Nikolaos106 έγραψε:
Καλημέρα σας.Μόλις αγοράστηκε! Θα τον δοκιμάσω να πω κ εγώ τις εντυπώσεις μου.
Αυτός ειναι παιδιά τέσσερις σελίδες πίσω!
http://www.grally.gr
Pitt έγραψε:Το πολύ πολύ να την βάλεις μπρός με το kick starter (αν και αμφιβάλω πως έχει) ή με σπρώξιμο. :-)
Πολύ θα ήθελα να το δω αυτό.
Μπορεί να χάθηκε η "μαγεία" της διαδικασίας να ζωντανέψεις τον κινητήρα με το πόδι, αλλά τουλάχιστον θα γλυτώσετε τα γόνατά σας...
Pitt έγραψε:Κάποτε το kick-starting ήταν τέχνη. Σήμερα αντί για μανιβέλες και τσόκ, βλέπεις αισθητήρες και ηλεκτρονικά.
Μπορεί να χάθηκε η "μαγεία" της διαδικασίας να ζωντανέψεις τον κινητήρα με το πόδι, αλλά τουλάχιστον θα γλυτώσετε τα γόνατά σας...
Ναι, τι ωραια ηταν τοτε οταν τα εβαζες μπρος με τη μανιβελα. Αχχχχ αξεχαστες εποχες χωρις a/c να σταζεις ιδρωτα, τσοκ και να λιωνεις μπαταριες αν δεν κατσει το cold start, απουσια λ και μυστηρια μειγματα αναλογα την εξωτερικη θερμοκρασια, το υψομετρο κτλ... πλατινες και ντιστριμπιτερ που χαλαγαν και ακουγοταν ο κινητηρας σαν μηχανη ποπκορν....
Αάάάάάχχχχχ τοτε που τα αυτοκινητα ηταν απο αλουμινοχαρτο και δεν σε ταλαιπωρουσε το μετα απο μια συγκρουση... γιατι δεν υπηρχε μετα.
Το σπρώχνεις προς τα πίσω και το βάζεις με όπισθεν.
Το που μεταδίδεται η κίνηση είναι ασχετο φυσικά.
2006 Fiat Panda 1.2 4x4 Climbing LPG off road animal
Obelix έγραψε:Το περίεργο που είναι;
Το σπρώχνεις προς τα πίσω και το βάζεις με όπισθεν.
Το που μεταδίδεται η κίνηση είναι ασχετο φυσικά.
Το περιεργο ειναι στο πως θα βρει προσφυση οταν με 5-6χλμ/ω θα πρεπει να αφησεις το συμπλεκτη και τοσο γρηγορα ωστε να δωσει στροφες στον κινητηρα, αλλα οχι και τοσο αργα ουτως ωστε απλα να το φρεναρεις... και ολα αυτα, χωρις να μπλοκαρεις τροχους.
υπαρχει περιπτωση να μου εχει κανει ζημια;
στα ποσα βολτ κατατρεφεται η μπαταρια;
otso έγραψε:μπαταρια 140αρα την εβαλα στον φορτιστη για συντηρηση. την αλλη μερα την μετραω και την βρισκω 15,4. την εβγαλα αμεσως. προφανως η ο φορτιστης ειναι χαλασμενος η δεν εχει προστασια; υπαρχουν φορτιστες που συνεχιζουν να δινουν τιποτα παλιοι ισως; εγω ηξερα απο τον δικο μου αρχιζουν δυνατα και οσο φορτιζεται πεφτει ο δεικτης (ο δικος μου ηταν πιασμενος με αλλη μπαταρια και αυτον τον δανείστικα.
υπαρχει περιπτωση να μου εχει κανει ζημια;
στα ποσα βολτ κατατρεφεται η μπαταρια;
Τα 15,4 ήταν με το φορτιστή συνδεδεμένο?
Τί φορτιστής είναι, μοντέλο ή φωτογραφία?
Μερικοί φορτιστές είναι σχεδιασμένοι να ανεβάζουν μεγάλες τάσεις όταν η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας είναι πολύ μεγάλη, οπότε τα 15,4 μπορεί να είναι φυσιολογικά.
Σχεδιάζω έναν παρόμοιο φορτιστή ο οποίος θα μπορεί να ανεβάσει μέχρι 30-35 Volt. Η μπαταρία δέν θα παθαίνει ζημια γιατι το ρεύμα φόρτισης θα είναι περιορισμένο.