Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
bebes έγραψε:
markvag έγραψε:
Σε ότι αφορά το λάδι, βρίσκω εδώ πάνω, σε τοπικό σούπερ μάρκετ, ένα αξιοπρεπέστατο εξαιρετικό παρθένο με περίπου € 27 / 5lt... ΟΚ, σίγουρα δεν είναι κουρυφαίο, αλλά είναι μια χαρά...

27€/5 λιτρα, δηλαδή 5,4€/λιτ.
Η τιμή αυτη είναι σε καποιες περιπτώσεις χαμηλότερη απο αυτη που πουλάνε οι συνεταιρισμοί χοντρική :hmmm:

Πριν 2-3 βδομάδες, συνεταιρισμός στην Κρήτη(οκ, με εξαιρετική ποιότητα λαδιού) πούλησε στο 6,30!
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#820779 Ένα Μολων Λαβέ ο Σκλαβενίτης το έχει 24 / 4 λίτρα αν θυμάμαι καλά

Τώρα τι σόι είναι, μάλλον όχι σόι
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820780 Εμείς αγοράζουμε εδώ και χρόνια από παραγωγό και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Και από την τιμή και από την ποιότητα. Κάποιες λίγες χρονιές, έχουμε και δικό μας από την προίκα της γυναίκας! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Asimov έγραψε:Ένα Μολων Λαβέ ο Σκλαβενίτης το έχει 24 / 4 λίτρα αν θυμάμαι καλά

Τώρα τι σόι είναι, μάλλον όχι σόι

βγαζει δυο τυπους,οπου και οι δυο ειναι εξαιρετικα παρθενο,αλλα το ενα βιολογικο.
Ο σκλαβενιτης λογικα εχει αυτο που δεν ειναι βιολογικο.

https://molonlave.com/shop/
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#820816 Σωστά, όχι το βιολογικό

< >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
markvag έγραψε:
touring the m3 1.6 έγραψε:Όσο για τη φέτα:υπάρχει πιο νόστιμο-all around τυρί;

Κατσικίσιο, μέχρι στιγμής το κορυφαίο το παίρνω (όταν βρεθώ) από Βέροια, δεν γνωρίζω το όνομα.

Μάρκο ψάξε λίγο τα κιτάπια σου και γράψε τον παραγωγο :)
να πάει γύρα, να δοκιμάζουμε
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#820848 Σήμερα στα lidl , λεμόνια 2,39e το κιλό , έτσι έγραφε. Πέντε μέτρα παραδίπλα, βιολογικά λεμόνια σε διχτάκι , 1,5e το κιλό. Εννοείται πήρα αυτά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
egobrain έγραψε:
markvag έγραψε:
touring the m3 1.6 έγραψε:Όσο για τη φέτα:υπάρχει πιο νόστιμο-all around τυρί;

Κατσικίσιο, μέχρι στιγμής το κορυφαίο το παίρνω (όταν βρεθώ) από Βέροια, δεν γνωρίζω το όνομα.

Μάρκο ψάξε λίγο τα κιτάπια σου και γράψε τον παραγωγο :)
να πάει γύρα, να δοκιμάζουμε

Τον παραγωγό δεν τον ξέρω, αλλά ο προμηθευτής είναι αυτός: εδώ. Παίζει να είναι και ο ίδιος ο παραγωγός τώρα που το σκέφτομαι... :hmmm:

Μπαίνεις μέσα ζητάς το γιδοτύρι του και θα με θυμηθείς...

Την επόμενη φορά που θα πάω Βέροια, θα πάρω 2-3 παλέτες για να τη βγάλω κανα2 μερούλες... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820883 Το κατσικίσιο τυρί σαν παραγωγή, είναι φθηνότερο από την φέτα. Το αιγοπρόβειο γάλα, είναι πιο ακριβό από το σκέτο κατσικίσιο.
Εγώ δεν έχω θέμα, τρώω όλα τα τυριά, αλλά δεν συμφωνώ πως το κατσικίσιο είναι ανώτερο από την φέτα. Είναι πολύ ωραίο κι αυτό προφανώς, αλλά όχι ανώτερο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Το κατσικίσιο τυρί σαν παραγωγή, είναι φθηνότερο από την φέτα. Το αιγοπρόβειο γάλα, είναι πιο ακριβό από το σκέτο κατσικίσιο.
Εγώ δεν έχω θέμα, τρώω όλα τα τυριά, αλλά δεν συμφωνώ πως το κατσικίσιο είναι ανώτερο από την φέτα. Είναι πολύ ωραίο κι αυτό προφανώς, αλλά όχι ανώτερο.

