Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:Στην περίπτωση κλοπής σαν την παρακάτω , ποια είναι η διαδικασία αποζημίωσης; Υπάρχει περίπτωση η ασφάλεια να μην αποζημιώσει στο 100%?

Εικόνα

Πρέπει να έχεις μερική κλοπή.

Φαντάζομαι ότι θα κόψει κάτι η ασφάλεια λόγω παλαιότητας;; :hmmm: (αυτή η μ@λ@κία)

Αλλά :omg: τί δουλειά είναι αυτή!
Άβαταρ μέλους
By g47
saxon_747 έγραψε:Στην περίπτωση κλοπής σαν την παρακάτω , ποια είναι η διαδικασία αποζημίωσης; Υπάρχει περίπτωση η ασφάλεια να μην αποζημιώσει στο 100%?

Εικόνα

Παίρνεις ένα τηλέφωνο να κάνεις καταγραφη του συμβάντος με την ασφαλιστική σου για να σου πουν τη διαδικασία που ακολουθούν (ακόμα και αν δεν έχεις κάλυψη μερικής, μπορεί πχ να έχεις θραύσης και να μπορείς να ενεργοποιήσεις κάτι, να έχεις νομικές συμβουλές ή οτιδήποτε αλλο).
Διάβασε τους όρους του συμβολαίου σου για το τι καλύπτεται και το όχι από την ασφαλιστική σου (αν υπάρχει παλαιότητα σε γνήσια αντ/κα κλπ) για να ενημερωθείς για το τι ισχύει και τις εξαιρέσεις.
Εάν είσαι σε hd μπορώ να βοηθήσω.
Σίγουρα κανεις καταγραφη με τροχαία.
Επίσης ελέγχεις για κάμερες η μάρτυρες.
Όταν λες 100%, τίνος? Του ασφαλισμένου κεφαλαίου γιατί έχει βγει ολικη?
Του κόστους αποκατάστασης της ζημιάς? Για αυτό βλέπε εξαιρέσεις.
Κρίμα οποιου και να είναι το όχημα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
g47 έγραψε:.
.

HD έχω, μεικτή.

Για ένα καινούργιο αμάξι 1-2 ετών ισχύει παλαιότητα; Η ασφαλιστική αναλαμβάνει όλο το κόστος επιδιόρθωσης;
Άβαταρ μέλους
By g47
saxon_747 έγραψε:
g47 έγραψε:.
.

HD έχω, μεικτή.

Για ένα καινούργιο αμάξι 1-2 ετών ισχύει παλαιότητα; Η ασφαλιστική αναλαμβάνει όλο το κόστος επιδιόρθωσης;

Για αυτό σου λέω δες τους όρους που εχεις υπογραψει γιατι δεν πας με ενεργοποιηση ιδιων ζημιων αλλα μερικης κλοπης.
Οι ιδιες ζημιες ειναι σε περιπτωση που εχεις προκαλεσει εσυ στο οχημα φθορα, δεν εχει εφαρμογη εδω.
Κατα τους ορους καλυπτει ζημιες που "οφείλονται σε σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή ή κατακρήμνισή του, σε συνέπεια οδικού τροχαίου ατυχήματος".

Επισης:
"Σε περίπτωση που, τη στιγμή της ζημιάς, το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο σε ηλικία των πέντε (5) ετών και επιλέξεις την αντικατάσταση των απαιτούμενων ανταλλακτικών με καινούρια, η Hellas Direct έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει από την αποζημίωση που θα καταβληθεί μία απαλλαγή 5% λόγω παλαιότητας. "

