Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:Πώς την παλεύουμε με τη ζέστη;

Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε ανάψει μόνο μία φορά a/c για 4-5 ώρες περίπου, κυρίως για δοκιμαστικούς λόγους. Εφαρμόζω την τακτική "ανοιχτά παράθυρα 20:00 έως 10:00 και μετά τα πάντα κλειστά χωρίς a/c" και η θερμοκρασία μέχρι στιγμής δεν έχει ανέβει πάνω από 28,2. Θα δω και σήμερα πώς θα πάει. :s_devil

Απο τις 10 το πρωι μεχρι τις 7 το απογευμα το κλιματιστικο στους 27° και ειναι μια χαρα στην δουλεια. Το κλεινω μια ωρα πριν φυγω για να εγκλιματιστω σιγα σιγα στην ζεστη για το σχολασμα.

Στο σπιτι μολις γυρισει η συζυγος απο την δουλεια θα το αναψει στους 26° και θα το σβησουμε στις 11 το βραδυ οπου μιση ωρα μετα θα αναψει του υπνοδωματιου για να φτιαξει ατμοσφαιρα υπνου :lol: μεχρι τις 5 το πρωι :inlove:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#825982 Δεν έχω ανάψει πλην δοκιμής κι εγώ, αν και χθες το βράδυ το σκέφτηκα, γιατί είχε κολλήσει στους 28 η εξωτερική και είχα 27.5 εσωτερική. :lol:

Τα παραπάνω για Ολ. Χωριό. Στο Μαρούσι έχει γίνει χρήση ήδη δυο τρεις φορές.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Scotch έγραψε:Πώς την παλεύουμε με τη ζέστη;

Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε ανάψει μόνο μία φορά a/c για 4-5 ώρες περίπου, κυρίως για δοκιμαστικούς λόγους. Εφαρμόζω την τακτική "ανοιχτά παράθυρα 20:00 έως 10:00 και μετά τα πάντα κλειστά χωρίς a/c" και η θερμοκρασία μέχρι στιγμής δεν έχει ανέβει πάνω από 28,2. Θα δω και σήμερα πώς θα πάει. :s_devil

:hmmm:
Δεν μπορώ να καταλάβω την απορία σου όταν έχεις air-condition στο σπίτι , πατάς το ον και την παλεύεις . :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#825985 Εγώ το καταλαβαίνω πάντως. Είμαι με a/c όλη μέρα στο γραφείο και στο τουτούνι, και το έχω σιχαθεί.

Στο σπίτι προτιμώ μακράν τα ανοιχτά παράθυρα με αύρα από βουνό και δέντρα. Απλώς ελέω καύσωνα αυτό δεν παίζει για λίγες μέρες.
Άβαταρ μέλους
By Chris
diplomat έγραψε:Εγώ το καταλαβαίνω πάντως. Είμαι με a/c όλη μέρα στο γραφείο και στο τουτούνι, και το έχω σιχαθεί.

Στο σπίτι προτιμώ μακράν τα ανοιχτά παράθυρα με αύρα από βουνό και δέντρα. Απλώς ελέω καύσωνα αυτό δεν παίζει για λίγες μέρες.

+1
Άβαταρ μέλους
By g8777
Dimitris_P έγραψε:Φυλάει ρεύμα για το T :rtfm:

Αλήθεια τώρα που το λες είναι δυνατόν να τραβήξουν το air condition ρεύμα από το tesla;; :hmmm:

Πετάγεσαι ένα golden mall , φορτίζεις, γυρίζεις πίσω, απλώνεις μπαλαντεζα. Δεν είναι κάτι το δύσκολο νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Dimitris_P έγραψε:Φυλάει ρεύμα για το T :rtfm:

Την περίμενα αυτήν την απάντηση :shifty:

Κι εγώ την παλεύω. Μέχρι τους 29, βία 30, είμαι ΟΚ. Από εκεί και πάνω ανάβω a/c. Αν μπορώ να έχω 28 χωρίς a/c, why not. Αν ανοίξω παράθυρα, το 28 γίνεται άνετα 30 (σήμερα και παραπάνω).

@ g: Δεν υποστηρίζουν V2G τα Tesla. Αλλιώς χαλαρά θα το έκαναν κάποιοι αυτό που λες :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#825989 Εγώ έτσι και πιάσει 30 βαθμούς κελσίου μέσα στο σπίτι πετάω δύο μοσχαρίσιες και μία χοιρινια πάνω στον πάγκο της κουζίνας .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#825992 Σε καύσωνα, δεν υπάρχει καλύτερο από το A/C. Ούτε καν η παραλία που τόσο αγαπάω! :lol:
Χωρίς καύσωνα, κι εμείς ανοίγουμε A/C όταν πάμε για ύπνο, αλλιώς μόνον με τα παράθυρα ανοιχτά, είναι μια χαρά.
Θερμοκρασίες 28+ δεν παλεύονται να κοιμηθείς, είναι πολύ ζεστά. Θεωρώ άνω όριο τους 27 κι εγώ γενικά την παλεύω πολύ με την ζέστη.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
saxon_747 έγραψε:Αυτές τις μέρες, στους 27°C τα AC ακόμα και όταν λείπω.

Έχεις φ/β ή κάνεις ρευματοκλοπή;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#826003 Εικόνα
Πριν λίγο γύρισα από πρακτορεία. Τώρα στο πιτσούνι σίτι(Περιστέρι ντε) γράφει το άνωθι.
Σε λίγο θα πρέπει να φύγω για χουριό και δεν είμαι και πολύ σίγουρος για την επερχόμενη τσαπού. Εννοώ τόσο στον δρόμο, όσο και για όλο το ΣΚ που θα "πρέπει" να σερνόμαστε στις παραλίες. Θα συμφωνήσω για αρκούδα όλη μέρα στο σπίτι σου με καμιά εξαίρεση για βραδυνή τσάρκα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Scotch έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Αυτές τις μέρες, στους 27°C τα AC ακόμα και όταν λείπω.

Έχεις φ/β ή κάνεις ρευματοκλοπή;
Για 1-2 βδομάδες που θα κρατήσει ο καύσωνας τα χαλαλιζω. (0,095€ μέχρι Νοέμβριο)