Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
markvag έγραψε:Δηλαδή για κάτι ακόμα (πιθανώς και επικίνδυνο) η αγαπημένη μας εταιρεία έδωσε ένα κακό προϊόν στους πελάτες της, οι οποίοι περιμένουν κάποια στιγμή ένα update... :inlove: :inlove:

Εντάξει ρε συ, πόσο επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν οι... υαλοκαθαριστήρες; :lol:
Βλακεία τους το δίχως άλλο, αλλά μέχρι ενός σημείου. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By g8777
#826268 Εφοσον εμποδιζουν το οπτικο πεδιο του οδηγου σε τυχαιες στιγμες, αρκετα θα ελεγα.

Θα καθαρισει (pun intended) το autopilot .

( Απανταω εγω για σενα. :iconcool: )
Άβαταρ μέλους
By drdino
#826270 Οι καθαριστήρες είναι κατηγορίας ASIL D (FuSa - Functional Safety, ISO 26262) βέβαια, μαζί με φρένα, αερόσακους κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#826271 Ναι, φαντάζομαι αν στην βροχή δεν δουλεύουν είναι τεράστιο πρόβλημα. Αν ανοίγουν τυχαία χωρίς βροχή, είναι απίστευτα ενοχλητικό, αλλά δεν νομίζω πως είναι και επικίνδυνο. Και οι δικοί μου το καλοκαίρι ανοίγουν αν πέσει καμιά σταγόνα από κάνα πότισμα, αλλά δεν μπορώ να πω πως έχω τρομάξει.
Φυσικά είναι ενοχλητικό, φυσικά είναι απαράδεκτο που δεν το έχουν διορθώσει, αλλά το επικίνδυνο στο συγκεκριμένο, προσωπικά δεν το βλέπω.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#826273 Σ' εμένα αυτό που έχει συμβεί είναι να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα με το autopilot και να αναγκαστώ όπως ο serf να το κλείσω (το AP). Σπαστικό ναι (είχα κι ένα τζάμι χάλια από τα μυγάκια οπότε το απέδωσα εκεί). Επικίνδυνο δεν θα το έλεγα. Και είναι κάτι που δεν έκανε μέχρι πριν 1-2 updates, άρα θεωρώ εξίσου εύκολα θα ξαναφύγει.
Γενικά όμως οφείλω να πω πως οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες δεν είναι το φόρτε του αυτοκινήτου. Μπορεί να έχει ψιλόβροχο και ξαφνικά να αρχίσουν να δουλεύουν στο φουλ. Οπότε τους γυρνάς στο χειροκίνητο. Έχω δει και BMW όμως στο δρόμο να δουλεύει στο φουλ το αυτόματο.

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, φαντάζομαι αν στην βροχή δεν δουλεύουν είναι τεράστιο πρόβλημα. Αν ανοίγουν τυχαία χωρίς βροχή, είναι απίστευτα ενοχλητικό, αλλά δεν νομίζω πως είναι και επικίνδυνο. Και οι δικοί μου το καλοκαίρι ανοίγουν αν πέσει καμιά σταγόνα από κάνα πότισμα, αλλά δεν μπορώ να πω πως έχω τρομάξει.
Φυσικά είναι ενοχλητικό, φυσικά είναι απαράδεκτο που δεν το έχουν διορθώσει, αλλά το επικίνδυνο στο συγκεκριμένο, προσωπικά δεν το βλέπω.

