Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By glf
#820762 Μπάρες η Ford ζητάει... 215€ αχαχα, γελάσαμε στην αντιπροσωπεία και χαιρετηθήκαμε.
Και μπάρες για μεταχειρισμένες κοιτάω είτε Menabo που τα έχει και ο τοπικός φίλος με το σχετικό μαγαζί και μπορώ να πάρω και ότι ανταλλακτικό θέλω (κυρίως τις βάσεις για το fixpoint βίδωμα) ή αν βρω Hermes βιδωτές που να ταιριάζει το μοντέλο.

Σπύρο, πάω για μτχ κατά 95% οπότε σου λέω είμαι πολύ κάτω σε.. απαιτήσεις :)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
glf έγραψε:Σπύρο, πάω για μτχ κατά 95% οπότε σου λέω είμαι πολύ κάτω σε.. απαιτήσεις :)

:s_drinks
Εγώ ένα 300ρι τη δίνω πάντως (αν ενδιαφέρεται και κανένας άλλος).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820770 Να πω εδώ πως αυτή του Scotch, έχει καλύτερο σχήμα από αυτήν της Modula, δηλαδή είναι πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμος ο χώρος. Και μια άσχετη ερώτηση: η Thule το μηχανισμό του κλειδώματος, με τι υλικο τον υλοποιεί; Με πλαστικό ή άλλο;
Στην Modula, είναι το μοναδικό ας πούμε παράπονο που έχω, πως αν το ζορίσεις πολύ, μπορεί να σπάσει κάτι εκεί.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:η Thule το μηχανισμό του κλειδώματος, με τι υλικο τον υλοποιεί; Με πλαστικό ή άλλο;

Δεν θυμάμαι ακριβώς, για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν είχα αυτήν την αίσθηση που περιγράφεις.
Το κλείδωμα γίνεται όπως στην τελευταία φωτογραφία εδώ --> https://www.filsonstore.cz/stresni-box- ... irani-sedy
Άβαταρ μέλους
By edmond
#820799 Glf έχω τις μπάρες αυτές φυλαγμένες από το μεγκάν που είχα. Είναι με το αλενόβιδο, οβάλ προφίλ(βασικό για θόρυβο) και είναι της Hermes. Στην αρχή μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση(ότι και καλά δεν σε αφήνει να βάλεις τις μπάρες όπου θες) αλλά στην πορεία κατάλαβα αυτό ακριβώς-->πως τις βάζεις ακριβώς εκεί που πρέπει.
Στο γιάρις τώρα πρέπει με το μάτι να υπολογίσω που θα μπουν και εφόσον κάνω καμιά 30αριά γύρους γύρω από το αμάξι. Χώρια που ο τρόπος αγκύρωσης πάνω στο αμάξι, αφήνει σαφέστατα...υπονοούμενα :lol: ότι μπορεί και να αφήσουν σημάδι.
Τις κρατάω μήηηηηηπως και το επόοοοοομενο αμάξι παίρνει τέτοιες και δεν χρειαστεί ν' αγοράζω :roll: ωστόσο παίζει και να ενδώσω :roll:
Αν θες τα λέμε με πμ. :s_bye

Υγ. Πουλάει(μάλλον) συνάδελφος μπαγκαζιέρα 450lt μαύρου ματ χρώματος της Hermes.
Στο λέω για τα υπόψιν. :)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#820822 Όταν πήρα τις μπάρες της Thule είχαν μέσα οδηγίες τοποθέτησης σε συγκεκριμένες θέσεις, 35εκ από το πάνω μέρος του παρμπρίζ και 70 εκ από την μπροστινή μπάρα, για την πίσω.
Σημάδια πάντως 15 χρόνια μετά βάλε - βγάλε, δεν έχει.
Πάντα σε καθαρό αμάξι φυσικά και καθαρισμένες πριν την τοποθέτηση.

.
Άβαταρ μέλους
By glf
edmond έγραψε:Glf έχω τις μπάρες αυτές φυλαγμένες από το μεγκάν που είχα. Είναι με το αλενόβιδο, οβάλ προφίλ(βασικό για θόρυβο) και είναι της Hermes. Στην αρχή μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση(ότι και καλά δεν σε αφήνει να βάλεις τις μπάρες όπου θες) αλλά στην πορεία κατάλαβα αυτό ακριβώς-->πως τις βάζεις ακριβώς εκεί που πρέπει.
Στο γιάρις τώρα πρέπει με το μάτι να υπολογίσω που θα μπουν και εφόσον κάνω καμιά 30αριά γύρους γύρω από το αμάξι. Χώρια που ο τρόπος αγκύρωσης πάνω στο αμάξι, αφήνει σαφέστατα...υπονοούμενα :lol: ότι μπορεί και να αφήσουν σημάδι.
Τις κρατάω μήηηηηηπως και το επόοοοοομενο αμάξι παίρνει τέτοιες και δεν χρειαστεί ν' αγοράζω :roll: ωστόσο παίζει και να ενδώσω :roll:
Αν θες τα λέμε με πμ. :s_bye

