Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#821919 Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι θα είναι υπερσύγχρονο κ θα βοηθήσει πολύ ! Μέτοχοι για τα επόμενα 35 χρόνια θα είναι το ελληνικό δημόσιο , η τέρνα κ η μια ινδική εταιρία . Θα μπορέσει να διαχειριστεί διπλάσιο αριθμό επιβατών κ μάλιστα με πολύ ποιοτική εξυπηρέτηση . - σε κάποιο θέμα συζητούσαμε ότι τα αεροδρόμια δεν βοηθανε - .
Καλώς ή κακώς το αεροδρόμιο είναι η πρώτη κ η τελευταία εντύπωση που αφήνει μια χώρα στον επιβάτη . Μπορεί να μην είναι ο λόγος ένα καλό αεροδρόμιο για να έρθει κάποιος τουρίστας φυσικά , αλλά δε χρειάζεται να είναι ο λόγος για να αφήσουμε μια άσχημη ανάμνηση . Σαφώς κ ένα πιο μεγάλο κ καλά οργανωμένο αεροδρόμιο θα φέρει κ περισσότερες πτήσεις κ κόσμο αν όλα τα αλλά είναι καλά .

Με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι θα δημιουργηθεί κ ένα νέα οικόπεδο φιλέτο εκεί που είναι το σημερινό αεροδρόμιο !

Ελπίζω να μην αναλωθούμε πάλι 20 χρόνια για το πως κ ποιος θα το αξιοποιήσει .
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#821938 Σίγουρα από πλευράς μεγέθους και παροχών θα είναι ο,τι καλύτερο για την Κρήτη. Μοναδικός (αλλά μεγάλος) αστερίσκος είναι η τοποθεσία.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#821964 Προϋπολογισμός: Υπέρβαση φοροεσόδων 2 δισ. στο 5μηνο
Στα 2,289 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα, με τα έσοδα από φόρους να αγγίζουν τα 23 δισ. ευρώ. Μειωμένες έναντι του στόχου οι δαπάνες. Η εικόνα τον Μάιο.

https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... esoda.html
Άμεσοι - έμμεσοι, τι μας νοιάζει; Να γεμίζει το σακούλι... :s_sarcastic
Κατά τ'άλλα, μειώθηκε η φορολογία... :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#822001 Εικόνα

Vintage αεροδρόμιο .

Έξω , περίπτερα με ταξιδιωτικά γραφεία.
Μέσα μπαίνεις , σκοτεινά , ουρές περίεργες , έλεγχος με μηχανήματα 30 ετών κλπ που δεν αισθάνεσαι όμορφα.

Συνεχίζεις στα duty free κ όσο είσαι εκεί κ κοιτάς μόνο εκεί μέσα , είναι μια χαρά.

Στην αναμονή , πολύ βρώμικα παντού . Οι τουαλέτες δυσοσμία , βρώμικες, κατεστραμμένες κλπ .
Καθαρίστριες πουθενά.

150 πτήσεις την ημέρα έφτασε , όποτε τουρισμό έχει , κόσμο έχει … δεν έχει όμως ποιότητα κ αυτή είναι η τελευταία εικόνα που έχει ο τουρίστας για την χώρα μας .

Κρίμα .

Ας ελπίσουμε ότι το νέο θα είναι σύντομα έτοιμο .

Καμία σχέση με οικονομικές ειδήσεις .

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#822027 Τουλάχιστον σταματάνε στις διαβάσεις όπως πηγαίνεις για να παραλάβεις αμαξι.
Σε όλα τα άλλα συμφωνώ, αν και μπορώ να πώ πως ακόμα και στα duty free γινότανε ο κακός χαμός.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
mirage έγραψε:Τουλάχιστον σταματάνε στις διαβάσεις όπως πηγαίνεις για να παραλάβεις αμαξι.
Σε όλα τα άλλα συμφωνώ, αν και μπορώ να πώ πως ακόμα και στα duty free γινότανε ο κακός χαμός.

