Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#820865 Σημαντικό πλεονέκτημα επίσης, αν δεν έχει αναφερθεί, η ευκολία αποθήκευσής του συγκριτικά με την μπανιέρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#820866 Το αν έχει μέσα πράγματα αξίας, εσύ μόνο το ξέρεις, ο άλλος ίσως κοζάρει έτσι κι αλλιώς και με το ύφασμα απλά του κάνεις την ζωή πιο εύκολη. Νταξ, και η μπαγκαζιέρα ανοίγει, όχι έτσι εύκολα όμως.
Από θέμα αεροδυναμικής το κόβω σαν...τοίχο, η μπαγκαζιέρα όσο να' ναι χειρίζεται τον αέρα καλύτερα, βασικά περνά και από κάτω ο αέρας.
Ότι είπε ο νπ επαυξάνω, το έχω ξαναγράψει εξάλλου, και μόνο τα "μπανιερά" που χώνεις πάνω και δεν χαλάνε με την βρώμα τους και τον όγκο τους φτάνει. Έτσι όπως το σκέφτομαι, θα πρέπει να έχεις κανά στέισον ξέρωγω για να έχεις επαρκή άπλα, που και πάλι...

Glf ναι αυτή έχω. Δες στο car αν θες, πουλάνε μπάρες και μπαγκαζιέρες κάτι καρντάσια. :roll:
Άβαταρ μέλους
By edmond
glf έγραψε:Ναι ήδη "έκλεισα" τις μπάρες

:thumbsup:
Θα το δεις κιόλας, πρώτα αφήνεις χαλαρές τις βίδες στην οριζόντια τραβέρσα για τα μπόσικα αριστερά-δεξιά και αφού σφίξουν οι βάσεις στις βίδες στην οροφή έπειτα τις καργάρεις.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Anonymous Founder έγραψε:Ακούω γνώμες/σχόλια: έπεσα τυχαία πάνω του, αλλά αν εξαιρέσεις το θέμα της ασφάλειας, δεν βλέπω άλλο ζήτημα. Για όσους θέλουν 1-2 φορές το χρόνο να το έχουν για διακοπές, μου φαίνεται καλύτερη λύση από μια μπακαζιέρα και μπάρες.
Εικόνα
https://www.amazon.fr/Sailnovo-V%C3%A9h ... 61-8534743
Νομίζω και τα σχόλια, ελάχιστοι έχουν κάτι κακό να πουν, ψήθηκα να πάρω κι εγώ ένα!
:s_biggrin :lipsealed:

Εικόνα

:s_rofl
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Anonymous Founder έγραψε:Ακούω γνώμες/σχόλια: έπεσα τυχαία πάνω του, αλλά αν εξαιρέσεις το θέμα της ασφάλειας, δεν βλέπω άλλο ζήτημα. Για όσους θέλουν 1-2 φορές το χρόνο να το έχουν για διακοπές, μου φαίνεται καλύτερη λύση από μια μπακαζιέρα και μπάρες.
Εικόνα
https://www.amazon.fr/Sailnovo-V%C3%A9h ... 61-8534743
Νομίζω και τα σχόλια, ελάχιστοι έχουν κάτι κακό να πουν, ψήθηκα να πάρω κι εγώ ένα!
:s_biggrin :lipsealed:
HF πιστεύω πως θα σου χαλάσει την οροφή με γρατζουνιές…
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#821076 Ψάχνω τρόπο να μεταφέρω ένα ποδήλατο 24'' εντός πόλης, σε μικρές διαδρομές.

Απέκλεισα κοτσαδορο και μπάρες οροφής λόγω κόστους.

Οι βάσεις που μπαίνουν πίσω, κάνουν ζημιά στο αμάξι;

2 έμποροι μου είπαν διαφορετικά πράγματα - ο ένας πιστεύει δεν κάνει ζημιά, ο άλλος ήταν σκεπτικός όσον αφορά την αεροτομή και μου είπε ότι πιθανόν να γίνουν κάποια μικρά σημάδια στο βερνίκι.

Υπάρχει καμία πατέντα να χωρέσει στο πορτμπαγκάζ; (Πχ να βγαζω τιμόνι ή ροδες)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#821081 Μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις την μπροστινή ρόδα να χαμηλώσεις τέρμα την σέλα μήπως χωράει.
Προσωπικά έχω την Thule clip on και δεν έχει αφήσει κανένα σημάδι αλλά δεν έχω αεροτομή.

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
saxon_747 έγραψε:Ψάχνω τρόπο να μεταφέρω ένα ποδήλατο 24'' εντός πόλης, σε μικρές διαδρομές.

2 έμποροι μου είπαν διαφορετικά πράγματα - ο ένας πιστεύει δεν κάνει ζημιά, ο άλλος ήταν σκεπτικός όσον αφορά την αεροτομή και μου είπε ότι πιθανόν να γίνουν κάποια μικρά σημάδια στο βερνίκι.

εγώ θα σου έλεγα να ξανασκεφτείς τη λύση κοτσαδόρου

έχει πολύ καλές και φθηνές επιλογές.

https://www.skroutz.gr/c/1930/schares-v ... F%81%CE%BF

το βασικότερο είναι πως μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε άλλα αυτοκίνητα, αρκεί να έχουν κοτσαδόρο...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
PeterPan έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Ψάχνω τρόπο να μεταφέρω ένα ποδήλατο 24'' εντός πόλης, σε μικρές διαδρομές.

εγώ θα σου έλεγα να ξανασκεφτείς τη λύση κοτσαδόρου

έχει πολύ καλές και φθηνές επιλογές.

https://www.skroutz.gr/c/1930/schares-v ... F%81%CE%BF

το βασικότερο είναι πως μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε άλλα αυτοκίνητα, αρκεί να έχουν κοτσαδόρο...
Οι βάσεις είναι φθηνες αλλά η τοποθέτηση κοτσαδορου όχι.

Επίσης, δε θέλω το περιττό βάρος του κοτσαδορου, ούτε την παρέμβαση στο αυτοκίνητο.

Η χρήση θα είναι περιστασιακή...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#821146 Να έχεις πάντως υπόψη ότι η ασφάλεια δεν σε καλύπτει σε περίπτωση τροχαίου

(Έχω ακριβώς το ίδιο δίλημμα. Επίσης η μονη βάση πορτ μπαγκαζ που έχω βρει που ΔΕΝ κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο είναι μια της Thule στα 500+ ευρώ. Μπες στο site της Thule και βάλε το μοντέλο σου)
Άβαταρ μέλους
By g8777

Aν εννοεις κατι τετοιο

https://www.praktiker.gr/p/sxara-aytoki ... ata-103666

(60 € :lipsealed: , έχει ξεφύγει η τιμολόγηση )

το μόνο που θα προσέξεις είναι στα γαντζακια που εφαρμόζουν στο πάνω μέρος να παρεμβάλλεις ενα μαλακό υλικο ( κανα ψηφοδέλτιο;) για να μην ακουμπάνε κατευθείαν πάνω στη λαμαρίνα. Α, Χιουνταη έχεις. Πάνω στον τσίγκο λοιπόν. Δεν θα έχεις κανένα απολύτως θέμα μετά.