόταν γύρω από τον εαυτό της). Αυτό που έχει βουλώσει την αποχέτευση καλό θα ήταν να το βγάλεις και όχι να το σπρώξεις πιό μέσα, συνεπώς μη την σπρώχνεις με βία μέσα, αλλά να την βάζεις και να την βγάζεις. Σκοπός σου είναι το εμπόδιο να τυλιχτεί στην αιχμηρή έλικα ώστε να το τραβήξεις έξω.

Προσοχή στα παρακάτω. Δεν ξέρεις τι έχει φράξει τον σωλήνα, συνεπώς να αναμένεις το χειρότερο (γι΄αυτό και τα γάντια...).
Αν υπάρχει άλλος όροφος πάνω από το σπίτι σου και χώσεις βαθιά την ατσαλίνα, πιθανόν ο "θησαυρός" που θα βγάλεις να μην είναι δικός σου...

Καλή επιτυχία. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Chris
#82890 Όχι pitt, το εξήγησα πιο πάνω, 5μετρο ήταν το σπιράλ, απλά μετά το ένα μέτρο ελευθερώθηκε, γι αυτό θεώρησα ότι το θέμα ήταν στο πρώτο μέτρο. Πάντως δεν το χρησιμοποίησα όπως περιέγραψες, θα το ξαναπροσπαθήσω αύριο. Penthouse 2ου ορόφου είναι, οπότε ποιος ξέρει πόσο κάτω είναι το πακέτο :lol:

< using some app
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
nEK έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
nEK έγραψε:Αυτα ειχα, αυτα δουλεψα. Το βαψιμο επειδη δεν κοστιζει σε σχεση με το να χρησιμοποιουσα αλλο υλικο ή να πηγαινα σε μαραγκο, θελω να το κανω καπως καλο. Αλλωστε δεν ειναι και ντουλαπι κουζινας, ουτε ειμαινο agent Gibs. Το sealer τι ειναι?

Το sealer ειναι ενα υλικο για να κλεισει τους πορους του ξυλου. Ειναι απαραιτητο για να πιασει το χρωμα σωστα και να μην ξεφλουδισει.

Ακομη και αν βαψω με ακρυλικο/πλαστικο? σαν ασταρι δηλαδη?

Ναι σαν ασταρι, μπορεις αντι για sealer να χρησιμοποιησεις surfacer που ειναι σαν υγρος στοκος και συνηθως ειναι λευκο.
Ενα απο τα δυο ειναι απαραιτητο για σωστη εφαρμογη και διαρκεια του χρωματος. Απο την στιγμη που θελεις καλη δουλεια βεβαια.
Χρησιμοποιησε 200αρι γυαλοχαρτο για το ντουλαπι και το χρησιμοποιημενο για να τριψεις ελαφρα το sealer/surfacer.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#82920 Για την πόρτα ασφαλείας και τα άνοιγμα όταν έχει κλείσει αλλά δεν είναι κλειδωμένη... Μοντέλα τελευταίας 5 ετιας τα έχω ανοίξει με κάρτα σούπερ μάρκετ. (Τύπου πιστωτικής) το σπιτι το δικό μου και συγγενή μου για να γλιτώσουμε 50 ευρώ... Είδα το και καλά εργαλείο του κλειδαρά και δοκιμασα... Έχει ένα λάστιχο γύρω γύρω η πορτα. Δοκίμασε αν περνάει από μπροστά ή πίσω η κάρτα για να φθάσει τη γλώσσα. Tip τελικά το ιδανικό εργαλείο για την επόμενη φορά είναι πλαστικοποιημένη σελίδα και κομμένη λωρίδα στο πλάτος κάρτας ή και λίγο μεγαλύτερη. Βρίσκεις τη γλώσσα και παίζεις στο σημείο με τη γωνία πρόσβασης.. Βοηθάει το τράβηγμα της πόρτας μπρος πίσω από το χερούλι. ΠΑΝΤΑ κλειδωνουμε την πόρτα το βράδυ.... επειδή ανοίγει εύκολα... Τα παραπάνω τα είδα από κλειδαρά και τα εφάρμοσα σε 4 5 φορές σε δικο μου - συγγενών σπίτια.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#82940 Ετσι ακριβώς.
Καμία πόρτα ασφαλείας ή θωρακισμένη δεν είναι ασφαλής, αν δεν είναι κλειδωμένη με τα έμβολα στην κάσα.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Serf
#83021 Έχουμε να προτείνουμε κανά τεχνίτη που να επισκευάζει έπιπλα, κυρίως ξύλινες καρέκλες; Όσο πιο κοντά στο τρίγωνο Νέα Σμύρνη-Παλαιό Φάληρο-Άλιμος τόσο το καλύτερο!!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#83026 εχει επισκευασει κανεις μπερζερα? τι εργατικα ζητανε? μιλαω για επισκευη με αλλαγη υφασματος.
ο σκελετος δεν δειχνει να εχει καποιο προβλημα.
Άβαταρ μέλους
By nEK
Νίκος Παππάς έγραψε:
nEK έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
nEK έγραψε:Αυτα ειχα, αυτα δουλεψα. Το βαψιμο επειδη δεν κοστιζει σε σχεση με το να χρησιμοποιουσα αλλο υλικο ή να πηγαινα σε μαραγκο, θελω να το κανω καπως καλο. Αλλωστε δεν ειναι και ντουλαπι κουζινας, ουτε ειμαινο agent Gibs. Το sealer τι ειναι?

