Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#80970 Καλή Σαρακοστή.

ΥΓ. Αν ακολουθήσω ..."νηστεία" σαν την σημερινή, μέχρι το Πάσχα δεν θα χωράω στο 3008. :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By steftsak
#81463 Καλησπερα στο forum υστερα απο πολυ καιρο...

Ελπιζω ολοι να ειστε καλα...

Ερωτηση... Ξεκινω το πρωι , συνθηκες θερμοκρασιας κατω απο το μηδεν και παρατηρω οτι δεν εχω κανενα λαμπακι αναμενο στο grip control...
Μεχρι τη στιγμη που φθανω στο γραφειο (15 λεπτα οδηγηση) και ενω σαφως η θερμοκρασια του αυτοκινητου δεν εχει φθασει τη φυσιολογικη, ειναι δηλαδη κατω απο τη μεση...δεν εχω κανενα λαμπακι αναμενο στο grip control...

To βραδυ και αφου εχουν περασει 12 ωρες , εχω κανονικα αναμενο το πρασινο λαμπακι του grip...

Περιττο να πω οτι οδηγωντας στο χιονι, απλα δεν υπηρχε καμια προσφυση , τιμονι και ολα τα σχετικα...

Η ερωτηση που εχω να κανω αν ξερετε...περα του γιατι συμβαινει αυτο...

Σε ποιο προγραμμα οδηγω εγω το πρωι αφου δεν εχω αναμενο κανενα λαμπακι ? Εχω ESP on ή οχι...?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#81606 Α, ρε Στέφανε, το πήγες το καημένο από τα ζεστά στα κρύα και τα έπαιξε.

1. Σου δείχνει κάποια ένδειξη στην οθόνη σχετικά με το ESP;

2. Ανεξαρτήτως από το αν ανάβει το πράσινο LED, όταν γυρνάς τον επιλογέα του GC σου δείχνει τις αλλαγές του mode στην οθόνη;

3. Αν το βάλεις στο OFF (είτε γυρνώντας τον επιλογέα, είτε πατώντας το κουμπάκι κάτω αριστερά από το τιμόνι, κοντά στην ροδέλα ρύθμισης της δέσμης των προβολέων) σου βγάζει το αντίστοιχο μήνυμα; (ESP OFF)

4. Στο χιόνι που δεν είχες πρόσφυση, σου αναβόσβηνε η κίτρινη ένδειξη με το ESP στην οθόνη;

Κατά τα άλλα περνάμε καλά; Αλλάξαμε και πινακίδες;
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
Pitt έγραψε:Πουσισίρε; Χάθηκες!

zonas έγραψε: Όταν βυθίζω έντονα το γκάζι για επιτάχυνση απενεργοποιείται το τούρμπο

Κι' έλεγα αυτό τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... :hmmm: Την υπογραφή μου από την ανάποδη μου θυμίζει! :s_laughat

Φτιάχτηκε τελικά; Μη μας κρατάς σε αγωνία.

Δεν βρήκα χρόνο να περάσω από την αντιπροσωπεία, αλλά σήμερα βρέθηκα τυχαία έξω από ένα συνεργείο στην Δυτική Θεσ/νίκη για το οποίο πρίν από χρόνια είχα διαβάσει σε άλλο γνωστό forum ότι ο μάστορας ήταν αετός στα Peugeot. Του έδειξα την οθόνη που δεν δούλευε και τον ρώτησα τι πρέπει να κάνω. Η απάντηση του μάστορα: "Δεν είναι τίποτε. Κάηκε το λαμπάκι από πίσω. Πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο να σου το αλλάξει."

Ντόοοοινγ! :s_hang

Φίλε έπαιξε αυτό που λες;

Γιατί εγώ πριν κανα χρόνο άλλαξα οθόνη .
Πήρα μια μεταχειρισμένη από ebay με 70 ευρώ και έδωσα άλλα 20 να μου την περάσουν.
Η μ@λ@κια που έκανα ήταν οτι έγραφε συμβατή οθόνη με αποτέλεσμα δεν είναι ίδια.
Δεν έχει την ίδια γραμματοσειρά (αν και είναι πορτοκαλί και ταιριάζει με τα υπόλοιπα) αλλά κυρίως δεν βγάζει γραμμές στο park pilot για να υπολογίζει όγκο. Οπότε μόνο με τον ήχο ..

