mirage έγραψε:Καμπαλα όπως ειπα ασε τα γάλατα και τρέξε να γίνεις μουσικός κι εσύ. Σου ταιριάζει.
Μου αρέσει όμως που βγήκες έξω όπως τα σαλιγκάρια μετά την βροχή.
ποτε μου δεν εκρυψαν την αντιπαθεια μου και στους δυο κυριως στην ουκρανια

mirage έγραψε:Καμπαλα όπως ειπα ασε τα γάλατα και τρέξε να γίνεις μουσικός κι εσύ. Σου ταιριάζει.
Μου αρέσει όμως που βγήκες έξω όπως τα σαλιγκάρια μετά την βροχή.

glf έγραψε:Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάνουν ερπύστριες όταν βρούνε νάρκη. Ποιος να το περίμενε..

REALZEUS έγραψε:glf έγραψε:Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάνουν ερπύστριες όταν βρούνε νάρκη. Ποιος να το περίμενε..
Έχει τύχει να πετάξει (αυτή είναι η αρματική ορολογία, όχι "χάσει") ερπύστρια άρμα μου μερικές φορές σε άσκηση, προφανώς όχι λόγω νάρκης. Δεν έγινε έτσι όμως:
Αυτό δεν μπορεί να είναι από Α/Τ νάρκη. Αυτό είναι χτύπημα είτε με Α/Τ όπλα ευθυτενούς τροχιάς (βλήμα/πύραυλος άρματος (γιατί τα Σοβιετικά-Ρωσικά άρματα έχουν δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μέσα από το πυροβόλο τους), ή πύραυλος αντιαρματικού συστήματος, ή από α/φ, ή από ε/π), ή πλήγμα ΠΒ.
ΥΓ: Και μιας και πιάσαμε ελαφριά συζήτηση, για να δω ποιος ξέρει πως πρέπει να αντιδρούν τα άρματα όταν δέχονται πυρά Αεροπορίας και πως όταν δέχονται πυρά Πυροβολικού. Είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη η αντίδραση.

dimik έγραψε:Καλά θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε ακόμα και καταστροφή εκ των έσω για να μην πέσει σε εχθρικά χέρια.
dimik έγραψε:ια το ΥΓ καρφώνεις 1η και χώνεσαι στο πλησιέστερο δάσος αν είναι αεροπορία για το ΠΒ καρφώνεις όπισθεν
ArrowsFA1 έγραψε:σε γενικές γραμμές, πόσες ταχύτητες και τι είδους συμπλέκτες έχουν αυτά τα άρματα;
DSG φάση;
REALZEUS έγραψε:ArrowsFA1 έγραψε:σε γενικές γραμμές, πόσες ταχύτητες και τι είδους συμπλέκτες έχουν αυτά τα άρματα;
DSG φάση;
Εξαρτάται από το άρμα.
Τα Patton (M48-M60) έχουν μετατροπέα ροπής με 2+2 σχέσεις. Τα Τ72 έχουν χειροκίνητο με υδραυλική σύμπλεξη, 7+1. Τα αρχικά Τ90 είχαν την ίδια μετάδοση, οι τελευταίες εκδόσεις έχουν αυτόματο με μετατροπέα. Τα Leo 1 είχαν ημιαυτόματο αρχικά, με ρομποτικό συμπλέκτη, ενώ μετέπειτα έχουν με μετατροπέα ροπής και 4+2 σχέσεις. Τα Leo 2 έχουν επίσης αυτόματο με μετατροπέα και 4+2. Μερικά έχουν CVT (π.χ. το Ιαπωνικό Type 10), ενώ το νέο T-14 Armata λέγεται ότι έχει είτε αυτόματο με 12 σχέσεις, ή υδροστατική μετάδοση (ακόμα δεν ξέρουμε στην Δύση).
Και τα πρώτα άρματα προήλθαν από μετατροπές μηχανημάτων έργου.

Κρανία στρατιωτών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήρθαν στην επιφάνεια από την ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα
Το χτύπημα έγινε πιθανώς από πύραυλο της σοβιετικής εποχής
Μπράβο τους βέβαια, πολύ ωραία και γενναία κίνηση, αλλά λογικά αυτή η ηθικολογία βγάζει γέλιο.

Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]