Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimik έγραψε:Νομιζω ότι θα παίξε κάποιο ρόλο γιατί δούλευε με ανεβασμένη πίεση.

Είχα κάνει αλλαγή λαδιών πριν 30-40.000χλμ

< >
Τελικά το σωληνάκι που κυκλοφορεί λάδι στο κιβώτιο ξεκουμπωσε έχασε το λάδι του κι εγώ το έκαψα στην προσπάθεια μου να γυρίσω σπίτι έχοντας το μωρό πίσω.

Αν σταματούσα επί τόπου το κόστος επισκευής θα ήταν το μισό αλλά χαλάλι...

Τώρα πως ξεκουμπωσε το σωληνάκι, αν φταίει η εξτρα πίεση, είναι λάθος μηχανικού κλπ δεν ξέρω.

Σημασία έχει ότι το νέο κιβώτιο λειτουργεί μια χαρά και νομίζω καλύτερα από πριν.

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#821505 Εικόνα, χίλιες λέξεις κλπ

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#821507 High Beam Assist retrofit.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#821509 Οδηγησα το i4 M50 στο event που ειχε διοργανωσει η bmw αυτο το ΣΚ. Για την αισθηση και τη δυναμη των 536 αλογων δεν θα κανω καποιο ιδιαιτερο σχολιο. Απογειωση. Οπως ολα τα ηλεκτρικα η δυναμη ειναι αμεση, παντου κτλ.
Αυτο που πραγματικα μου πηρε το μυαλο ειναι η απιθανη λειτουργια της αναρτησης. Το αυτοκινητο εχει πισω αεραναρτηση και ρυθμιζομενα αμορτισερ. Δοκιμασα μονο το comfort και το sport οπου να πω την αληθεια ως προς την ανεση δεν ειδα καποια σοβαρη διαφορα. Σε οτι λακουβα, φρεατιο, σαμαρακι, γραμμες τραμ κι αν επεσα, τα ισοπεδωνε ολα.
Κι οταν πιεσεις, τιμοναρα, με εξαιρετικη ακριβεια, φλατ και με απολυτο ελεγχο ακομα και σε στροφες με λακουβες και σαμαρακια.
Προφανως υπαρχει σοβαρη διαφορα στην τιμη (~15Κ ευρω), αλλα σε σχεση με οτι Τεσλα εχω οδηγησει ειναι ετη φωτος μακρια! Κανενα δεν μπορει να πλησιασει τετοια λειτουργια αναρτησης ουτε στο ελαχιστο. Και φυσικα δευτερο highlight η απιθανη ποιοτητα κατασκευης...οχι οτι εκπλησσεται κανεις, αλλα με 7000χλμ βιασμου στο κοντερ δεν ακουγες τον παραμικρο θορυβο απο το οτιδηποτε. Τεραστια αντιθεση με κατι τεσλα 500χλμ που κουδουνιζαν σε καθε λακουβιτσα.
Δεν ξερω ποσο γρηγορα φορτιζει, τι range εχει (ο Παπαπασχος ελεγε οτι καιει τα ιδια με Τεσλα σε συγκριτικη διαδρομη που εχει κανει με Μ3), αλλα για οποιον αντιλαμβανεται 2 πραγματα περαν απο UI, κλανιες και λοιπες βλακειουλες, αξιζει καθε σεντ αυτων των 15Κ παραπανω.
Άβαταρ μέλους
By bill33
drdino έγραψε:High Beam Assist retrofit.

Άβαταρ μέλους
By edmond
#821534 Δία έτρεξαν τα σάλια μου με την ηλεκτρομπέμπα!! :inlove:
Μια γαμάτη λειτουργία ανάρτησης, θεωρώ πως ξεχωρίζει αμνούς από ερίφια πέραν από άλογα, επιδόσεις κλπ. Δεν το λέω για τέσλα, γενικά.

