Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#819914 Τελειο αρθρο

Ξεκινά το brain gain Ελλήνων γιατρών από Γερμανία – Γιατί θέλουν να επιστρέψουν

Ουρες στα συνορα οι γιατροι. Δηλαδη ο εξης ενας, δε βρηκαμε αλλον :lol:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
mousatos έγραψε:Ο πρώτος; από εδώ μέσα που του αφιερώνει άρθρο η Ναυτεμπορική.

https://www.naftemporiki.gr/health/1477 ... m=referral

Έτσι όπως τα λέει ο Κωνσταντίνος.
Αυτός ο κάποιος ( :iconcool: ) είχε παρευρεθεί σε μια εκδήλωση φίλων στο ελληνικό προξενείο στο Düs και ο φίλος του είπε στην κυρία που κάλυπτε το ρεπορτάζ σχετικά με την επιστροφή Ελλήνων ιατρών στην Ελλάδα και έτυχα να βρίσκεται και αυτός εκεί... Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο... Βασικά τον πόνο του είπε :)

Πάντως Chris είναι αλήθεια πως υπάρχει τάση τα τελευταία χρόνια. Μόνο για φέτος, ξέρω άλλους 6 που επιστρέφουν... Απλώς δεν ήταν στην εκδήλωση και αυτοί...

Εγώ για να πω την αλήθεια δε βρήκα μόνος μου το άρθρο. Μου το στέλνουν συνεχώς οι φίλοι μου :lol:

ΥΓ: άκουσα πως ΣΚΑΙ και ΕΡΤ3 ενδιαφέρονται για ρεπορτάζ :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#819978 Το άρθρο είναι κανονικό ή advertorial; Είναι λίγο σαν να προσπαθεί να διαφημίσει τον σύλλογο αυτό,ή είναι η ιδέα μου;
Συγχαρητήρια στον Πέτρο πάντως σε κάθε περίπτωση!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#820126 Ευχαριστώ HF.
Όπως προείπα, εγώ απλώς βρισκόμουν εκεί και όπως υποθέτω, η είδηση του Brain Gain «πουλά» περισσότερο από την κάλυψη της εκδήλωσης.

Το άρθρο ήταν ουσιαστικά ρεπορτάζ από τη DW σχετικά με την εκδήλωση του συλλόγου σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο Ντύσσελντορφ και τον ιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Επειδή γνωρίζω τα παιδιά, χρηματική αμοιβή δεν υπήρξε.

Μου τηλεφώνησαν και από άλλο ΜΜΕ σχετικά με το Brain Gain, και τους σύστησα έναν συνάδελφο φίλο που είναι ήδη στη Θεσσαλονίκη. Γενικώς το θέμα μόνο του πρέπει να πουλά, όχι επειδή επιστρέφουν μερικοί (ίσως και λίγοι) αλλά ως ιδέα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820130 Εννοείται πως το brain gain ειναι σημαντικό να υφίσταται για 1000 λόγους, απλώς φοβάμαι πως αυτή την στιγμή είναι ακόμη η εξαίρεση πάρα ο κανόνας.
Για επικοινωνιακούς λόγους, μεγαλοποιούν την όποια είδηση, προσπαθώντας να πουν πως είναι... ρεύμα, όταν φοβάμαι πως δεν είναι.
Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλή δύναμη, η αλλαγές αυτές, ειδικά με παιδιά, θέλουν πολλή υπομονή και η προσαρμογή θα πάρει λίγο χρόνο.
Να θυμάσαι πάντα πως σημασία έχει το ισοζύγιο να είναι θετικό, αρνητικά πάντα θα υπάρχουν, αρκεί τα θετικά να είναι περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#821703 Ναυάγιο στην Πύλο: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών - Μάχη με τον χρόνο για να βρεθούν επιζώντες
https://www.news247.gr/koinonia/eleythe ... 79646.html
Σκάφη του Λιμενικού προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες του σκάφους που ανετράπη ανοιχτά της Πύλου. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς στο πλοιάριο επέβαιναν πάνω από 450 άτομα.
news24714 Ιουνίου 2023 14:05
Στους 78 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στην Πύλο ενώ άλλοι 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί και είναι καλά στην υγεία τους.

:help: :sorry:
78 άνθρωποι νεκροί και ποιος ξέρει πόσοι ακόμη. Τουλάχιστον όμως θα έχουμε λιγότερες υβριδικές απειλές για την χώρα, αλίμονο, τώρα δεν μπορούν ν'απειλήσουν τις αξίες και τον πολιτισμό μας.
:s_hang
Αν δεν είναι κι αυτό υβριδική απειλή, δεν ξέρω τι είναι.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#821710 Τουλάχιστον έχουν σπεύσει αρκετά ασθενοφόρα (και από την Αθήνα), όλα (?) τα super puma, ενώ με επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έχει στηθεί υπαίθριο ιατρείο και είναι σε ετοιμότητα 4 νοσοκομεία...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Asimov έγραψε:https://twitter.com/evan_gian/status/1668978400550178817?s=46&t=3rgiwW6lHl8xWdPzsnFufw

την προηγουμενη εβδομαδα που πεθαναν 5-6 που δεν υπηρχαν ασθενοφορα/γιατροι ,χωρις τετοιο συμβαν,τι ελεγε η καργιολα?
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#821719 Τουλάχιστον τους λέμε παράτυπους μετανάστες και όχι κάτι προσβλητικό...
Συμβαίνει; Συμβαίνει...
Γλυστράει; Γλυστράει...

