Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#820052 Ιδανικό για νησί, δεν ξέρω μόνο αν θα τα καταφέρνει στις ανηφόρες :lol:
Άβαταρ μέλους
By NiTse
Anonymous Founder έγραψε:Είναι κουκλίστικο όντως, αλλά αμάξι δεν το λες! :lol:
Ειδικά χωρίς πόρτες... Για κάνα νησί όμως, είναι άψογο. Τώρα στην Αθήνα, καλύτερα να πάρεις σκούτερ ξέρω γω...

Ελα μωρέ και στα wrangler τις βγάζουνε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820732 Το McMurty δεν είναι road legal ακόμη νομίζω, άρα δεν είναι το ίδιο με τα υπόλοιπα.
Πολλοί επενδύουν στην ασύρματη φόρτιση, προσωπικά δεν είμαι βέβαιος πως μπορεί να είναι η λύση, λόγω του κόστους και της δυσκολίας εφαρμογής, αλλά δεν την απορρίπτω προφανώς. Είναι παρόμοια με την ασύρματη φόρτιση στο κινητό, χρησιμοποιεί όμως επαγωγή (ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο δηλαδή) για να φορτίζει το αυτοκίνητο ενώ κινείται.
Ένα RAV4 PHEV διένυσε 1.942 km χωρίς στάση, φορτίζοντας ασύρματα
Ένα ενδιαφέρον πείραμα με την τεχνογνωσία της ισραηλινής εταιρείας Electreon.

https://www.drive.gr/news/ena-rav4-phev ... s-asyrmata
To αυτοκίνητο κινήθηκε αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, δίχως στάση, διανύοντας συνολικά 1.942 km. To RAV4 κινήθηκε επί 100 ώρες σε μια οβάλ διαδρομή μήκους 200 μέτρων, το 25% της οποίας διέθετε ασύρματη τεχνολογία φόρτισης, την Electric Road όπως χαρακτηριστικά την ονομάζει η Electreon.

Στη δοκιμασία πήραν μέρος διαφορετικοί οδηγοί και έτσι η μόνη στάση που έκανε το αυτοκίνητο ήταν απλά για να αλλάξει ο άνθρωπος που καθόταν στο τιμόνι.

Το ζητούμενο όπως είναι προφανές, ήταν η μπαταρία του αυτοκινήτου να μην αδειάσει ποτέ, κάτι που επιτυγχάνονταν καθώς το αυτοκίνητο περνούσε πάνω από το ειδικό κομμάτι της πίστας που διέθετε το σύστημα της ασύρματης φόρτισης.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Πολλοί επενδύουν στην ασύρματη φόρτιση

Κάπου είχα διαβάσει πως έχει μεγαλύτερες απώλειες, ισχύει; Προσωπικά μου φαίνεται λογικό, αλλά ειδικός δεν είμαι.

Και (με το φτωχό μου μυαλό) αν ισχύει (και σε τι βαθμό ισχύει) θα κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο ακριβή. Από την άλλη θα είναι πολύ πιο βολικό, ούτε καλώδια, ούτε τίποτα και σίγουρα θα βοηθήσει στην εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#820776 Στην πλατεία απέναντι από τη δουλειά μου έσκαβαν τον δρόμο εδώ και καιρό και βλέπω ότι εγκατέστησαν φορτιστή για ηλεκτρικά. Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δω αν θα τον σέβονται όσοι έχουν θερμικά (τα λεφτά μου θα τα έβαζα στο όχι πάντως, εκτός και αν υπάρξει αστυνόμευση, πάλι όχι δηλαδή).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#820781 Εξαρτάται σε τι χώρο βρίσκονται (δημοτικό, ιδιωτικό) και πόσο δύσκολη είναι η στάθμευση στην περιοχή.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#820826 Τι αγοράζεις στην Ελλάδα με 23.000 €

Εικόνα

Τι αγοράζεις στις ΗΠΑ με 23.000€ (25.000$)

Εικόνα

Tesla Model 3 από... $25.240
Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Το Tesla Model 3 κοστίζει πλέον φθηνότερα από ένα Toyota Camry στην αγορά των ΗΠΑ...

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι όλα τα Tesla Model 3 πληρούν τις προϋποθέσεις για φοροαπαλλαγές ύψους $7.500, ενώ όσοι διαμένουν στην Καλιφόρνια δύναται να εκμεταλλευτούν την έξτρα έκπτωση που προσφέρει η πολιτεία για «καθαρά οχήματα», αξίας $7.500. Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε μάλιστα την όλη διαδικασία στην ιστοσελίδα της «fueleconomy.gov».

https://www.drive.gr/news/kosmos/tesla-model-3-apo-25240
Άβαταρ μέλους
By Serf
Serf έγραψε:Συνεργασία Ford και Tesla!

Ford will add Tesla plug to its electric vehicles in surprising move

https://www.cnbc.com/2023/06/08/gm-tesl ... twork.html

Ήρθε η ώρα και η General Motors να "υποκλιθεί" στο δίκτυο φόρτισης της Tesla!!!!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#821059 Λευκή πετσέτα επί της ουσίας. Λογικά θα ακολουθήσει και η τρίτος, η Stellantis δηλαδή, αλλιώς θα έχει μειονέκτημα τεράστιο σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Αναρωτιέμαι με τι όρους έγινε αυτό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Αναρωτιέμαι με τι όρους έγινε αυτό.

αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον.