Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Nikolaos106
Nikolaos106 έγραψε:Εικόνα
Καλημέρα σας.Μόλις αγοράστηκε! Θα τον δοκιμάσω να πω κ εγώ τις εντυπώσεις μου.

Αυτός ειναι παιδιά τέσσερις σελίδες πίσω! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Morx
#82220 Λοιπον το αποφασισα, η μπαταρια μου θα παραμεινει ως και στα πρωτα ζορια του επομενου χειμωνα θα την αλλαξω να κανει φρεσκια καριερα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
Pitt έγραψε:Το πολύ πολύ να την βάλεις μπρός με το kick starter (αν και αμφιβάλω πως έχει) ή με σπρώξιμο. :-)

Πολύ θα ήθελα να το δω αυτό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#83759 Κάποτε το kick-starting ήταν τέχνη. Σήμερα αντί για μανιβέλες και τσόκ, βλέπεις αισθητήρες και ηλεκτρονικά.
Μπορεί να χάθηκε η "μαγεία" της διαδικασίας να ζωντανέψεις τον κινητήρα με το πόδι, αλλά τουλάχιστον θα γλυτώσετε τα γόνατά σας... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Morx
Pitt έγραψε:Κάποτε το kick-starting ήταν τέχνη. Σήμερα αντί για μανιβέλες και τσόκ, βλέπεις αισθητήρες και ηλεκτρονικά.
Μπορεί να χάθηκε η "μαγεία" της διαδικασίας να ζωντανέψεις τον κινητήρα με το πόδι, αλλά τουλάχιστον θα γλυτώσετε τα γόνατά σας... :shifty:

Ναι, τι ωραια ηταν τοτε οταν τα εβαζες μπρος με τη μανιβελα. Αχχχχ αξεχαστες εποχες χωρις a/c να σταζεις ιδρωτα, τσοκ και να λιωνεις μπαταριες αν δεν κατσει το cold start, απουσια λ και μυστηρια μειγματα αναλογα την εξωτερικη θερμοκρασια, το υψομετρο κτλ... πλατινες και ντιστριμπιτερ που χαλαγαν και ακουγοταν ο κινητηρας σαν μηχανη ποπκορν....

Αάάάάάχχχχχ τοτε που τα αυτοκινητα ηταν απο αλουμινοχαρτο και δεν σε ταλαιπωρουσε το μετα απο μια συγκρουση... γιατι δεν υπηρχε μετα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#84047 Ναι, αλλά τότε δεν ήθελες μεροκάματο. Ήθελες 1000αρα μηχανή και θάνατο. Romance... <3
Άβαταρ μέλους
By 224v
#85158 Γιατι μανιβελλα?? μια κατηφορα ηθελες η δυο τρεις φιλους να παρει μπρος.... το εκαν και με οπισθεν μεσα γιατι ετσι που ηταν παρακαρισμενο δεν ηταν για να παει μπροστα!!!. Μην βλεπεται τωρα που καταστρεφεται ο καταλυτης οπως λενε αν παει ακαυστο καυσιμο εκει... οποτε το σπροξιμο δεν ειναι επιλογη... (το εχω κανει παντως και πηρε!!!)
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#85207 Το περίεργο που είναι;
Το σπρώχνεις προς τα πίσω και το βάζεις με όπισθεν.
Το που μεταδίδεται η κίνηση είναι ασχετο φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By Morx
Obelix έγραψε:Το περίεργο που είναι;
Το σπρώχνεις προς τα πίσω και το βάζεις με όπισθεν.
Το που μεταδίδεται η κίνηση είναι ασχετο φυσικά.

Το περιεργο ειναι στο πως θα βρει προσφυση οταν με 5-6χλμ/ω θα πρεπει να αφησεις το συμπλεκτη και τοσο γρηγορα ωστε να δωσει στροφες στον κινητηρα, αλλα οχι και τοσο αργα ουτως ωστε απλα να το φρεναρεις... και ολα αυτα, χωρις να μπλοκαρεις τροχους.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#85215 Το αυτοκινητο ηταν REGATA 100S, Το μονο θεμα ειναι οτι η οπισθεν ειναι κοντη σχεση.... ενω μπροστα εαν θελεις να παρει βαζει και την 3η ωστε να δωσει στροφες στο μοτερ ευκολα.. εστω και με μικρη ταχυτητα... Στα αυτοματα βεβαια δεν παιζει τετοια λυσις..
Άβαταρ μέλους
By otso
#87603 μπαταρια 140αρα την εβαλα στον φορτιστη για συντηρηση. την αλλη μερα την μετραω και την βρισκω 15,4. την εβγαλα αμεσως. προφανως η ο φορτιστης ειναι χαλασμενος η δεν εχει προστασια; υπαρχουν φορτιστες που συνεχιζουν να δινουν τιποτα παλιοι ισως; εγω ηξερα απο τον δικο μου αρχιζουν δυνατα και οσο φορτιζεται πεφτει ο δεικτης (ο δικος μου ηταν πιασμενος με αλλη μπαταρια και αυτον τον δανείστικα.
υπαρχει περιπτωση να μου εχει κανει ζημια;
στα ποσα βολτ κατατρεφεται η μπαταρια;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
otso έγραψε:μπαταρια 140αρα την εβαλα στον φορτιστη για συντηρηση. την αλλη μερα την μετραω και την βρισκω 15,4. την εβγαλα αμεσως. προφανως η ο φορτιστης ειναι χαλασμενος η δεν εχει προστασια; υπαρχουν φορτιστες που συνεχιζουν να δινουν τιποτα παλιοι ισως; εγω ηξερα απο τον δικο μου αρχιζουν δυνατα και οσο φορτιζεται πεφτει ο δεικτης (ο δικος μου ηταν πιασμενος με αλλη μπαταρια και αυτον τον δανείστικα.
υπαρχει περιπτωση να μου εχει κανει ζημια;
στα ποσα βολτ κατατρεφεται η μπαταρια;

Τα 15,4 ήταν με το φορτιστή συνδεδεμένο?

Τί φορτιστής είναι, μοντέλο ή φωτογραφία?

Μερικοί φορτιστές είναι σχεδιασμένοι να ανεβάζουν μεγάλες τάσεις όταν η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας είναι πολύ μεγάλη, οπότε τα 15,4 μπορεί να είναι φυσιολογικά.

Σχεδιάζω έναν παρόμοιο φορτιστή ο οποίος θα μπορεί να ανεβάσει μέχρι 30-35 Volt. Η μπαταρία δέν θα παθαίνει ζημια γιατι το ρεύμα φόρτισης θα είναι περιορισμένο.