Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Έχει να κάνει με το κάθε κλιματιστικό. Τα LG μου θέλεις 27 ή 26 και sleep mode, στα Mitsubishi Heavy Industries, στα 27 είναι οριακά ζεστό, ενώ στα 26 είναι έως και κρύο.
25 είναι μόνον αν κάνεις καμιά δουλειά, δεν γίνεται να κοιμηθείς.
Ακριβώς

Όλα MHI, στο μοντέλο του σαλονιού ο θερμοστάτης έχει 1-2 βαθμούς διαφορά σύμφωνα με τον τεχνικό οπότε παίζει στους 25-26 για να κρατάει 26-27 στο δωμάτιο (ψηλοτάβανο με απώλειες λόγω σκάλας κλπ).

Στους 26 με κλειστή πόρτα σε υπνοδωμάτιο κρυώνεις, συνήθως το αφήνω όλο το βράδυ στους 27 για να έχει 26 σταθερά. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Το Wi-Fi module /εφαρμογή είναι της Mitsubishi ή third party ;
https://www.intesis.com/products/ac-interfaces/mitsubishi-heavy-industries-gateways/mitsubishi-heavy-accc-wifi-ac-mh-ac-wfi-1?ordercode=INWFIMHI001I100

Μάπα είναι αλλά τι να κάνε τότε με αυτή συνεργαζόταν η MHI

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#827292 H intesis είναι πολύ πολύ σοβαρή εταιρεία, με φοβερά προϊόντα και παρουσία στο βιομηχανικό αυτοματισμό. Βέβαια, λογικά σε features και σε UX/UI της εφαρμογής θα είναι πολύ basic.
Επί της ουσίας βέβαια, δεν χρειάζεσαι κάτι τρελό, οπότε αν κάνει τα βασικά είσαι οκ.
Κόστος; Είδα καλά, κάπου 250€ το κομμάτι;
:lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#827294 Τα κλιματιστικά που παίρνουν οι ψυκτικοί για το πρόγραμμα Αλλάζω Συσκευή, αφού τσεκάρουν ότι δουλεύουν, τα αφαιρούν έτοιμα για επανεγκατάσταση ή τα ξηλώνουν/κόβουν σωληνώσεις σαν να πηγαίνουν για πέταμα;
Άβαταρ μέλους
By bill33
mousatos έγραψε:Front bedroom
Master bedroom
paidiko

Ποιός μένει στο front bedroom? Η Πεθερά ; :hmmm:

Ο σκύλος :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:H intesis είναι πολύ πολύ σοβαρή εταιρεία, με φοβερά προϊόντα και παρουσία στο βιομηχανικό αυτοματισμό. Βέβαια, λογικά σε features και σε UX/UI της εφαρμογής θα είναι πολύ basic.
Επί της ουσίας βέβαια, δεν χρειάζεσαι κάτι τρελό, οπότε αν κάνει τα βασικά είσαι οκ.
Κόστος; Είδα καλά, κάπου 250€ το κομμάτι;
:lipsealed:

100 ευρώ το κομμάτι πλήρωσα με το αρχικό σεταρισμα μέσα.

Βασικά λείπει η δυνατότητα να βάλεις τον ανεμιστήρα στο αυτόματο μέσω της εφαρμογής, βέβαια βρήκα πατέντα κι αν τα βάλω στο αυτόματο με το τηλεκοντρόλ μετά στην εφαρμογή δείχνει Auto, αρκεί να μην το αλλάξεις ποτέ.
Επισης λείπει το 3d auto στις περσίδες να φυσάει πάνω κάτω αριστερά δεξιά.