Τα duty free ήταν όαση μπροστά στο υπόλοιπο χαχαχα

Ταξίδεψα με ένα φιλο που συνήθως επισκέπτεται Αλγερία κ Τυνησία … πιο κοντά στη Β. Αφρική λέει είμαστε παρά στην Ευρώπη χαχαχα
Χωρίς καν ουρά για να μπούμε στο λεωφορείο , μπούγιο … παλιές καλές εποχές χαχαχα
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#822029 Στις διαβάσεις σταματάνε σε πολλές πόλεις πλέον κ στην Ελλάδα . Στη Θεσσαλονίκη σπάνιο φαινόμενο βέβαια …
Άβαταρ μέλους
By mirage
#822035 Ναι δεν ξέρω τι λέει ο εν λόγω κύριος αλλα ήμουν εκεί πριν μια βδομάδα και γινόταν ο κακός χαμός. Και λεωφορεία είχε και τουρίστες και γεματες πτήσεις και από όλα.
Για Ιούνιο μου φάνηκε μια χαρα.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Anonymous Founder έγραψε:Το in.gr φιλοκυβερνητικό είναι πάντως :
https://www.in.gr/2023/06/15/greece/sok ... irakleiou/

Στο αεροπλάνο συζητούσαμε αυτό ακριβώς !

Πως μια φωτογραφία - προφανώς αυτή - σχολιάστηκε από πολύ κόσμο σήμερα στο ηρακλειο κ επηρέασε πολύ κόσμο .
Κάποιοι βλέποντας την πραγματική κίνηση στο αεροδρόμιο το απόγευμα , σχολίασαν ότι είναι προπαγάνδα. Χαχαχα
Μια φιλη στα duty free , μας έλεγε πριν την πτήση ότι πηγαίνει πολύ καλά η κίνηση . 150 πτήσεις ημερησίως . Δεν ξέρω αν αληθεύει .
Το αεροδρόμιο είχε πολύ κόσμο . Κ μέσα , κ έξω κ στα αυτοκίνητα που νοίκιαζαν , κ στα τουριστικά γραφεία έξω από το αεροδρόμιο .

Περίεργο πάντως να είναι φιλοκυβερνητικό κ να γράφει αυτό.
Δεν το παρακολουθώ το site , αλλά ή εσυ μας τρολαρεις ή το site.

Δεν τα γράφω με κακή διάθεση , χαμογελάω .

Δεν ξέρω ποιος κερδίζει με τέτοια μηνύματα.

Ξαναλέω , μακάρι να πάει καλά ο τουρισμός .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:Ναι δεν ξέρω τι λέει ο εν λόγω κύριος αλλα ήμουν εκεί πριν μια βδομάδα και γινόταν ο κακός χαμός. Και λεωφορεία είχε και τουρίστες και γεματες πτήσεις και από όλα.
Για Ιούνιο μου φάνηκε μια χαρα.

+1
χθες βραδυ επεστρεψα απο Ηρακλειο, και μια χαρα κινηση ειχε το αεροδρομιο.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#822046 Άρα το συμπέρασμα είναι ότι ο Μαρινάκης θέλει να δυσφημίσει τον τουρισμό , τον Μητσοτάκη, να χάσει ψήφους ο Κουμπαρος . Λέτε ο Κουμπαρος … την Κουμπαρα … κ να τώρα

Μπορεί να έχει στο μυαλό του , να βοηθήσει την μετακόμιση του αεροδρομίου ( αφού εκεί δεν τραβάει , ψυχή δεν πατάει ), κ να πάρει το οικόπεδο κοψοχρονιά .

Δεν τα γράφει τυχαία . Κάποιο λάκκο έχει η φάβα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#822047 Καθόλου απίθανο ο Μαρινακης να ξεκινάει κάποιον εκβιασμό. Το έχει ξανακάνει και με τις υποκλοπές.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#822067 Επίσης, σοφά έβγαλαν τη φωτό τις πιο "αδύναμες" ώρες όλης της εβδομάδας, μεσημέρι Τρίτης. Παραδοσιακά η πιο light μέρα της εβδομάδας για το αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Ας περάσουν αντίστοιχη ώρα ΠΣΚΔ. Επίσης δείχνει το ..απέξω :dizzy:

Anyway, το Ηράκλειο πάει καλά από κίνηση και φέτος. Πέρυσι κάναμε ρεκόρ ever, φέτος πάμε για κλείσιμο α' 6μηνου με αύξηση από πέρυσι. Αυτά ως προς πτήσεις, δεν ξέρω αριθμό επιβατών.

Και ναι, είναι από τα χειρότερα αεροδρόμια. Το έχουν παρατήσει δύο δεκαετίες τώρα επειδή πάντα υπήρχε στο κάδρο το καινούριο.
Ευτυχώς με ιδιωτικά χρήματα φτιάχτηκε η επέκταση των αναχωρήσεων με τα duty free και κάπως ανάσαναν, γιατί πρωτύτερα το μπούγιο έξω ήταν καθημερινότητα.