Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#824988 Το kamiq το πηρα με το κλειδί στο χέρι 21,5 πριν 2,5 χρόνια και καινουργιο έχει 27+έξοδα (και δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο)
Το πουλάω εύκολα 23

Το 108 το πηρα 10.500 το 2016 και το πουλάω με 80κ χλμ αύριο το πρωί 8.000, ίσως και παραπάνω (τρομερή αγορά btw, η καλύτερη που έχω κάνει ever)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#824991 Αυτά έγιναν βάση σχεδίου ή απλά έγινε η θάλασσα γιαούρτι;; :hmmm:

Γιατί και εγώ αύριο έχω 40 χιλιάρικα στο χέρι από 2 παρόμοιου τύπου αυτοκίνητα αλλά δεν με λες και επενδυτή. :shifty:

Ε Γιαννίκ;; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#824993 Η πωληση αυτοκινητου, σπιτιου, οτιδηποτε ακριβοτερα απο οσο το πηραμε ή με ελαχιστη χασουρα εχει υπαρξη σε σεναριο καταστροφης / αλλαγης πλανων ζωης, κλπ, το καταλαβαινουμε;

Διοτι μονο τετοια μπορει να ειναι η πωληση ενος συγχρονου αυτοκινητου με κερδος και η αγορα ενος παλαιου με κλασμα των χρηματων που πηραμε.

Πρακτικα δεν εχει καμια αξια, εκτος αν μας χαρισανε ενα οποτε δεν αλλαζει και κατι
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Το kamiq το πηρα με το κλειδί στο χέρι 21,5 πριν 2,5 χρόνια και καινουργιο έχει 27+έξοδα (και δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο)
Το πουλάω εύκολα 23

Το 108 το πηρα 10.500 το 2016 και το πουλάω με 80κ χλμ αύριο το πρωί 8.000, ίσως και παραπάνω (τρομερή αγορά btw, η καλύτερη που έχω κάνει ever)
Αν είχες αγοράσει με τα ίδια λεφτά τενεκέδες λάδι, τώρα θα είχες διπλασιάσει τα λεφτά σου.
Ανώτατη μπακαλική, ήμαρτον.

Προφανώς και το 107 είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, όταν το οδηγεί κάποιος άλλος. :s_hang
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:
Asimov έγραψε:Το kamiq το πηρα με το κλειδί στο χέρι 21,5 πριν 2,5 χρόνια και καινουργιο έχει 27+έξοδα (και δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο)
Το πουλάω εύκολα 23

Αν είχες αγοράσει με τα ίδια λεφτά τενεκέδες λάδι, τώρα θα είχες διπλασιάσει τα λεφτά σου.
Ανώτατη μπακαλική, ήμαρτον.

Προφανώς και το 107 είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, όταν το οδηγεί κάποιος άλλος. :s_hang
108 :shifty:

Στην ερώτηση ποσα χιλιόμετρα κάνω απάντησα, και στην υπόνοια οτι δεν συνέφερε η αλλαγή. Προφανώς ήταν συγκυριακό, αλλα προφανώς επίσης τότε ήταν πολύ καλή εποχή και τώρα κάκιστη.

Τώρα ούτε εγώ θα άλλαζα, κι αν άλλαζα, σε καμια περίπτωση δεν θα άλλαζα το μικρό που κάνει τα γύρω γύρω. Αυτό είπα του γιανικ κι ευτυχώς του έκοψε.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Το πουλάω εύκολα 23

Δεν βγαζεις ακρη παντως αν το σκεφτεσαι ετσι γιατι οταν πας να παρεις καινουριο αμαξι θα σου παρουν πολυ περισσοτερα. Δηλ το κοστος αντικαταστασης ειναι τεραστιο. Παλαιοτερα εχανες παραπανω αλλα το καινουριο εκανε περιπου τα ιδια. Συνολικα το ιδιο ειναι η μαλλον ηταν καλυτερα παλαιοτερα.

Σε καθε περιπτωση αναμενω να πεσουν οι τιμες αυτοκινητων στο μελλον οποτε οποιος εχει ακομα σχετικα καινουρια αμξια περιμενει μια 5ετια.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#825013 Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πέσουν οι τιμές των νέων ΙΧ και μικρών ΦΙΧ, ειδικά όταν οι κατασκευαστές θα κληθούν να εφαρμόσουν το πρότυπο euro7
Άβαταρ μέλους
By GTS
#825035 Aν δεις την πορεια της τιμης του Μ3 Τεσλα θα καταλαβεις. Οι τιμες θα πεσουν συντομα (σε 1-2 χρονια) οταν ανεβουν και αλλο τα επιτοκια.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#825066 Στη περίπτωση μου η διαφορα Leasing -Αγορά με χρηματοδότηση είχε διαφορά περίπου 15.000 στη πενταετία υπέρ του Leasing ,χωρίς να υπολογίσω το φορολογικό κέρδος.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kostis20 έγραψε:Στη περίπτωση μου η διαφορα Leasing -Αγορά με χρηματοδότηση είχε διαφορά περίπου 15.000 στη πενταετία υπέρ του Leasing ,χωρίς να υπολογίσω το φορολογικό κέρδος.

Φορολογικό όφελος υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις. Στην αγορά εγγράφεται από την αρχή ως πάγιο και αποσβένεται ανάλογα με το είδος του οχήματος (ΙΧ, ΦΙΧ, υβριδικό ή ηλεκτρικό) ενώ στην βραχυχρόνια μίσθωση χωρίς δυνατότητα εξαγοράς εξοδοποιείται μηνιαίως το σύνολο της δαπάνης.

Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι δεν έχεις κάνει σωστά τους υπολογισμούς σου
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#825071 Κι εγώ θεωρώ πως κάτι δεν έχει υπολογιστεί σωστά. Εκτός κι αν ήταν τόσο τραγικά υψηλό το επιτόκιο χρηματοδότησης.
Άβαταρ μέλους
By GTS
kostis20 έγραψε:Στη περίπτωση μου η διαφορα Leasing -Αγορά με χρηματοδότηση είχε διαφορά περίπου 15.000 στη πενταετία υπέρ του Leasing ,χωρίς να υπολογίσω το φορολογικό κέρδος.

Aποκλειεται γιατι τα επιτοκια του ληζινγκ ειναι λιγο παραπανω απο αυτα της χρηματοδοτησης και επισης το ληζινγκ εχει και εξτρα κοστος για την διαδικασια. Βγαζεις εννοειται την ασφαλεια, σερβις λαστιχα αν αυτα ειναι μεσα στην τιμη του κηζινγκ.

Με το ληζινγκ εχεις την επιλογη να το αγορασεις στο τελος η να το αφησεις αυτη η επιλογη την πληρωνεις παραπανω.