Το sealer ειναι ενα υλικο για να κλεισει τους πορους του ξυλου. Ειναι απαραιτητο για να πιασει το χρωμα σωστα και να μην ξεφλουδισει.

Ακομη και αν βαψω με ακρυλικο/πλαστικο? σαν ασταρι δηλαδη?

Ναι σαν ασταρι, μπορεις αντι για sealer να χρησιμοποιησεις surfacer που ειναι σαν υγρος στοκος και συνηθως ειναι λευκο.
Ενα απο τα δυο ειναι απαραιτητο για σωστη εφαρμογη και διαρκεια του χρωματος. Απο την στιγμη που θελεις καλη δουλεια βεβαια.
Χρησιμοποιησε 200αρι γυαλοχαρτο για το ντουλαπι και το χρησιμοποιημενο για να τριψεις ελαφρα το sealer/surfacer.

Το ζητησα σε καταστημα και μου ειπε να χρησιμοποιησω ασταρι νερου και οτι Τα sealer κλπ ειναι για επιπλα. Δοκιμασα σε ενα κοματι και δεν βλεπω διαφορα μεχρι στιγμης αφου εει στεγνωσει. Ειτε με ασταρι ειτε οχι, η επιφανεια ειναι το ιδιο μετα το βαψιμο και δειχνει σε καλο.
Άβαταρ μέλους
By IOANNIS
dekouk έγραψε:Για την πόρτα ασφαλείας και τα άνοιγμα όταν έχει κλείσει αλλά δεν είναι κλειδωμένη... Μοντέλα τελευταίας 5 ετιας τα έχω ανοίξει με κάρτα σούπερ μάρκετ. (Τύπου πιστωτικής) το σπιτι το δικό μου και συγγενή μου για να γλιτώσουμε 50 ευρώ... Είδα το και καλά εργαλείο του κλειδαρά και δοκιμασα... Έχει ένα λάστιχο γύρω γύρω η πορτα. Δοκίμασε αν περνάει από μπροστά ή πίσω η κάρτα για να φθάσει τη γλώσσα. Tip τελικά το ιδανικό εργαλείο για την επόμενη φορά είναι πλαστικοποιημένη σελίδα και κομμένη λωρίδα στο πλάτος κάρτας ή και λίγο μεγαλύτερη. Βρίσκεις τη γλώσσα και παίζεις στο σημείο με τη γωνία πρόσβασης.. Βοηθάει το τράβηγμα της πόρτας μπρος πίσω από το χερούλι. ΠΑΝΤΑ κλειδωνουμε την πόρτα το βράδυ.... επειδή ανοίγει εύκολα... Τα παραπάνω τα είδα από κλειδαρά και τα εφάρμοσα σε 4 5 φορές σε δικο μου - συγγενών σπίτια.

Πόρτες που ανοίγουν με κάρτα η παρόμοιο τρόπο δεν είναι ασφαλείας.

Το ότι είναι μοντέλα 5ετιας αυτό δεν λέει τίποτα, η δικιά μου που είναι μοντέλο πέραν της 10ετιας δεν ανοίγει με κάρτα όπως ανέφερες και οφείλεται σε προστασία από την μεριά της κάσας για τέτοιου είδους παραβίαση.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#83155 Ιωάννη, θα σε συμβούλευα να κλειδώνεις την πόρτα σου (να μπαίνουν τα έμβολα στην κάσα) και να μη βασίζεσαι στη γλωσσίτσα της κλειδαριάς.

BTW, Οι πόρτες "ασφαλείας" παρέχουν ασφάλεια όταν είναι κλειδωμένες και όχι ξεκλείδωτες.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#83223 Από διαρροή στη μπανιέρα έπαθα μεγάλο χουνέρι, πέρασε νερό στο χώρο κάτω από το ξύλινο πάτωμα σε δύο κρεβεατοκάμαρες κι έγινε το έλα να δεις. Καμία ζημιά σε τοίχο, το μόνο ότι μύριζε μια ντουλάπα υγρασιίλα.... και σηκώσαν τον πάτο της και βρήκαν πισίνα... Σιγουρέψου ότι έφτιαξε.

Σε σωστή ασφαλείας δεν μπαίνει ταυτότητα κλπ αλλά τη σωστή προστασία την έχεις κλειδωμένη. Αλλιώς τζάμπα την πλήρωσες. Για αυτό και ενώ παλιά σου είχαν 2 κλειδαριές μία πιο απλή καθημερινή και μία την καλή για τα έμβολα βλέπω ότι πια έχουν μόνο μία κλειδαριά ώστε να μην βαριέσαι να την κλειδώσεις.

Έχω φτιάξει μπερζέρα, βασικά 2-3 βασικοί σκελετοί υπάρχουν στην ελληνική αγορά και μετά στο φτιάχνουν όπως θέλεις. Πόσο γέμισμα και πού και θέλεις να χρησιμοποιήσει καλούς ιμάντες γιατί αυτοί είναι που χαλάνε αν δεν είναι καλής ποιότητας.
Την μπερζέρα την είχα φτιάξει σε επιπλάδικο που είναι αριστερά στην Εθνικής Αντιστάσεως μάλλον πριν γίνει Ηλιουπόλεως:: λίγα μέτρα μετά υπήρχε και γνωστός υφασματάς (Καρατζόγλου) αλλά στην δεξιά πλευρά. Βασικά από Βουλιαγμένης όταν χωρίζουν οι κατευθύνσεις ανηφορίζεις και στο κατηφόρισμα.
Μου τον είχε συστήσει φίλος από τον χώρο του επίπλου και είχε κάνει καλή δουλειά για πολύ λιγότερα από όσα μου είχε ζητήσει άλλος επιπλάς/μάστορας με τρύπα στην Κατεχάκη μάλλον καβαλημένος.
Ιμάντες σε καναπέ Neoset είχα αλλάξει σε έναν Ζακόπουλο, ήρθε τον πήρε τον έφτιαξε μου τον επέστρεψε.
Και στις δύο περιπτώσεις ικανοποιημένος έμεινα, το μέλλον θα δείξει.