Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

4
40%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
3
30%
1
10%
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By ripper
#824389 O Leclerc είναι γρηγορότερος γενικά, δεν διαφωνεί κάποιος, αλλά η φάση σας με τον Sainz αγγίζει τα όρια της εμπάθειας πλέον, ειδικά του Corto.
Αυτό το ΣΚ ήταν καλύτερος ο Ισπανός και τον έσκισε η ίδια η Ferrari.

Πολύ θετική η εικόνα της αναβαθμισμενης McLaren, αλλά επειδή σε αυτή την πίστα ο Norris κάνει παπάδες γενικά, κρατάω μικρό καλάθι. Άλλωστε και η αναβαθμισμενη Merc εδώ σερνότανε.
Φουλ άτυχος το Σάββατο ο Norris, χάσαμε τα βαθμουλακια.

Αν και έχουμε απόλυτη κυριαρχία και ένα ρομπότ μπροστά να σαρώνει, σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις γίνεται χαμουλης. Έχει ωραίες μάχες παντού.

Η φάση με τα track limits εδώ έγινε κωμική. Δεν ξέρω τι έφταιξε, αλλά προφανώς δεν δούλεψε καλά.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#824393 Δεν πιστεύω ότι η Φερράρι ήταν για κλάματα στον Καναδά.

Απλά ξεκίνησαν από αρκετά πίσω λόγω κακών δοκιμών (Λεκλέρκ) ή ποινών (ο Σάινθ εμπόδισε το Γκασλύ).

Οπότε στο SC έμειναν έξω για να κερδίσουν truck position και διαχειρίστηκαν τα λάστιχα τους έτσι ώστε και να κάνουν 1 πιτ στοπ λιγότερο και να έχουν αξιοπρεπή ρυθμό σε αυτό το διάστημα.

Αν είχαν ξεκινήσει από πιο μπροστά θα ήταν κοντά, είχαν αρκετά καλό ρυθμό σε σχέση ακόμα και με τη Ρεντ Μπουλ.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#824398 Ρίππερ.

Σε sprint shootout και sprint ο Σάινθ ήταν καλύτερος.

Σε κανονικό quali και αγώνα ήταν ο Λεκλέρκ καλύτερος.

Ξαναλέω.
Όταν ο Σάινθ ξεμπέρδεψε (γρήγορα και μπράβο του) μετά το double stuck από τα προσπεράσματα ήταν 5" πίσω, βάλε και 5" η μέχρι τότε ποινή (μετά τον αγώνα του έδωσαν επιπλέον), σύνολο 10". Τερμάτισε 16"+ πίσω από το Λεκλέρκ, χωρίς DRS και με ίδια στρατηγική.
Πως ήταν καλύτερος λοιπόν στον αγώνα;

Εκτός αν πιστεύεις ότι στο 1ο στιντ θα εξαφανιζόταν αν ήταν μπροστά.
Δεν το πιστεύω, απλά είχαν κοντινό ρυθμό και οι 3 ζώνες DRS τον κρατούσαν κοντά.
Αν είχε το ρυθμό για εύκολο προσπέρασμα θα το είχε δείξει, πριν του πουν stick to the plan.

Η ομάδα δεν τον πήδηξε, ήταν άτυχοι με το VSC και αν δεν το έβαζαν, η φθορά των ελαστικών θα ήταν καταστροφική σε αυτή την πίστα όπως φάνηκε.
Καλύτερα που έχασε 5" δευτερόλεπτα μέχρι να περάσει αυτούς που τον πέρασαν στα πιτ (το έκανε γρήγορα), πάρα να έκανε ένα τεράστιο στιντ με λάστιχα πεθαμένα που θα έχανε πολύ περισσότερο χρόνο και θα το περνούσαν όλοι.

Όταν μαλακίζεται η Φερράρι να το λέμε, αλλά αυτό δεν ίσχυσε χθες.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#824412 Βαθμούς να μετρήσουν η Χάας, η Άλφα Τάουρι και η ΜακΛάρεν. Στη Φεράρι όλα κρίνονται στην προοπτική νικών και τίτλων. Ε λοιπόν όποιος νομίζει ότι θα έρθει τίτλος με καλύτερο οδηγό τον Σάινθ να πάει να το κοιτάξει. Εφόσον λοιπόν είναι δευτεράντζα θέλω να έχω και ανάλογη συμπεριφορά. Και θέλω όταν βγαίνεις από το DRS να είσαι ταχύτερος και όχι να βγάζεις γλώσσα με μισό γύρο χωρίς φτερό. Γιατί ξέρεις το κόμπλεξ των αγγλόφωνων μέσων και το παραμικρό team radio θα το κάνουν τόοοοοσο.