Στο safety case καλώς ή κακώς θα πάρεις έναν κακό συνδυασμό, οπότε πχ άδειο παγούρι πλυστικού, στεγνό παρμπριζ και τρως λάσπη ή κάτι τέτοιο σε ένα κομμάτι του παρμπριζ, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την ορατότητα. Αν εκείνη τη στιγμή πάρουν μπρος οι καθαριστήρες και δεν μπορείς να τους σταματήσεις, θα απλώσουν τα πάντα στο τζάμι επηρεάζοντας την ορατότητα.
Disclaimer: δεν έχω δουλέψει συγκεκριμένα με τους καθαριστήρες για τέτοιο decomposition αλλά με άλλο σύστημα που έχει ASIL D κατηγοριοποίηση. Φυσικά και το (-D) δεν σχετίζεται μόνο με την ακούσια ενεργοποίηση αλλά με το σύνολο του συστήματος των καθαριστήρων και της λειτουργίας που επιτελεί.
Άβαταρ μέλους
By drdino
Scotch έγραψε:Σ' εμένα αυτό που έχει συμβεί είναι να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα με το autopilot και να αναγκαστώ όπως ο serf να το κλείσω (το AP). Σπαστικό ναι (είχα κι ένα τζάμι χάλια από τα μυγάκια οπότε το απέδωσα εκεί). Επικίνδυνο δεν θα το έλεγα. Και είναι κάτι που δεν έκανε μέχρι πριν 1-2 updates, άρα θεωρώ εξίσου εύκολα θα ξαναφύγει.
Γενικά όμως οφείλω να πω πως οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες δεν είναι το φόρτε του αυτοκινήτου. Μπορεί να έχει ψιλόβροχο και ξαφνικά να αρχίσουν να δουλεύουν στο φουλ. Οπότε τους γυρνάς στο χειροκίνητο. Έχω δει και BMW όμως στο δρόμο να δουλεύει στο φουλ το αυτόματο.

< >

Πες μου ότι κάνεις agile χωρίς να μου πεις ότι κάνεις agile :lol:
Vision-only σύστημα, αυξάνουν την ευαισθησία του συστήματος για να μπορούν να εγγυηθούν καθαρό οπτικό πεδίο σε κάποιες ακραίες συνθήκες που είχαν αποδεδειγμένα θέμα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν πρόβλημα σε άλλες συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#826279 Αυτόματους καθαριστήρες δεν έχει η Tesla μόνον, αναφέρω τα παραδείγματα που ξέρω από τα δικά μου:
-BMW 120i: αυτόματοι που θέλουν ενεργοποίηση από τον οδηγό κάθε φορά. Αυτό σημαίνει πως αποφεύγεις συμβάντα σαν αυτό που περιγράφεις, αλλά που θα πρέπει ουσιαστικά να θυμάσαι να τους ανοίξεις με το χέρι όταν χρειαστείς.
-T-Roc: Αυτόματοι που μπορείς να το αφήσεις μόνιμα πάνω. Αυτό ακριβώς κάνω, γνωρίζοντας πως κάποιες φορές μπορεί να κάνουν του κεφαλιού τους. Ξέρω όμως πως όταν χρειαστεί, θα είναι εκεί και δεν θα ψάχνω το μοχλό.

Θεωρώ λοιπόν καλύτερο το αυτόματο σύστημα, έστω κι αν καμιά φορά κάνει λάθος, παρά το χειροκίνητο, για πάρα πολλούς λόγους.

Όσο αυτό για την Tesla, δεν ανακοινώνουν κάπου τις αλλαγές από έκδοση σε έκδοση;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#826282 Ναι για την Tesla μιλάμε, στο θέμα της Tesla, οπότε και σε αυτό αναφέρομαι. Δεν υπήρχε άλλος κατασκευαστής από όσο ξέρω που δεν σου έδινε έως τώρα την δυνατότητα χειροκίνητου ελέγχου του συστήματος χωρίς να χρειάζεται να βουτήξεις σε υπομενού.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Αυτόματους καθαριστήρες δεν έχει η Tesla μόνον, αναφέρω τα παραδείγματα που ξέρω από τα δικά μου:
-BMW 120i: αυτόματοι που θέλουν ενεργοποίηση από τον οδηγό κάθε φορά. Αυτό σημαίνει πως αποφεύγεις συμβάντα σαν αυτό που περιγράφεις, αλλά που θα πρέπει ουσιαστικά να θυμάσαι να τους ανοίξεις με το χέρι όταν χρειαστείς.
-T-Roc: Αυτόματοι που μπορείς να το αφήσεις μόνιμα πάνω. Αυτό ακριβώς κάνω, γνωρίζοντας πως κάποιες φορές μπορεί να κάνουν του κεφαλιού τους. Ξέρω όμως πως όταν χρειαστεί, θα είναι εκεί και δεν θα ψάχνω το μοχλό.

