Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#822050 Φίλος μάγειρας, ήταν στον βασικό ασφάλιση, αλλά έπαιρνε σχεδόν αλλά 3 στο χέρι μαύρα και αόρατα. 7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό για 6 μήνες.
Σκότωμα ,δεν θα το έκανα ποτέ. Κι αυτός κάποια στιγμή δεν την πάλεψε άλλο, είχε πάει γιατί είχε χρέη στην τράπεζα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#822064 Η ελεύθερη αγορά δεν έχει πρόβλημα με τα μαυρα: για υγεία θα πάει σε ιδιωτικό , για παιδεία το ίδιο και σύνταξη θα πάρει από την Ασπίς Πρόνοια

Οποιος θελει να πληρωνει εισφορές και φόρους, να τους πάρει σπίτι του

Η αστυνομία είναι ένα θέμα, αλλά κάποια λύση θα βρεθεί

Απορώ γιατί σας απασχολεί
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:Η αστυνομία είναι ένα θέμα, αλλά κάποια λύση θα βρεθεί

Wealthier neighborhoods in St. Louis have armed themselves with private police, giving them a level of service poor areas can’t afford and fueling racial and economic disparities.

https://www.propublica.org/article/publ ... n-st-louis

Παρτε τα πάσα σας γάτοι μου. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#822068 Ορίστε, υπάρχουν λύσεις.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική.
Κυριολεκτικά όμως
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τις ανάγκες στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην εστίαση, αλλά το να απαιτούμε πενθήμερα σε τέτοιους τομείς είναι το ίδιο εξωπραγματικό με το να απαιτούμε παγκόσμια ειρήνη.

Εν τω μεταξύ, ξέρω προσωπικά αρκετούς ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό με δυο ρεπό το μήνα και βγάζουν από καλά έως πολύ καλά χρήματα, και αν τους πεις ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν έτσι γιατί πρέπει να δουλεύουν μόνο 5νθήμερα, θα σου πιουν το αίμα.

Εν τω μεταξύ, αυτοί που ζητάνε καλύτερους μισθούς για τους εργαζόμενους και 5 μέρες εργασία την εβδομάδα συνήθως δεν κάθονται να σκεφτούν όταν πάνε διακοπές ποιος τους έχει το δωμάτιο καθαρό και πως το καταφέρνει αυτό. Τους ενδιαφέρει μόνο να πάρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Εν τω μεταξύ, να τηρούν την εργατική νομοθεσία! Όταν πάει ένας τουρίστα σε ένα ξενοδοχείο ή εστιατόριο, δεν κάνει τον επιθεωρητή εργασίας! Υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για αυτό!

Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν το ζητάω εγώ. Το ζητούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Και για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν το ζητούν απλά, το κάνουν ήδη, απλά το κάνουν παράνομα γιατί ο νομοθέτης δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αλλιώς.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι αν ανοίξεις αυτός ο δρόμος, οι εργοδότες θα ζητάνε μόνο ανθρώπους σε ανάγκη που είναι διατεθειμένοι να φιλάν κατουρημένες ποδιές. Το γεγονός ότι όλες οι πολιτισμένες χώρες έχουν αυστηρούς κανόνες εργασίας (και μην ακούσω για τουρισμό, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ έχουν πολύ περισσότερο από εμάς), δεν φαίνεται να σου λέει κάτι...

ΥΓ: Όπως είπαν και άλλοι, όταν έχεις δική σου δουλειά (έναρξη επαγγέλματος κλπ) μπορείς να δουλεύει 24-7. Ο λόγος που υπάρχει περιορισμός στις ώρες των υπαλλήλων είναι για να μην γυρίσουμε στον Μεσαίωνα!!!

socratesn έγραψε:Ακριβώς, είναι αυτό το 10ρικο στις εισφορές μη μισθωτών του ΕΦΚΑ.

Κατα τ' άλλα κανονικότατα το παίρνεις και μάλιστα αποτελεί και κανονικά συντάξιμο χρόνο αλλά Α. πολύς κόσμος δε το γνωριζει, Β. Θέλει μία συγκεκριμένη βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ της οποίας η έκδοση ανάλογα με τυχόν οφειλές δύναται να καθυστερήσει αρκετά να εκδοθεί οπότε είτε βρίσκει ο άνθρωπος άλλη δουλειά και δεν ασχολείται είτε ψιλοξεχνιέται η φάση γιατί ομολογουμένως θέλει περισσότερο τρέξιμο απ' το επίδομα ανεργίας ενός εργαζομένου. Πάντως ευτυχώς έχει θεσπιστεί και υφίσταται ως παροχή πλέον.

Δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα, αλλά εγώ για περίπου 10 χρόνια ασφάλισης ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ είχα πάρει συνολικά €2160 (6 μήνες χ 360). Προφανώς αστεία λεφτά, αλλά τα είχα πάρει τόσο στο κρανίο που δεν τους χάρισα ούτε μισό Ευρώ, όταν έκλεισα την επιχείρησή μου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:
markvag έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι τις ανάγκες στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην εστίαση, αλλά το να απαιτούμε πενθήμερα σε τέτοιους τομείς είναι το ίδιο εξωπραγματικό με το να απαιτούμε παγκόσμια ειρήνη.

Δηλαδή πρέπει να παρανομούμε;

Ενδιαφέρουσα άποψη για κάποιον που σκίζεται υπέρ της τήρησης της νομιμότητας.

