Βάσει τούτου, βγήκε η κυραπαυτούλα που είχε μαζέψει πρπ 6.000+ ψήφους και κατείγγειλε ότι την παραγκωνίζει για να βάλει η ζωίτσα δικόνε της, το αυτό και σε άλλη που πήρε 4.000 ψήφους.
Ισχύει όντως;;
Άρχισαν τα όργανα και στην Νίκη - Παραιτήσεις και καταγγελίες εκλεγμένων υποψηφίων που «καρατομούνται»
Giuseppe Busso έγραψε:Είναι να βάζεις τα κλάμματα.
100 βουλευτές και πολλοί είναι.
Μετά την παραδοχή του Μάκη Βορίδη ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογεί τα προγράμματα των κομμάτων, η οποία διέψευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα ισχυριζόταν περί δήθεν κοστολόγησης από το ΓΛΚ του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και μετά την αναδίπλωση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Ακη Σκέρτσου, ήρθε και η ομολογία από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος αναγκάστηκε να αυτοδιαψευστεί.
Χθες, λοιπόν, ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ρητά (ΣΚΑΪ) ότι «υπήρχε ένα ζήτημα, ότι τυπικά δεν υπήρχε αρμοδιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κοστολογήσει το ίδιο τα προγράμματα, άσχετα αν εμείς αξιοποιήσαμε όλα τα δημόσια στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας για να κάνουμε την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ».
Και βέβαια όλη αυτή η επίκληση στο ΓΛΚ ήταν μόνο μια προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προσδώσει ένα επίπλαστο κύρος στο δικό της προεκλογικό αφήγημα κατά των προτάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και μάλιστα, κατά την αναδίπλωσή του, μετά την παραδοχή Βορίδη, ο Ακης Σκέρτσος είχε πει (6.6.2023) ότι «αυτό που κάναμε ήταν να μετρήσουμε με βάση τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το κόστος, μέτρο μέτρο, τα μέτρα που μπορούσαν να κοστολογηθούν, διότι δεν ισχύει αυτό για το σύνολο των προγραμμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».
Φυσικά όλα αυτά διαψεύδουν καταφανώς τόσο το χαρτί που παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για κοστολόγηση του ΓΛΚ, όσο και τα λεγόμενα του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη που πριν από την κάλπη της 21ης Μαΐου είχε πάρει πάνω του όλη αυτή την επιχείρηση παραπλάνησης και από την Πάργα ισχυριζόταν τα ανάποδα απ’ ό,τι σήμερα: «Ογδόντα τρία δισεκατομμύρια κοστολογήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσέξτε, όχι από εμάς, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και μετά μας ζήτησαν και τα ρέστα, γιατί πήγαμε στο Γενικό Λογιστήριο να το κοστολογήσουμε» (8.5.2023).
Την απόσυρση του από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανακοίνωσε ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα πως στο έγγραφο της ΕΥΠ υπήρχε σαφής αναφορά και στο συγκεκριμένο πολιτευτή ως στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου.
“Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.
Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας”, αναφέρει ειδικότερα σε ανάρτηση του στο facebook.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας χθες στη διακαναλική συνέντευξη τύπου είχε αποκαλύψει τα εξής:
"Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα που μου έστειλε ο κ. Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ. Μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου. Λυπάμαι που το κάνω, αλλά αναγκάζομαι για να αποκαλύψω στον ελληνικό λαό τα απύθμενα όρια του θράσους του κ. Μητσοτάκη και της ανευθυνότητάς του. Πέντε μέρες τώρα παριστάνουν τον ανήξερο και δεν σχολιάζουν καν την δήλωση του γαλάζιου υποψηφίου της ΝΔ, ο οποίος μίλησε για Τούρκους της Δυτικής Θράκης σε ένα μέσο τουρκικό. Εγώ δεν θα ζητήσω σήμερα εξίσουν ανεύθυνα από τον κ. Μητσοτάκη να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια. Απλά θέλω να καταγράψω την ανευθυνότητα και την υποκρισία”.
Αρχικά η ΝΔ δεν είχε αντιδράσει στην δήλωση αυτή του κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαιτήσει απαντήσεις.
“Ο κ. Σκέρτσος επί δέκα ημέρες περιφέρεται στα κανάλια χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “εθνική εξαίρεση” και στοχοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με επιλεκτικές κυπατζίδικες διαρροές στα ΜΜΕ. Σήμερα, όμως, δεν βρήκε μία λέξη για να απαντήσει στην αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ότι στο δελτίο της ΕΥΠ που του έστειλε ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Κατραντζή ως “στρατευμένος" στο Τουρκικό Προξενείο. Αυτό μετά την αποκάλυψη ότι ο κ Κατραντζή είχε μιλήσει για "Δυτικοθρακιώτες Τούρκους" λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε τουρκική εφημερίδα. Περιμένουμε επιτέλους μια σαφή τοποθέτηση. Όχι άλλη υποκρισία, όχι άλλη πατριδοκαπηλία, όχι άλλα επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα”, ανέφερε ειδικότερα ανακοίνωση της Κουμουνδούρος.
Η "απόσυρση" του κ. Κατραντζή απο τις εκλογές (σημειώνεται ότι όπως και ο Σπύρος Πνευματικός δεν μπορεί πλέον να διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια, τα οποία έχουν ήδη τυπωθεί και διανεμηθεί στα εκλογικά τμήματα, επομένως πρόκειται για μία κίνηση πολιτική) δεν φαίνεται συνεπώς να ήταν αυθόρμητη. Αλλά φαίνεται ότι η ΝΔ διαπίστωσε ότι οι αποκαλύψεις για τον κ.Κατραντζή χαλούσαν το "αφήγημα" της για τη Ροδόπη, το οποίο είχε ως στόχο να συσπειρώσει την "πατριωτική δεξιά" και να ανακόψει διαρροές προς Ελληνική Λύση και Νίκη.

https://www.youtube.com/shorts/PaXO41NmlLQ Canada[…]
Το γεγονός ότι (α) ο κανονισμός άλλαξε άμεσα ώστε[…]
Θα γαμθουνε ολοι Μικερφουλη. :s_yes https[…]