Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
#821211 Oντως τωρα γίνονται έλεγχοι; Εγω πιστεύω οτι απλα κανει τα αναθεωρημένα σχέδια ο μηχανικός (που βεβαια πλέον δεν λέει ψέματα).

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#821212 Τα συγκρίνει με τα σχέδια της άδειας, και αναφέρει τις διαφορες. Σε εμένα στο νησί το 85 δεν φτιάξαμε ένα παράθυρο και το έβαλε αυθαιρεσια!! 250 ευρώ πρόστιμο και πέρασε και αρχιτεκτονι επιτροπή, λόγω παραδοσιακού οικισμού. Βέβαια για τα αλουμινίου, δεν μιλάει κανένας που πρέπει ξύλινα.

.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#821238 Εν τω μεταξύ, τα πάντα πλέον είναι περασμένα στην ηλεκτρονική ταυτότητα που ακολουθεί την ιδιοκτησία.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PeterPan έγραψε:Άδεια και συναίνεση έχω για την κατασκευή.
Δε θα αλλάξω την πρόσοψη.
Αν η δική σου μπαλκονόπορτα δείχνει διαφορετική τότε αλλάζεις την πρόσοψη. Ακόμα και το χρώμα του εξωτερικού τοίχου ή το χρώμα/σχέδιο της τέντας να αλλάξεις αν δεν ακολουθεί την προσυμφωνημένη γραμμή τότε αλλάζεις πρόσοψη. Ακόμα και αυτό που λες να βγάλεις τα μάρμαρα αν γίνεται αντιληπτό αλλάζεις πρόσοψη. Είναι βασικά θέμα πόσο ανώμαλος μπορεί να είναι κάποιος να σε βάλει να τρέχεις... Αλλά κερδισμένος δεν θα βγεις, ακόμα κι αν δικαιωθείς θα σου έχει κοστίσει σε χρόνο και νεύρα και θα δημιουργηθούν εντάσεις στην πολυκατοικία.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#821268 Η αφαίρεση μαρμαροποδιάς δεν ξέρω κατά πόσο είναι παρέμβαση στην πρόσοψη. Η θερμομόνωση δεν είναι παρέμβαση, αν κ σε πολλές πολυκατοικίες δημιουργείται δόντι.

Οι μαρμαροποδιές είναι καλός αγωγός θερμότητας. Στα πλαίσια ενεργειακού σπιτιού πάνε περίπατο.

Επίσης τα κουφώματα είναι του 1990, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλω τον ίδιο οδηγό ή σειρά; Όχι, αυτά τα πράγματα έχουν λυθεί. Αρκεί μόνο να είναι άσπρα. Τα πατζούρια παίζουν ρόλο, δλδ από ρολά δε μπορείς να τα κάνεις συρόμενα.

Καλά, αν σας πω ότι αυτός που μου έκανε μανούρα έχει δύο ορόφους από κάτω κ τους έχει ενώσει με εσωτερική σκάλα χωρίς μάλλον να έχει κάνει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας, τί θα πείτε; Δηλαδή ενώ έχει ενιαίο σπίτι, στην πολεοδομία φαίνεται μάλλον σαν 2 για να μπορούν στο μέλλον να πωληθούν ξεχωριστά. Γιατί αν πάει τόσο μακριά η βαλίτσα, αυτός μάλλον θα το φυσά και δε θα κρυώνει…

Εγώ πάντως δε θα αλλάξω διαστάσεις…
Άβαταρ μέλους
By 224v
PeterPan έγραψε:Μετά το πρόστιμο σου ζήτησε να το κτίσεις ή έμεινε έτσι όπως ήταν το οίκημα;
Όχι φυσικά, αλλά πέρασε την αρχιτεκτονική επιτροπή και εγκρίθηκε η μη κατασκευή. Εκεί απο παλιά, τα σπίτια έχουν μόνο 1 μετρό πλάτος τα παράθυρα.
Οι μαρμαροποδιες πάντως έχουν λειτουργικό λόγο ύπαρξης, δλδ έχουν μια ελαφρά κλήση προς τα έξω και προεξεχουν ώστε να διώχνουν το νερό μακρυά από τον τοίχο, οι παλαιοί τεχνίτες είχαν λόγο που έφτιαχναν κάποια πράγματα.
.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#821285 Για τη μαρμαροποδιά κάτω ισχύει αυτό (αν διαβάσετε, είπα ότι θα αφαιρέσω τις πλαϊνές και την πάνω).
Στο σπίτι που έχουμε έχει μαρμαροποδιά παντού, αριστερά-δεξιά, πάνω-κάτω. Φαίνεται πιο όμορφο και πολυτελές ( και κοστίζει παραπάνω, ουσιαστικά βάζεις αντί για πχ 2 μέτρα μαρμαροποδιά στο κούφωμα, 8 μέτρα) αλλά πέρα από την κάτω μεριά δε χρειάζονται. Θα τις ξηλώσω και θα περάσω νέες κάτω μόνο. Στις υπόλοιπες διαστάσεις θα μπουν γωνιόκρανα και θα σπατουλαριστούν.
Άβαταρ μέλους
By glf
PeterPan έγραψε:Για τη μαρμαροποδιά κάτω ισχύει αυτό (αν διαβάσετε, είπα ότι θα αφαιρέσω τις πλαϊνές και την πάνω).
Στο σπίτι που έχουμε έχει μαρμαροποδιά παντού, αριστερά-δεξιά, πάνω-κάτω. Φαίνεται πιο όμορφο και πολυτελές ( και κοστίζει παραπάνω, ουσιαστικά βάζεις αντί για πχ 2 μέτρα μαρμαροποδιά στο κούφωμα, 8 μέτρα) αλλά πέρα από την κάτω μεριά δε χρειάζονται. Θα τις ξηλώσω και θα περάσω νέες κάτω μόνο. Στις υπόλοιπες διαστάσεις θα μπουν γωνιόκρανα και θα σπατουλαριστούν.

