Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:250+250 εννοεί. Να πάει και να έρθει. Λέει στο γυρισμό πως έχει 8% μπαταρία, άρα πηγαίνει, και γυρίζει χωρίς φόρτιση. Μια χαρά το βρίσκω (αν και δεν λέει μέση ταχύτητα).

Δεν ξερω τι εννοει αλλα οπως εχουν πει τα παιδια απο εδω το Αθηνα- Καλαματα ειναι εφικτο με 120 χαω σταθερα στον δρομο και δεν θα χρειαστεις αλλη φορτιση μεχρι να φτασεις αλλα δεν γυρνας με τιποτα.

Οποτε αυτο που εγω καταλαβαινω ειναι οτι μιλαει ανα διαδρομη, που εχει και νοημα.

Οσο για το τι κανει ο θερμικος, πρωτον εχει τουλαχιστον διπλασια αυτονομια και δευτερον σε 5 λεπτα εχει αλλη τοση.

Για εμενα το χαμηλο κοστος "καυσιμου" θα ηταν λογος υπερβασης οικονομικης για αγορα ηλεκτρικου ωστε να μπορω να κανω πολλα χιλιομετρα με ελαχιστο κοστος. Το οποιο αναιρειται απο την χαμηλη αυτονομια, τον εξτρα χρονο φορτισης και τους λιγους γρηγορους φορτιστες.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#822358 Νίκο Καλαμάτα πας "αεροπορικώς" αν θέλεις. Είναι μόνο 250km. Για να γυρίσεις κιόλας, χωρίς να φορτίσεις καθόλου, πρέπει να πηγαίνεις μέχρι 110 στην ΕΟ (αλλά και πάλι πολύ οριακός θα είσαι).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#822359 ΝΠ, 250 χλμ το LR βγάζει για την πλάκα του, όχι με 8% μπαταρία. Καταλαβαίνω την όποια αντιπάθεια, αλλά φοβάμαι πως θολώνει την κρίση σου.
Έχει 600 χλμ αυτονομία WLTP, λες να εξαντλεί την μπαταρία στα λιγότερα από τα μισά, πηγαίνοντας συντηρητικά;
Εικόνα
https://www.tesla.com/en_eu/model3
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#822364 Θολωνει η κριση μου; :lol: :lol: :lol: Καλο!

Κοιτα, οπου εχει δει, ο,τι εχω διαβασει μιλαει για καταναλωση 17-18 kwh /100 χλμ στα 120 χαω. Επισης σε πολλα απο αυτα που ειδα η υπολειπομενη αυτονομια μειωθηκε περισσοτερο απο τα διανυθεντα χιλιομετρα, αρα η πραγματικη καταναλωση ηταν μεγαλυτερη.

Στην ΕΟ δεν μπορεις να κανεις ευκολα ανακτηση αφου στα διοδια φρεναρεις προοδευτικα ενω ξεκινας σβελτα /γρηγορα ( ετσι οδηγω εγω ), αρα η καταναλωση σου δεν θα μειωθει απο φρεναρισμα, ισως ομως μετριαστει απο το αναγλυφο.

Τεσπα, θεωρητικα ολα αυτα αφου δεν εχω ηλεκτρικο να τα τσεκαρω ολα αυτα.

Προσωπικα απο το βιντεο που εβαλα δυο πραγματα με "ενοχλησαν" . Η μειωση της τιμης που ανατρεπει ολο το πακετο εξοικονομησης , χαμηλης καταναλωσης και οι τριγμοι/ προβληματα με τον μηχανισμο πορτμπαγκαζ.

Τα υπολοιπα τα συνηθιζεις αργα ή γρηγορα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#822369 Απλά θα φας περισσότερο χρόνο για να φορτίσεις ένα λεχτρικο.

