Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
markvag έγραψε:
Asimov έγραψε:Μου έχουν έχουν πει και για Μασουτη αλλά τον αποφεύγω έτσι κι αλλιώς

Γιατί; Από περιέργεια δηλαδή...
Δεν άντεξα άλλο το προμοσιον από τον αδιευκρίνιστο υπουργό - πλασιέ

Κούραση κάπου
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:Ο ΑΒ δίνει παράθυρα 2 ωρών νομίζω, που γενικώς δεν είναι πρόβλημα. Διαφορετικά, και η επίσκεψη σε ένα σουπερμαρκετ θα έπρεπε να είναι πρόβλημα μιας και θα χάσεις σίγουρα 1 ώρα, όταν στην αντίθετη περίπτωση, έχεις χάσει 10 λεπτά (και πολύ λέω) στο κινητό σου.

10 λεπτά όταν αγοράσεις ακριβώς τις ποσότητες συγκεκριμένης μάρκας.ν

Εντάξει, μπορεί βέβαια τα κεράσια που θα σου φέρουν να είναι σάπια, οι (μ)πριτζολες σαν φλούδες, να χάσεις καμία καλή προσφορά σε διπλανή θέση * ή σε τελική να στηρίξεις και καμία θέση εργασίας, αλλά δε βαριέσαι βρε αδερφέ, ΑΡΧΟΝΤΟΠΛΟ από τον καναπέ. :metalo:

*ΑΒ προχτές

Εικόνα

Στα 29.9 €. Αγόρασα 3 μπουκάλια, μέχρι να φτάσω σπίτι είχα πιεί το ένα ( γλυκοπιοτα τα άτιμα και δροσιστικά για τέτοια εποχή.)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#824970 Δεν μιλάω για φρούτα (ο ΑΒ αν δεν κάνω λάθος σου φέρνει μόνον συσκευασμένα ούτως ή άλλως) ή κρέατα, αυτά τα ψωνίζουμε από λαϊκή και την γειτονιά, αλλά για όλα τα υπόλοιπα που δεν βρίσκω και ενδιαφέρον να πάω μέχρις εκεί: χαρτιά, σαπούνια, σαμπουάν, απορρυπαντικά, αναψυκτικά, κλπ.
Οι θέσεις εργασίας ουσιαστικά αυξήθηκαν πάντως, γιατί από την στιγμή που ο κόσμος και ψωνίζει στα σουπερμάρκετ και ζητάει delivery, περισσότερο προσωπικό χρειάζεται όχι λιγότερο. Ο Σκλαβενίτης έχει προσλάβει πολύ κόσμο για το online, καλή φίλη της γυναίκας μου εκεί δουλεύει.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#824971 Υπομονή μέχρι να αποκτήσει και η λαϊκή διαδικτυακή παρουσία λοιπόν.

Οι θέσεις εργασίας καταλαβαίνεις ότι θα μειωθούν όταν όλοι ακολουθήσουν την διαδικτυακή μέθοδο αγοράς.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#824974 Στην Ελλάδα δεν βλέπω να γίνεται αυτό. Η λαϊκή δεν έχει διαδικτυακή παρουσία πουθενά.
Δεν έχω καταλάβει, γενικώς ραντάρουμε για το delivery γενικώς (πχ και για τα σουβλάκια) ή μόνον των σουπερμάρκετ;
Το πιθανότερο πεδίο μείωσης του προσωπικού στο μέλλον είναι τα ταμεία πάντως. Και όχι λόγω του delivery.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#824975 1) Προβλεπεται να την πατησει ο κοσμος οπως την παταω εγω με το Σκρουτζ. Για να πιασω το 20αρικο και να γλυτωσω τα μεταφορικα, ολο και κατι που μου ειναι αχρηστο θα παρω τελικα :lol:

2) Το ΣΜ ειναι ενας καλος λογος για να κανω λιγα βηματα και να σηκωσω και μερικα βαρη. Κανονικη γυμναστικη για μια κουραδομηχανη σαν του λογου μου :s_yes