+1 Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πλαϊνα και πάνω μάρμαρα γύρω από τα κουφώματα.
Και γω έκανα "αποκατάσταση" θερμογέφυρας στα δικά μου κουφώματα όσο περνούσα θερμοπρόσοψη, έστω και αν ήταν .. σοβάς.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
glf έγραψε:Και γω έκανα "αποκατάσταση" θερμογέφυρας .

τι ειναι αυτο?
Άβαταρ μέλους
By glf
#821289 Στις φωτο που είχα βάλει πέρυσι φαίνεται κάπως.
Στη διπλή τοιχοποιία έχουμε τη μόνωση στο κέντρο, σωστά; Ε όταν έφταναν οι σοβατζήδες στα παράθυρα, σοβατίζανε όπως ήταν φυσικό και εκείνο το σημείο που μπαίνει το κούφωμα. Καλύπτανε φυσικά την άκρη του τοίχου και εκεί ο σοβάς κάνει θερμογέφυρα.
Ε εγώ έσπασα το σοβά από την έξω μεριά μέχρι να βρω την άκρη από τα τούβλα και την εσωτερική μόνωση και έχωσα μια λωρίδα φιμπράν εξηλασμένη (με μια μικρή ανοχή, αέρα από το κούφωμα φυσικά για να μπορεί να.. βγει αν χρειαστεί).
Αυτό περιγράφει και ο PPan που φυσικά το μάρμαρο είναι ακόμα καλύτερο υλικό για θερμογέφυρα, δλδ κακό για την.. τσέπη μας το χειμώνα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#821293 Αν ΟΛΑ πάνε καλά, αύριο ξαναξεκινάμε τις εργασίες...

Δεν ξέρω αν το είχα αναφέρει, την δεύτερη-τρίτη μέρα των εργασιών πριν 1 μήνα λάβαμε τηλεφώνημα πως ένα παιδί στην πολυκατοικία δίνει πανελλήνιες. Δεν το γνωρίζαμε. Εν τέλει συμφωνήσαμε να περιμένουμε να περάσουν οι εξετάσεις (έπρεπε να δούμε και με τα συνεργεία του μηχανικού τί θα γίνει) και από αύριο (τελευταίο μάθημα), ξαναξεκινούν οι εργασίες. Αυτό μας βγάζει εντελώς εκτός προγράμματος, το σπίτι θα παραδοθεί μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είναι και τόσο κακό. Αρχές-μέσα Αυγούστου θα γίνει η κάθοδος με την οικογένεια και η σύζυγος θα εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη και θα μπορεί να επιβλέπει τις τελευταίες εργασίες από κοντά.

Κάθε εμπόδιο σε καλό πιστεύω.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#821295 Σε κουβέντα με τους γειτονες έπεσε ιδέα να κάνουμε μονωση εσωτεριικα των εξωτερικών τοίχων γιατί οι εξωτερικοί έχουν σχέδιο τουβλάκι και οι πόρτες είναι συρόμενες μέσα στο διπλό τούβλο. Πόσο κοστίζει το τμ.? Περίπου η αλλαγή διαστάσεων μέσα είναι αδιάφορη.

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#821299 Από αυτά που έχω καταλάβει, δεν είναι τεχνικώς δυνατό να γίνει αυτό που λες. Η απάντηση του μηχανικού θα είναι «κανείς δεν κάνει μόνωση από μέσα».

Τί θα γίνει με τα σοβατεπί; Θα πρέπει να ξαναπεραστούν από την αρχή. Θα χαθούν πολλά τμ χώρου.

Η λύση είναι να βγει το τουβλάκι, να γίνει μόνωση απ´ έξω και να ξαναμπεί…

Το γεγονός ότι τα πατζούρια είναι χωνευτά δεν παίζει ρόλο. Η μόνωση θέλει 7 πόντους προς τα έξω.

Εμείς θα μονώσουμε έναν τοίχο 12 μέτρα μήκος επί 6 ορόφους ύψος και θα βάψουμε την πολυκατοικία (6 όροφοι ελέυθερη γύρω-γύρω) με 25.000 +ΦΠΑ. Για Αθήνα ίσως οι τιμές είναι πιο φουσκωμένες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#821301 Η μόνωση εσωτερικά γίνεται μια χαρά.
Μάλιστα αν έξω θέλει 7 εκατοστά μέσα θέλει 5. Τα 4 για την μόνωση και 1 για την γυψοσανίδα.
Τα σοβατεπί έρχονται.
Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι κατοικισιμο το διαμέρισμα όσο γίνονται οι εργασίες.

.