Στείλε Pm αυτόν τον μάγκα μάστορα please.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#81762 Τι κωδικό software είχε πίσω; Την κωδικοποίησες;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
silversurfer έγραψε:
Pitt έγραψε:Δεν βρήκα χρόνο να περάσω από την αντιπροσωπεία, αλλά σήμερα βρέθηκα τυχαία έξω από ένα συνεργείο στην Δυτική Θεσ/νίκη για το οποίο πρίν από χρόνια είχα διαβάσει σε άλλο γνωστό forum ότι ο μάστορας ήταν αετός στα Peugeot. Του έδειξα την οθόνη που δεν δούλευε και τον ρώτησα τι πρέπει να κάνω. Η απάντηση του μάστορα: "Δεν είναι τίποτε. Κάηκε το λαμπάκι από πίσω. Πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο να σου το αλλάξει."

Ντόοοοινγ! :s_hang

Φίλε έπαιξε αυτό που λες;

Φίλε, ελπίζω να μη σοβαρολογείς...

Γιατί εγώ πριν κανα χρόνο άλλαξα οθόνη .
Πήρα μια μεταχειρισμένη από ebay με 70 ευρώ και έδωσα άλλα 20 να μου την περάσουν.
Η μ@λ@κια που έκανα ήταν οτι έγραφε συμβατή οθόνη με αποτέλεσμα δεν είναι ίδια.
Δεν έχει την ίδια γραμματοσειρά (αν και είναι πορτοκαλί και ταιριάζει με τα υπόλοιπα) αλλά κυρίως δεν βγάζει γραμμές στο park pilot για να υπολογίζει όγκο. Οπότε μόνο με τον ήχο ..

Ποιός σου την πέρασε; Συνέδεσε το διαγνωστικό για να την παραμετροποιήσει;

Στείλε Pm αυτόν τον μάγκα μάστορα please.

Χα, χα, χα! Γιατί; Για να αλλάξεις το... λαμπάκι και να φαίνονται τα οι γραμμές των αισθητήρων παρκαρίσματος; :s_wacko
Αυτός δεν ήταν απλός μάστορας! "Προφήτης" ήταν... :s_wink

Λοιπόν, σήμερα μετά από 10 μέρες κατάφερα και πέρασα από την αντιπροσωπεία για να δούν τι συμβαίνει με την οθόνη.
Μετά από ένα μισάωρο ελέγχου, να και η διάγνωση: "Χρειαζόμαστε καινούρια οθόνη. Δυστυχώς αυτή κάηκε."
Τριακόσια ευρώ η καινούρια... :s_omg
Αποφασίζω να την παραγγείλω και να περιμένω να έρθει από Γαλλία για να την τοποθετήσουμε.
Χαιρετώ, και φεύγω.

Μπαίνω στο αυτοκίνητο, γυρίζω το κλειδί και τι βλέπω;... :omg:

...to be continued
Άβαταρ μέλους
By steftsak
#81872 @Pitt

Οχι, δεν αλλαξα ακομα ειπα μηπως αλλαξει κατι...θα δουμε...

Λοιπον, οταν συνεβη αυτο δεν κοιταξα στην οθονη αν εδειχνε τις αλλαγες οποτε δεν μπορω να σου πω... Ομως, σημερα με μια ζεστη μερα στους 3 βαθμους, το πρωι στο grip control δουλευε κανονικα και εδειχνε και τις αλλαγες στην οθονη... Βεβαια, αυτο ειναι ακομα πιο ανησυχητικο γιατι υποτιθεται οτι πηρες ενα αυτοκινητο του οποιου το grip control , ειδικα στο snow mode , θα επρεπε να δουλευει απροβληματιστα σε θερμοκρασιες κατω του μηδεν που εχεις χιονι...

Πανω που λεω να τη συγχωρεσω τη κυρα Peugeot για οτι μου εκανε στο 205 , 206 ...δυστυχως ερχεται και στο 3008 με προβληματα...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
steftsak έγραψε:...Ομως, σημερα με μια ζεστη μερα στους 3 βαθμους,

Πω πω ζέστη! Μιλάμε καύσωνας!

το πρωι στο grip control δουλευε κανονικα και εδειχνε και τις αλλαγες στην οθονη... Βεβαια, αυτο ειναι ακομα πιο ανησυχητικο γιατι υποτιθεται οτι πηρες ενα αυτοκινητο του οποιου το grip control , ειδικα στο snow mode , θα επρεπε να δουλευει απροβληματιστα σε θερμοκρασιες κατω του μηδεν που εχεις χιονι...

Την πάγωσες βρε Στέφανε την καημένη την γαλλιδούλα σου!

Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες (και όχι μόνο, το ίδιο συμβαίνει και με πολλές ηλεκτρικές συσκευές όπως ψυγεία, κλιματιστικά κλπ) κατασκευάζουν τα προιόντα τους για χρήση σε κλιματικές συνθήκες παρόμοιες με της περιοχής όπου απευθύνονται/πωλούνται/προορίζονται.

