Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#827106 Λίγο στενά (4cm χάνεις συνολικά) θα είναι, τώρα για ποδήλατα etc, ασχολίαστο.

Βέβαια δεν πρέπει να μιλάω εγώ που φοράω 205άρια στο χρέπι με τα 85 ατίθασα. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#828980 Στάνταρ 3.

Συζήτηση στο ΚΤΕΟ.
-Εχμ ξέρετε, χρειαζόμαστε καινούργια λάστιχα, αυτά είναι παλιά...
-Ελαμωρετωρα, έλαναβάλωτηντζίφρανασηκωθώναφύγω πουθαμουπειςτώραγιαταλάστιχα, μιαχαράείναιτιθεςτώρα;;
-Υπογράψτε εδώ κύριε, τα λέμε σε 2 χρόνια.

Ντωμεταξύ στο τελευταίο ΚΤΕΟ που είχα περάσει το μεγκάν, η τύπισσα(ω ναι :lol: ) μου είχε κάνει σύσταση για υποψία επικαθήσεων από λάδια στο ψευτοκάπακο :ninja:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#829185 Η Νομοθεσία ορίζει τα 1.6 χλστ βάθους αυλάκωσης ως το όριο αντικατάστασης του ελαστικού, χωρίς χρονολογικό όριο. Οι κατασκευαστές ελαστικών όμως λένε ότι το όριο ζωής τους είναι τα 10 έτη, περίπου. Οπότε δεν είναι τόσο τραγική αυτή η φωτο, αν τα λάστιχα ήταν σε καλή κατάσταση κατά τα άλλα. Στο τέλος της ζωής τους όμως.
Άβαταρ μέλους
By 106s16
#829213 Αυτή είναι η νομοθεσία και αυτή πρέπει να εφαρμόζεται όσο αφορά το πέλμα και τις φθορές των ελαστικών (ΚΤΕΟ 5.2.3 ελαστικά, και στο e λέει 0 δείκτης φθοράς των αυλακώσεων πέλματος ελαστικού είναι ορατός) Οι κατασκευαστές ελαστικών ορίζουν το όριο αυτό και αφορά την ημερομηνία τοποθέτησης φτάνει να είναι αποθηκευμένα σε ιδανικές συνθήκες. Οι λαστιχάδες όμως και οι άσχετοι δημοσιογράφοι έχουν περάσει στο κόσμο ότι μετά τα πέντε χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής είναι άχρηστα.. Το Σεπτέμβριο πέρασα ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο στο auteco, τα λάστιχα είχαν πάνω από 4 χιλιοστά πέλμα και 25.000 κμ, δεν ήταν ξερά, και είχαν dot 0417 με έκοψε και με είπε ότι έχουν λήξει, του εξήγησα τον νόμο και ήταν απόλυτος όχι πάνω από 5 έτη άντε 5,5 μαξ, τι να κάνω τα άλλαξα και ξαναπέρασα. Στις 28 Ιουλίου πέρασα την μηχανή με 2.500 ΚΜ στο ίδιο ΚΤΕΟ για πρώτη φορά δηλαδή 4 ετών, πριν πάω κοιτάω τα λάστιχα και βλέπω ότι είναι 5,5 ετών, σχεδόν απάτητα, μαλακά, πιρέλι ανζελ gt φυλαγμένη σε κλειστό σε παρκινγκ λέω αν με κόψουν θα του σπάσω το κεφάλι, με το πέρασε άλλος υπάλληλος σε 5 λεπτά, με λέει, οκ, καινούργια είναι η μηχανή. Σε κάθε περίπτωση έχω την εμπειρία και την οικονομική άνεση να αλλάζω ελαστικά και σε έξη μήνες, όπως το έχω κάνει, αν διαπιστώσω ότι το λάστιχο δεν δουλεύει σωστά με την ανάρτηση λόγω λάθους επιλογή ή ότι έχει τραυματιστεί ή έχει ξεραθεί κ.τ.λ
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#829389 Έχω μαλώσει για αυτό το θέμα με Ι-ΚΤΕΑτζη. Μου έλεγε τα ίδια παλαβά για λάστιχα πέντε ετών, παρά κάτι μήνες. Του λέω: "Θέλω το όνομα σου, γιατί θα καταθέσω έγκληση και αγωγή - κατά εσού προσωπικά, όχι στον εργοδότη σου - για απάτη και εκβίαση, καθώς θεωρώ ότι τα έχεις κάνει πλακάκια με τους λαστιχάδες, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας!!!". Ήρθε ο ιδιοκτήτης και το πέρασε αμέσως. Τα λάστιχα εν τω μεταξύ σε άριστη κατάσταση και εμφανισιακά και στον δρόμο. Είδε αυτός εκεί το DOT και είπε να το παίξει μάγκας... 9 στις 10 φορές πιάνει, εκτός αν πέσει πάνω σε κάποιον που ξέρει τι του γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#829477 Πριν λίγες μέρες πέρασα και καινούρια λάστιχα στην μπεμπέκα της υπογραφής. Bridgestone Turanza T006, διάσταση 225/45/17. Πριν είχα Continental Premium Contact 6, από τα οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος, τόσο σε απόδοση (ιδίως στο βρεγμένο :inlove: ), αλλά και σε διάρκεια. Πρέπει να ομολογήσω πως άργησα πολύ να τ' αλλάξω, καθώς σκεφτόμουν μήπως αλλάξω το αμάξι, αλλά μιας και αυτό το ενδεχόμενο προς το παρόν απομακρύνεται, είπα ν' αλλάξω τα λάστιχα, γιατί το πέλμα είχε μειωθεί πάρα πολύ, μετά από 60Κ χλμ (πρώτη φορά τόσα πολλά χλμ :ninja: ). Πρέπει να ομολογήσω πάντως πως τα λάστιχα κρατούσαν και φρέναραν καλά, ακόμα και στο βρεγμένο... :ninja:

Πρώτες εντυπώσεις είναι πως τα Bridgestone είναι ήσυχα και αρκούντως άνετα. Δεν έχω κάνει κάτι άλλο εκτός από πολύ χαλαρά χλμ από την προηγούμενη εβδομάδα που τα έβαλα, ούτε πέτυχα βροχή με το αμάξι, οπότε δεν έχω άλλα σχόλια, αλλά θα δείξει στην πορεία.

Να σημειώσω πως δεν έβαλα Continental, καθώς λόγω γνωριμίας μπόρεσα να βρω τα Bridgestone σε τιμή που δεν υπάρχει. Με τα Conti ήμουν και παραμένω απόλυτα ευχαριστημένος και θέλω να δω αν τα Bridgestone θα αποδειχθούν αντάξιά τους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829478 Είναι ωραίο λάστιχο, καμία σχέση με τα κούτσουρα που έβγαζε η Bridgestone παλιά, αλλά έχει γρήγορη φθορά.
Παρατηρημένο σε όλα τα T-roc στην δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#829497 Στο sprinter είχαμε βάλει προ 2ετίας Continental. Ακριβώς στο διάστημα αυτό -και λιγότερο δλδ- και με πρπ 50.000χλμ είχαν παραδώσει πνεύμα. Το πέλμα είχε φτάσει στο δείκτη ασφαλείας, στα πίσω ακόμα λιγότερο και σε υποψία νερού γλίστραγαν και άναβε αντισπίν. Τα είχαμε πάρει τότε 640€.
Υπολόγιζα να τα αλλάξω από τέλη Σεπτ. ωστόσο ένα μη επιδιορθώσιμο σκίσιμο στο εμπρος δεξί, καθώς και η ανυπαρξία μτχ. μας οδήγησαν στην "πρόωρη" αλλαγή τους. Κόστος conti: 700€. Δεν ακούστηκε πολύ καλά αυτό στο γραφείο :ninja: και σε συνδυασμό με το ότι 2 βδομάδες πριν είχαν σκάσει άλλο 1 χιλιάρικο για αλλαγή δίσκο-πλατό, έβαλαν μια κινεζιά που ακούει στο όνομα Trazano. Ο Θεός και η ψυχή του αφενός, αφετέρου τα μόλις 450€ που ζήτησαν, θεωρήθηκαν ευκαιριάρα και ερμηνεύτηκαν ως λαστιχάρες :lol:
Να πω την αμαρτία μου, αν αντέξουν και αυτά 2ετία, θα τους το δώσω έναντι των "πολύ" conti. Μένει ο καιρός να δείξει.

Κατά διαβολική σύμπτωση χρειάστηκε να κάνω 3 φρεναρίσματα πανικού χθες απόγευμα μέσα στην Καλαμάτα. Φάση "ωπ φιλαράκι τι κάνς" και το κοκάλωνε μεστημέσ για να μιλήσουν :rant:
Τα 4 εποχώνε Sava που έχω ανταπεξήλθαν ευχάριστα γαμάτα, σε φάση που μου έκανε εντύπωση. Ακόμα και στον μικρό "πωωω ρε μπαμπά τι φρενάρισμα ήταν αυτό!!" :lol:
Παμ'παρακάτ για να μην πω τίποτα για το σόι του ΝΠ :shifty: :shifty:
Ποιότητα ζωής σου λέει μετά στην Καλαμάτα :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#829522 Έφτασες βρε επιτέλους; :s_tongue
Στείλε Viber με τριγωνομετρικό μήπως φάμε κάνα παστό, καμιά γουρνοπουλα.. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829532 Τώρα που λέτε για γουρουνοπούλα, ξέρω σαν την Καλαμάτα δεν έχει, αλλά χθες φάγαμε εδώ και ήταν εξαιρετική, την διαφημίζει κιόλας σαν Καλαμάτας. Και μόνον 22€ το κιλό.
https://www.tripadvisor.com.gr/Restaura ... ttica.html
Ό,τι φάγαμε εξαιρετικό, εκτός από τις πατάτες του που ήταν προτηγανισμένες (απορώ ακόμη που επιλέγουν προτηγανισμένες πατάτες!).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#829535 Έχει γίνει της μόδας.. Υπάρχουν μαγαζιά με γουρνοπουλα :rtfm: σε Χαλάνδρι, στην Νέα Ιωνία και αλλού.

Αλλλλα όπως λένε και οι βόρειοι, σαν την Καλαμάτα δεν έχει. :inlove: