Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#826773 Ούτε η παράνομη αναστροφή έχει αποτυπωθεί. Όταν όμως έρχεται σε μια χώρα που ξέρει ότι ο ΚΟΚ είναι απλά ένα νόστιμο γλυκό, κάπου θεωρεί πως μπορεί να κάνει ό,τι καφρίλα βλέπει γύρω του. Και εκεί χάνει, λόγω έλλειψης εμπειρίας (στην καφρίλα)....
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε: Λάθη γίνονται, γι αυτό καλό είναι όλοι να οδηγούμε συντηρητικά, ειδικά αυτοί που θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες σε περίπτωση "στραβής".

Αλλο λαθος και αλλο εγληματικη αμελεια. Ο πιτσιρικας παπι ειχε και λογω ηλικιας θα επρεπε να εχει 50ρι. Ποσο να τρεξει το παπακι με δυο ατομα επανω.

Απο την αλλη ο ξενος στην χωρα του αν εκανε τετοια παραβαση θα του κανανε το γκροβερ σαν πενηνταδραχμο κερμα του 80.
Γιατι την εκανε εδω; Γιατι ειναι γνωστο εξω οτι εδω υπαρχει ατιμωρησια. Να ομως που εγινε φονιας.

Επισης αυτο που λες δινει το δικαιωμα στον φορτηγατζη ή τον νταλικερη να κανει ο,τι γουσταρει στον δρομο αφου αυτος δεν κινδυνευει. Δεν παει ετσι
Άβαταρ μέλους
By g8777
#826775 Από το βίντεο δεν μπορεί να προκύψει οτιδήποτε για τον οδηγό του δικύκλου (πέραν του ότι δεν φορούσε κράνος), ούτε ότι ήταν καρφωμένος σε κόφτες, ούτε οτι έκανε σφήνες, ούτε ότι είχε υπερβολική ταχύτητα .

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι το παιδί έκανε πάνω στον πανικό του μία προσπάθεια να κόψει προς προς τα αριστερά για να αποφύγει το γίδι. :(
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 20 Ιούλ 2023, 15:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By glf
g8777 έγραψε:Από το βίντεο δεν μπορεί να προκύψει οτιδήποτε για τον οδηγό του δικύκλου πέραν του ότι δεν φορούσε κράνος ούτε ότι ήταν καρφωμένος σε κόφτες, ούτε έκανε σφήνες, ούτε ότι είχε υπερβολική ταχύτητα .

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι το παιδί έκανε πάνω στον πανικό του μία προσπάθεια να κόψει προς προς τα αριστερά για να αποφύγει το γίδι.

+1 κίνηση αποφυγής έκανε και όποιος καβαλάει μπορεί να το καταλάβει.
Αλλά με παπί και δικαβαλος... Δεν υπήρχε περίπτωση.

Scotch πολύ παράξενα το έχεις δει. Γι αυτό λέω. Που να μην το βλέπαμε και σε video τι θα λέγαμε. Και γω θα υπεθετα οτι φταίει ο μικρός...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#826783 Βλέπω πώς κινούνται τα παπιά και τα λοιπά δίτροχα στο δρόμο, γι αυτό διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Ας περιμένουμε μήπως κυκλοφορήσει κάποιο πιο διαφωτιστικό βίντεο.
Άβαταρ μέλους
By otso
#826785 Πριν 3 ωρες σκοτωθηκε στο χωριο παιδι 19 χρονων ( εδω μετωπικη πανω στον πλατανο https://www.bing.com/maps/?cp=38.455446 ... &dir=114.8 ) Συμμαθητης του γιου μου 19 χρονων και η κορη μου φιλη με την αδερφη του . Παιζει να το εφερνε απο το συνεργειο γιατι η κορη μου λεει οτι τους ειχε χαλασει και το ειχαν συνεργειο
Παλιο χρεπι πεζω νομιζω . Ολοι στο μεροκαματο . Σιδερας το επαγγελμα απο παππου προς παππον ηταν ανεργος τωρα και δουλευε οπως και η αδερφη του στα χωραφια οπου εβρισκε μεροκαματο . Οποτε τον ειχα δει πηγαινε σαν κοτα , μιας και δεν τον επαιρνε να διακυνδινευσει το αμαξακι της οικογενειας μιας και ειχε ανεπτυγμενη την αισθηση του καθηκοντος ο Βαγγελης.
Αν προσεξετε στον πλατανο ειναι ενα καντηλακι . Τετοιες μερες ειχε σκοτωθει ο φιλος μου ο Βασιλης εκει με μηχανη , και μιλαμε μηχανοβιος με την καλη εννοια οχι κοντρες και τετοια , ορφανος απο μικρος με 2 αδερφες και την μανα του , σε εργοστασιο δουλευε απλα δεν ειχε λεφτα για αυτοκινητο και πηρε μεταχειρη μηχανη . Γυριζε με αλλους 2 η ωρα το βραδυ καυσωνας οπως και τωρα σταματησαν ενα χλμ πριν το χωριο και εβγαλαν τα κρανη οι αλλοι εφυγαν μπροστα και ο Μπιλ επεσε με 50χλμ πανω στον πλατανο που ειχε περασει ενα εκατομμύριο φορες . Ηταν ομως διαβητικος λενε οτι ειχε προβλημα εκεινη την στιγμη . Βρισκω την μανα του συχνα , τι να την ρωτησω . Λεμε για οτιδηποτε αλλο.
Ειναι αυτο που λενε οπου φτωχος και η μοιρα του.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#826788 Εγώ πάντως, σε περίπτωση αναστροφής, που κοπανησα αυτόν που την έκανε, μου πλήρωσε τις ζημιές μέχρι κεραίας.

Όσον αφορά τα παιδιά που "έφυγαν", μόνο θλίψη :(
Άβαταρ μέλους
By axel12p
glf έγραψε:
g8777 έγραψε:Από το βίντεο δεν μπορεί να προκύψει οτιδήποτε για τον οδηγό του δικύκλου πέραν του ότι δεν φορούσε κράνος ούτε ότι ήταν καρφωμένος σε κόφτες, ούτε έκανε σφήνες, ούτε ότι είχε υπερβολική ταχύτητα .

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι το παιδί έκανε πάνω στον πανικό του μία προσπάθεια να κόψει προς προς τα αριστερά για να αποφύγει το γίδι.

+1 κίνηση αποφυγής έκανε και όποιος καβαλάει μπορεί να το καταλάβει.
Αλλά με παπί και δικαβαλος... Δεν υπήρχε περίπτωση.

Scotch πολύ παράξενα το έχεις δει. Γι αυτό λέω. Που να μην το βλέπαμε και σε video τι θα λέγαμε. Και γω θα υπεθετα οτι φταίει ο μικρός...

Αν το μηχανάκι ήταν πίσω από το αυτοκίνητο ως όφειλε, τότε για ποιο λόγο να κάνει κίνηση αποφυγής προς τα εκεί που στρίβει το αυτοκίνητο και όχι προς την αντίθετη κατεύθυνση; Επίσης, άσχετα με το αν το αυτοκίνητο φρέναρε ή έκανε αναστροφή, δεν θα έπρεπε το μηχανάκι να έχει μια απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα;

Με βάση τα όσα βλέπω κάθε μέρα στους δρόμους, θεωρώ πιο πιθανό ο οδηγός του αυτοκινήτου να έκοψε για να κάνει αναστροφή και το μηχανάκι, επειδή στην Ελλάδα σπάνια κάθονται στην λωρίδα τους, να βγήκε αριστερά για να προσπεράσει, χωρίς να έχει καταλάβει ότι ο Ολλανδός θα κάνει αναστροφή. Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε στο βίντεο...

Dimsabas έγραψε:Χίλια κρίμα ρε Otso.
https://traction.gr/nekros-19chronos-ka ... 0rsNtB3WZY

Τι δουλειά έχει το δέντρο εκεί στην μέση; :dizzy:
Πολύ κρίμα :(
Άβαταρ μέλους
By Scotch
axel12p έγραψε:Αν το μηχανάκι ήταν πίσω από το αυτοκίνητο ως όφειλε, τότε για ποιο λόγο να κάνει κίνηση αποφυγής προς τα εκεί που στρίβει το αυτοκίνητο και όχι προς την αντίθετη κατεύθυνση; Επίσης, άσχετα με το αν το αυτοκίνητο φρέναρε ή έκανε αναστροφή, δεν θα έπρεπε το μηχανάκι να έχει μια απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα;

Με βάση τα όσα βλέπω κάθε μέρα στους δρόμους, θεωρώ πιο πιθανό ο οδηγός του αυτοκινήτου να έκοψε για να κάνει αναστροφή και το μηχανάκι, επειδή στην Ελλάδα σπάνια κάθονται στην λωρίδα τους, να βγήκε αριστερά για να προσπεράσει, χωρίς να έχει καταλάβει ότι ο Ολλανδός θα κάνει αναστροφή. Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε στο βίντεο...

+1
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
#826801 Δέντρο στην μέση του δρόμου και οι λωρίδες να πηγαίνουν δεξιά αριστερά του; Γιατί;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#826802 Επειδή έχω βρεθεί σε ατύχημα που το αυτοκίνητο έστριψε ξαφνικά αριστερά, και που δυστυχώς έκανα κι εγώ το λάθος του αρχαρίου να είμαι κοντά του για να το προσπεράσω, θα σου πω πως είναι εντελώς φυσιολογική η θέση του. Από τις φωτογραφίες φαίνεται κιόλας πως έχει βρει στην πίσω πόρτα, άρα δεν ήταν τόσο αριστερά όσο λες.
Η ευθύνη είναι πρώτα και κύρια του αυτοκινήτου που άλλαξε απροειδοποίητα κατεύθυνση, και όχι της μηχανής.

ΥΓ: Στο δικό μου ατύχημα, ήμουν με περίπου 70-80 και προσπέρασα το πρώτο από τα τρία αυτοκίνητα, όταν είδα το τρίτο να στρίβει ξαφνικά, χωρίς να ελέγξει και χωρίς να σταματήσει. Είχα ελάχιστα μέτρα, φρέναρα (σχεδόν με end-do, η μηχανή που είχα είχε πολύ καλά φρένα και ήταν πανάλαφρη ευτυχώς) και κατέληξα πάνω στην πίσω πόρτα της κυρίας. Η εν λόγω, κόλλησε το πόδι στο γκάζι (την ώρα της πρόσκρουσης πρέπει να είχε 20; άντε 30 χλμ το πολύ και έσκασε 100 μέτρα πιο πέρα σε ένα παρκαρισμένο.
Εγώ έκανα δήλωση (γιατί αρχάριος) ενώ κανονικά έπρεπε να το πάω δικαστικά και να πάει 50-50, έστριψε χωρίς έλεγχο, χωρίς να σταματήσει, κλπ κλπ.
Το αποτέλεσμα ήταν να σκάσω πάνω στην πόρτα της με καμιά 20 χλμ, ίσως και λιγότερο. Με κράνος εννοείται. Ένα σχισμένο χείλος και ένα πόδι μαυρισμένο επειδή μου έπεσε η μηχανή πάνω και μάγκωσε στο ατύχημα. Σε 2 εβδομάδες δεν υπήρχε τίποτε, μόνον η τσαλακωμένη μου αυτοπεποίθηση πως είμαι κακός οδηγός γιατί δεν προβλέπω κάτι τέτοια.
Έκανα 1 χρόνο να οδηγήσω πάλι, και ξαναείχα ατύχημα, γιατί πήρα μια στροφή αφηρημένος και έφυγα ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Και δεν είχα και κράνος (την πρώτη και μοναδική φορά) το είχα αφήσει έξω και έκαιγε, και είπα "κλάιν, τι θα πάθουμε για μια φορά". Την γλίτωσα με 3 σπασμένα μετακάρπια, και δεν είπα κουβέντα εννοείται.

Το ανθρώπινο λάθος είναι στην αθρώπινη φύση. Το ανθρώπινο λάθος με μηχανή, μπορεί να είναι μοιραίο, ειδικά χωρίς κράνος. Όταν ξαναπήρα μηχανή δεν ξαναέκανα ούτε μέτρο χωρίς κράνος, ενώ 9/10 είχα και μποτάκια και μπουφάν (το 1/10 ήταν όταν πήγαινα στην θάλασσα και δεν είχα πού να τα βάλω).

Κοινώς, η καλή μου τύχη μου χαρίστηκε, και της είμαι ευγνώμων. Γιατί ήμουν πιο τυχερός από το παλικάρι που βλέπει τα ραδίκια ανάποδα. Και όλοι όσοι νομίζετε πως είστε οδηγάρες, απλά είστε τυχεροί, τίποτε άλλο. Και ο καλύτερος, μπορεί να είναι απλώς άτυχος, πόσο μάλλον που όλοι μας κάποτε προκαλούμε την τύχη μας.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Scotch έγραψε:
axel12p έγραψε:Αν το μηχανάκι ήταν πίσω από το αυτοκίνητο ως όφειλε, τότε για ποιο λόγο να κάνει κίνηση αποφυγής προς τα εκεί που στρίβει το αυτοκίνητο και όχι προς την αντίθετη κατεύθυνση; Επίσης, άσχετα με το αν το αυτοκίνητο φρέναρε ή έκανε αναστροφή, δεν θα έπρεπε το μηχανάκι να έχει μια απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα;

+1

-1

Μιλάμε για το συγκεκριμένο ατυχημα κρινοντας τον δικυκλο βαση των αντιληψεων που εχουμε για το συνολο των δικυκλιστων στην Ελλαδα; Ετσι νομιζετε οτι θα λειτουργησει ενας πραγματογνωμονας μελετωντας στο συμβαν; :roll:
( "Ε, ενταξει, παπι ειχε, ακρανωτος, αρα ερχοταν κολλητα και πανω στην διπλη γραμμη").

Ξαναλεω, το μόνο που προκυπτει ειναι η αψυχολογητη και δολοφονικη ενεργεια του αυτοκινητου να επιχειρησει αναστροφη out of the fucking blue.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#826805 Αυτό που λες προκύπτει σίγουρα. Τα υπόλοιπα προκύπτουν από "μαρτυρίες" που κυκλοφορούν στο νετ. Εμείς εδώ δε δικάζουμε κανέναν, τη γνώμη μας λέμε.