Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#807452 Σε εσωτερικός τοίχους δεν μπαίνει μόνωση για να μην χάνεις τετραγωνικά. Μόνο τούβλο είναι.
Μπορείς όμως να βάλεις άλλο υλικό αντί για τούβλο για καλύτερη ηχομόνωση.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Anonymous Founder έγραψε:Σε εσωτερικός τοίχους δεν μπαίνει μόνωση για να μην χάνεις τετραγωνικά. Μόνο τούβλο είναι.

Γυψοσανίδα με μόνωση ενδιάμεσα?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
PeterPan έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σε εσωτερικός τοίχους δεν μπαίνει μόνωση για να μην χάνεις τετραγωνικά. Μόνο τούβλο είναι.

ναι και τα ραφια θα τα στηριξεις πανω στον μεταλλικο σκελετο της γυψοδανιδας
Άβαταρ μέλους
By otso
dimviii έγραψε:
PeterPan έγραψε:

ναι και τα ραφια θα τα στηριξεις πανω στον μεταλλικο σκελετο της γυψοδανιδας

Ανθυγρη γιψοσανιδα και μονωση πετροβαμβακα υψηλης πυκνοτητας για ηχομονωση . Ακομα καλυτερα διπλη γυψοσανιδα ανθυγρη , η τσιμεντοσανιδα ανθυγρη μονη η διπλη .
Και οι 2 λυσεις σηκωνουν ραφια με τα καταλληλα ουπατ .
Αν θελει ραφια που να βαλει πολυ βαρια αντικειμενα διπλη τσιμεντοσανιδα καλυτερα και απο τουβλα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#807574 Ναι, εσωτερική

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

Θα το συζητήσω με την μηχανικό…
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#820113 Γυάλινο γραφείο pc για το σπίτι (αυτό στις φωτογραφίες κάτω): ναι/όχι;

Εικόνα
Εικόνα

Ο εκτυπωτής + λοιπά παπαράκια θα είναι σε μικρή συρταριέρα δίπλα. Ένα μειονέκτημα που σκέφτομαι στα γρήγορα είναι ότι δυσκολεύει τα πράγματα σε περίπτωση που θέλω να βάλω clamp για πολλαπλές οθόνες (που μάλλον θα πρέπει να γίνει με ξύλινους τάκους για να μοιράζουν τη πίεση). Για την ώρα έχω 2, η μια πατάει στη δική της βάση και η άλλη (μικρότερη) σε σταντ τύπου Π για να έρχεται στο ίδιο ύψος.

Από άποψη χώρων -για να πω την αμαρτία μου- κάτι τέτοιο θα ήταν προτιμότερο, αλλά επειδή θα μπει στο σαλόνι παίζει ρόλο και η αισθητική. Δεν θέλω να νομίζει ο κόσμος ότι είμεθα twitch streamer.. :oops:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820114 Είναι ενοχλητικό το τζάμι για μένα. Πολύ ψυχρό, δεν συγκρίνεται με το ξύλο.
Μετά από λίγη ώρα, με ενοχλεί να ακουμπούν τα χέρια μου σε κρύα επιφάνεια.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#820120 Και σαν πολύ στενό δεν είναι; Θέλεις λίγο πιο φαρδύ νομίζω. Από βάθος είναι επαρκές;
Και έχεις βρει συρταριέρα κατάλληλη.
Από μόνο του το τραπέζι μου δείχνει ευχάριστο αλλά το αν ταιριάζει αισθητικά έχει να κάνει με τα γούστα σου και τη συνολική διακόσμηση του χώρου.
Κάτι άλλο βολικό είναι το ειδικό έπιπλο που μοιάζει με ντουλάπι και μπαίνει σε γωνίες. Όταν είναι κλειστό είναι ντουλαπάκι, τα κρύβει όλα, υπολογιστές, καλώδια κλπ αλλά όταν ανοίγει είναι πολύ εργονομικό με χώρους για όλα. Υπάρχουν διάφορα σχέδια, μερικά είναι εξαιρετικά.

Σημείο προσοχής αν πάρεις βάση για τις οθόνες είναι τι είδους θα είναι και τι μεγέθους. Η δυσκολία προκύπτει όταν θέλεις οι οθόνες να έρχονται κολλητά η μία με την άλλη. Τότε τα σκέλη της βάσης θα πρέπει να πάρουν τέτοια θέση που είτε βρίσκουν στον τοίχο και σε αναγκάζουν να φέρεις το τραπέζι πιο έξω ή φέρνουν τις οθόνες πιο εμπρός χαραμίζοντας μέρος του τραπεζιού προς τα πίσω. Η διαφορά έχει να κάνει με τα 2 είδη σκελών στήριξης.
- Αυτά που έχουν κοινό δακτύλιο πάνω στην κολώνα, αναγκαστικά και οι δύο οθόνες (το σημείο πρόσδεσής τους) είναι στο ίδιο ύψος και κάνουν το πρώτο, βρίσκουν στον τοίχο καθώς λυγίζουν τα σκέλη. Συνήθως μπορούν να στηριχτούν και σε τρύπα (αυτή για τα καλώδια) του τραπεζιού οπότε όλα είναι λίγο πιο εμπρός άρα έχουν χώρο από πίσω χωρίς να πρέπει να κουνήσεις το τραπέζι προς τα σένα. Παραλλαγή αυτού του τύπου είναι με επεκτεινόμενα σκέλη οπότε οι οθόνες έρχονται πιο κοντά χωρίς να λυγίζουν οι "αγκώνες". Πολύ καλή ιδέα (αν είναι καλοφτιαγμένο) αλλά το είδα μόνο σε επώνυμο της Dell νομίζω και κοστίζει 4-5 φορές πιο πολύ από τα κινέζικα...
- αυτα που έχουν ανεξάρτητα σκέλη με αμορτισέρ που περιστρέφονται οπότε φέρνουν την οθόνη πιο εμπρός.
Και στις δύο περιπτώσεις οι πιο καλές θα στέκονται εκεί που θέλεις και θα είναι πιο σταθερές, ανθεκτικές, καλοσχεδιασμένες κλπ.
Επειδή προσφέρονται σε διαστάσεις υποθέτω ότι αν διαλέξεις μοντέλο για το οποίο οι οθόνες σου να είναι το μέγιστό του τότε τα σκέλη θα δημιουργούν τα λιγότερα προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#820127 Είχα 2 με γυαλί και μου έσπασαν τα νεύρα, μικρά, δαχτυλιές, σκόνη, αντοχή.

Τελικά πήρα πάγκο κουζίνας σε χρώμα ξύλου και 2 συρταριερες από ΙΚΕΑ και έγινε όπως το ήθελα και έχω πάνω και βάση με 2 οθόνες και tower και ηχεία και ένα σωρό συμπραγκαλα.

Το κακό είναι ότι ξεκινάνε από 123cm μήκος για όσους δεν έχουν χώρο, το καλό ότι το φτιάχνεις όπως θες με πόδια, με συρταριερες με ντουλάπια κοκ.

Για πιο μερακλήδες με budget

https://secretlab.eu/collections/desks

< >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Zorz έγραψε:Γυάλινο γραφείο pc για το σπίτι (αυτό στις φωτογραφίες κάτω): ναι/όχι;

Εικόνα
Εικόνα

για όνομα. Στο τελευταίο είναι που βάζεις τιμωρία το παιδί σου να γράψει 100 φορές stream-filter-map-reduce με σωστό wrapping?

Zorz έγραψε:Εικόνα

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ
:s_crazy

Πάρε ένα απλό ηλεκτρικό standing desk και τελείωνε. Τύπου:
https://www.ikea.gr/proioda/grafeia/sus ... gLEV_D_BwE
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mjacob έγραψε:Πάρε ένα απλό ηλεκτρικό standing desk και τελείωνε. Τύπου:

Σχεδόν 4 κατοστάρικα για μια τάβλα με 4 πόδια; ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ !!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#820134 :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

( Ειχα ποντάρει 250 € στο ποστ του Σκνιπερ :s_airkiss )

@ Ζορζ

Ήρθε η ώρα να αλλάξεις χώρα, έφτασε η αγγλιλα μέχρι μεδούλι. :shifty:

Τί γυάλινο γτχμκτπμ. :x
Άβαταρ μέλους
By mjacob
mousatos έγραψε:
mjacob έγραψε:Πάρε ένα απλό ηλεκτρικό standing desk και τελείωνε. Τύπου:

Σχεδόν 4 κατοστάρικα για μια τάβλα με 4 πόδια; ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ !!
Ενδεικτικά :rtfm:

Αν βρεις φτηνότερο με ηλεκτρικό μηχανισμό για το ύψος, εννοείται μπαίνεις εκεί.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#820142 Υπάρχει και το χειροκίνητο απο IKEA αν δεν θες να δώσεις τόσα λεφτά.