Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By corsair
markvag έγραψε:
Είχα πάρει αρκετά στη δουλειά για τα λατομεία (πάνω από 15) ... Umidigi Bison... σκυλιά... Ulefone Armor 8 Pro... ξανά Ulefone... Umidigi

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#816044 Ναι, το ξέρω, πεταμένες μάρκες με χάλια χαρακτηριστικά :lol: . Όταν βρω κάτι καλύτερο που να πέφτει μέσα σε 15cm λάσπης και απλά να θέλει ένα σκούπισμα για να συνεχίσεις να μιλάς και στον περιορισμό που έχω στο budget (είπαμε, έως €200 + ΦΠΑ), θα το συζητήσουμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By corsair
markvag έγραψε:Ναι, το ξέρω, πεταμένες μάρκες με χάλια χαρακτηριστικά :lol: . Όταν βρω κάτι καλύτερο που να πέφτει μέσα σε 15cm λάσπης και απλά να θέλει ένα σκούπισμα για να συνεχίσεις να μιλάς και στον περιορισμό που έχω στο budget (είπαμε, έως €200 + ΦΠΑ), θα το συζητήσουμε :lol:

Κυριολεκτικα μιλας για ενα οποιοδηποτε επωνυμο smartphone χωρις καν ip rating + 1 rugged θηκη.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#816056 Είναι λυμένα αυτά τα προβλήματα

https://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thle ... 8/CAT.html

Έχω δώσει σε όλους τους messengers, τους πέφτουν από τα μηχανάκια, τα πατάνε αυτοκίνητα, τα πετάνε από τα νεύρα τους κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Είναι λυμένα αυτά τα προβλήματα

Έχω δώσει σε όλους τους messengers, τους πέφτουν από τα μηχανάκια, τα πατάνε αυτοκίνητα, τα πετάνε από τα νεύρα τους κλπ κλπ

Την τιμη τους την ειδες;

τα 3 πρωτα ειναι για παππουδες, ακου 3/32 :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:

Τα υπολοιπα εχουν +-500
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:Είναι λυμένα αυτά τα προβλήματα

Την τιμη τους την ειδες;

τα 3 πρωτα ειναι για παππουδες, ακου 3/32 :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:

Τα υπολοιπα εχουν +-500

Το πρώτο είναι μια χαρά για τηλέφωνο δουλειάς σε δύσκολες συνθήκες, για boomers, influencers κλπ υπάρχουν άλλα καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816067 Τα CAT σαν specs είναι χάλια, χειρότερα από τα Ulefone. Επίσης, υπάρχουν και τα Cubot, εκτός από τα Ulefone που κι αυτά ειδικεύονται σε rugged phones.
https://cubot.net/smartphones
Έχουμε αγοράσει αυτό εδώ στην οικογένεια, για συγγενή αγρότη που πριν είχε κάποια κλασικά Nokia και ήθελε κάτι ανθεκτικό και μικρό:
Εικόνα
https://cubot.net/Smartphones/Kingkong-mini2-pro
Ενώ έχει βγάλει και πιο καινούριο, με λίγο μεγαλύτερη οθόνη (το Mini2 είχε μόλις 4", ενώ τώρα πήγε στις 4.5").
Εικόνα
https://cubot.net/smartphones/KingKong-Mini-3

Θέλω να πω, στα κριτήρια του Μάρκου, δεν νομίζω πως υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός από αλλού, μια χαρά ειναι τα κινέζικα rugged phones.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#816069 Όσες φορές έχω προσπαθήσει να βάλω spigen screen protector στο S20 της :inlove: , μετά από λίγο βάζοντας τη θήκη (spigen κι αυτή) αρχίζει και κάνει νερά προφανώς λόγω πίεσης.

Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με την θήκη πάνω ώστε να μην αλλάξει η αντίσταση.
Άβαταρ μέλους
By glf
#816072 Έγω έχω ακόμα το Cubot KK3 (το μεγάλο, όχι το mini) για... κινητό και ένα 2ο για tablet-phone. Το τι έχει τραβήξει το KK3 τόσα χρόνια.. κι όμως ακόμα μια χαρά δουλεύει. Για κινητό. lol
Άβαταρ μέλους
By markvag
corsair έγραψε:Κυριολεκτικα μιλας για ενα οποιοδηποτε επωνυμο smartphone χωρις καν ip rating + 1 rugged θηκη.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος...

dimik έγραψε:
Το πρώτο είναι μια χαρά για τηλέφωνο δουλειάς σε δύσκολες συνθήκες, για boomers, influencers κλπ υπάρχουν άλλα καλύτερα.

Δεν είναι καθόλου καλό, αν βάλουμε antivirus και onedrive και κανα δυο άλλα πραγματάκια (που έχουμε παντού), με 2/32GB δεν θα ανοίγει καν :lol: ... Χώρια, που 1 μόνο CAT τηλέφωνο πήρα, πετάχτηκε σε 5-6 μήνες γιατί δεν άνοιγε καν... :lol: :lol:

Cubot είχα εγώ για 2,5-3 χρόνια προσωπικό (όχι rugged, απλό) και δούλευε μια χαρά, μέχρι που τα'φτυσε (αλλά με 120 ευρώ για τόσο χρονικό διάστημα είμαι υπερ-ευχαριστημένος). Απλά οι συνεργάτες μας δεν έχουν και δεν θέλω να ψάχνω πάλι (για να έχω έναν αξιόπιστο με εγγυήσεις, κτλ αν χρειαστεί).
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#816868 Πήρα πρόσφατα ένα Xiaomi μετά από θετικό feedback από την :inlove: (που είχε 2) και από τον father (που είχε ένα), ιδίως ως προς την μπαταρία αλλά και ως προς τις κάμερες.

Πήρα λοιπόν το Xiaomi Redmi Note 12 Pro +, σε καλή τελική τιμή.

Πολύ καλή κάμερα, οθόνη, είναι γρήγορο και έχει μεγάλη χωρητικότητα (256 GB).
Επίσης καλή ποιότητα κατασκευής και καλή κάμερα μπρος-πίσω, και πολύ ικανοποιητική μπαταρία (άνετα 1,5 μέρα, συχνά 2).
Με τη σελφοκάμερα δεν μπορείς να κάνεις ζουμ, αλλά δεν θυμάμαι αν τούτο γινόταν στο Huawei P20 Pro που είχα.

ΔΕΝ μου αρέσει το μέγεθος και το βάρος του (6.7" - 205gr) αλλά δυστυχώς νομίζω ότι πλην iPhone δεν βρίσκεις σχεδόν τίποτα στις 6.1" πια....

Αυτό όμως που είναι τρελό fail είναι ο virtual (=software based) proximity sensor που χρησιμοποιεί η Xiaomi...που έχει ως αποτέλεσμα συχνά η οθόνη να μην σβήνει όταν απαντάς και βάζεις το τηλ. στο αυτί (ή να ξανανάβει εύκολα), με συνέπεια να πατιέται το "mute" με το μάγουλο και να σε χάνει ο συνομιλητής του....
το πρόβλημα είναι γνωστό και ταλανίζει αρκετά μοντέλα της Xiaomi, υπάρχουν κάποια workaround και ενίοτε διορθώνεται και με updates που βγάζει η Xiaomi, αλλά γενικά μιλάμε για μεγάλο fail.
Και το άλλο τρομερά απογοητευτικό πράγμα είναι ότι σε "μαμά" (stock) εφαρμογές του OS πετιούνται διαφημίσεις! File browser, music, κλπ.
ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος.

Από εμένα ποτέ ξανά Xiaomi.
Το Huawei P20 Pro ήταν πραγματικά το καλύτερο τηλέφωνο που είχα ποτέ, και αν δεν είχα πια έντονο θέμα με την μπαταρία, δεν θα το άλλαζα.
Και αν δεν υπήρχε το θέμα με τις κυρώσεις και το ban της Google, πάλι Huawei θα έπαιρνα..

Τώρα για τις μπαταρίες, από τους περισσότερους ακούω ότι πλέον τα τηλ. βγάζουν με το ζόρι μια μέρα...

ίσως τελικά να είναι τα μηλόφωνα η καλύτερη λύση, αλλά πραγματικά δεν θέλω να δώσω 1,5 βασικό μισθό((ή και 2) για ένα παλιοτηλέφωνο. Not my cup of tea.

Ελπίζω να μπορέσω να συμβιώσω με το παραπάνω ελάττωμα, αλλιώς σε λίγους μήνες με βλέπω πάλι να ψάχνω :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#816869 Μ' αυτά που βλέπω από γονείς και φίλους, νομίζω πως εδώ και μία διετία είναι μονόδρομος ή Iphone ή ορισμένα samsung ή 2-3 κατ' εξαίρεση καλα κινητάκια το χρονο που θα τύχει να βγουν από random εταιρείες μία στο τόσο, βλ. realme gt2, κανένα αξιοπρεπές oneplus κλπ.
Όλα τ' άλλα κάτω από 500€ είναι θλιβερές επιλογές σε σχέση με το τι αγόραζες με τα ίδια λεφτά 2-3 χρόνια πριν.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#816870 Μεταξύ iPhone 14 και Samsung s23 (τα απλά, σε 256gb) υπάρχουν σημαντικές διαφορές (σε κάμερα κυρίως ή σε κάποιο χαρακτηριστικό που απουσιάζει σε ένα από τα δύο) ή είναι καθαρά θέμα γούστου ποιο θα επιλέξει κάποιος; Υποθέτοντας ότι αμφότερα κοστίζουν γύρω στα 900€ και δεν μας απασχολεί η μεταπώληση.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#816872 H Samsung έχει μια χαρά κινητά πάντως με περίπου 350€.
Φθηνό δεν το λέω, αλλά δεν στο και iPhone που προσωπικά τα βρίσκω πανάκριβα.