Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#815284 Το Αθήνα Θεσσαλονίκη πλέον μπορεί όντως να μην σηκώνει στάση λόγω ποιότητας ΕΟ και όλων των τούνελ, αλλά 500χλμ από αμάξι σε αμάξι διαφέρουν. Δεν βρίσκω κάτι κακό στο να κάνεις μία στάση για το οτιδήποτε (#1,#2, ένα γρήγορο στα όρθια με την κοπελιά/συμβία/γυναίκα διότι σας έπιασε η ταύλα εκείνη τη στιγμή, τσιγάρο, καφέ και άλλα πολλά)

Αυτό που δεν παλεύεται είναι η χαμηλή ταχύτητα διότι εκεί το ταξίδι σου φαίνεται ακόμα πιο time consuming.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Serf έγραψε:Έβαλα μέγιστη ταχύτητα 138χαω. Δε βλέπω επιλογή για cruise control.

https://abetterrouteplanner.com?plan_uu ... 9c183f5d14Εικόνα

Δεν ειναι ακριβες. Η μεγιστη ταχυτητα στο abrp ειναι η μεγιστη επιτρεπτη απο τον χρηστη ακομα κι αν τα ορια επιτρεπουν μεγαλυτερη. Επομενως αν το οριο ειναι 120, δεν το υπολογιζει με 138. Γι αυτο το βγαζει και 4ωρες, δηλαδη μεση 90 χλμ/ω!

Επισης για την καταναλωση βαζει ως τιμη αναφορας το νουμερα για τα 110 χλμ/ω. Δεν ξερω αν κανει αναγωγη για μεγαλυτερες ταχυτητες..δυσκολο το κοβω.

Δεν βγαινει χωρις σταση λοιπον ουτε με το Μ3 LR με τις ταχυτητες που αναφερω.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#816074 Το συνηθες ειναι 3:20 το πολυ 3:30

EDIT: Ειδα τωρα οτι το abrp εχει υπολογισει τελειως λαθος και τη διαδρομη απο Λαμια. Αντι να ανεβει Δομοκο, παει προς Καρπενησι και μετα το Λιανοκλαδι ανεβαινει προς Μοσχοκαρυα. Οτι να ναι. Την ιδια διαδρομη απο Π. Φαληρο το Google Maps την βγαζει 364χλμ και 4ω7λ
Τελευταία επεξεργασία από Zeus και 04 Μάιος 2023, 12:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816077 Δύσκολο να το πιάσει αυτό το χρόνο ένα M3 LR, σε κάθε περίπτωση. Βέβαια, σημασία έχει το προφίλ χρήσης. Εγώ πχ αν έπρεπε να επιλέξω θα διάλεγα ηλεκτρικό, έστω αν έπρεπε να σταματάω πχ στο Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα ή Αθήνα-Πάτρα-Γιάννενα, για ανεφοδιασμό στον Ψαθόπυργο, λογικά με 10-15 λεπτά, είσαι ΟΚ να φτάσεις χωρίς άγχος.
Δύσκολο (μάλλον απίθανο πιο σωστά! :lol: ) να μου τεθεί το δίλημμα για το εταιρικό σε λίγα χρόνια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Και φυσικά, απολύτως απίθανο να μου προταθεί Tesla, άρα η φόρτιση θα γίνεται σε 50kW φορτιστή και όχι σε ταχυφορτιστές Tesla.
Προσωπικά, με Tesla δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να χάσω 10-15 λεπτά για φόρτιση, απολαμβάνοντας τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#816654 Έκανα τεστ το Υ και μου μπήκαν σοβαροί ψύλλοι να ακυρώσω το V60. οι ψύλλοι έχουν να κάνουν κυρίως με το κόστος. Το Υ βγαίνει 10 χιλ κάτω από το V60 (εξαιτίας επιδότησης), ενώ από την άλλη μεριά μου είπαν ότι το Υ δεν έχει σέρβις ούτε φόρο πολυτελείας.
Δλδ volvo ξεκινάει με 700-800 ευρώ το χρόνο (φ.π συν σέρβις) και με καπέλο 10 χιλ. Και σε αυτά δεν υπολογίζω το κόστος καυσίμου.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ Volvo ΟΜΩΣ.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#816659 Μα αγαπητε, γι αυτο πουλαει σαν ζεστο ψωμακι! Οικονομικα δεν υπαρχει κατι που να μπορει να συγκριθει αυτη τη στιγμη, ουτε σε κοστος κτησης ουτε σε κοστος χρησης.