Στα υπόλοιπα είναι μια χαρά με δυνατότητα προγραμματισμού αν και ημερήσιου όχι εβδομαδιαίου.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#827333 100€ το κομμάτι είναι εξαιρετική τιμή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ αν ερχόταν κάποιος να τα βάλει κιόλας. Ή έστω, πες 500€ όλα μαζί με τα εργατικά μέσα ξέρω γω. Το ανέλαβε ο εγκαταστάτης να υποθέσω; Και αυτή την λύση πρότεινε η αντιπροσωπεία;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:100€ το κομμάτι είναι εξαιρετική τιμή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ αν ερχόταν κάποιος να τα βάλει κιόλας. Ή έστω, πες 500€ όλα μαζί με τα εργατικά μέσα ξέρω γω. Το ανέλαβε ο εγκαταστάτης να υποθέσω; Και αυτή την λύση πρότεινε η αντιπροσωπεία;

Ήρθε μηχανικός της εταιρείας και είδε το σπίτι για να υπολογίσει btu, παροχές κλπ και του ζήτησα να έχουν όλα wifi και να είναι της υψηλότερης διαθέσιμης ενεργειακής κλάσης και τα συμπεριέλαβε στην προσφορά.

Αποκλειστικοι αντιπρόσωποι MHI, έρχονται και κάθε 2 χρόνια με 200 ευρώ και ξηλωνουν τα πάντα τα βγάζουν έξω τα πλένουν, ελέγχουν αέρια κλπ.

;Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#827351 Έχουμε ακριβώς τα ίδια, στα 9000btu. Εγώ τα είχα αγοράσει το 2019 (2 τεμάχια). Έχω κι άλλα δύο LG όμως, τα art cool για τα οποία βγάζει επίσης integration η Intensis. Οπότε, ψήνομαι κάποια στιγμή να τα σκάσω, αν και επί της ουσίας, και με το IR blaster κάνω μια χαρά την δουλειά μου, απλώς δεν γνωρίζεις το status τους.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Έχουμε ακριβώς τα ίδια, στα 9000btu. Εγώ τα είχα αγοράσει το 2019 (2 τεμάχια). Έχω κι άλλα δύο LG όμως, τα art cool για τα οποία βγάζει επίσης integration η Intensis. Οπότε, ψήνομαι κάποια στιγμή να τα σκάσω, αν και επί της ουσίας, και με το IR blaster κάνω μια χαρά την δουλειά μου, απλώς δεν γνωρίζεις το status τους.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Η εγκατάσταση και τοποθέτηση δεν είναι τίποτα αν βρεις τα modules ακόμα και από ebay το κάνεις μόνος σου πανεύκολα.

Tip: είχαμε θέμα στην αρχή γιατί δεν μπορούσε να τα ενώσει στο wifi ο τεχνικός. Βρήκα την λύση 2 μέρες μετά στους special characters του κωδικού, άλλαξα κωδικό wifi και μετά ήταν παιχνιδακι.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#827370 Γιατί μπορεί να στάζει ένα κλοματιστικό. Μιλάμε όχι να στάζει ακριβώς όπως όταν έχει κάποιος πειράξει το σωληνάκι της αποχέτευσης αλλά να πετάει σταγονίτσες έξω μακριά ο ανεμιστήρας. (LG inverter 9άρι πιθανόν 8-9 ετών που έχει λειτουργήσει λίγο αφού το σπίτι κατοικείται μόνον λίγες εβδομάδες το χρόνο). Έχει βουλώσει κάτι άλλο, θέλει κάτι άλλο εκτός από ξέπλυμα των φίλτρων;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#827389 Κάπου το νερό που πρέπει να αποχέτευει εξω λιμνάζει μέσα στη σκάφη της εσωτερικής μονάδας και η φτερωτή το πετάει στο δωματιο. Για δες εάν η μονάδα είναι σωστά οριζόντια..

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#827393 Βγαλε τον σωληνα απορροης και ασε να τρεξει ολο το νερο που πιθανοτατα εχει μαζεψει η εξωτερικη μοναδα. Κανε και ενα καθαρισμα που και που, μαζευουν σκονη και βουλωνουν.