Προσωπικά το βρίσκω πολύ πιο νόστιμο. Τώρα, περί ορέξεως, προφανώς κολοκυθόπιτα.

Δεν ξέρω τι σημαίνει ανώτερο ή κατώτερο στο φαγητό, προσωπικά μιλάω για τη γεύση και το τι αρέσει σε μένα αποκλειστικά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820897 Σαν διαδικασία παραγωγής, είναι ακριβώς τα ίδια. Αλλά η πρώτη ύλη, είναι πολύ πιο ακριβή αν το γάλα έρχεται και από πρόβατα, τα οποία παράγουν λιγότερο από τις κατσίκες.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#820943 Εκτόξευση τιμής στο πλέον τίμιο απορρυπαντικό ρούχων.
Σε προσφορά ήταν μέχρι πριν έναν μήνα στα 9,99€ οι 100 μεζουρες.
Πλέον 13,99€
Και αρχίζουν να τα μικραίνουν κατά 10 μεζούρες...
Θα γίνει στοκ ικανό που να βγάλει την επόμενη διετία σε Ελλάδα και Γερμανία.
Μην ρωτήσετε για τις μάρκες Ariel και Persil. Στην προσφορά τους έφτασαν πλέον 19,99 έως 23,99€ και ξεπεσανε σε ποσότητα από 80-90 μεζούρες. Πριν τον πόλεμο βγάζανε κάτι απίστευτες προσφορές με 130 μεζούρες στα 14,99€. Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By rafi
Thomas_C200K έγραψε:Εκτόξευση τιμής στο πλέον τίμιο απορρυπαντικό ρούχων.
Σε προσφορά ήταν μέχρι πριν έναν μήνα στα 9,99€ οι 100 μεζουρες.
Πλέον 13,99€
Και αρχίζουν να τα μικραίνουν κατά 10 μεζούρες...
Θα γίνει στοκ ικανό που να βγάλει την επόμενη διετία σε Ελλάδα και Γερμανία.
Μην ρωτήσετε για τις μάρκες Ariel και Persil. Στην προσφορά τους έφτασαν πλέον 19,99 έως 23,99€ και ξεπεσανε σε ποσότητα από 80-90 μεζούρες. Πριν τον πόλεμο βγάζανε κάτι απίστευτες προσφορές με 130 μεζούρες στα 14,99€. Εικόνα

.
Το ίδιο και οι ταμπλέτες, πέρυσι είχαν όλες 1 κουτί + 1 δώρο περίπου 11€ και φέτος είναι τα 2 κουτιά στα 16 περίπου, δηλαδή με έκπτωση 5,5 ευρώ περιπου

.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Anonymous Founder έγραψε:Το κατσικίσιο τυρί σαν παραγωγή, είναι φθηνότερο από την φέτα. Το αιγοπρόβειο γάλα, είναι πιο ακριβό από το σκέτο κατσικίσιο.

Για κάθε κιλό φέτα χρειάζονται 4 κιλα πρόβειο γάλα ή 6 κιλα κατσικίσιο (το δεύετερο τυρι δεν ειναι φετα), οπότε το κατσικίσιο εχει πιο ακριβό κοστολόγιο.
Για τον ίδιο λόγο, ενω το κατσικίσιο γαλα εχει λιγότερα λιπαρα απο το πρόβειο, το κατσικίσιο τυρι εχει συνηθως λίγο περισσότερα λιπαρα απο την φετα.
Επίσης, τα πρόβατα έχουν μεγαλύτερη πατραγωγή γάλακτος απο τα κατσίκια (σε σοβαρές εγκαταστάσεις που εχουν βελτιωμένα ζωα).

Προσωπικά δεν το πολυτρώω το κατσικίσιο γιατι δεν μου αρέσουν τα σκληρα τυριά.
Αν βρω μαλακη φετα ειναι η καλυτερη μου. Συνήθως βεβαια οι μαλακές είναι ποιοτικά υποδεέστερες απο τις σκληρες, αλλά ποιός νοιαζεται; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820964 Τόσο λάθος είμαι; Θα ρωτήσω για να βεβαιωθώ, αλλά ήμουν σίγουρος πως είναι ακριβώς ανάποδα!
Θα επανέλθω!