bebes έγραψε:
Γενικώς οι Ουγγροι εχουν ενα πρόβλημα, στον εγκέφαλο; στη νοοτροπία; δεν ξερω.
Πιο παλιά, τη δεκαετια του '80 πήγαινα στο Βερολίνο μεσω Βουδαπέστης με τη Malev (λόγω κόστους)
Ενω στη Βουφαπέστη περνούσαμε tranzit και θεωρητικά θα έπρεπε τα πραγματα μας να φορτωθούν στο επόμενο αεροπλάνο, αυτοι τα ξαναέψαχνα και οταν εβρισκαν "κατι", καλούσαν τον ιδιοκτητη της βαλίτσας για τα περεταίρω
Με Malev είχα πετάξει την πρώτη φορά που πήγα Λονδίνο το 2001 για να εγκατασταθώ ως φοιτητής!
Είχε πάει μέσω Βουδαπέστης, δεν θυμάμαι όμως αν πήραμε και ξαναδώσαμε βαλίτσες.
Αυτό που θυμάμαι και μου έκανε τότε εντύπωση ήταν η τιμή του νερού (4-5€)
Πάντως μ'αρέσει πολύ η Βουδαπέστη
My Flickr
Ξεμπερδεύω με Σκόπια πλευρά στα σύνορα για Ελλάδα (όλως περιέργως χάσαμε μόνο 30 λεπτά στο έμπα Σκόπια, σκόρπισε η κίνηση της Ουγγαρίας), φτάνω στην Ελληνική μεριά.
«Έχετε κάτι να δηλώσετε;» Με ρωτάνε
«Προσωπικά πράγματα έχω μόνο»
«Τσιγάρα ή αλκοόλ» τίποτα τους λέω
«Ανοίξτε το αυτοκίνητο να κάνουμε ένα έλεγχο»
Ανοίγω το πορτ μπαγκάζ, είχα την καφετιέρα, το μύλο και τη βαλίτσα με τα ρούχα. Με ρωτάνε τι είναι, τους εξηγώ!
«Γνωρίζετε ότι επιτρέπονται προσωπικά αντικείμενα μέχρι 300€;»
Και εκεί λίγο τρελάθηκα. Τους λέω Έλληνας, φορολογικός κάτοικος ευρωπαϊκής χώρας και δεν μπορώ να φέρω προσωπικά μου αντικείμενα μαζί;
«Μα ήρθατε μέσω 3ης χώρας»
Ναι αλλά τα αγόρασα στην Τσεχία και έχω τις αποδείξεις
Και κάπου εκεί έληξε το θέμα
Αλλά τι διάολο, έπεσε σύρμα για ελέγχους; Τα 2 προηγούμενα χρόνια, έδειξα διαβατήριο και έφυγα
BARHonda έγραψε:...
Το 2016 γυρνούσα απο διακοπες σε Βαυαρια (κουβαλούσα ενα κιβώτιο Pschorr
) και αλπεις.Το σουμπαρού γεμάτο μέχρι το ταβάνι.
Περασα ολα τα συνορα σχετικά εύκολα και φτανω στην ελληνικη πλευρά.
Ο συνοριακός ειχε ορεξη 3 το πρωι για ψάξιμο.
-"Βλέπω εχετε πολλά πραγματα, έχετε κατι να δηλώσετε";
του δείχνω γυναίκα και τις δυο κόρες.
-"Τρείς γυναίκες κουβαλάω..."
-"Καλά, περάστε"
BARHonda έγραψε:Εντάξει, αίσιο τέλος στο ταξίδι, αλλά δεν ξέρω, αλλού περίμενα τις «μακακίες», από αλλού τις συνάντησαΟι Ουγγροι ολα αυτα?
Ξεμπερδεύω με Σκόπια πλευρά στα σύνορα για Ελλάδα (όλως περιέργως χάσαμε μόνο 30 λεπτά στο έμπα Σκόπια, σκόρπισε η κίνηση της Ουγγαρίας), φτάνω στην Ελληνική μεριά.
Ανοίγω το πορτ μπαγκάζ, είχα την καφετιέρα, το μύλο και τη βαλίτσα με τα ρούχα. Με ρωτάνε τι είναι, τους εξηγώ!
