Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816139 Αν λες για τα κολέγια, δεν δίνουν εξετάσεις, με τον παρά τους και την αξία του παίρνουν το πτυχίο τους.
Προφανώς, ακόμη και κάτω από την βάση στις πανελλήνιες είναι καλύτερα από το απόλυτο τίποτε που ζητείται αλλού.
Τέλος, το κάτω από την βάση δεν λέει τίποτε απαραίτητα για την αξία, πρέπει να το δεις πάντα συγκριτικά με τα θέματα:
-Να πολύ δύσκολα θέματα, θα πέσουν όλοι σχεδόν κάτω από την βάση, με πολύ εύκολα, θα είναι όλοι πάνω από την βάση. Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις είναι οι ίδιες.
Η βάση εισαγωγής μπαίνει όχι για να βελτιωθεί το επίπεδο, αλλά για να μπουν λιγότεροι στα πανεπιστήμια. Απολύτως αντιεκπαιδευτικό και γενικώς άθλιο.
Στο τέλος επίσης το κράτος δεν δίνει τα ίδια λεφτά στα πανεπιστήμια, αλλά λιγότερα.
Και κάποιοι επιχαίρουν...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
224v έγραψε:Προφανώς ο εκπαιδευτικός έχει ευκολότερο έργο να κάνει στην Τάξη εάν έχει άσχετους φοιτητές που δεν καταλαβαίνουν και δεν τον ρωτάνε αποριες πάνω σε αυτά που τους διδασκει, το ζητούμενο δλδ από ένα ΑΕΙ. Ας μην δίνουν και εισαγωγικες εξετάσεις, τι χρειάζονται???

.

Την Πρωτοχρονιά βάλε ένα στόχο. Να ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο και να μη γράψεις Edit mod. Προφανώς και ο εκπαιδευτικός θέλει φοιτητές που να τα πιάνουν με τη μία και να μην τον πρήζουν με βλακείες.
Edit mod. Μη επιτρεπτές εκφράσεις.[Admin]
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#816158 Ρε σεις, τώρα που λέμε για βλακείες και πανεπιστήμια...

Τη βιβλιοθήκη τη φτιάξανε στο ΑΠΘ; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816172 Δεν χρειάζεται πια, ο πρύτανης μπήκε στο Επικρατείας της ΝΔ.
Ας μείνει κι έτσι, στα @@ του λουλούδια, YOLO.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#816177 Το έχουμε ξανασυζητήσει και η κουβέντα δε βγαζει πουθενα.
Το επίπεδο κάποιων φοιτητών, ειδικα στα ιδρύματα της επαρχίας είναιο κάτω απο τη βάση.
Εχω αρκετους φίλους και γνωστους οι οποίοι ειναι καθηγητες (ολοι ΑΕΙ πλέον :shifty: ) και ακούω διάφορες ιστορίες για αγρίους...

Μετά δε και το "ν+2" για τα έτη σπουδών, υπάρχουν και πολλές πιέσεις για να περνάνε φοιτητές που κανονικά δεν έπρεπε να είναι φοιτητές
Άβαταρ μέλους
By 224v
Corto Maltese έγραψε:
224v έγραψε:Προφανώς ο εκπαιδευτικός έχει ευκολότερο έργο να κάνει στην Τάξη εάν έχει άσχετους φοιτητές που δεν καταλαβαίνουν και δεν τον ρωτάνε αποριες πάνω σε αυτά που τους διδασκει, το ζητούμενο δλδ από ένα ΑΕΙ. Ας μην δίνουν και εισαγωγικες εξετάσεις, τι χρειάζονται???

.

Την Πρωτοχρονιά βάλε ένα στόχο. Να ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο και να μη γράψεις Edit mod. Προφανώς και ο εκπαιδευτικός θέλει φοιτητές που να τα πιάνουν με τη μία και να μην τον πρήζουν με βλακείες.
Edit mod. Μη επιτρεπτές εκφράσεις.[Admin]
Και εσύ προσπάθησε να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, πέρα από τα θέματα του ΚΚΕ. Αλήθεια έχεις ρωτήσει ποτέ δασκάλους και καθηγητές λυκείου τι τραβάνε μέσα στις τάξεις όταν προσπαθούν να ολοκληρώσουν την ύλη σε μαθητές αδιάφορους ουσιαστικά, ντουβάρια όπως λέγαμε κάποτε??? Εάν δεν το έχεις κάνει, βρες κάποιον να σου τα πει...

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bebes έγραψε:Το έχουμε ξανασυζητήσει και η κουβέντα δε βγαζει πουθενα.
Το επίπεδο κάποιων φοιτητών, ειδικα στα ιδρύματα της επαρχίας είναιο κάτω απο τη βάση.
Εχω αρκετους φίλους και γνωστους οι οποίοι ειναι καθηγητες (ολοι ΑΕΙ πλέον :shifty: ) και ακούω διάφορες ιστορίες για αγρίους...

