Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#468605 Σπουδαίο πράγμα τα 4 ροδάκια. Η David Jones βαλίτσα (όχι χειραποσκευή) που πήρα με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Τα 18.5 κιλά τα έσερνε απροβλημάτιστα. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#482778 Σπουδαίο πράγμα τα 4 ροδάκια.

Πήρα μια χειραποσκευή American Tourister και πέρασε το πρώτο της τεστ, και σε ίσο και σε ανισόπεδο. Ζήλεψε και η :inlove:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#482940 Και εγώ πολύ ικανοποιημένος είμαι από American Tourister! Την ίδια πληροφόρηση είχα και εγώ, ότι είναι θυγατρική της Samsonite.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#482960 Ναι είναι πλέον samsonite και κάποια μοντέλα αν όχι όλα έχουν 10ετή παγκόσμια εγγύηση. Οι τιμές καταλόγου βέβαια είναι εξωφρενικές αλλά όπως έχω ξαναπεί για όποιον κάνει συχνά ταξίδια με αεροπλάνο οι σοβαρές βαλίτσες αξίζουν τα λεφτά του.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#484175 Ναι κάνουμε συχνά. Ίσως πάρω και μία για την :inlove: γιατί η αλήθεια είναι ότι βολεύει πολύ. Εντάξει χάνεις λίγο χώρο αλλά οκ
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#825287 Σκέφτομαι να πάρω καμιά μεγάλη backpack αντί για χειραποσκευή, πιστεύω θα βολέψει ειδικά στο ταξίδι στην Ιταλία που θα μεταφερόμαστε συχνά από μια περιοχή στην άλλη. (Έχω δικαίωμα χειραποσκευής στις πτήσεις)

Πέτυχα τις προάλλες αυτήν εδώ και έχει πολλούς χώρους.
https://www.newbalance.gr/el/andrika/ax ... ck_176435/
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#825319 Το βασικό είναι να μπορεί να συμπιεστεί στις διαστάσεις χειραποσκευής.
Όμως το θέλεις για μια φορά ή για συστηματική χρήση. Αν θέλεις να σου μείνει να πας σε κάτι πιο σοβαρό, επώνυμο (Eastpak, Jasnport, Osprey και αρκετές άλλες). Τίμια είναι και του Decathlon και έχουν τεράστια συλλογή για κάθε χρήση (αστική, βουνίσια, κάμπινγκ, ποδηλασία, τρέξιμο και άλλα.
Αλλά ίσως να θέλεις και να το ψάξεις λίγο. Ποιες είναι οι ανάγκες σου, μια μεγάλη θήκη με το ελάχιστο βάρος χωρίς προστασία και χωρίς να κρατάει το σχήμα του για να το μεταφέρεις και να το χώνεις αλλά όχι να πολυφοράς (γιατί ούτε θα σε βολεύει ούτε θα κρατήσει). Πόσα λίτρα; Θέλεις πολλές ξεχωριστές θήκες για λάπτοπ, κλειδιά, χαρτιά, τσίχλες, στυλό, τηλέφωνο, φορτιστή, τάμπλετ, λάπτοπ....για να μπορεί το κάθετί να έχει τη θέση του και να μπορείς να το βρεις εύκολα; Μερικά μπορεί να ανοίγουν κι από κάτω ή από τα πλάγια για να βρεις κάτι. Κρυφές τσέπες για λεφτά, διαβατήρια. Οριζόντιο λουρί για να φοριέται στο επεκτεινόμενο χερούλι βαλίτσας. Μαλακωσιά για το λάπτοπ. Κατασκευή που να διατηρεί το σχήμα της με χοντρές ραφές. Ποιότητα υφάσματος, ραφών και κυρίως φερμουάρ (ΥΚΚ είναι η καλή μάρκα). Αδιάβροχο κάλυμμα που βγάζουν μερικές από κρυφή βάση. Πως θα κλείνει από πάνω με φερμουάρ, με καπάκι, με σχοινί ή τα αδιάβροχα τυλιχτό. Οριζόντιο ιμάντα στήθους και ζώνη μέσης. Εξωτερικές θήκες τους ιμάντες, θήκες για παγούρια, ομπρέλα. Πόσο άνετοι είναι οι ιμάντες; Πόσο αεριζόμενη η πλάτη, αν θα το φοράς σε διαδρομές θέλεις αεράτη. Χρώμα, το μαύρο ταιριάζει με όλα αλλά θα ζεσταίνεται, θέλεις κάτι να σε βλέπουν από μακριά, κάτι που να σου αρέσει και να σου ταιριάζει, αρκετά βγαίνουν σε 2-3 διαοφρετικούς χρωμσυικούς συνδυασμούς.
Ανάλογα με τη χρήση μπορεί να έχουν βάση για φωτάκι, λουράκια για σφίξιμο, λουράκια για κρέμασμα σκέιτμπορντ-σνόουμπορντ, μπαστουνιών κλπ.
Και τώρα που σε έφτιαξα καλή τύχη... :twisted:

Προσωπικά θέλω ξεχωριστή θήκη με φερμουάρ και μαλακωσιά για λάπτοπ/ταμπλετ (άρα πάμε σε 23 λίτρα και πάνω), μια μεγάλη κυρίως θήκη, μια λεπτή με διάφορα κόλπα μέσα και μια μικρούλα έξω έξω, γεροδεμένη κατασκευή, θήκες για μπουκάλια και άνετους ιμάντες. Τα επόμενα είναι έξτρα, τα θέλω αλλά μόνο αν έχουν καλυφτεί τα προηγούμενα.
Επιπλέον καλό να έχει θήκη για γυαλιά, κρυφή θήκη, τρύπα για ακουστικά-φορτιστή-σωλήνα νερού, αεριζόμενη πλάτη και ό,τι άλλο επιπλέον καλοδεχούμενο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#825332 Εχω ένα backpack 35λίτρα mountain warehouse 4 χρόνια .Mόνο αυτό χρησιμοποιώ. Μοιάζει με το https://www.mountainwarehouse.com/ridge ... spx/black/
Εχει εσωτερική θηκη που βάζω το λαπτοπ στην πλάτη,ελαστικές θηκες στο πλάι για νερό ή σνακ .Με λιγη πειθώ,αν το έχω φουλάρει, χωράει σε καλάθι αεροπορικής όταν χρειάστηκε να το μετρήσουν.
Διαβατήριο ταυτότητα πορτοφόλι powerbank ειναι σε τσαντάκι ώμου .Τα ρούχα ,φορτιστες κλπ μπαίνουν τακτοποιημένα αλλά χύμα,δεν με ενδιαφέρει πως θα είναι ,αρκεί να βγαίνει,μπαίνει ευκολα τα λαπτοπ για τον έλεγχο αεροδρομίου.
Άβαταρ μέλους
By pro
#825339 Χρησιμοποιώ backpack arctic hunter. Έχω 2,ενα για λαπτοπ 15 κι ένα μεγαλύτερο για λαπτοπ 17. Ποιότητα εξαιρετική, τιμή λογική, μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουν φερμουάρ πέρα ως πέρα που ανοίγει εντελώς σαν βαλίτσα. Η 17αρα ειδικά χωράει τα κέρατα της.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#825341 Αυτό του bill33 ανήκει στο είδος κάμπινγκ, δεν έχει τις θήκες που θέλω ούτε εύκολη πρόσβαση και δεν έχει σαφές σχήμα, αν είναι μισοάδειο θα είναι για λύπηση (αν και έχει ιμάντες συμπίεσης που βοηθάει). Οπότε για μένα και το πως το θέλω είναι τελείως ακατάλληλο και θα το απέρριπτα. Δεν το λέω με κακία για τον bill33 είναι μια χαρά, το λέω για να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά είδη και έχει σημασία να δεις τι σου κάνει καλύτερα (και πόσα θέλεις να πληρώσεις).

Διατηρώ ένα Eastpak που είχα αλλάξει από ωραία τσάντα που μου είχε πάρει η καλή μου πριν από 15+ χρόνια (έχουν σπάσει 2 από τις πόρπες των ιμάντων σύσφιξης και ο κάτω ιμάντας είχε κοπεί από φθορά σιγα σιγά αλλά τον έραψα και κρατάει καλά, τα φερμουάρ του άψογα ακόμα). Το καθημερινό είναι ένα μικρό μοντέλο της Samsonite (νομίζω έβγαζε για 13-14, 15 και 17 ιντσών λάπτοπ) που φορέθηκε καθημερινά για μερικά χρόνια και πέρασε πολλά, σε αυτό έχει χαλάσει το φερμουάρ της εμπρός θήκης, το έχω ράψει 2-3 φορές όπου χαλάει αλλά μάλλον πρέπει να αντικατασταθεί).

Ένα που θα τα αγόραζα για καθημερινό είναι της Decathlon NH Escape 500 23l. Η σειρά έχει και μικρότερο 16λ (δεν έχει ξεχωριστή θήκη για λάπτοπ) και μεγαλύτερο 32λ (αρχίζει να γίνεται ογκώδες για καθημερινό). Υπάρχουν και 4 χρώματα.

Υπάρχει και το ΝΗ500 σκέτο (και άλλη σειρά ΝΗ500 Arpenaz) που έχει άλλα κόλπα αλλά υστερούσε σε αυτά που προτιμώ βασικά είναι πιο εκδρομικό αλλά όχι αρκετά αστικό καθημερινό, κι αυτή η σειρά έχει μεγέθη (20, 32) και χρώματα και βγαίνει πιο φτηνό από τα Escape.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#825403 Έχω και μία τέτοια μεγάλη φωτογραφική τσάντα από τότε που είχα τη φωτογραφική που ίσως κάνει, θα πρέπει να κάνω δοκιμή
https://www.amazon.com/Lowepro-CompuTre ... B0007W1E4W

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#871906 Ανέφερα στο αεροπορικό θέμα ότι μου σπάσανε τη βαλίτσα και μου την αντικαταστήσανε. Τι νομίζετε σχετικά με τις κατασκευαστικές αντοχές των πλαστικών βαλιτσών. Έχω την υποψία ότι από τις σκληρές πλαστικές οι πολυκαρβονικές είναι πιο εύθραυστες από τις πολυπροπυλενίου και τις ABS. Τι λέτε ισχύει κάτι τέτοιο; Ή τι άλλο υλικό χρησιμοποιούν ή μήπως δεν είναι θέμα υλικού αλλά πάχους ή επεξεργασίας/ποιότητας;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#871907 Δεν έχω εντρυφήσει. Δεν μου έχει σπάσει κάτι μέχρι στιγμής ούτε φθηνή ούτε ακριβή

Έτσι που τις πετάνε είναι μη σου τύχει