Σωστά, πώς θα περάσει ευχάριστα η καθημερινότητα σού στην Αθήνα αν δεν περιμένεις στους 48 κελσίου τον ελληνιολη να φορτίσει το σαπιδι του για να ανέβεις μία θέση στην ουρά αναμονής;
Τί θα πάθουν τα γιαούρτια δλδ; Θα χαλάσουν; Μύθος.

Και το καράτε / κολυμβητήριο / ρομποτική εκεί θα είναι και την επόμενη μέρα, δεν φεύγουν.

Δεν πιάνω επαγγελματική χρήση γιατί με όρκισε ο Έντμοντ να βγάλω τον σκασμό.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#822370 Να Νίκο, δες ένα Κόρινθος-Καλαμάτα:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:Να Νίκο, δες ένα Κόρινθος-Καλαμάτα:
Εικόνα

Σε ευχαριστω Σπυρο, ακριβως αυτο που ειπα.

Ξοδεψες το 40% της μπαταριας σου σε 160χλμ δηλαδη ευκολα μπορω να υποθεσω θα ξοδευες το 60% για τα 240 χλμ.

Δεδομενου οτι δεν φορτιζουμε μεχρι το 100%, αν ξεκινουσες με 90% θα εφτανες Καλαματα με 30% και ωραιες ταχυτητες σε 2 ωρες και 10 λεπτα ( ακριβως οσο χρονο κανω κι εγω συνηθως ), τα λεω καλα; Πηγαινες στον 50ρη φορτιστη στον Σκλαβενιτη και το τουμπανιαζες μεχρι να ψωνισεις για το σπιτι ( αν ειχες, εγω εχω :s_tongue ). Δεν θα επαρκουσε για να γυρισεις πισω αλλα για να κανεις τις βολτες σου εκει. Φορτιση ειτε σε επομενη τσαρκα στον Σκλαβενιτη ειτε στην πλατεια Oθωνος που ειναι και κοντα :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#822376 Ναι Νίκο, είναι ένα λογικό σενάριο αυτό που περιγράφεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#822377 Θα μπορούσες να φορτίσεις στο 100% όμως και αν είχες το M3 LR που είναι πιο οικονομικό, να καταφέρεις να γυρίσεις. Κι αυτό το σενάριο λογικό είναι. Σίγουρα πάντως δεν βγαίνει αυτό που είπες αρχικά πως φτάνει με 8% μετά από 250 χλμ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#822379 Ισχύει. Κι εγώ στο 3 αναφερόμουν στο αρχικό μου post, που έχει και ο evloader, που βγάζει περισσότερα km. Βέβαια, αν πηγαίνεις μέχρι 110, οι διαφορές είναι πολύ μικρές μεταξύ τους. Το 3 όμως νομίζω έχει και ελαφρά μεγαλύτερη μπαταρία.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#822382 Θα πετάξω και εγώ το λιθαράκι μου.
Μέχρι πέρσι δεν ήμουν ιδιαίτερος φαν των ηλεκτρικών για τους λόγους φόρτισης και λοιπών που κυκλοφορούν στο ίντερνετ.
Πέρσι με την έκρηξη τιμών στα καύσιμα και από απεριόριστο χρόνο ξεκίνησα κάτι test drive σε MG, Merc's, BMW, Skoda, Fiat 500e, κλπ. Οι χρόνοι φόρτισης δεν είναι τραγικοί. Οι ηλεκτροκίνητοι φίλοι που "κράζετε" μια χαρά είναι.
Με τα δεδομένα των ακριβών καυσίμων δε νομίζω να οδηγεί κάνεις πλακωμενος. Και για να το παίξω παρθένα στην Ελλάδα το όριο είναι 130χλμ/ω, άρα οτιδήποτε πάνω από αυτό είναι παράνομο....
Κοινώς ένα ηλεκτρικό ειδικά για αποστάσεις Ελλάδας που δεν είναι και καμία τεράστια χώρα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
Ούτε φόβους για νοθεία καυσίμων, τζάμπα σημεία φόρτισης (ακόμα), μηδέν τέλη (ακόμα), επιδότηση (8 χιλιάρικα είναι από τα υψηλότερα ποσά σε επίπεδο ΕΕ, γι'αυτό ψηφίζουμε ΝΔ την Κυριακή ), ούτε τρέλα κοστολογια σέρβις για λαδοφιλτρα και μπουζί. Έχουν τα καλά τους.
Ξέχασα να πω αυτή η καραμέλα ότι τα ηλεκτρικά είναι ακριβά δεν ισχύει πλέον.
Volvo ανακοίνωσε το μικρό της ΕΧ30 ή όπως λέγεται και είναι εκεί γύρω στα 30k όταν κάτι κουβάδες Toyota Yaris Cross αν δεν απατωμαι έχουν παραπλήσια τιμή. Εδώ το Τέσλα 3 έχει ίδια τιμή με ένα Κασκαι...
Εγώ περιμένω την επέλαση των Κινέζων να γουστάρουμε ανταγωνισμό (αν και θα είναι αυτοκτονικο)