Θεωρώ λοιπόν καλύτερο το αυτόματο σύστημα, έστω κι αν καμιά φορά κάνει λάθος, παρά το χειροκίνητο, για πάρα πολλούς λόγους.

Προσωπικα θεωρω καλυτερο το συστημα που εχεις στην 120i. Διοτι αν σκασει επανω στο παρμπριζ οτιδηποτε δεν ειναι νερο, η αυτοματη ενεργοποιηση μπορει να τα κανει πολυ χειροτερα τα πραγματα.
Επισης δεν καταλαβαινω γιατι ειναι δυσκολο με το δεξιο μεσο δαχτυλο να δωσεις μια επανω ή να τραβηξεις και πανω για να σκουπισεις μια ή να πλυνεις το παρμπριζ.

Ξερω οτι σου αρεσουν οι αυτοματισμοι και θα διαφωνησεις αλλα μιλαμε για κατι μαλλον αχρηστο , καμια σχεση με τα αυτοματα φωτα πχ που δεν αστοχουν
Άβαταρ μέλους
By netgeo
#826291 Στο δικό μου M3, σε ένα συγκεκριμένο στενό στο Μαρούσι, κάθε φορά μπαίνουν σε λειτουργία.

Έχει να κάνει μάλλον με το πως χτυπάει το φως στο τζάμι; Μέρα μεσημέρι χωρίς ίχνος βροχής.

Όταν βρέχει πάλι λίγο, ΔΕΝ μπαίνουν, γεμίζει το παρμπρίζ με σταγόνες και πρέπει να το βάλω εγώ.

Σε ΠΟΛΥ βροχή, που μου έχει τύχει μια φορά, ο αριστερός βραχίονας δεν έπεζε σωστά, σαν να δυσκολεύοταν.

Βαριέμαι να το πάω στην FMS οπότε θα πάει για του χρόνου στο 1ο service.
Τελευταία επεξεργασία από netgeo και 17 Ιούλ 2023, 12:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αυτόματους καθαριστήρες δεν έχει η Tesla μόνον, αναφέρω τα παραδείγματα που ξέρω από τα δικά μου:

Προσωπικα θεωρω καλυτερο το συστημα που εχεις στην 120i. Διοτι αν σκασει επανω στο παρμπριζ οτιδηποτε δεν ειναι νερο, η αυτοματη ενεργοποιηση μπορει να τα κανει πολυ χειροτερα τα πραγματα.
Επισης δεν καταλαβαινω γιατι ειναι δυσκολο με το δεξιο μεσο δαχτυλο να δωσεις μια επανω ή να τραβηξεις και πανω για να σκουπισεις μια ή να πλυνεις το παρμπριζ.

Ξερω οτι σου αρεσουν οι αυτοματισμοι και θα διαφωνησεις αλλα μιλαμε για κατι μαλλον αχρηστο , καμια σχεση με τα αυτοματα φωτα πχ που δεν αστοχουν

Δεν υπάρχει το εύκολο ή δύσκολο. Με την ίδια λογική, δεν θα έπρεπε να έχουμε εφεύρει και την διακοπτόμενη λειτουργία "τι θα πάθαινες να τους ανοίγεις κλείνεις μόνος σου" κλπ κλπ.
Ασφαλώς και είναι εξαιρετικός αυτοματισμός οι αυτόματοι καθαριστήρες, και ασφαλώς και δεν θα δουλέψουν 10/10 τέλεια. Ακόμη και το 0.5/10 που θα κάνουν λάθος, το συγχωρώ όπως και να 'χει.
Αυτό της Tesla βέβαια είναι κάτι χειρότερο, επιμένω πάντως πως δεν είναι επικίνδυνο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#826293 Αν καταλαβαινω καλα λοιπον, θα συγχωρουσες ενα x% ποσοστο αποτυχιας σε συστημα ασφαλειας αυτοκινητου , αρκει να ειναι Τεσλα.

