Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Chris έγραψε:Σκνιπερ, νομιζω πως η καθυστερηση ειναι προβλημα του bluetooth γενικοτερα, δεν μπορεις να κανεις κατι. Το συναντω σε διαφορες συσκευες.
To κοίταξα λίγο το θέμα της καθυστέρησης μετάδοσης του ήχου (είναι σε ms, χιλιοστά δευτερολέπτου). Ναι είναι κυρίως θέμα του ΒΤ αλλά ίσως μπορείς να κάνεις κάτι.
Με καλώδιο έχεις καθυστέρηση 10-15ms αλλά το απλό ΒΤ μπορεί να φτάνει μέχρι και 300ms. Πιο συχνά είναι κάτω από 150ms.

Παράγοντες που επηρεάζουν
- ΒΤ codec το χειρότερο είναι το απλούστερο/παλιότερο SBC, τα καλά είναι Apt LL (low latency) μόνο 34ms, aptx HD, apex adaptive, AAC (για Apple), LDAC (Sony)
- Παρεμβολές από wifi, ασύρματα ποντίκια, τηλεόραση, μικροκύματα
- απόσταση
- έκδοση BT, από 5.0+ έχουν επιταχύνει την επεξεργασία του ήχου
Βέβαια πρέπει και οι δύο πλευρές να υποστηρίζουν τα ίδια πράματα σε ΒΤ και codec.

Μερικές τηλεοράσεις έχουν κυκλώματα που καθυστερούν την εικόνα ώστε να μικρύνουν την καθυστέρηση του ήχου.
Στην αφαρμογή VLC μπορείς να προσθέσεις αφαιρέσεις καθυστέρηση ήχου ώστε ο ήχος που ακούς να ακολουθεί την κίνηση των στομάτων που μιλάνε.

Γενικά το πράμα σηκώνει βελτίωση και είναι κάτι που όταν αγοράζεις ακουστικά ίσως αξίζει να μελετήσεις να υποστηρίζει τα καλά codec αλλά βέβαια να έχεις και ανάλογη πηγή. Ή αλλιώς καλό είναι η τηλεόρασή σου να έχει τα σχετικά κόλπα.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Zorz έγραψε:
cabala10 έγραψε:LC32G55TQWNXZA
LS32AG550ENXZA
LS32BG702ENXGO

Αυτά δεν είναι SKUs, είναι κωδικοί εκτόξευσης. Πού τα βρήκες; :lipsealed:

Εικόνα

ρωτα την #^%## samsung
ετσι μαλλον εχει καταφερει να καταστρεψει το ολο "korean monitor niche που υπηρχε
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:
Scotch έγραψε:Τώρα αυτό είναι φυσιολογικό για καρέκλα που διανύει τον 13ο μήνα χρήσης; Ναι, έχει ανοίξει η δερματίνη στο σημείο που βλέπουμε στο κέντρο.
Η Markus του IKEA διανύει το 13ο έτος και δεν έχει ανοίξει πουθενά....

Εικόνα
Όχι δεν είναι.
Πάντως οι πωλητές στο GH θεωρούν τις υφασμάτινες πιο γερές. Η δερματίνη είπαν είναι για 2 χρόνια!! Μετά θα έχει φθορές.
Εσένα όμως ούτε αυτό δεν έφτασε

.
Εικόνα

Τελικά εστάλη νέα βάση καθίσματος. Μπράβο στην αντιπροσωπεία που το κάλυψε τελικά, μετά από επικοινωνία με τον Κινέζο προμηθευτή, αν και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι δεν θα καλυφθεί. Τώρα μένει να δούμε αυτή πόσο θα αντέξει...

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#815910 Έχουμε κάποια καλή πρόταση για πληκτρολόγιο + ποντίκι για δουλειά γραφείου; Θέλω οπωσδήποτε να είναι ασύρματα (ΒΤ, χωρίς αντάπτορες), αν γίνεται να φορτίζουν με usb από το pc όταν τελειώνει η μπαταρία, το πληκτρολόγιο να είναι ήσυχο, ευπρόσδεκτος ο φωτισμός του, να έχει οπωσδήποτε numeric, να είναι όσο πιο ξεκούραστα γίνεται για πολλές ώρες χρήσης ημερησίως.

Σε ποντίκι σκέφτομαι το MX Master, ωστόσο βλέπω διάφορες τιμές (π.χ. εδώ κι εδώ) και δεν είμαι σίγουρος τι διαφορές υπάρχουν.