Αρα το δικο σου δεν εχει. Το 100% δεν μπορει να στο απαντησει κανεις χωρις πραγματογνωμοσύνη. Λογικα για να εχεις μεικτη θα εχει γινει προασφαλιστικος ελεγχος που εχει καταγραφει η όποια κατασταση του οχηματος. Βασει αυτου θα οριστει και το ποσο αποζημιωσης μειον το ποσο απαλλαγης που εχει οριστει για τη καλυψη που ενεργοποιειται.
Για να μπορεσεις να λαβεις απαντηση η οποια θα ειναι ορθη οσον αφορα τα ποσα, το πρωτο βημα ειναι η καταγραφη του συμβαντος.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#817900 Πριν από μια ώρα ζήτησα μέσω ιντερνετικής φόρμας από την προσωπική ιστοσελίδα που δίνει η εταιρεία στους ασφαλισμένους , αλλαγή συμβολαίου στην Allianz. από απλό συμβόλαιο σε μεικτή με απαλλαγή από τα πρώτα 300e.
Είμαι περίεργος να δω πότε θα επικοινωνήσουν μαζί μου για να δώσουν προσφορά. λογικά πρέπει να τους έχουν ζώσει τα φίδια. :lol: :lol:
Ίσως από Δευτέρα; για να δούμε . :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#817915 "Καλησπέρα σας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε ένα κενό αίτημα τροποποίησης μέσω της προσωπικής σας σελίδας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε μέσω email για την αλλαγή που επιθυμείτε.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση, Allianz "
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ωραία" ιστοσελίδα έχουν , παρέλαβαν λέει ΚΕΝΟ' αίτημα. Τζάμπα συμπλήρωνα τα κουτάκια της ηλ.φόρμας .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#818493 ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την allianz. :yahoo: :lol: :lol:

Όλως περιέργως :hmmm: :hmmm: με θυμήθηκε και μου έστειλε μέσα στο ΣαββατοΚύριακο προσφορά μεικτής η HD !! :lol: :lol:

Μας παρακολουθούν ;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mousatos έγραψε:ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την allianz. :yahoo: :lol: :lol:

x2 . Ενώ σου δίνουν στο siτε προσωπική ιστοσελίδα όπου υπάρχει φόρμα τροποποίησης συμβολαίου , αδιαφορούν , ίσως επειδή φοβούνται οτι έχει συμβεί ήδη η στραβή . Ε μάλλον θα πάω HD για τη μεικτή που μου έδωσε καλή προσφορά . 265e για αξία 10χ και 500ε απαλλαγή.
Ο λόγος ; έχω ένα κακό προαίσθημα και θέλω μεικτή :lol:
Τες πα, προαισθήματα και χαζομάρες. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#825683 Χτες είχα ατύχημα σε άλλη πόλη. Μπήκα σε φαρδύ μονόδρομο που δεν είχε απαγορευτική πινακίδα στη διασταύρωση και με χτύπησε στα πλάγια αμάξι που έμπαινε από κάθετο προς το μονόδρομο. Μόνο υλικές ζημιές ευτυχώς.
Έγιναν τα προβλεπόμενα με τις δύο ασφαλιστικές. Φωτογραφίες στα σημεία και στα αμάξια, δηλώσεις στις ασφαλιστικές.
Η τροχαία δεν ήρθε λόγω άλλου σοβαρού τροχαίου, πήγα εγώ σήμερα και έκανα καταγραφή του ατυχήματος (παρακαλώντας).
Πήγα και στον Δήμο και έκανα αίτηση/ καταγγελία ελλιπούς σήμανσης ΚΟΚ (πρόταση υπαλλήλου στην εξυπηρέτηση μου).

Κουφό: μιλάω με HD και λένε περιμένουν απάντηση απ' την άλλη ασφαλιστική γιατί καταχωρήθηκε σαν υπαιτιοτητα του άλλου :S
Κουφό 2: ο ίδιος υπάλληλος είπε ότι αν γίνει απόρριψη απ' την άλλη ασφαλιστική (λογικό) τότε οφείλω εγώ να τρέξω τη διαδικασία κατά του Δήμου ώστε να διεκδίκησω αποζημίωση!
Άβαταρ μέλους
By g47
#825766 Περαστικά και γρηγορα.
Εαν χρειαστεις οποιαδηποτε διευκρίνηση μη διστασεις.