Μαλιστα.

Τραβατε πληρωθειτε ρε, και πιειτε και ενα καραφακι στην υγεια μου. :s_yes :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#826294 Όχι, δεν κατάλαβες καλά. Καθόλου κιόλας.
Μίλησα για τα συστήματα στα αυτοκίνητά μου σε σύγκριση με οποιοδήποτε σύστημα χωρίς αυτοματισμό.
Προφανώς και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα δεν το πετυχαίνουν στο 100%, δεν είναι αποκλειστικότητα της Tesla οι αποτυχίες.
Την τελευταία εβδομάδα έχω πετύχει και δύο πολύ καλές περιπτώσεις αστοχίας του ραντάρ του T-roc στην μία κιόλας στην ΑΟ που πήγαινα με 140 και δεν κατάλαβε εμπρός όχημα που πήγαινε με 80, έπρεπε να φρενάρω εγώ για να το σώσω.

Αυτή την στιγμή, έτσι έχουν τα πράγματα, δεν έχουμε πετύχει το 100% σε κανένα σύστημα, κανενός κατασκευαστή.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Δεν υπάρχει το εύκολο ή δύσκολο. Με την ίδια λογική, δεν θα έπρεπε να έχουμε εφεύρει και την διακοπτόμενη λειτουργία "τι θα πάθαινες να τους ανοίγεις κλείνεις μόνος σου" κλπ κλπ.
Ασφαλώς και είναι εξαιρετικός αυτοματισμός οι αυτόματοι καθαριστήρες, και ασφαλώς και δεν θα δουλέψουν 10/10 τέλεια. Ακόμη και το 0.5/10 που θα κάνουν λάθος, το συγχωρώ όπως και να 'χει.
Αυτό της Tesla βέβαια είναι κάτι χειρότερο, επιμένω πάντως πως δεν είναι επικίνδυνο.

Η διακοπτομενη ειναι απλα ενα κουμπι και υπαρχει χροοοοονια και χροοοονια.
Ομως σε καποια αυτοκινητα εχει ροδελα που προσαρμοζεις στην συχνοτητα, σε αλλα οχι.
Σε αλλα αυτοκινητα οταν σταματησεις σε φαναρι η λειτουργια τους πεφτει στην προηγουμενη θεση, σε αλλα οχι.

Για εμενα παντα, η αυτοματη λειτουργια θα ειχε νοημα σε μια βροχερη μερα που οι καθαριστηρες θα προσαρμοζαν την ταχυτητα τους αναλογα με την συχνοτητα της βροχης.

Σε καθε αλλη περιπτωση μπορουν να τα κανουν χειροτερα τα πραγματα οπως τοτε που με 140 επεσε πανω στο παρμπριζ ενα κεσεδακι απο παιδικο γιαουρτι με την μιση ποσοτητα μεσα, ο πιτσιρικας στο μπροστινο αμαξι βαρεθηκε να φαει αλλο, ανοιξε το παραθυρο και το φουνταρε.
Αν ειχα αυτοματους θα πασαλειβαν ολο το παρμπριζ με γιαουρτι, το οποιο λογω καυτου τζαμιου θα γινοταν τυρι στην στιγμη.
Δεν εχει καθολου πλακα να χανεις την ορατοτητα σου για μερικα δευτερολεπτα με τοσα! :lipsealed:
Εκοψα ταχυτητα, επλυνα το παρμπριζ με τα πιτσιλιτιρια και τους υαλοκαθαριστηρες στο φουλ κι ολα καλα.