Υγ. Πουλάει(μάλλον) συνάδελφος μπαγκαζιέρα 450lt μαύρου ματ χρώματος της Hermes.
Στο λέω για τα υπόψιν. :)

Από Hermes βλέπω ότι μου κάνουν αυτές για fix point
https://www.hermes.com.gr/component/esh ... =Item&id=8

Αυτές έχεις; Σορρυ αλλά δε θυμάμαι και περιοχή που είσαι, γενικά Θεσσαλονίκη κοιτάω που βολεύει γιατί πάω συχνά.

Γενικά διάβασα πχ ότι η ίδια μπάρα με άκρα που πιάνουν σασί και τις βάζεις όπου θες σου δίνει 50 κιλά ελεύθερο για φόρτωμα ενώ με fixpoint βιδωτές βάσεις την ίδια μπάρα την δίνει για 75 κιλά φόρτωμα. Προφανώς επειδή ασφαλίζει καλύτερα..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820854 Ακούω γνώμες/σχόλια: έπεσα τυχαία πάνω του, αλλά αν εξαιρέσεις το θέμα της ασφάλειας, δεν βλέπω άλλο ζήτημα. Για όσους θέλουν 1-2 φορές το χρόνο να το έχουν για διακοπές, μου φαίνεται καλύτερη λύση από μια μπακαζιέρα και μπάρες.
Εικόνα
https://www.amazon.fr/Sailnovo-V%C3%A9h ... 61-8534743
Νομίζω και τα σχόλια, ελάχιστοι έχουν κάτι κακό να πουν, ψήθηκα να πάρω κι εγώ ένα!
:s_biggrin :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#820855 Οταν λες ασφαλειας εννοεις οτι δεν μπορεις να την αφησεις απο τα ματια σου ουτε για μιση ωρα αφου με ενα κοπιδι στην εσκισαν και τα πηραν ολα; Ναι, συμφωνω.

Αλλα ναι, αν την θες για μια δυο φορες τον χρονο να πας στο χωριο /εξοχικο και οταν σταματας εισαι διπλα, μια χαρα ειναι
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820857 E προφανώς αυτό λέω. Από την άλλη, και οι κανονικές μπαγκαζιέρες, ανοίγουν για πλάκα, ένα κατσαβίδι χρειάζεσαι για να σπάσεις το μηχανισμό της κλειδαριάς. Δεν είναι δηλαδή κάτι ασφαλές όπως και να 'χει.
Για την χρήση που κάνουμε οι περισσότεροι, όπου την έχουμε απλώς για μεταφορές μια δυο φορές το χρόνο, είναι μια χαρά νομίζω και το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:E προφανώς αυτό λέω. Από την άλλη, και οι κανονικές μπαγκαζιέρες, ανοίγουν για πλάκα, ένα κατσαβίδι χρειάζεσαι για να σπάσεις το μηχανισμό της κλειδαριάς. Δεν είναι δηλαδή κάτι ασφαλές όπως και να 'χει.
Για την χρήση που κάνουμε οι περισσότεροι, όπου την έχουμε απλώς για μεταφορές μια δυο φορές το χρόνο, είναι μια χαρά νομίζω και το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο.

Με μια διαφορα. Στην μπαγκαζιερα δεν ξερεις αν ειναι αδεια η γεματη, ενω σε αυτο φαινεται.

Επισης 15 χρονια τωρα ενα μηνα καθε χρονο στην μπαγκαζιερα εχω τα των διακοπων και αφου φτασω βαζω τα της παραλιας, ομπρελες, καρεκλακια, φουσκωτο στρωμα φουσκωμενο, κλπ
Κι αν ολα τα υπολοιπα χωρανε στο πορτμπαγκαζ, το στρωμα και η ομπρελα με τα 2,5 μετρα ανοιγμα, δεν χωρανε (δεν βαριεσαι μονο εσυ να φουσκωνεις) :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820860 Σωστό, επίσης η μπακαζιέρα έχει κι άλλα πλεονεκτήματα, είναι πιο αθόρυβη για παράδειγμα. Δεν θεωρώ πάντως πως ο άλλος θα μπει στον κόπο, η αξία των πραγμάτων που θα κλέψει είναι μικρή έως μηδαμινή.