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#822385 Καλα ολα αυτα, υπαρχει βεβαια και μια μικρη λεπτομερεια, οι εξης 2:

Εικόνα

Εδμονδιε τα βλεπεις. :shifty:

Ούτε φόβους για νοθεία καυσίμων, τζάμπα σημεία φόρτισης (ακόμα), μηδέν τέλη (ακόμα), επιδότηση (8 χιλιάρικα είναι από τα υψηλότερα ποσά σε επίπεδο ΕΕ, γι'αυτό ψηφίζουμε ΝΔ την Κυριακή ), ούτε τρέλα κοστολογια σέρβις για λαδοφιλτρα και μπουζί. Έχουν τα καλά τους.

:lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#822462 Σύμφωνα με το EV Database, το Model 3 LR έχει μια μέση αυτονομία της τάξης των 485Km που δεν την λες και μικρή. Με 110Kmh και νορμάλ καιρό σου βγάζει γύρω στα 460Km που τα θεωρώ αρκετά ικανοποιητικά.
https://ev-database.org/car/1591/Tesla-Model-3-Long-Range-Dual-Motor

Thomas_C200K έγραψε:Κοινώς ένα ηλεκτρικό ειδικά για αποστάσεις Ελλάδας που δεν είναι και καμία τεράστια χώρα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

Πόσο εξαιρετικό μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, όταν ο περισσότερος κόσμος ζει σε πόλεις που όχι θέση φόρτισης, αλλά ούτε θέση στάθμευσης δεν έχει; :thumbsdown:
Κατά την άποψη μου, τα ηλεκτρικά θα ήταν ιδανικά ως δεύτερα αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα πόλης. Φτηνά, μικρά και οικονομικά. Ώστε οι πόλεις μας να είναι πιο καθαρές και πιο ήσυχες.

Να σημειώσουμε επίσης, πως στο κομμάτι των υποδομών, με εξαίρεση τους ελάχιστους φορτιστές της Tesla, οι περισσότεροι "ταχυφορτιστές" είναι στα 22 ή 50KW max. Οπότε λογικά θέλεις 45 λεπτά με ίσως και πάνω από μία ώρα για να φορτίσεις το αυτοκίνητο σου "γρήγορα".

Σκέφτομαι αυτόν που θα δώσει για παράδειγμα 160 χιλιάρικα για μία i7, που βγάζει με το ζόρι 400 Km στην Ε.Ο. και θα χρειαστεί να περιμένει 2 ώρες για να φορτίσει την 100άρα μπαταρία του. :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#823039 Στο site της Tesla δίνει 7,4kW και 32Α για 220V & 11kW και 16A για 380V. Θηριακια, να παίρνουν απευθείας απο το ρολόι ;
Πως φορτίζουν οικιακά οι κάτοχοι ;