Και εκεί λίγο τρελάθηκα. Τους λέω Έλληνας, φορολογικός κάτοικος ευρωπαϊκής χώρας και δεν μπορώ να φέρω προσωπικά μου αντικείμενα μαζί;
Αλλά τι διάολο, έπεσε σύρμα για ελέγχους; Τα 2 προηγούμενα χρόνια, έδειξα διαβατήριο και έφυγα
κατι αντιποινα μαλλον απο τιποτα τραβηγματα απο ΕΕ... εχω παρατηρησει πως οταν οι Βρυξελες κραζουν τον ηγετη Ορμπάν μετα μας γ@μ@νε στα συνορα
, αν ειναι Σεπτεμβριο θα ανοιξω πουγκι και θα κανω τον κυκλο μεσω Κροατια που δε γουσταρωοταν κατεβηκα τον Απριλιο μεσω Χοργκος 2 ειμασταν 10 αμαξια και περιμεναμε ακριβως 2 ωρες με τα γαμηδια τους βρωμιαριδες. Στην επιστροφη απο Χοργκος 1 τιποτα τριπλασια αμαξια αλλα 45 λεπτα. Οι καθυστερησεις ερχοντουσαν απο Ελβενους που τους ξεψαχνιζαν οι Ουγγροι. Τεσπα Θα δουμε τον Ιουλιο.
https://n26.com/r/thomasm9467
Corto Maltese έγραψε:Απορία επειδή πιθανότατα θα το κάνω σε κανένα μήνα. Να πάμε από κάνα χωριό παραδίπλα δεν έχει νόημα; Πάντως όντως δεν παίζονται χωρίς κίνηση με σταμάτησαν κανένα 20λεπτο πριν 4 χρόνια σε ένα άκυρο σύνορο ανατολικά του Ντέμπρετσεν.
Περυσι πέρασα τα συνορα απο ενα χωριουδακι λίγο βορειότερα απο το Horgos.
Πρεπει να φαγαμε κανα 4ωρο, ενω πηγα πρωι.
Τα αυτοκινητα ηταν σε μονη σειρα και καποια διαστηματα δεν περπατούσαμεε καθολου, χωρια τα μαλώματα με καποιους εξυπνους που πηγαιναν να χωθούν.
Στο γυρισμο επιχειρησα απο το ιδιο μερος και περασα σε 5'
Οταν φτασαμε στο φυλακιο ειδα οτι οι τελωνειακοί χάζευαν επίτηδες
Επίσης, αν δοκιμασεις απο τα μικρα περασματα να γνωριζεις οτι λειτουργουν 12-14 ωρες (πρωι με βραδυ)
ΜΟΛ 100οκ στην Ουγγαρία λίγο πριν τα σύνορα 1.8€ / λτ
OMV 100οκ κάπου στο Aleksinac στη Σερβίa, 1.75€ / λτ
Στα Σκόπια θυμόμουν αυτό το Shell που είχε πει ο Θωμάς, αλλά νόμιζα ότι ήταν μετά τον 5ο σταθμό διοδίων, τελικά ήταν μετά τον 4ο και έτσι ΠΤΑΜ, δεν ήθελα να βάλω στα άλλα (κάτι Oktar, Lukoil) και αναγκαστικά το επόμενο ήταν στην Θεσσαλονίκη
BARHonda έγραψε:Επίσης:ΜΟΝΟ ΛΟΥΚΟΙΛ.
ΜΟΛ 100οκ στην Ουγγαρία λίγο πριν τα σύνορα 1.8€ / λτ
OMV 100οκ κάπου στο Aleksinac στη Σερβίa, 1.75€ / λτ
Στα Σκόπια θυμόμουν αυτό το Shell που είχε πει ο Θωμάς, αλλά νόμιζα ότι ήταν μετά τον 5ο σταθμό διοδίων, τελικά ήταν μετά τον 4ο και έτσι ΠΤΑΜ, δεν ήθελα να βάλω στα άλλα (κάτι Oktar, Lukoil) και αναγκαστικά το επόμενο ήταν στην Θεσσαλονίκη
Βαρδινογιάννη δεν στηρίζω πλέον.
Τους πηδάει στην Ελλάδα οπότε κανένα σεντ.
Επίσης τα Σελλ στην Σερβία είναι επίσης Βαρδινογιάννης πίσω. Εκεί ΜΟΝΟ GAZPROM
.
bebes έγραψε:Corto Maltese έγραψε:Απορία επειδή πιθανότατα θα το κάνω σε κανένα μήνα. Να πάμε από κάνα χωριό παραδίπλα δεν έχει νόημα; Πάντως όντως δεν παίζονται χωρίς κίνηση με σταμάτησαν κανένα 20λεπτο πριν 4 χρόνια σε ένα άκυρο σύνορο ανατολικά του Ντέμπρετσεν.
Τα αυτοκινητα ηταν σε μονη σειρα και καποια διαστηματα δεν περπατούσαμεε καθολου, χωρια τα μαλώματα με καποιους εξυπνους που πηγαιναν να χωθούν.