Αν θέλεις αυτοκίνητο για να το κυκλοφορείς στη Σκανδιναβία, δεν το αγοράζεις από τον... Ισημερινό! :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By steftsak
#81913 ha ha ha ...Γεια σου ρε Pitt λεβεντια !

Εχει μια λογικη αυτο που λες...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#81938 Δεν έχει λογική. Αν είσαι Ελλάδα αλλά μένεις Νευροκόπι ή Ορεστιάδα τι αμάξι σου στέλνουν; οεο;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#82021 Φαντάζομαι το ίδιο αμάξι που θα σου έστελναν αν είσαι Ελλάδα, αλλά μένεις Αθήνα. :shifty:
Αναφέρομαι βεβαίως σε μεγάλες διαφορές μέσης θερμοκρασίας (π.χ. Νορβηγία -Σ. Αραβία)

Αυτό που έχει συνήθως διαφορά, είναι η μπαταρία. Τα αυτοκίνητα που προορίζονται για ψυχρά κλίματα, εφοδιάζονται από το εργοστάσιο με διαφορετικές μπαταρίες από αυτά που προορίζονται για θερμά κλίματα. Νομίζω ότι και τα ελαστικά που φοράνε, έχουν διαφορές. Είχα διαβάσει κάπου ότι μερικά μοντέλα της BMW έχουν ελαφρώς διαφορετική μάσκα & εισαγωγές αέρος ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες της χώρας που πωλείται. Ακόμη και το Wrangler στις ΗΠΑ θυμάμαι ότι είχε κάποιες διαφορές ανάλογα με τις πολιτείες που πωλούνταν.

Δεν μιλάω για Cold ή Hot weather packages ούτε σε extra που θα μπορούσε να επιλέξει κάποιος κατά την αγορά (π.χ. θερμαινόμενα καθίσματα στο Kuwait).

Ποιές ακριβώς διαφορές έχει το 3008 (αν έχει) που πωλείται στην Σουηδία με αυτό που πωλείται στην Αίγυπτο, δεν το γνωρίζω. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By mirage
#82180 Το VW Tiguan παντως εχει θερμαινομενα καθισματα στην Αφρικη. Παλαβο;
Άβαταρ μέλους
By driving instructor
#82540 Γειά χαρά σε όλους.Πήρε το μάτι μου πρίν από λίγο καιρό το facelift 3008 παρκαρισμένο σε ένα parking.Με μια γρήγορη ματιά το μόνο που αλλάξανε είναι η μούρη του.Το βγάζουνε με την πιο space μούρη που έχουν όλα τα peugeot πλέον αλλά το εσωτερικό του είναι το ίδιο με το δικό μας.Νομίζω πως είναι πλέον ξεπερασμένο σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα τι λέτε?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#82591 Γειά σου Νίκο,

Εκτός από την μούρη, άλλαξαν και κάποια άλλα πραγματάκια. Τα εμπρός φώτα είναι LED και τα πίσω φωτιστικά έχουν διαφορετική σχεδίαση.
Επίσης νομίζω προσφέρεται με στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας και ο κινητήρας ανέβηκε σε ιπποδύναμη (165 Hp).

Το βασικό είναι ότι μάλλον θα είναι πιο αξιόπιστο από τα δικά μας, αφού εμείς οι μ@λ@κες ουσιαστικά πληρώσαμε και γίναμε beta testers.

Μοτέρ υαλοκαθαριστήρων, αντλίες κινητήρα, αντλίες υπερσυμπιεστή, καδένες, τεντωτήρες, ρουλεμάν, σερβό τιμονιού, οθόνες όλα τα έχουν βγάλει με νέα P/N πράγμα που συνήθως υποδηλώνει βελτίωση των προβληματικών ανταλλακτικών (τα οποία εμείς βέβαια φάγαμε στον κw#λ0).

mirage έγραψε:Το VW Tiguan παντως εχει θερμαινομενα καθισματα στην Αφρικη. Παλαβο;

Χα, χα, χα! Δεν ξέρω, εσύ θα μας πείς. Είναι κρυόκωλες οι Νοτιοαφρικανές; :s_smile
Άβαταρ μέλους
By drdino
Pitt έγραψε:Μοτέρ υαλοκαθαριστήρων, αντλίες κινητήρα, αντλίες υπερσυμπιεστή, καδένες, τεντωτήρες, ρουλεμάν, σερβό τιμονιού, οθόνες όλα τα έχουν βγάλει με νέα P/N πράγμα που συνήθως υποδηλώνει βελτίωση των προβληματικών ανταλλακτικών (τα οποία εμείς βέβαια φάγαμε στον κw#λ0).

Δεν είναι αναγκαστικό το ότι άλλο p/n= βελτίωση προβληματικών ανταλλακτικών, ούτε καν βελτίωση βασικά. Δυστυχώς δηλαδή...