Προσωπικα παντα εβαζα προτεραιοτητα το τι μου αρεσει και πολυ μετα τι συμφερει περισσοτερο. Μπορει να εκανα και λαθος ομως :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816662 Η διαφορά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν συνυπολογιστούν υπεραποσβέσεις, αν έχεις επιχείρηση. Προσπαθώ να πείσω ένα φίλο, αλλά δεν πείθεται, γιατί δεν γουστάρει λέει τον Elon Musk. Παραείναι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα!
:lol:
Τώρα οδηγεί ένα Volvo XC60 πρώτης γενιάς μπροστοκίνητο diesel.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By citastak
#816678 Και εγώ πλέον δεν γουστάρω τον Musk, αλλά από την άλλη δεν.
Οι υπεραποδόσεις ισχύουν μόνο για leasing (150% στο μίσθωμα ως δαπάνη). Ως αγορά δεν ξέρω κάτι.
Πρόβλημα τέλος - ενημερώθηκα ότι το performance που δοκίμασα και κατάφερα να βάλω στο γκαραζ (έχω θέμα ύψους) είναι πιο κοντό από το long range κατά 2 εκατοστά. Δεν μπαίνει γκαραζ εύκολα λοιπόν, οπότε μένουμε στο Volvo... :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816679 Οι υπεραποσβέσεις ισχύουν κανονικά και για αγορά πάντως. Δηλαδή και το V60 υποθέτω θα έχει το ίδιο, απλώς επειδή είναι PHEV και όχι ηλεκτρικό θα έχεις 30% υπεραπόσβεση και όχι 50%. Αν είσαι ΕΕ ή έχεις εταιρεία, θα μειώσεις τον φόρο σου (αν έχεις κέρδη πάντα, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος).
Άβαταρ μέλους
By citastak
#816682 Thanks - νόμιζα ότι ισχύουν μόνο στο μίσθωμα αυτά.
Ναι, στα PHEV είναι 1,3.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
citastak έγραψε:...Πρόβλημα τέλος - ενημερώθηκα ότι το performance που δοκίμασα και κατάφερα να βάλω στο γκαραζ (έχω θέμα ύψους) είναι πιο κοντό από το long range κατά 2 εκατοστά. Δεν μπαίνει γκαραζ εύκολα λοιπόν, οπότε μένουμε στο Volvo... :)
Συγνώμη αλλά για τι υψος γκαράζ μιλάμε; Γιατί το Υ είναι γύρω στο 160-162,4. Αν είναι οριακό τότε ο οδηγός αν δεν είναι πολύ κοντός πρέπει να μπαινοβγαίνει καμπουριασμένος και με σκυμένο κεφάλι, και αν ξεχαστεί μεγάλο καρούμπαλο. Μπορεί κάποιος να έφτιαξε/πούλησε τόσο χαμηλό γκαράζ;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#817095 Μήπως η απόσταση από το έδαφος είναι το πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#817100 Αρκετα καινουρια τζιπακια volvo βλεπω οτι κυκλοφορουν στην Ελλαδα.
Άβαταρ μέλους
By citastak
sknipper έγραψε:
citastak έγραψε:...Πρόβλημα τέλος - ενημερώθηκα ότι το performance που δοκίμασα και κατάφερα να βάλω στο γκαραζ (έχω θέμα ύψους) είναι πιο κοντό από το long range κατά 2 εκατοστά. Δεν μπαίνει γκαραζ εύκολα λοιπόν, οπότε μένουμε στο Volvo... :)
Συγνώμη αλλά για τι υψος γκαράζ μιλάμε; Γιατί το Υ είναι γύρω στο 160-162,4. Αν είναι οριακό τότε ο οδηγός αν δεν είναι πολύ κοντός πρέπει να μπαινοβγαίνει καμπουριασμένος και με σκυμένο κεφάλι, και αν ξεχαστεί μεγάλο καρούμπαλο. Μπορεί κάποιος να έφτιαξε/πούλησε τόσο χαμηλό γκαράζ;

Δυστυχώς είναι έτσι όπως το λες. Η γκαραζόπορτα είναι 2-3 πόντους πάνω από το Υ. Μπαίνεις με το κεφάλι σκυμένος, αλλιώς βρίσκεις πάνω. Με τη μηχανή σκύβεις για να μπεις αλλιώς. Μετά την γκαραζόπορτα έχει μεγάλο ύψος. Δεν μπορείς να το φάς γιατί έχει οριζόντιο δοκάρι εκεί που είναι η πόρτα. Μέσα στο γκαραζ το ύψος είναι 2.10 νομίζω.