Ήμουν μια μέρα σε ένα συνέδριο στο Παρίσι, με κοστούμι και παλτό και 2-3 βαθμούς έξω, τέλη Γενάρη. Μιλάμε καταπληκτικά, δεν ίδρωσα καθόλου. Μόνον έτρεμα από το κρύο, αλλά αυτό είναι πολύ ευχάριστο ως γνωστόν.
Πιστεύω ότι θ' αργήσει να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση στο θέμα. Δε θα με χάλαγε βέβαια να σκάω γραφείο με αμάνικο (ΝΟΤ).
diplomat έγραψε:Το σκληρό κοστουμάρισμα έχει ήδη ξεπεραστεί εν πολλοίς. Με την εξαίρεση σημαντικών μίτινγκ και επαφών με πελάτες, το business casual παίζει πλειοψηφική μπάλα.
Πιστεύω ότι θ' αργήσει να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση στο θέμα. Δε θα με χάλαγε βέβαια να σκάω γραφείο με αμάνικο (ΝΟΤ).
Ότι θέλει η Gen Z, σύντομα και με αμάνικα, εδώ κυκλοφορούν τσέοι με sneakers
Chris έγραψε:Καποια στιγμη πρεπει να απενεχοποιηθει το καζουαλ ντυσιμο να τελειωνουμε με αυτο το ανεκδοτο που λεγεται κοστουμι [...]
Στα σοβαρά επαγγέλματα, αυτό έχει ήδη συμβεί
mjacob έγραψε:Πολλά χρόνια τώρα, και γιατί να μην κυκλοφορούν με sneakers δλδ;
Γιατί όταν πρωτοξεκίνησε η φάση πριν από χρόνια ήταν ναι μεν χωρίς κοστούμι αλλά business casual, σιγά σιγά έπεσαν όλα τα κάστρα όμως.
diplomat έγραψε:Το σκληρό κοστουμάρισμα έχει ήδη ξεπεραστεί εν πολλοίς. Με την εξαίρεση σημαντικών μίτινγκ και επαφών με πελάτες, το business casual παίζει πλειοψηφική μπάλα.
Συμφωνώ και πολλές φορές ούτε καν σε σοβαρά meetings δεν παίζει γραβάτα πλέον... Δηλαδή τσέοι, μέοι και λοιποί εξαιρετικά σπάνια θα κυκλοφορήσουν με κοστούμι και γραβάτα. Όχι ότι δεν γίνεται προφανώς...
Αυτός που έχουμε τώρα εδώ πέρα που είμαι κυκλοφορεί με σορτσάκι πάντως... Και με ρούχα που σχεδόν πάντα είναι σκονισμένα και λασπωμένα, γιατί είναι μονίμως στα λατομεία, μέσα στις πέτρες και τα χώματα

ΟΚ, λίγο extreme η περίπτωσή του, είναι γεγονός...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Anonymous Founder έγραψε:Ενώ κoστούμι και βροχούλα ε; Άλλο πράγμα...Το κουστούμι και το παλτό ήταν καλοκαιρινα;
Ήμουν μια μέρα σε ένα συνέδριο στο Παρίσι, με κοστούμι και παλτό και 2-3 βαθμούς έξω, τέλη Γενάρη. Μιλάμε καταπληκτικά, δεν ίδρωσα καθόλου. Μόνον έτρεμα από το κρύο, αλλά αυτό είναι πολύ ευχάριστο ως γνωστόν.
mirage έγραψε:Μάλλινα, άρα χειμερινά νομίζω. Υπάρχουν καλοκαιρινά παλτά; Δεν το γνώριζα, είμαι και στο χωριό, μην με παρεξηγείς.Anonymous Founder έγραψε:Ενώ κoστούμι και βροχούλα ε; Άλλο πράγμα...Το κουστούμι και το παλτό ήταν καλοκαιρινα;
Anonymous Founder έγραψε:mirage έγραψε:Μάλλινα, άρα χειμερινά νομίζω. Υπάρχουν καλοκαιρινά παλτά; Δεν το γνώριζα, είμαι και στο χωριό, μην με παρεξηγείς.Anonymous Founder έγραψε:Ενώ κoστούμι και βροχούλα ε; Άλλο πράγμα...Το κουστούμι και το παλτό ήταν καλοκαιρινα;
https://www.instagram.com/p/Cumawthsx4e/
Συνεχίζω πάντως να δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα σκάνε ξερωγώ με δίχαλα και σορτσάκια περιβάλλον γραφείου υπό την αυστηρή έννοια. Από τη μία, σαφώς, μακάρι να μη ξαναβάλουμε γραβάτα ποτέ, από την άλλη, ελπίζω να συνεχίσει ο κόζμος να πηγαίνει στο γραφείο με ντύσιμο (και προσωπική υγιεινή) για δουλειά, και όχι για αραγματική στο μπαλκόνι με φρεντάκι από το μαγαζί της γωνίας. Και εκτός μίτινγκ και επαφών με πελάτες, η υπερβολή θα διαβρώσει εν τέλει την όλη φάση, και η εσάνς θα φτάσει νομοτελειακά και εκεί.
diplomat έγραψε:
Συνεχίζω πάντως να δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα σκάνε ξερωγώ με δίχαλα και σορτσάκια περιβάλλον γραφείου υπό την αυστηρή έννοια. Από τη μία, σαφώς, μακάρι να μη ξαναβάλουμε γραβάτα ποτέ, από την άλλη, ελπίζω να συνεχίσει ο κόζμος να πηγαίνει στο γραφείο με ντύσιμο (και προσωπική υγιεινή) για δουλειά, και όχι για αραγματική στο μπαλκόνι με φρεντάκι από το μαγαζί της γωνίας. Και εκτός μίτινγκ και επαφών με πελάτες, η υπερβολή θα διαβρώσει εν τέλει την όλη φάση, και η εσάνς θα φτάσει νομοτελειακά και εκεί.
Αυτό που σήμερα είναι το κανονικό, χθες ήταν υπερβολή. Και αυτό φυσικά ισχύει για πολλά πράγματα (ντύσιμο, γλώσσα, ήθη, κτλ.)
Για παράδειγμα, ο πατέρας μου (τραπεζικός κοντά 4 δεκαετίες), όταν ήμουν στην αρχή της καριέρας μου, πριν 20 χρόνια) μου έλεγε πάντα πως πρέπει να φοράω τουλάχιστον πουκάμισο στη δουλειά... Πλέον, ιδίως το καλοκαίρι, είναι πολύ σπάνιο, ενώ σχεδόν κανένας δεν φοράει πουκάμισο σε μόνιμη βάση... Αν το έβλεπαν αυτό πριν 30 χρόνια, δηλαδή τσέο να είναι σχεδόν πάντα με T-Shirt, θα έφριτταν... Σήμερα είναι ψιλο-νόρμα... Δεν μιλάω για τον τωρινό μας που είναι μονίμως με σορτσάκια, αλλά είναι, όπως είπα, λίγο extreme περίπτωση...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>