Από πληκτρολόγιο δεν έχω ιδέα. Αξίζει κάτι τέτοιο;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#815916 Mx Master 3 και MX Keys τα χρησιμοποιώ κάνα 2 χρόνια τώρα στο γραφείο, μπαταρία ατελείωτη, φορτίζουν με USB, γενικά πάρα πολύ καλά.

Αν τώρα θες μηχανικό μπορείς να πάρεις αυτό που έβαλες δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ήσυχο όμως.

edit: διάφορες των MX Master 3 και 3s
https://www.rtings.com/mouse/tools/comp ... shold=0.10
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#815924 dimik σ' ευχαριστώ πολύ!

Σε αυτό που προτείνεις λέω να πάω. Δεν είχα μηχανικό ποτέ οπότε δεν θα ρισκάρω.

Από ποντίκι μάλλον το 3s που είναι νεότερο μοντέλο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#815966 Μηχανικό αν μισείς τους γύρω σου και ξέρεις ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό.

Το σωστό βέβαια είναι
Εικόνα :rtfm:

Αλλιώς αυτό που πρότεινε dimik [N.B. ότι είναι κάπως βαρύ, υποθέτω οι μπαταρίες του]
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#815969 Δοκίμασε το dell ΚΒ700 να μου πεις και εμένα αν αξίζει. (αρνητικό το ότι έχει μπαταρίες)
Μηχανικό με τίποτα αν είσαι σε γραφείο με κόσμο.
Προσοχή στο αριστερό shift, το οποίο το έχουν πετσοκόψει οι περισσότεροι κατασκευαστές και έχουν βάλει το άχρηστο \
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#815970 Το έχω εγώ το συγκεκριμένο στην δουλειά και δεν το προτείνω.
Το ποντίκι χάλασε πολύ γρήγορα η ροδέλα του. Το παράτησα και αγόρασα το παρακάτω που το είχα στο σπίτι και ήξερα πως δουλεύει άψογα (σε μένα, κάποιοι διαμαρτύρονται επειδή δεν ξέρουν να ρυθμίσουν σωστά το Bluetooth στον υπολογιστή τους).
Εικόνα
https://www.skroutz.gr/s/3648156/Micros ... CE%BF.html
Όσο για το πληκτρολόγιο που είναι όντως καλή κατασκευή, δεν είναι βολικό γιατί δεν έχει ποδαράκια να ρυθμίζουν την κλίση.
Αν σκεφτείς και την τιμή του, είναι σίγουρα προς αποφυγή.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#815977 Τα ποντίκια της μικρομαλακης είναι κατα βάση σάπια, δεν κρατάει το λάστιχο της ροδέλας, ξεζαντωνει σαν το Vectra του Γρηγορίου :inlove:

Η σειρά mx της Logitech είναι η καλύτερη που μπορείς να αγοράσεις αε λογική τιμή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#815980 Έχω δύο, χωρίς κανένα πρόβλημα πάντως. MX είχαμε πάλι δύο, μετά από αρκετή χρήση, και τα δύο πετάχτηκαν (λόγω της ροδέλας). Τα συγκεκριμένα είχαν και τα διπλά λεφτά από τα MS, ενώ τα τελευταία είναι και Bluetooth.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#815983 Το ακριβώς αντίθετο εγώ. Καιι απ'ότι διάβασα στις κριτικές του Σκρουτζ πολλοί άλλοι είναι ομοιοπαθεις.

Σίγουρα ήταν Λοτζι; Μήπως πήρες ΜΣ ; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#815985 Εγώ πάντως έχω εδώ και 2 βδομάδες αυτό στη δουλειά :lol: :lol:

Είναι το πιο υπεργ@μάτο ποντίκι, γιατί έχει πολλά λεντάκια! :inlove: :inlove: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
markvag έγραψε:Εγώ πάντως έχω εδώ και 2 βδομάδες αυτό στη δουλειά :lol: :lol:

Είναι το πιο υπεργ@μάτο ποντίκι, γιατί έχει πολλά λεντάκια! :inlove: :inlove: :lol: :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Το ακριβώς αντίθετο εγώ. Καιι απ'ότι διάβασα στις κριτικές του Σκρουτζ πολλοί άλλοι είναι ομοιοπαθεις.

Σίγουρα ήταν Λοτζι; Μήπως πήρες ΜΣ ; :shifty:

Όχι, όπως τα λέω. Τώρα θυμήθηκα πως έχω κι ένα Dell ακόμη σπίτι, πάλι Bluetooth που δουλεύει ακόμη σωστά, αν και η ροδέλα νομίζεις πως ξεψυχάει. Δεν θυμάμαι με σιγουριά ποιο μοντέλο όμως, νομίζω αυτό:
Εικόνα
https://www.skroutz.gr/s/39800054/Dell- ... Green.html