Δρντίνο μιλάμε για προσαρμοζόμενα πίξελ ανά πάσα ώρα και στιγμή ή απλά εναλλαγή από μεσαία σε μεγάλη σκάλα όπως έχει το ταπεινό μου γιάρις;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#821550 Άλλαξες τους μοχλοδιακόπτες και προγραμματισμό, σωστά;
Πώς δουλεύει; Εννοώ, είναι ικανοποιητική η λειτουργία του;
Άβαταρ μέλους
By drdino
Anonymous Founder έγραψε:Άλλαξες τους μοχλοδιακόπτες και προγραμματισμό, σωστά;
Πώς δουλεύει; Εννοώ, είναι ικανοποιητική η λειτουργία του;

Έκανα ένα συνδυασμό Φρακενστάιν διακοπτών. Κράτησα το δικό μου clockspring (αυτό το στρογγυλο με την καλωδιοταινία που γυρίζει) μιας και ήταν γνώστης ποιότητας και τον δικό μου μοχλοδιακόπτη καθαριστήρων και χρησημιοποίησα τον μοχλοδιακόπτη φώτων και το carrier που βρήκα. Ο προγραμματισμός σε μένα ήταν εύκολος, δεν χρειάστηκε Certificate (=200) επειδή το αμάξι είναι από τις πρώτες G20 και δεν είχαν ακόμα δρομολογήσει αυτό που περιγράφω παρακάτω. Η λειτουργία είναι μια χαρά, δεν έχω παράπονο.

kostis20 έγραψε:Δεν είχε high beam assist? :dizzy:

Οι πρώτες G20 είχαν HBA μόνο με το πακέτο των Laserlights (=££££l). Αργότερα, μπορούσες να αγοράσεις την λειτουργία και μόνη της μέσω του store και όλα τα αυτοκίνητα είχαν τον μοχλοδιακόπτη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Zeus έγραψε:Οδηγησα το i4 M50 στο event που ειχε διοργανωσει η bmw αυτο το ΣΚ. Για την αισθηση και τη δυναμη των 536 αλογων δεν θα κανω καποιο ιδιαιτερο σχολιο. Απογειωση. Οπως ολα τα ηλεκτρικα η δυναμη ειναι αμεση, παντου κτλ.
Αυτο που πραγματικα μου πηρε το μυαλο ειναι η απιθανη λειτουργια της αναρτησης. Το αυτοκινητο εχει πισω αεραναρτηση και ρυθμιζομενα αμορτισερ. Δοκιμασα μονο το comfort και το sport οπου να πω την αληθεια ως προς την ανεση δεν ειδα καποια σοβαρη διαφορα. Σε οτι λακουβα, φρεατιο, σαμαρακι, γραμμες τραμ κι αν επεσα, τα ισοπεδωνε ολα.
Κι οταν πιεσεις, τιμοναρα, με εξαιρετικη ακριβεια, φλατ και με απολυτο ελεγχο ακομα και σε στροφες με λακουβες και σαμαρακια.
Προφανως υπαρχει σοβαρη διαφορα στην τιμη (~15Κ ευρω), αλλα σε σχεση με οτι Τεσλα εχω οδηγησει ειναι ετη φωτος μακρια! Κανενα δεν μπορει να πλησιασει τετοια λειτουργια αναρτησης ουτε στο ελαχιστο. Και φυσικα δευτερο highlight η απιθανη ποιοτητα κατασκευης...οχι οτι εκπλησσεται κανεις, αλλα με 7000χλμ βιασμου στο κοντερ δεν ακουγες τον παραμικρο θορυβο απο το οτιδηποτε. Τεραστια αντιθεση με κατι τεσλα 500χλμ που κουδουνιζαν σε καθε λακουβιτσα.
Δεν ξερω ποσο γρηγορα φορτιζει, τι range εχει (ο Παπαπασχος ελεγε οτι καιει τα ιδια με Τεσλα σε συγκριτικη διαδρομη που εχει κανει με Μ3), αλλα για οποιον αντιλαμβανεται 2 πραγματα περαν απο UI, κλανιες και λοιπες βλακειουλες, αξιζει καθε σεντ αυτων των 15Κ παραπανω.

H σύγκριση γίνεται με το Tesla Model 3 Performance υποθέτω που κοστίζει 60Κ; Η BMW βγαίνει στα 75Κ δηλαδή;
https://www.tesla.com/el_gr/inventory/new/m3
Η Tesla δίνει και αρκετά ικανοποιητική εγγύηση πάντως. Δεν ξέρω η BMW τι δίνει, αλλά προσωπικά, θα το τολμούσα μόνον αν κάλυπτε τα πάντα για 8 χρόνια το λιγότερο.
:s_shout
https://www.tesla.com/el_gr/support/vehicle-warranty
https://www.tesla.com/el_gr/support/extended-warranty
Άρα, για 8 χρόνια είσαι αρκετά ήσυχος με την Tesla.
:s_blush

Για το οδηγικό, το δέχομαι όπως ακριβώς το έγραψες, η BMW ως γνωστόν όταν θέλει, οδηγικά είναι άπιαστη.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#821586 Είχα ακριβώς αυτό το αυτοκίνητο σε λευκό παρκαρισμένο μπροστά μου περιμένοντας την σύζυγο. Είναι πανέμορφη, με καλές επιδόσεις και ικανοποιητική αυτονομία.

Η τιμή βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#821588 Να συμπληρώσω εδώ πάντως πως η διαφορά 60Κ --> 75Κ είναι +25%, δηλαδή καθόλου αμελητέα, ακόμη κι αν είναι στο δρόμο παντού καλύτερη, είναι αλλαγή κατηγορίας επί της ουσίας. Εγώ να πω την αμαρτία μου, αν ποτέ είχα τα χρήματα, αυτό εδώ θ'αγόραζα:
Εικόνα
https://www.tesla.com/el_gr/modely/design#overview
60K βασική τιμή + 10Κ έξτρα, μόλις 70Κ και δόση 999€ (ούτε καν 1000€) το μήνα, με μια προκαταβολή 14.444€. Ούτε καν 15Κ.
Τσάμπα πράμα. :help:

Το έχω δει σε μαύρο το Performance, και έπαθα πλάκα. Ομολογώ βέβαια πως οι ζάντες 21" είναι μια (εντελώς λάθος) υπερβολή, αλλά έδειχναν απλώς γαμάτες.
:inlove:
Θα μου πείτε γιατί το συγκεκριμένο και όχι το Μ3; Γιατί πλέον, το θέμα χώροι είναι πολύ σημαντικό επίσης, οπότε αν μπορείς να πάρεις ένα μεγαλύτερο αμάξι, αξίζει να το πάρεις. Γιατί πχ το καγιάκ μου μαζί με τα συμπράγκαλά του γεμίζει το πορτμπακαζ του T-roc και δεν περισσεύει αλλού χώρος, άρα βάζεις στα πίσω καθίσματα. Με το Υ έχεις άπειρο χώρο.
:s_hang
Υπόψιν, οι παραπάνω τιμές, είναι χωρίς την επιδότηση. Ούτε υπεραποσβέσεις βάζω, γιατί δεν έχω δική μου εταιρεία.
Ακριβό; Ναι, αναλόγως με τι συγκρίνεις. Πχ μια BMW X1 για να είμαστε και on topic, ξεκινάει από 40Κ, με το μικρό τρικύλινδρο μοτέρ και κίνηση εμπρός. Τα χωρίζει χάος αμέτρητο παντού.
https://www.bmw.gr/el/all-models/x-seri ... rview.html
20Κ η διαφορά με το Y Performance, αλλά και η διαφορά της i4 M50 με το M3 Performance είναι 15Κ όπως είπαμε.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#821593 Ναι, μονο που η i4 M50 ξεκιναει απο τα 75Κ. Χθες μπηκα στο σαιτ και με ενα χρωματακι σπεσιαλ, μια ζαντουλα, και ενα εσωτερικο διακοσμητικο αγγιξε τα 80Κ!