3) Ειμαι οπτικος τυπος και θελω να δω τι αγοραζω. Εκτος απο τη μαναβικη που σαν την οπτικη επαφη δεν εχει, γενικα σε ολα τα ειδη βαζεις το χερι βαθια μεσα (στο ραφι, στο ψυγειο κτλ) και παιρνεις τα απο πισω, που ληγουν ακομα αργοτερα απο τα μπροστινα που εχουν για ξεφορτωμα (και που θα στειλουν με τον κουριερ στους τεμπεληδες του σπιτιου) :s_wink

4) Πας στο ΣΜ και χαλβαδιαζεις και τοσα κοριτσακια που εργαζονται σκληρα για σενα. Κι οπως ειπε κι ο Τζι αν δεν πας απο κοντα να τα θαυμασεις, θα χασουν και τη δουλεια τους τα ερμα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#824976 Επίσης το να φύγει ένας υπάλληλος από θέση σε σουπερμάρκετ και να πάει ως ντιλιβερι δεν το λες και ευκαιρία.

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Στην Ελλάδα δεν βλέπω να γίνεται αυτό. Η λαϊκή δεν έχει διαδικτυακή παρουσία πουθενά.
Δεν έχω καταλάβει, γενικώς ραντάρουμε για το delivery γενικώς (πχ και για τα σουβλάκια) ή μόνον των σουπερμάρκετ;
Το πιθανότερο πεδίο μείωσης του προσωπικού στο μέλλον είναι τα ταμεία πάντως. Και όχι λόγω του delivery.
Προσωπικά το τελευταίο διάστημα και καθώς το επιτρέπει η θέση του σπιτιού, σουβλάκια-πίτσες κλπ πάω μόνος μου και τα παίρνω :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:Επίσης το να φύγει ένας υπάλληλος από θέση σε σουπερμάρκετ και να πάει ως ντιλιβερι δεν το λες και ευκαιρία.

Κάνεις λάθος. Για το delivery εργάζονται πολλοί παραπάνω από τους οδηγούς.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#825000 Εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι καλο ή κακό για τον εργαζόμενο (τείνω να πιστέψω ότι είναι μάλλον κακό, γιατί ολες οι δουλειές στο δρόμο είναι δύσκολες και οι εργαζόμενοι σε αυτήν την υπηρεσία κυρίως εργολαβικοί - αλλά οκ δεν επιμένω)

Είμαι όμως σίγουρος ότι είναι μια υπηρεσία που θα σταματήσει πολύ σύντομα να είναι δωρεάν ή έστω φτηνή
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Ο ΑΒ δίνει παράθυρα 2 ωρών νομίζω, που γενικώς δεν είναι πρόβλημα. Διαφορετικά, και η επίσκεψη σε ένα σουπερμαρκετ θα έπρεπε να είναι πρόβλημα μιας και θα χάσεις σίγουρα 1 ώρα, όταν στην αντίθετη περίπτωση, έχεις χάσει 10 λεπτά (και πολύ λέω) στο κινητό σου.

αν εχεις υπηρέτρια στο σπιτι (ή nanny) που θα παραλαβει τα ψωνια μια χαρα ειναι και το delivery απο supermarket.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#825004 Σιγα μην παιδευομαι με ντελιβερυ, στελνω τη μια σκλαβενιτη και η αλλη κραταει το παιδι, problem solved
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#825014 Όπως και σε πολλούς άλλους τομείς οι θέσεις εργασίες αλλάζουν αλλά δεν ξέρω αν χάνονται. Έχουν προκύψει πάρα πολλές νέες θέσεις εργασίας και αυτοί που φαίνονται (οι ντιλιβεράδες που όντως είναι οι πιο ριγμένοι αλλά που πιθανόν αλλιώς θα ήταν άνεργοι, δεν θα εργάζοντανσ στο ΣΜ) δεν ξέρω αν είναι η πλειοψηφία. Χρειάζονται πολλά χέρια για την επιλογή και πακετάρισμα (αυτοί θα είναι οι υπάλληλοι του ΣΜ). Πολλά logistics και χρήση προηγμένης τεχνολογίας για να καλυφτούν όλα. Πολλοί εκπαιδεύονται για να τα χρησιμοποιούν, άλλοι για να τα τοποθεοτύν, σχεδιάζουν, κατασκευάζουν κλπ.
Είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει ένα ελάχιστο κατανάλωσης και το 100 μου φαίνεται πολύ, το 50-60 θα ήταν πιο λογικό.
Η όλη ιστορία ακολουθεί το νόμο προσφοράς και ζήτησης. Ο καθένας ζυγίζει τι θέλει να πληρώσει και πόσο του κοστίζει σε χρόνο, στρες-ταλαιπωρία, χρήμα το να πάει στο ΣΜ να παρκάρει, περπατήσει, πάρει καροτσάκι, περιμένει σε ουρά για τυριά, ζαμπόν, κρέας, ταμείο, να γεμίσει τις σακούλες, να φορτώσει στο αυτοκίνητο, να επιστρέψει το καροτσάκι, να ξεφορτώσει και αν δεν έχει παρκάρει μακριά να ανεβάσει σπίτι του χωρίς να τα κάνει και βόλτα στα χέρια. Και μόνο που το γράφω πείστηκα. Να αναφέρω ότι αν αυτό για μερικούς αποτελεί άσκηση και χρόνο να βρεθούν με την οικογένειά τους τότε οκ και πάω πάσο.
Συμφωνώ ότι μερικά είδη προτιμώ να τα πάρω ο ίδιος, να διαλέξω κλπ αλλά για τα συσκευασμένα προιόντα που δεν λήγουν σε λίγες μέρες δεν το συζητάω ιδίως όλα τα βαρειά πράματα, υγρά, γάλατα, αναψυκτικά, νερά, μπύρες, χυμούς, παγωτά, κονσέρβες, μπουκάλια.
Οι προσφορές υπάρχουν και online (σε εμάς στην Αγγλία, όπως και διάφορα voucher που σου στέλνουν ηλεκτρονικά).
Και προσφέρουν διάστημα 1 ή 2 ωρών από 7 το πρωί μέχρι 11 το βράδυ, έχω κάνει παραλαβή 7 το πρωί Κυριακής.
Παλιότερα, δεν ξέρω αν το κάνουν ακόμα είχαν και πακέτο πχ δώσε τόσα για δωρεάν παραδόσεις για 3 μήνες.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#825017 Εσύ βγαίνεις για γυμναστική με το ποδήλατο. Εγώ συνήθως θα πάω με το ποδήλατο στο ΣΜ , για γυμναστική.

Βάλτε μέσα και τον κίνδυνο τρακαρίσμοτος στο δρόμο για το ΣΜ ή ζημιάς μέσα στο πάρκινγκ.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Asimov έγραψε:Σε ό,τι αφορά το online κανάλι, εκτός από το delivery, είναι πολύ υψηλό το κόστος του picking.
Και είναι διεθνής τάση να μετακυλιστεί αυτό το κόστος στους καταναλωτές.

Ενδεικτικά:
https://www.powergame.gr/epichirisis/38 ... tastimata/

Κι εδώ:
https://www.euro2day.gr/news/enterprise ... niths.html

Όμως δεν είναι μόνο η αλυσίδα Σκλαβενίτης που υποστηρίζει ότι η online δραστηριότητα είναι κοστοβόρα και ζημιογόνα. Για την ανάγκη αύξησης των χρεώσεων των online παραδόσεων έχουν μιλήσει αρκετοί εκπρόσωποι εγχώριων αλυσίδων, που φέρνουν ως παράδειγμα την πολιτική που ακολουθούν διεθνείς παίκτες όπως η Tesco, η οποία χρεώνει τις παραδόσεις ανεξαρτήτως του ύψους της παραγγελίας.

Όπως ο επικεφαλής της εταιρείας METRO. O κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης κατ’ επανάληψη έχει πει πως όσο δεν χρεώνεται η υπηρεσία παράδοσης, που κρύβει εκτός από το κόστος του delivery και το κόστος του picking, η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα παραμένει ζημιογόνα.
Ακούγεται λογικό αλλά από την άλλη θα πίστευα ότι με τους τζίρους που κάνουν το κόστος είναι αστείο.

Επίσης είναι ένα feature που αν το δουλέψεις σωστά μπορεί να δώσει πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές.

Εμεις δεν ψωνίζουμε σούπερ από delivery πρώτον γιατι δεν έχει όλα τα προϊόντα διαθέσιμα στο διαδίκτυο και δεύτερον η παράδοση μας δεσμευει.

Δεν ξέρω τι γίνεται με τα instashop αν αυτά είναι πιο γρήγορα βέβαια.

< >