Μετά δε και το "ν+2" για τα έτη σπουδών, υπάρχουν και πολλές πιέσεις για να περνάνε φοιτητές που κανονικά δεν έπρεπε να είναι φοιτητές
Όλα τα τμήματα έχουν μέτριους ή κακούς φοιτητές. Έχουν όμως και καλούς. Και απλούστατα, είναι καλύτερο να υπάρχουν, παρά να κλείσουν.
Το μόνο που προσφέρει το συγκεκριμένα μέτρο είναι να μπουν στα πανεπιστήμια λιγότεροι, άρα να μειωθεί και η χρηματοδότησή τους ή και να κλείσουν.
Επίσης να στείλει πιο πολλούς πελάτες στα ΙΕΚ και κολέγια. Τα οποία έχουν πολύ πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το οποιοδήποτε επαρχιακό πανεπιστήμιο και δεν έχουν και καμιά προϋπόθεση να σε δεχτούν συνήθως (ή αν έχουν, είναι αστεία εύκολη).
Άβαταρ μέλους
By markvag
#816182 Εγώ συμφωνώ πάντως με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αρκεί να μπει και στα ιδιωτικά κολλέγια, αφού αυτά μπούνε στο θεσμό των πανελληνίων! :inlove: :s_biggrin

Ισοτιμία δεν θέτε; Ισοτιμία. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#816184 Εγώ θέλω τα θέματα και ο τρόπος των εξετάσεων εισαγωγής στα πανεπ. να είναι ίδιος με τον αμερικάνικο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20

.
Πολύ καλή ιδέα.Σε πολλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό έτσι γίνεται .Μπαίνεις μέσα πολύ εύκολα και είναι στο χέρι σου να τελειώσεις.
Συμφωνώ.
Επίσης συμφωνώ και με markvag.Αφου θέλουν πλήρη εξίσωση τα ιδιωτικά να ισχύει και εκεί ότι στα δημόσια.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
224v έγραψε:Και εσύ προσπάθησε να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, πέρα από τα θέματα του ΚΚΕ. Αλήθεια έχεις ρωτήσει ποτέ δασκάλους και καθηγητές λυκείου τι τραβάνε μέσα στις τάξεις όταν προσπαθούν να ολοκληρώσουν την ύλη σε μαθητές αδιάφορους ουσιαστικά, ντουβάρια όπως λέγαμε κάποτε??? Εάν δεν το έχεις κάνει, βρες κάποιον να σου τα πει...

.

Δεν υπαρχουν ντουβαρια μαθητες, ποτε δεν υπηρχαν. Αυτα τα λεγανε στα χρονια σου για να δικαιολογησουν την αποτυχια του συστηματος να μαθουν ολοι.
Υπαρχουν μαθητες ιδιαιτεροι, με μαθησιακες δυσκολιες και σημερα υπαρχουν τα μεσα για να μαθουν, να ενδιαφερθουν.

Επισης αν ο στοχος ειναι "να βγει η υλη" και οχι "πως θα μαθουν καλυτερα" το πραγμα εχει στραβωσει απο την αρχη

Πρεπει ομως να θελει ο δασκαλος, να μπορει το σχολειο να προσφερει τα μεσα , να θελει το υπουργειο να μαθουν ολοι και οχι οσοι "μπορουν".
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Επίσης συμφωνώ και με markvag.Αφου θέλουν πλήρη εξίσωση τα ιδιωτικά να ισχύει και εκεί ότι στα δημόσια.

Υπόψη, το post ήταν ειρωνικό - σαρκαστικό. :lol: :lol: Απλά ήθελα να τονίσω ότι όλα αυτά τα μέτρα τα παίρνουν κάποιοι που ΞΕΡΟΥΝ ότι ποτέ δεν πρόκειται να τους πλήξουν, είτε τους ίδιους, είτε τα παιδιά τους. Γιατί ισχύουν άλλοι κανόνες γι' αυτούς! Ίσως, αν ίσχυαν οι ίδιοι κανόνες να μην έπαιρναν αυτά τα μέτρα... Και το ίδιο ισχύει για την υγεία, την οικονομία, κτλ.

Σε ποιά χώρα είναι;; νομίζω στη Φινλανδία, που απαγορεύονται τα ιδιωτικά σχολεία, με το λογική ότι οι πλούσιοι που έχουν το χρήμα και την εξουσία θα πιέζουν να βελτιωθούν τα ιδιωτικά σχολεία (που πάνε τα παιδιά τους) και θα χειροτερεύουν τα δημόσια (που πάει η πλέμπα). Με το να μην υπάρχουν ιδιωτικά, οι πιέσεις αυτές κατευθύνονται προς τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου και άρα είναι προς το συμφέρον όλης της κοινωνίας.

mousatos έγραψε:Εγώ θέλω τα θέματα και ο τρόπος των εξετάσεων εισαγωγής στα πανεπ. να είναι ίδιος με τον αμερικάνικο.

Έχεις εξιδανικεύσει ένα σύστημα και μία κοινωνία που απέχουν πάρα πολύ από το ιδανικό...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:
mousatos έγραψε:Εγώ θέλω τα θέματα και ο τρόπος των εξετάσεων εισαγωγής στα πανεπ. να είναι ίδιος με τον αμερικάνικο.

Έχεις εξιδανικεύσει ένα σύστημα και μία κοινωνία που απέχουν πάρα πολύ από το ιδανικό...

O mousatos; Ιδεα σου...

καθε μερα αυτο σιγοτραγουδα
O say does that star-spangled banner yet wave
O'er the land of the free and the home of the brave?
:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kostis20 έγραψε:Επίσης συμφωνώ και με markvag.Αφου θέλουν πλήρη εξίσωση τα ιδιωτικά να ισχύει και εκεί ότι στα δημόσια.

Αν τους πεις να φτιάξουν ιδιωτικά που θα συμμετέχουν κανονικά στις πανελλήνιες, θα σου πω πως αυτό δεν τους βολεύει βέβαια... Καλή η αξιολόγηση, αλλά εκεί που μας βολεύει.
:ninja: :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#816206 Το άλλο που δεν τους βολεύει είναι τα ιδιωτικά να είναι ΜΗ κερδοσκοπικά :whistlink: