Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#816922 Νομίζω δεν παίρνουν..
Γι'αυτό και έχει συμβεί κάποιες φορές που έχουν ξεχαστεί μικρά να κοιμούνται στο λεωφορείο του παιδικού σταθμού / νηπιαγωγείου να μην αναζητούνται εγκαίρως παρά μετά από ώρες που είναι να τα παραλάβουν οι γονείς...
Άβαταρ μέλους
By g8777
Hellenic tifosi έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Ρε σεις δε γίνεται να ξεχάσεις το παιδί, απλά δε γίνεται. Μπορεί να ξεχάσεις μια υποχρέωση που εχεις, να ξεχάσεις ένα ραντεβού, ακόμα και να ξεχάσεις π.χ ότι έπρεπε να παρεις το παιδί σου απο το πάρτι ξερω γω.

Αλλά να το ξεχάσεις στο αμάξι; Δεν παιζει, κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει.

Οπως ακριβως μπορεις να ξεχασεις να παρεις το παιδι απο το παρτι, ετσι ακριβως μπορει να γινει και αυτο που εγινε

Ειδικα αν δεν το κανεις συχνα και δεν μπορουσε να το παει ο συνηθης γονεας αλλα το ανελαβες εσυ μια μερα που καιγεσαι απο δουλεια και υποχρεωσεις

Οτιδηποτε σε βγαζει απο την ρουτινα μπορει να ξεχαστει. Εχω γυρισει 100 φορες πισω γιατι μιλουσα με γειτονα και δεν ημουν σιγουρος αν κλειδωσα σωστα το μαγαζι. Απο αυτες μονο μια ηταν ετσι, τις αλλες μηχανικα μεν αλλα το ειχα κανει.

Οτυπος καιγοαν εκεινη την ημερα, ανελαβε να πει το μωρο στον παιδικο, μολις ομως μπηκε μεσα στο αμαξι ξεχαστηκα με αυτο που ειχε να κανει. Κι αν το μωρο ηταν ησυχο ή κοιμηθηκε....

Τραγικο να σου τυχει... Διαβαζω οι γονεις ειναι σε καταστολη και ο πατερας φρουρουμενος

Ρε συ κι εγω έχω γυρίσει πίσω ακριβώς γιατι δε θυμήθηκα αν εχω κλειδώσει/κλείσει θερμοσίφωνα/σίδερο/οτιδήποτε.

Αλλα να ξεχάσεις ότι είχες μαζί σου το παιδι; Μου φαίνεται υπερβολικά τραβηγμένο

Το εξωφρενικο σε αυτην την περιπτωση ειναι οτι θεωρουμε οτι το να ξεχασεις ενα παιδι 5,5 μηνων στο αυτοκινητο εμπιπτει στην κατηγορια "κινητο, κλειδια, τσαντα ΑΒ".

@ Ζορζ

:s_howdy :s_howdy :s_howdy

(οπως παντα)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816933 Το -εξαιρετικό- άρθρο του zorz εξηγεί πολύ καλά και τα παραπάνω μηνύματα:
https://www.washingtonpost.com/lifestyl ... story.html
There are a few aftermarket products that alert a parent if a child remains in a car that has been turned off. These products are not huge sellers. They have likely run up against the same marketing problem that confronted three NASA engineers a few years ago.

In 2000, Chris Edwards, Terry Mack and Edward Modlin began to work on just such a product after one of their colleagues, Kevin Shelton, accidentally left his 9-month-old son to die in the parking lot of NASA Langley Research Center in Hampton, Va. The inventors patented a device with weight sensors and a keychain alarm. Based on aerospace technology, it was easy to use; it was relatively cheap, and it worked.

Janette Fennell had high hopes for this product: The dramatic narrative behind it, she felt, and the fact that it came from NASA, created a likelihood of widespread publicity and public acceptance.

That was five years ago. The device still isn’t on the shelves. The inventors could not find a commercial partner willing to manufacture it. One big problem was liability. If you made it, you could face enormous lawsuits if it malfunctioned and a child died. But another big problem was psychological: Marketing studies suggested it wouldn’t sell well.

The problem is this simple: People think this could never happen to them.

“I was that guy, before. I’d read the stories, and I’d go, ‘What were those parents thinking?’ “

Πιστεύετε πως σε όσους τους συνέβη, θεωρούσαν πως κάτι τέτοιο ήταν πιθανό να τους συμβεί; :s_roses
Άβαταρ μέλους
By edmond
#816934 Τι στο διάολο ρε πστ μου;
Όοοολο το πρωί δεν μίλησε το ανδρόγυνο;
Να πει -έστω και για χαζομάρα- αχ το σκασμένο μας τι να κάνει αυτή την ώρα; ή ρε αγάπη μου τι ώρα θα πας να πάρεις την μπέμπα;; και πολλάααααα άλλα....
Άβαταρ μέλους
By g8777
#816935 Εμενα μου καει περισσοτερη εντυπωση οτι κανεις περαστικος δεν εδωσε σημασια, τι διαολο, δεν ακουγοταν τιποτα απο το κλαμα του στην αρχη;;;; :(
Άβαταρ μέλους
By Scotch
edmond έγραψε:Τι στο διάολο ρε πστ μου;
Να πει -έστω και για χαζομάρα- αχ το σκασμένο μας τι να κάνει αυτή την ώρα; ή ρε αγάπη μου τι ώρα θα πας να πάρεις την μπέμπα;; και πολλάααααα άλλα....

Κάπου πήρε το μάτι μου (μπορεί βέβαια απλά κάποιος να πέταξε τη βλακεία του) πως το ζευγάρι ήταν στα χωρίσματα, γι αυτό και οι συγγενείς της συζύγου έπεσαν μετά να τον φάνε.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#816937 Το όλο θέμα - απ ότι διάβασα - έχει μελετηθεί αρκετά και λέγεται forgotten baby syndrome
Και το έχουν μελετήσει επειδή απλά συμβαίνει πολύ συχνά σε όλον το κόσμο.
Σίγουρα είναι αμέλεια με τραγική κατάληξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γονιός δεν αγαπάει το παιδί του, ούτε ότι το παραμελεί, δεν το φροντίζει, ή θέλει να του κάνει κακό.
Απότι είδα συμβαίνει όταν βιώνουμε στρεσογόνες καταστάσεις και η μνήμη μπαίνει κάποιες φορές στον αυτόματο. Και συμβαίνει κυρίως σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν θα ξέχναγαν ποτέ το παιδί τους ούτε στο αμάξι, ούτε πουθενά.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#816938 "«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο» ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος. Όταν επέστρεψε στο όχημα που είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα. "

1ον , δεν πας εσύ πίσω στο παρκαριμένο αλλά στέλνεις την αστυνομία ή κάποιο άλλον να σπάσει τα τζάμια
2ον , ευτυχώς δεν πήρε κάναν άλλο στο λαιμό του επιστρέφοντας με 1000
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#816942 Άφησε το αυτοκίνητο στην Άρτα και πήγε με το υπηρεσιακό στη Λευκάδα , το πρωϊ.
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
Anonymous Founder έγραψε:Τα παιδάκια αρρωσταίνουν συνέχεια, άρα λείπουν και συχνά, συνηθίζεται ο σταθμός να παίρνει τηλέφωνο όταν δεν έρθει κάποιο παιδί;

Δεν τίθεται θέμα νομικής υποχρέωσης. Έχει να κάνει με την πολιτική του κάθε σταθμού.
Στον δικό μας (ιδιωτικό) το κάνουν. Κι αν δεν βρουν τον έναν, τηλεφωνούν στον άλλο.
Σημειωτέον με τόσες οικογένειες χωρισμένες και δικαστικές αποφάσεις ανάθεσης επιμέλειας και επικοινωνίας, χτυπάει καμπανάκι στον σταθμό όταν δεν εμφανίζεται ένα παιδί, όταν μάλιστα δεν έχει ενημερωθεί από τους γονείς για τον λόγο μη εμφάνισης. Για ευνόητους λόγους.
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
#816945 Επίσης, καλό θα είναι να περιμένουμε και την απολογία του πατέρα πριν βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Από χθες ισχύουν τα εξής :

- οι γονείς ήταν πολύ δεμένοι και αγαπημένοι/οι γονείς ήταν στα χωρίσματα
-ο πατέρας το πήγε κατ' εξαίρεση χθες στον σταθμό/ο πατέρας το πήγαινε αποκλειστικά εκείνος τα πρωινά.
- ο πατέρας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας/ο πατέρας δεν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας
-η μητέρα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας/η μητέρα δεν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.
- ο πατέρας είναι σε καταστολή στο νοσοκομείο/ο πατέρας μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία & πήρε προθεσμία για απολογία.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
Anonymous Founder έγραψε:Το -εξαιρετικό- άρθρο του zorz εξηγεί πολύ καλά και τα παραπάνω μηνύματα:
https://www.washingtonpost.com/lifestyl ... story.html
There are a few aftermarket products that alert a parent if a child remains in a car that has been turned off. These products are not huge sellers. They have likely run up against the same marketing problem that confronted three NASA engineers a few years ago.

In 2000, Chris Edwards, Terry Mack and Edward Modlin began to work on just such a product after one of their colleagues, Kevin Shelton, accidentally left his 9-month-old son to die in the parking lot of NASA Langley Research Center in Hampton, Va. The inventors patented a device with weight sensors and a keychain alarm. Based on aerospace technology, it was easy to use; it was relatively cheap, and it worked.

Janette Fennell had high hopes for this product: The dramatic narrative behind it, she felt, and the fact that it came from NASA, created a likelihood of widespread publicity and public acceptance.

That was five years ago. The device still isn’t on the shelves. The inventors could not find a commercial partner willing to manufacture it. One big problem was liability. If you made it, you could face enormous lawsuits if it malfunctioned and a child died. But another big problem was psychological: Marketing studies suggested it wouldn’t sell well.

The problem is this simple: People think this could never happen to them.

“I was that guy, before. I’d read the stories, and I’d go, ‘What were those parents thinking?’ “

Πιστεύετε πως σε όσους τους συνέβη, θεωρούσαν πως κάτι τέτοιο ήταν πιθανό να τους συμβεί; :s_roses

Το άρθρο είναι καταπληκτικό και πρέπει να καταστεί τμήμα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Από τη δική μου σκοπιά να πω μόνο ότι στα εγκλήματα αμέλειας - η διαφορά του "προσεκτικού" και του "just another day at the office" από τον "εγκληματία" είναι τρομερά μικρή...και, πάρα πολύ συχνά, θέμα τύχης...
όσοι οδηγούν και παρα λίγο να χτυπήσουν κάποιον, αλλά από καθαρή τύχη δεν τον χτύπησαν, το καταλαβαίνουν.
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 10 Μάιος 2023, 19:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Τι στο διάολο ρε πστ μου;
Αυτό. Που αν μιλούσε θα γινόταν σίγουρα κουβέντα για το πώς άφησε το μωρό στον παιδικό, κλπ.

.