Χρήστος Λάππας έγραψε:Πάντα διαβάζω κάτι πριν το ποστάρω.
Αν εσύ είσαι οκ με αυτό που είπε η Αχτσιόγλου, να της ευχηθώ και εγώ καλή τύχη, και ελπίζω να εκλεγεί νέος πρόεδρος του κόμματος. Είμαι σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολυτέλεια να περιμένει την επόμενη κρίση μέχρι οι ψηφοφόροι να ξανανιώσουν λιγότερο ατομικιστές.
Αλήθεια, στην προηγούμενη κρίση, αυτή του 10 που τελικά ανέβασε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είχαμε μείωση του ατομικισμού; Οι αγανακτισμένοι στο σύνταγμα είχαν ας πούμε συλλογικό πνεύμα και κατέβαιναν να διαμαρτυρηθούν για το γενικό καλό και όχι ο καθείς για την τσέπη του;
Αν εσύ θεωρείς πως ο καθένας κατεβαίνει στο Σύνταγμα σαν μονάδα και ενδιαφέρεται μόνον για την πάρτη του, κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά για το πώς δουλεύει μια διαδήλωση. Αν το ζήτημα ήταν τόσο ατομικό, ο καθένας θα διαδήλωνε από το μπαλκόνι του.
Ο ατομικισμός λοιπόν προφανώς και δεν έχει σχέση με την αριστερά, γιατί η αριστερά δεν απευθύνεται σ'αυτούς που κοιτάζουν αποκλειστικά το τομάρι τους, αλλά ενδιαφέρονται και για τον διπλανό τους.
Μια χαρά λοιπόν το είπε, και μάλλον το είπε και ήπια αν με ρωτάς.
Ως γνωστόν βέβαια, εγώ είμαι τοποθετημένος πιο αριστερά, άρα δεν μου κάνει εντύπωση, ούτε φοβάμαι μην μου πάρουν οι αριστεροί τα σπίτια (ένα έχω κι αυτό ακόμη το χρωστάω στην τράπεζα).
Σίγουρα τα προσεχή χρόνια, απόψεις σαν τις παραπάνω (ή πόσο μάλλον τις δικές μου) θα είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλείς, αφού ένα νέο κύμα παρτακισμού θα καλύψει την χώρα. Να δούμε αν τελικά αυτό θα μας βγει σε καλό.