Επίσης, αν δοκιμασεις απο τα μικρα περασματα να γνωριζεις οτι λειτουργουν 12-14 ωρες (πρωι με βραδυ)
Το πλάνο είναι να μην κοιμηθώ πάλι στο Βελιγράδι, ας κάνω και καμία βόλτα στο Νόβι Σαντ. Αλλά μπορώ επίσης να κάνω διανυκτέρευση στη Σουμποτίτσα και εκεί έχει κάτι σύνορα ακριβώς στην άκρη της πόλης.
Corto Maltese έγραψε:Το αναφέρω στο βίντεο.bebes έγραψε:Corto Maltese έγραψε:Απορία επειδή πιθανότατα θα το κάνω σε κανένα μήνα. Να πάμε από κάνα χωριό παραδίπλα δεν έχει νόημα; Πάντως όντως δεν παίζονται χωρίς κίνηση με σταμάτησαν κανένα 20λεπτο πριν 4 χρόνια σε ένα άκυρο σύνορο ανατολικά του Ντέμπρετσεν.
Το πλάνο είναι να μην κοιμηθώ πάλι στο Βελιγράδι, ας κάνω και καμία βόλτα στο Νόβι Σαντ. Αλλά μπορώ επίσης να κάνω διανυκτέρευση στη Σουμποτίτσα και εκεί έχει κάτι σύνορα ακριβώς στην άκρη της πόλης.
Είναι το Tompa. Είναι καλά από εκεί αλλά έχει έναν κωλοδρομο σπαστηρι σκέτο στην Ουγγρική πλευρά.
.
Corto Maltese έγραψε:Το πλάνο είναι να μην κοιμηθώ πάλι στο Βελιγράδι, ας κάνω και καμία βόλτα στο Νόβι Σαντ. Αλλά μπορώ επίσης να κάνω διανυκτέρευση στη Σουμποτίτσα και εκεί έχει κάτι σύνορα ακριβώς στην άκρη της πόλης.
Ειχαμε γραψει περυσι τα περασματα, αλλά δεν τα βρίσκω.
Η αρχική φωτο ειναι αυτή:

Τα κύρια και δευτερεύοντα τελωνεία της Ουγγαρίας - Σερβίας.
με κοκκινο ανοιχτα 24 ωρες συνορα.
με μπλε ανοιχτα συνορα απο 7πμ - 7 μμ ( τοπικη ωρα).
Σύνορα:
1. Udvar
2. 2.Batina - Bezdan
3. 3.Bački Breg
4. 4.Tompa - Kelebija
5. 5.Horgos - Roszke
6. 6.Bacsalmas - Bajmok
7. 7.Assothalom - Backi Vinogradi
8. 8.Horgos 2
9. 9.Dzala - Tiszaszigeten
10. 10.Rabe - Kubekhaza ( εχει και τριεθνες συνοριακο μνημειο Ουγγαριας - Σερβιας - Ρουμανιας ακριβως διπλα απο τον δρομο).
Περυσι κοιμηθηκα στο ΝοβιΣαντ, ήταν μια καλη ευκαιρια να το δω λιγο μιας και δεν ετυχε να ξαναμπω (30€ για 5 άτομα).
Πρωι πρωι πήγαμε στα σύνορα του Asotthalom.
Ηδη είχε 110 αυτοκινητα, αλλα το χειροτερο ηταν οτι κατα διαστηματα δεν κουνιοταν τιποτα.
Ειναι και θεμα τυχης, στο γυρισμο περασαμε αμεσως.
Της Σουμποτιτσα ειναι μεγαλύτερο το τελωνειο, αλλα εχει και πιο πολλά αυτοκινητα
Φανταζομαι οτι οσο απομακρύνεσαι απο τους δυο κυριους οδικους άξονες θα μειωνεται η κίνηση.
Επίσης παιζει ρολο και η ημερομηνια και η ωρα. Εγω περυσι πήγα 6 Αυγούστου ημερα Σάββατο, μπορεις να πεις και οτι πηγαινα γυρεύοντας
BARHonda έγραψε:Εντάξει, αίσιο τέλος στο ταξίδι, αλλά δεν ξέρω, αλλού περίμενα τις «μακακίες», από αλλού τις συνάντησα
Σκοπεύω να κατεβάσω το ένα αμάξι και να έχω κ εγώ μέσα την ίδια μηχανή καφέ και μύλο
Υπάρχει θέμα στις χώρες εκτός ΕΕ αν δουν αμπαλαρισμένη τη μηχανή? Στην Ελλάδα ξεμπέρδεψες εύκολα ή σου έκανε χάρη ο τελωνειακός υπάλληλος? Και εγώ έχω τις αποδείξεις, είναι 4 ετών κιόλας.
When the going gets tough, the tough get going