Έγραψα κάποιου τέτοιο πράγμα;

Δεν νομίζω ότι μπορώ να γίνω πιο σαφής. Η εργατική νομοθεσία στην χώρα πρέπει να αλλάξει και να αναγνωρίσει τις ιδιαιτερότητες των τομέων της οικονομίας που δεν μπορούν να τηρούν πενθήμερα και οχτάωρα.
Πρέπει να δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που το επιθυμούν να εργάζονται για να βγάζουν περισσότερα χρήματα (π.χ. Uber). Πρέπει να δίνει την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να μπορεί να εργαστεί Κυριακές για να συμπληρώνει το εισόδημα του. Πρέπει να απαλείψει ανόητους κανόνες (παλαιότερα, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, για να βάψω εγώ το σπίτι μου μου έπρεπε να πληρώσω ένσημα στο ΙΚΑ).

Ας δουλεύουν οι άλλοι 15ωρα λοιπόν.

Αρκεί να το "επιθυμούν". Γιατί σε κάποιον υπέροχο φανταστικό κόσμο οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες πιάνονται χέρι χέρι και τρέχουν αγαπημένοι στη δουλειά με λουλούδια να πέφτουν από τον ουρανό...

Και αν αυτό ελευθερωθεί όλοι οι εργαζόμενοι που θέλουν να εργαστούν 127 ώρες το 24ωρο θα τρέξουν σαν τους ερωτευμένους στους εργοδότες τους και θα τους ζητάνε γονατιστοί να δουλέψουν παραπάνω και να το κάνουν νόμιμα πια, γιατί με τους νόμους που είχε το κακό κράτος αναγκάζονταν και δούλευαν 50 ώρες υπερωρία την ημέρα παράνομα και κρυφά από τον εργοδότη, που τους απειλούσε με απόλυση αν δούλευαν μισό δευτερόλεπτο πάνω από το 8ωρο.

Εδώ στον πραγματικό κόσμο βέβαια η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική.

Α, και ξέρεις γιατί κάποιοι εργαζόμενοι "θέλουν" να δουλέψουν παραπάνω; Γιατί δεν τους φτάνουν τα λεφτά του 8ωρου. Γι' αυτό και το "θέλουν" σε εισαγωγικά. Γιατί "θέλουν" επειδή δεν φτάνουν τα λεφτά. Αν τα λεφτά ήταν αρκετά για μία αξιοπρεπή ζωή, να είσαι σίγουρος ότι σχεδόν κανένας δεν θα "ήθελε" να δουλέψει πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι οι χαμηλοί μισθοί, όχι η κακή νομοθεσία που "δεν αφήνει" τους εργαζόμενους να δουλεύουν σαν σκλάβοι
Άβαταρ μέλους
By leobsch
#822122 Χρήστο Λάππα, ανέφερες "κυκεώνα κανόνων και κανονισμών" , ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες και κανονισμοί;
Και αν όντως υπάρχουν, σου μοιάζει αυτή η χώρα για χώρα που τηρεί 'κανόνες και κανονισμούς';
Σε οτιδήποτε, και στα εργασιακά.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#822127 Επίκαιρο βίντεο σχετικά με τους εργαζομενους στον τουρισμό.
Ο τύπος δουλευει Χειμώνα σαιζόν στην Ελβετια και καλοκαιρι σαιζον Ελλαδα. Στους δυο αντίθετους πόλους δηλαδη... :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=DraCBF2YkYY
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Chris έγραψε:Εχει παιδι αυτος? Και ποιος το μεγαλωνει???

Το παίρνει μαζί του. Το δείχνει στο βίντεο της Ελβετίας. Στο 4:37 πχ .

Άβαταρ μέλους
By civic79

Εν τω μεταξύ, ξέρω προσωπικά αρκετούς ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό με δυο ρεπό το μήνα και βγάζουν από καλά έως πολύ καλά χρήματα, και αν τους πεις ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν έτσι γιατί πρέπει να δουλεύουν μόνο 5νθήμερα, θα σου πιουν το αίμα.

Εν τω μεταξύ, αυτοί που ζητάνε καλύτερους μισθούς για τους εργαζόμενους και 5 μέρες εργασία την εβδομάδα συνήθως δεν κάθονται να σκεφτούν όταν πάνε διακοπές ποιος τους έχει το δωμάτιο καθαρό και πως το καταφέρνει αυτό. Τους ενδιαφέρει μόνο να πάρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Όταν δουλεύαμε,σε ξενοδοχείο με 2 ρεπό το μήνα και μας προτάθηκε να γίνουν 4 ρεπό τον μήνα,κανείς δεν ήπιε το αίμα του εργοδότη.

Κανείς δεν θέλει να δουλεύει υπερωρίες ακόμα και αν τις πληρώνουν,που συνήθως δεν τις πληρώνουν.

Όσο για τα χρήματα της σαιζόν,μπορεί να είναι παραπάνω απ'ότι αν δουλεύει κάποιος σε ξενοδοχείο πόλης,άλλα στο ξενοδοχείο πόλης δίνουν τα μισά λεφτά,αφού"θα χεις δουλειά όλο το χρόνο,θες και παραπάνω λεφτά";

Και με τα λεφτά της σαιζόν ,πρέπει να βγάλεις όλο το χρόνο,αφού το ταμείο ανεργίας είναι 3 μήνες,άλλα μένεις άνεργος 6.

Τώρα για εστιατόρια-ταβέρνες,εκεί έχουν μάθει να δουλεύουν χωρίς ρεπό και πληρώνονται με την ώρα ή μεροκάματο και όσο πάει. Ε εκεί μπορεί να σε στραβοκοιτάξουν αν τους δώσεις ρεπό.

Οι ανάγκες στο τουρισμό,δε θα καλυφθούν με 10ωρα ή δουλειά 7/7,αλλά με πρόσληψη κι άλλου προσωπικού,αυξήσεις μισθών και παροχής καλύτερων συνθήκων διαμονής για τους εκτός έδρας.