Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bujinkan έγραψε:λουτρακι ..η επομενη μερα

Δεν ξέρω, μου έρχεται κάπως όταν βλέπω τόση μαυρίλα. :lipsealed: :sorry:
Εντύπωση επίσης μου κάνει πως σε κάποιους οικισμούς κάηκαν μόνον κάποια σπίτια και τα άλλα δεν έχουν το παραμικρό. Και μιλάμε είναι δίπλα δίπλα.
Εικόνα
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Anonymous Founder έγραψε:

Δεν ξέρω, μου έρχεται κάπως όταν βλέπω τόση μαυρίλα. :lipsealed: :sorry:
Εντύπωση επίσης μου κάνει πως σε κάποιους οικισμούς κάηκαν μόνον κάποια σπίτια και τα άλλα δεν έχουν το παραμικρό. Και μιλάμε είναι δίπλα δίπλα.
Εικόνα
:s_dunno

Βασικα 2 ειναι οι λογοι που αυτο συνεβη
Ο ενας ειναι η αλλαγη κατευθυνσης του αερα και ο αλλος οτι καποια σπιτια ειχαν μεσα στο οικοπεδο τους πευκα.
Και το πευκο ως γνωστον αν αρπαξει την γ@μησες
Οντως επιεδη γυρισα και τους 3 οικισμους το εβλεπες πολυ αυτο....Ενα σπιτι καμενο και το ακριβως διπλα αθικτο
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#826905 Είναι πάνω από το Λουτράκι (όπως έχουμε στα αριστερά μας δηλαδή τη θάλασσα, στα δεξιά; ) ή είναι στο δρόμο προς Λίμνη;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#826912 Είναι στη περιοχή της Καλλιθέας?? Η προς Πισσια στη διαδρομή του ραλλυ Ακροπολις??

.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
224v έγραψε:Είναι στη περιοχή της Καλλιθέας?? Η προς Πισσια στη διαδρομή του ραλλυ Ακροπολις??

.
Οικισμοί Καλλιθέα ειρηνη και καρμπουναρι

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
https://www.youtube.com/watch?v=m6HKnyvBIhE

Απελπισία για άλλη μια φορά. :(

Η ταβέρνα στα Πίσια, ο Πλάτανος είναι οκ;
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Giuseppe Busso έγραψε:
https://www.youtube.com/watch?v=m6HKnyvBIhE

Απελπισία για άλλη μια φορά. :(

Η ταβέρνα στα Πίσια, ο Πλάτανος είναι οκ;
Καμιά σχέση η τοποθεσία με τα πισσια

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#826930 Σε αυτό που κάηκε, το πεύκο σχεδόν ακουμπάει την σκεπή, πως να μην καεί το σπίτι;
Νομίζω πως είναι από τις κλασσικές οδηγίες που δίνει κάθε χρόνο η Πυροσβεστική.

Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού. Κλαδέψτε τα αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι.

https://www.fireservice.gr/el/-/pos-na-prophyllaxete-ten-katoikia-sas-apo-tis-dasikes-pyrkagies
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
axel12p έγραψε:Σε αυτό που κάηκε, το πεύκο σχεδόν ακουμπάει την σκεπή, πως να μην καεί το σπίτι;
Νομίζω πως είναι από τις κλασσικές οδηγίες που δίνει κάθε χρόνο η Πυροσβεστική.

Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού. Κλαδέψτε τα αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι.

https://www.fireservice.gr/el/-/pos-na-prophyllaxete-ten-katoikia-sas-apo-tis-dasikes-pyrkagies
Αποτι ξέρω εάν έχεις πεύκο στην αυλή σου ,πρέπει να πάρεις άδεια από το δασαρχείο για να το κόψεις .... Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε δλδ ....

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#826939 Έχουμε βερικοκιά που ειναι πολύ μεγάλη και ακουμπάει τα κεραμίδια αλλά η περιοχή δεν έχει πεύκα ελιες εχει και κουτσουπιες.

.
Άβαταρ μέλους
By glf
#826949 Εγώ έχω πολύ μεγάλη καρύδια. Κλαδευω κάθε 2-3 χρόνια επειδή περνάνε και καλώδια αλλά όλο και πλησιάζει το σπίτι..
Άμα είναι να έρθει η φωτιά να που είναι το αλυσοπρίονο..
Άβαταρ μέλους
By skous
#826953 Γενικα χρειαζεται αλυσοπριονο σε τετοιες περιπτωσεις
Και κοβεις οτι μπορεις πριν την εκκενωση

Βλέπω σε κατι περιοχές κάτι πεύκα 10+ μετρα ψηλα που αφηνουν μονο μια φουντα πάνω. Ότι πρεπει για να μεταφέρει την φωτια…

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#826955 Από όταν μπήκα σπίτι, εχω βγάλει και τρεις περισσότερες βρύσες σε διάφορες μεριές στην αυλή ..
Άβαταρ μέλους
By Chris
#826959 Αν ειχα σπιτι σε επικινδυνη περιοχη πιστευω πως το πρωτο που θα εκανα θα ηταν μπεκ ψηλα σε κολωνες σε 4-5 σημεια-κλειδι μεσα στο οικοπεδο, σε ανεξαρτητο δικτυο με μια δεξαμενη αρκετη για 1-2 ωρες χρηση. Πιστευω δε χρειαζεται παραπανω, ισα να περασει το μετωπο. Και ενεργοποιηση εξ'αποστασεως μεσω κινητης μην καουν τιποτα γραμμες του οτε πριν φτασει η φωτια σε μενα. Αν υπαρχει και μια μπαταρια για την αντλια ειναι αχαστο πιστευω
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 21 Ιούλ 2023, 23:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#826960 Και τι θα έκανες για ρεύμα; UPS; Μπαταρίες; Γεννήτρια;
Δεν ειναι τόσο απλό.