Ιδίως για το πευκόδασος είναι πιθανώς η μόνη λύση, καθώς τα πεύκα έχουν εξελιχθεί για να καίγονται περιοδικά...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η είδηση- μια είδηση που κυκλοφορεί σαν φήμη, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, ούτε όμως έχει διαψευστεί- ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την ήττα στις εκλογές και την παραίτησή του, θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μάλιστα γράφονται και λεπτομέρειες, ότι δηλαδή θα είναι οικογενειακές διακοπές, θα είναι μαζί του δηλαδή και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα αλλά και τα δυο τους παιδιά και ότι προορισμός της οικογένειας θα είναι η Καλιφόρνια. Οπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν γνωστές πόλεις όπως το Λος Αντζελες ή το Σαν Φρανσίσκο, ενώ θα πάνε και στο πάρκο της Ντίσνεϊλαντ.
Το ταξίδι σχολίασε στην πρωϊνή εκπομπή του Σκάι ο Αρης Πορτοσάλτε, συνδυάζοντάς το με τα σχόλιά του για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε χαρακτηριστικά:
"Πού θα κάνει διακοπές ο κ. Τσίπρας; Στις ΗΠΑ. Ισως εκεί, μετά την κατάρρευση του τείχους, ίσως εκεί στον καπιταλισμό αναζητηθούν οι λύσεις (στο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ)."
Το ταξίδι στις ΗΠΑ ξενίζει, αφ΄ενός γιατί οι Ελληνες πολιτικοί αρχηγοί δεν συνηθίζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, έστω και όταν δεν είναι πλέον στην ενεργή δράση, αφετέρου γιατί η επιλογή του προορισμού δεν είναι αυτονόητη για έναν ριζοσπάστη, αριστερό, πρώην έστω αρχηγό.

Anonymous Founder έγραψε:Να το δεχτώ αυτό αλλού, αλλά όχι στην Αττική. Σιγά την πολλή καύσιμη ύλη που έχει. Απλώς έχει άπειρο κόσμο, έχουν χτιστεί τα πάντα και είμαστε ανεπαρκείς (οργανωτικά, μέσα, κλπ).
Προφανώς όλα αυτά ίσχυαν και ισχύουν διαχρονικά και επίσης τίποτε ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει.
Όσο λοιπόν κάνουμε τα ίδια (ή ακόμη και χειρότερα...), τόσο θα καιγόμαστε.
Απόδειξη αυτού είναι πως η ΝΔ και ο Μητσοτάκης βγήκαν με σημαία το Μάτι, και έκτοτε η καταστροφή των δασών σε Αττική και Εύβοια είναι τρομακτική. Το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ξανά θύματα όπως στο Μάτι , είναι μισή επιτυχία, όταν ταυτόχρονα έχουμε μια τεράστια καταστροφή των δασών σε τόσο επιβαρυμένες περιοχές ή όταν έχεις καταστρέψει την παραγωγική ικανότητα της μισής Εύβοιας.
Αυτά βέβαια, είναι δικά μου συμπεράσματα, η Εύβοια αποφάσισε διαφορετικά, οπότε πάω πάσο.![]()
https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ ... in-eyvoia/

dimik έγραψε:
Πάντως θυμάμαι παιδί κάθε καλοκαίρι οι αγρότες κλπ να καίνε ελεγχόμενα χωράφια και όχι μόνο, σταδιακά απαγορεύτηκε και εξαφανίστηκε σαν πρακτική. Τώρα διαβάζοντας τα παραπάνω βρίσκω κάποια λογική σε αυτό καθώς δημιουργούν "αντιπυρικές" ζώνες κατά κάποιο τρόπο.
< >

markvag έγραψε:Δεν γνωρίζω γιατί έκαιγαν τις καλαμιές, κι εγώ αυτή την έκφραση άκουγα.dimik έγραψε:
Πάντως θυμάμαι παιδί κάθε καλοκαίρι οι αγρότες κλπ να καίνε ελεγχόμενα χωράφια και όχι μόνο, σταδιακά απαγορεύτηκε και εξαφανίστηκε σαν πρακτική. Τώρα διαβάζοντας τα παραπάνω βρίσκω κάποια λογική σε αυτό καθώς δημιουργούν "αντιπυρικές" ζώνες κατά κάποιο τρόπο.
< >
Οι αγρότες δεν έκαιγαν / καίνε τα χωράφια για να περιοριστεί η καύσιμη ύλη. Ούτως ή άλλως το χωράφι οργώνεται μετά και ξαναφυτεύεται, οπότε δεν έχει κανέναν νόημα κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καύσιμη ύλη μετά από λίγο. Οι αγρότες έκαιγαν / καίνε τις ξεραμένες καλαμιές από σιτάρια, κτλ., για να οργωθεί πιο εύκολα το χωράφι και να μην ζορίζεται το τρακτέρ. Τουλάχιστον αυτό έλεγαν οι γονείς μου (που δεν ήταν αγρότες) και συγγενείς (που ήταν αγρότες) στο χωριό...
Έχει λογική βέβαια να εξαφανιστούν οι ξεραμένες καλαμιές το καλοκαίρι (μέχρι να οργωθεί το χωράφι τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου), αλλά το ίδιο πετυχαίνεις και με το να οργώσεις το χωράφι... Χωρίς το ρίσκο της φωτιάς...
Γιατί μερικές φορές βέβαια η φωτιά ξέφευγε και ακόμα θυμάμαι όταν ήμουν 4-5 ετών στο εξοχικό που κοντέψαμε να καούμε 2 οικογένειες από τη φωτιά που έφτασε μέχρι τις παρυφές της Θεσσαλονίκης...

markvag έγραψε:dimik έγραψε:
< >
Οι αγρότες δεν έκαιγαν / καίνε τα χωράφια για να περιοριστεί η καύσιμη ύλη. Ούτως ή άλλως το χωράφι οργώνεται μετά και ξαναφυτεύεται, οπότε δεν έχει κανέναν νόημα κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καύσιμη ύλη μετά από λίγο. Οι αγρότες έκαιγαν / καίνε τις ξεραμένες καλαμιές από σιτάρια, κτλ., για να οργωθεί πιο εύκολα το χωράφι και να μην ζορίζεται το τρακτέρ. Τουλάχιστον αυτό έλεγαν οι γονείς μου (που δεν ήταν αγρότες) και συγγενείς (που ήταν αγρότες) στο χωριό...
Έχει λογική βέβαια να εξαφανιστούν οι ξεραμένες καλαμιές το καλοκαίρι (μέχρι να οργωθεί το χωράφι τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου), αλλά το ίδιο πετυχαίνεις και με το να οργώσεις το χωράφι... Χωρίς το ρίσκο της φωτιάς...
Γιατί μερικές φορές βέβαια η φωτιά ξέφευγε και ακόμα θυμάμαι όταν ήμουν 4-5 ετών στο εξοχικό που κοντέψαμε να καούμε 2 οικογένειες από τη φωτιά που έφτασε μέχρι τις παρυφές της Θεσσαλονίκης...
Γαμάτος :lol: https://x.com/evrythngformu1a/stat[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]