Για μένα ναι, ο τίτλος του Λεκλέρ θα είναι ο απόλυτος θρίαμβος της Φεράρι. Όχι μόνο θα έχουν φτιάξει ένα μονοθέσιο που θα φέρνει νίκες σε όλες τις συνθήκες, αλλά θα το έχουν κάνει και με έναν οδηγό που έμαθε να οδηγάει στην Ακαδημία. Οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο με τον Σάινθ είναι οι ίδιες με το να το κάνει ο Τσέκο. Δηλαδή διαστημόπλοιο και τραγικός team mate.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#824500 Yugo στο πρώτο stint ήταν πιο γρήγορος, ο Leclerc τον καθυστερούσε. Ρώτησε πριν κάνει απόπειρα προσπερασματος γιατί, παραδόξως για οδηγό F1, δεν είναι κάφρος. Του είπαν να κάτσει πίσω. Όταν βγήκε VSC έπρεπε να τον αφήσουν έξω. Πόσο χρόνο κερδίζεις με το VSC? 8-9 sec? Έχασε 5+, track position και πλεονέκτημα ελαστικών. Όταν έχει εμπλακεί μετά αναγκαστικά σε μάχες που φυσικά τρώνε λάστιχο δεν έχει νόημα να μετράς sec από τον Leclerc που έκανε ταριφια ανενόχλητος. Μόνο στην μάχη με τον Perez έχει χάσει 3 sec για πλάκα.
Όταν το θέλει και ο οδηγός είναι πολύ λογικότερη επιλογή να κάνεις split strategy.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#824501 Δεν ήταν πιο γρήγορος. Απλά έμενε κοντά λόγω των τριών ζωνών DRS.
Μόλις βγήκε από αυτές έχανε σταθερά χρόνο.
Επίσης όσο ήταν πίσω του κάτω από τα 3 δέκατα ώστε να επιχειρήσει προσπερασμα δεν ήρθε ποτέ.
Γι'αυτό προσπάθησε να τον βοηθήσει η ομάδα.

.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#824508 Ριππερ ξεκάθαρα δε συμφωνώ για το 1ο στιντ, το έχω αναλύσει για τις 3 ζώνες DRS.
Εύκολα είναι 3 δέκατα στο γύρο σε αυτήν την πίστα, ίσως και περισσότερο.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο στο παρελθόν.
Εσύ όχι;
Αν είχε σημαντικά καλύτερο ρυθμό θα είχε κάνει απόπειρα προσπεράσματος άμεσα και αποφασιστικά, σε αυτή την πίστα που το προσπέρασμα είναι πολύ πιο εύκολο από άλλες.
Δε λέω για καφρίλα, για προσπάθεια, χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
Απλά έκανε την κλασική γκρίνια στην ομάδα μπας και τσιμπήσουν από το πιτ γουόλ και τον βάλουν μπροστά.
Οπότε είχαν κοντινό ρυθμό, εκεί γύρω στο 1 δέκατο διαφορά, ίσως ο ένας πιο γρήγορος από τον άλλο.

Όταν έμεινε πίσω λόγω double stuck, τους υπόλοιπους τους πέρασε σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς ιδιαίτερες μάχες γιατί είχε ταχύτητα το μονοθέσιο και ακρίβεια και αποφαστικότητα ο ίδιος.
Δεν φιτίλιασε τα λάστιχα με μεγάλες μάχες για να πεις ότι έχασε μεγάλο μέρος της απόδοσης τους. Είναι δίκαια η σύγκριση από κει και πέρα.

Το τελευταίο στιντ ήταν πολύ καθαρό.
Με το Νόρρις ελάχιστα ασχολήθηκε και ο Πέρεζ ήταν που ακολουθούσε.

Επίσης το ότι έφαγε 10" ποινή για όρια πίστας δείχνει πόσο πολύ πίεζε για να καταφέρει να έχει ρυθμό.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#824516 Η ferrari ήξερε τι οδηγό αγόραζε και η mclaren τι οδηγό κράτησε. Καλός είναι, για 2ος. Όλοι το ξέρουν εκτός απ'αυτόν και τον...ρίπερ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Corto Maltese έγραψε:Βαθμούς να μετρήσουν η Χάας, η Άλφα Τάουρι και η ΜακΛάρεν. Στη Φεράρι όλα κρίνονται στην προοπτική νικών και τίτλων.

Βρε Σταυράκο μου, διαφορετικό Πρωτάθλημα βλέπεις; Ποιες νίκες και Τίτλους ονειρεύεσαι φέτος; Κάτσε να μην βγούμε καν 4οι στο καλό Πρωτάθλημα και άσε όλα τα άλλα... :vava:

ΥΓ: Δεν σε πήρα για μπύρα γιατί έμπλεξα. Από βδομάδα, αν δεν φύγεις διακοπές. :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#825490 Αν με βρεις εδώ γράψε μου, πάμε Βαλκάνια. Άλεξ όταν δε χτυπάμε νίκες αδιαφορώ αν θα βγούμε 3οι οι 4οι. Δεν είμαι ο λογιστής να με νοιάζουν τα έσοδα.