Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
axel12p έγραψε:Μπαρούφες ο τύπος στο βίντεο, μπαρούφες το επίσημο site της Nikon, μπαρούφες και οι τύποι στα παρακάτω βίντεο που λένε για ISO στο min και shutter speed στα 4 με 5 sec.
OK... Σε κάποιους αρέσει ο κόκκος. Τους θυμίζει κάτι από τις εποχές των φιλμ. :)

Συγνώμη αλλά γιατί παραθέτεις φωτογραφική μηχανή σε τριποδο ...τι σχέση έχει με λήψη από drone ?

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#813213 Βασικοί κανόνες φωτογραφίας

Στο drone και γενικότερα σε κάθε λήψη ή συσκευή που δεν μπορεί να παραμείνει εντελώς ακίνητη χρειάζεσαι υψηλή ταχύτητα για καθαρή λήψη. Άρα ο μόνος παράγοντας που πρέπει να αλλάξει σε μια βραδινή λήψη, αν λάβουμε υπόψιν σταθερό διάφραγμα, είναι η αύξηση της ευαισθησίας ISO
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Dimitris_P έγραψε:Βασικοί κανόνες φωτογραφίας

Στο drone και γενικότερα σε κάθε λήψη ή συσκευή που δεν μπορεί να παραμείνει εντελώς ακίνητη χρειάζεσαι υψηλή ταχύτητα για καθαρή λήψη. Άρα ο μόνος παράγοντας που πρέπει να αλλάξει σε μια βραδινή λήψη, αν λάβουμε υπόψιν σταθερό διάφραγμα, είναι η αύξηση της ευαισθησίας ISO
Ε η όλη συζήτηση εκεί ξεκίνησε ....γιατί τράβηξα με 6400

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Dimitris_P έγραψε:Βασικοί κανόνες φωτογραφίας

Δημήτρη, συγνώμη αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν έχεις drone.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το Mini 2, ένα drone που το παίρνει άερας και πολύ πιο ασταθές από το Mavic 3.

ΕικόναwDJI_0559 by Alex, on Flickr

ΕικόναwDJI_0410 by Alex, on Flickr

ΕικόναwDJI_0412 by Alex, on Flickr

Εικόναwstacked001 by Alex, on Flickr

Ούτε και εγώ το πίστευα πριν το δοκιμάσω, αλλά έχω καταφέρει να βγάλω sharp φωτογραφίες ακόμη και με 4sec χρόνο έκθεσης. Αν τραβάς στα 2 με 2.5 sec είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι φωτογραφίες σου θα βγουν καθαρές. Είναι απίστευτη η σταθεροποίηση του gimbal.

Μπορεί να επιμένει τώρα ο bujinkan ότι κάνω λάθος, αλλά αν δοκιμάσει να βγάλει έστω και μια φορά νυχτερινή φωτογραφία με manual ρυθμίσεις (ISO 100, shutter speed γύρω στα 2 με 3 sec), τότε δεν θα ξανά γυρίσει στο auto! Ειδικά με τον αισθητήρα που έχει το drone του! :thumbsup:

Υ.Γ. Οι παρακάτω που βρήκα στο flickr είναι από Mavic 3 και η τελευταία από Mavic 2 νομίζω

Εικόνα西螺大橋|Mavic 2 Pro by 里卡豆 Ricardo, on Flickr

ΕικόναGrunwaldzki Bridge from the air at night by Michał Zmonarski, on Flickr

ΕικόναHappyNewYear|新年快樂 by 里卡豆 Ricardo, on Flickr
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#813260 Όντως δεν έχω drone αλλά το θεωρούσα μια κινούμενη πηγή. Αν όντως κάνει τόσο καλή δουλειά το gimbal μπράβο στην τεχνολογία. Θεωρώ ότι γίνεται και αυτόματη επεξεργασία μέσω software;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#813261 Σου λέω, ούτε και εγώ πίστευα ότι μπορεί αυτό το πραγματάκι να είναι στα 100 μέτρα στον ουρανό και να τραβάει τόσο σταθερή φωτογραφία. :lipsealed:

Όχι, δεν γίνεται καμιά επεξεργασία δυστυχώς μέσω software και είναι κρίμα. :( Δεν γνωρίζω βέβαια αν τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν λειτουργία night photography.
Μπορείς απλά αν θέλεις να το κάνεις ο ίδιος βέβαια, να τραβήξεις αρκετές φωτογραφίες και να τις κάνεις stacking στο photoshop για να αφαιρέσεις κίνηση και θόρυβο (όπως στην δεύτερη φωτογραφία από τα διόδια).
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#817734 Εντυπωσιακή η αντοχή του Mini 2. Έσκασε πουλί σήμερα πάνω του, και πέρα από ένα τράνταγμα που έκανε η κάμερα, συνέχισε να πετάει κανονικά χωρίς πρόβλημα! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#817735 Το πουλί είναι εντάξει;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
mirage έγραψε:Το πουλί είναι εντάξει;

Θέλω να πιστεύω ναι. Στο πλάνο δεν φαίνεται η κατάληξη του, οπότε πιστεύω ότι και αυτό συνέχισε να πετάει. Έτσι και αλλιώς το mini 2 είναι αρκετά αδύναμο.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#818287 ειχα να καλυψω ενα 2ημερο event σκοπευτικων αγωνων στο σκοπευτηριο κορινθου. Εκει που λεγαμε μονο για καλυψη drone τελικα εκανα και φωτορεπορταζ
Εγινα λαστιχο μια με το drone μια με την μηχανη στο χερι χαχαχα
anyway .....
https://www.youtube.com/watch?v=cuXH3CozQqE
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#818318 Αυτά θέλουν άδεια κτλ ; Ποια είναι η διαδικασία ;
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
KiloMeater έγραψε:Αυτά θέλουν άδεια κτλ ; Ποια είναι η διαδικασία ;
Τι εννοείς?

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#818334 Δεν ξέρω , δεν το έχω κάνει ποτέ

Αλλά για να πετάς έτσι πάνω από τον κόσμο γίνεται κάποια συννενόηση πιο πριν ;
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
KiloMeater έγραψε:Δεν ξέρω , δεν το έχω κάνει ποτέ

Άμα κάποιος τραβάει με κάμερα κινητού στο δρόμο δίπλα από τον κόσμο γίνεται συνεννόηση πιο πριν; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
KiloMeater έγραψε:Δεν ξέρω , δεν το έχω κάνει ποτέ

Νομικά θες δίπλωμα Α2 και drone κατηγορίας C2
Τώρα από άποψη ιδιωτική με είχαν κλείσει οι διοργανωτές του event κανονικά να καλύψω την 3ημεη αυτή εκδήλωση

< >