[reminder]
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#821720 Στα Τέμπη έκανε την ίδια ερώτηση?
Λένε ότι το πλοίο είχε πάνω από 500 ατόμα μέσα...
Καταλαβαίνετε για τι πιθανό αριθμό νεκρών μιλάμε....
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:https://twitter.com/evan_gian/status/1668978400550178817?s=46&t=3rgiwW6lHl8xWdPzsnFufw

O καρκίνος παχέος εντέρου και ορθού (ορθοκολικός καρκίνος) είναι κακοήθης βλάβη του ορθού και το παχέος εντέρου, η οποία επηρεάζει το κατώτερο τμήμα του εντέρου.

Συνιστά έναν από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους στις δυτικές κοινωνίες και αποτελεί την τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, καθώς και στην Κύπρο. Ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό το είδος καρκίνου, είναι το 2ο πιο συνηθισμένο, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, με πληθυσμό περίπου 30.000 ατόμων να εμφανίζουν τη συγκεκριμένη πάθηση κάθε χρόνο, και με το 1/4 αυτών να διαγιγνώσκονται όταν είναι πια αργά, και άρα να μην μπορούν να θεραπευτούν, λόγω του προχωρημένου σταδίου στο οποίο έχει φτάσει η πάθηση.

καρκίνος εντέρου
Δυστυχώς, παρότι σήμερα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές θεραπείες αντιμετώπισης του καρκίνου του παχέος εντέρου, αυτή η πάθηση εξακολουθεί να προκαλεί χιλιάδες θανάτους ετησίως. Αυτό οφείλεται στον μη έγκαιρο εντοπισμό της. Η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική στα αρχικά στάδια, γι’ αυτό είναι κρίσιμης σημασίας, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ορθού να εντοπίζεται όσο πιο άμεσα γίνεται μετά την εμφάνισή του.

Γι’ αυτό το λόγο, η διεθνής ιατρική κοινότητα συστήνει σε όλους, όσοι έχουν κλείσει το 45ο έτος της ηλικίας τους, ανεξαιρέτως φύλου και οικογενειακού ιστορικού, να εξετάζουν την υγεία του παχέος εντέρου με κολονοσκόπηση, είτε υπάρχουν συμπτώματα, είτε όχι. (Αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, ο ειδικός γιατρός θα σας συμβουλεύσει σχετικά με το διάστημα που χρειάζεται να επαναλαμβάνεται η κολονοσκόπηση.)

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται σαν πολύποδας. Ο πολύποδας είναι μια μάζα ιστού, που χρειάζεται χρόνια για να αναπτυχθεί μέσα στο έντερο. Κάποιοι πολύποδες, όχι όλοι βέβαια, θα εξελιχθούν σε καρκίνο αν δεν αφαιρεθούν εγκαίρως. Αν ένας πολύποδας εντοπιστεί και αφαιρεθεί προτού γίνει κακοήθης, ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του εντέρου εξουδετερώνεται. Οι πολύποδες εντοπίζονται και αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης

Hops and players. :(
Άβαταρ μέλους
By bebes
#821723 Την προηγούμενη μερα τους προσφέρθηκε επανειλημμένα βοήθεια απο το Λιμενικό και απο Frontex την οποία αρνήθηκαν.
Ηθελαν να πανε προς Ιταλία και φοβόταν μην παγιδευτούν στην Ελλάδα.

Τελικά τους έφαγε η θάλασσα :(

Το τριήμερο πένθος υπερβολή
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#821734 Δεν νομίζω ότι τους προσφέρθηκε. Ήταν υποχρέωση μας να τους σώσουν πριν ή να το συνοδεύουν, επειδή το ήξεραν.

-

Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#821736 Την "προσφορά" την διάβασα σε πολύ συγκεκριμένα site, άρα προς το παρόν δεν την θεωρώ επιβεβαιωμένη. Αλλού διαβάζω ακριβώς τα αντίθετα.
https://www.news247.gr/koinonia/nayagio ... 80355.html
Το σίγουρο είναι πως τα πράγματα είναι τραγικά, και προφανώς δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρούμε το τριήμερο πένθος υπερβολικό, μετά από μια τέτοια τραγωδία.
Όλοι φοβούνται πως οι νεκροί θα αυξηθούν κι άλλο και δυστυχώς κατά πολύ.