Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#815864 Το Alpine φοράει Michelin ps4 με κωδικό DT1 κ διαστάσεις 205/40/18 κ 235/40/18

Τα πίσω λαστιχα έφτασαν στο όριο του δείκτη ασφαλείας κ είναι ώρα για αλλαγή .
Περιέργως σε γρήγορες βόλτες συνεχίζουν κ κρατάνε τέλεια !

Επιλογές :
Α) τα ελαστικά που ήδη φοράει κ υποτίθεται έχουν γίνει κ οι δοκιμές εξέλιξης κ κυκλοφόρησαν με κωδικό DT1
Β) PS5 . Πιο νέα σχεδίαση , ίσως κ νέα γόμα !
Γ) Cup 2 … αν κ δεν ψήνομαι να είμαι συνέχεια σε πίστα
Δ) αλλαγή διάστασης με αυτήν της έκδοσης s . 215/40/18 and 245/40/18
Ε) άλλη μάρκα ;

Με τα υπάρχοντα ελαστικά το αυτοκίνητο κρατάει πολύ όμορφα τόσο στο στεγνό όσο κ στο βρεγμένο , κ χορεύει πολύ προβλέψιμα .

Ιδέες - απόψεις - προτάσεις ;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#815866 DT1
δεν θα εβαζα τιποτα αλλο.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Giuseppe Busso έγραψε:https://www.michelin.gr/auto/tyres/michelin-pilot-sport-4-s

PS4s με ένδειξη DT1.

https://www.michelin.gr/auto/browse-tyr ... 40-R18-95Y

Δεν έχει για την διάσταση των εμπρός ελαστικών .

Μόνο 4 , 5 κ cup
Άβαταρ μέλους
By vagmag
dimviii έγραψε:DT1
δεν θα εβαζα τιποτα αλλο.

Κ εγώ πιο κοντά σε αυτά είμαι .

Εντωμεταξύ η λίγο μεγαλύτερη διάσταση που είναι για το A110s , δεν έχει διακριτικά DT1 . Δεν καταλαβαίνω .
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
vagmag έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:https://www.michelin.gr/auto/tyres/michelin-pilot-sport-4-s

PS4s με ένδειξη DT1.

https://www.michelin.gr/auto/browse-tyr ... 40-R18-95Y

Δεν έχει για την διάσταση των εμπρός ελαστικών .

Μόνο 4 , 5 κ cup

Έχεις δίκιο, βγάζει μόνο για τα 235/40/18.

Τα cup έχουν το καλύτερο κράτημα αλλά δεν ξέρω μετά από 10Κ χλμ τι θα λένε. Άντε 15Κ επειδή το σκαρί της Αλπίν είναι ελαφρύ. Αν δεν σε νοιάζει να αλλάζεις λάστιχα κάθε 1-2 χρόνια, τα Cup είναι τοπ, ειδάλλως προχώρα με τα 5άρια.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#815907 Ειχα τα Cup 2 στο Εβο (dot 2019 - γιατι μετα βγηκαν τα connect) . Μετα απο 3 χρονια και 12,000 χλμ περιπου, γλιστρουσαν αρκετα, και ειδικα στο βρεγμενο ηταν επικινδυνα . Τα άλλαξα με Goodyear Asymmetric 6 και ησυχασα . Εγινε πιο προοδευτικο και ομοιογενες το αμαξι . Τα Cup 2 αμα παλιωσουν δεν λενε. Αυτο το συμπερασμα εβγαλα απο τα δικα μου. Και ειναι και πανακριβα . Δεν θα τα ξαναεβαζα. (εκτος αν αλλαξε κατι δραματικα με τα connect, που δεν το νομιζω)
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#815921 Αν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο και κάνεις χιλιόμετρα, πιστεύω θα ήταν καλύτερα να πας σε ps4 ή 5. Αν όμως κανεις ελάχιστα χλμ και εχεις σκοπο να κάνεις επισκέψεις στις Σέρρες τότε μάλλον θα σε βολεψουν cup.

Πέρυσι και εγω ήθελα να δοκιμάσω τα cup σε mx5 2λιτρο που το χρησιμοποιώ ελάχιστα και κάνω μια επίσκεψη το έτος στις Σέρρες αλλα δεν υπήρχαν διαθέσιμα και κατέληξα στα ps5.

Προσωπικά μου άρεσαν πολύ. Δεν ζεσταίνονται στο πρώτο χιλιόμετρο αλλα ειναι προοδευτικά και εμπνέουν εμπιστοσύνη. Τα pirelli που είχαν πριν ήταν πιο απότομα στην συμπεριφορά τους.

Για πιστα πήρα 2ο σετ λαστιχα που τοποθέτησα σε άλλες ζαντες. Το καλο στην περίπτωση μου ειναι ότι βρίσκεις φθηνες μανίσιες ζαντες απο το 18αρι.

Οποτε αν κανεις χλμ και θέλει και πίστα, εξέτασε και το σεναριο με τα 2 σετ.

.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
BARHonda έγραψε:Τι παραπάνω έχει το DT1 σε σχέση με το απλό;

Δεν ξέρω να πω την αλήθεια ….

Ευχαριστώ για τις απόψεις. Δεν κάνω συχνές επισκέψεις στις Σέρρες . Μια - δυο φορές το χρόνο κ δε θα έλεγα ότι κυνηγάω κ το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τα cup 2 , στη βροχή … μακριά κ αγαπημένοι . Τόσο στην πίστα είχα έξοδο με άλλο αυτοκίνητο κ στην Εγνατία τρελό aqua planning στο παρελθόν , με πολύ νερό βέβαια .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
BARHonda έγραψε:Τι παραπάνω έχει το DT1 σε σχέση με το απλό;

απο τη στιγμη που η μισλεν το εχει εξελιξει(παρεα με τη ρενωλτ) για το αυτοκινητο αυτο,θα εχει διαφορες.Τωρα στο σκελετο θα ειναι,στη γομα,και στα δυο? δεν τα ανακοινωνουν.
Μην βαλεις κατι αλλο, τετοια αυτοκινητα εχουν και ειδικες αναγκες απο τα λαστιχα τους.
Το ιδιο με τα εβο/στι/γτρ οπου βλεπεις οτι εξελιχθηκαν ελαστικα ειδικα για αυτα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
alexandros.K έγραψε:Ειχα τα Cup 2 στο Εβο (dot 2019 - γιατι μετα βγηκαν τα connect) . Μετα απο 3 χρονια και 12,000 χλμ περιπου, γλιστρουσαν αρκετα, και ειδικα στο βρεγμενο ηταν επικινδυνα . Τα άλλαξα με Goodyear Asymmetric 6 και ησυχασα . Εγινε πιο προοδευτικο και ομοιογενες το αμαξι . Τα Cup 2 αμα παλιωσουν δεν λενε. Αυτο το συμπερασμα εβγαλα απο τα δικα μου. Και ειναι και πανακριβα . Δεν θα τα ξαναεβαζα. (εκτος αν αλλαξε κατι δραματικα με τα connect, που δεν το νομιζω)

εβγαλες ενα ειδικο και παλιο ελαστικο ,και εβαλες κατι οχι ειδικο και καινουριο.
το μισλεν καπ δεν το βλεπει το γκουντγιαρ πουθενα για τη χρηση που ειναι φτιαγμενο.
Φυσιολογικο για καθημερινη νορμαλ χρηση να ειναι παντου καλυτερο.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
dimviii έγραψε:Το ιδιο με τα εβο/στι/γτρ οπου βλεπεις οτι εξελιχθηκαν ελαστικα ειδικα για αυτα.

Βγαινει ακομα κατι για εβο ?

dimviii έγραψε:εβγαλες ενα ειδικο και παλιο ελαστικο ,και εβαλες κατι οχι ειδικο και καινουριο.
το μισλεν καπ δεν το βλεπει το γκουντγιαρ πουθενα για τη χρηση που ειναι φτιαγμενο.
Φυσιολογικο για καθημερινη νορμαλ χρηση να ειναι παντου καλυτερο.

3ων ετων* δεν το λες και πολυ παλιο. Παντως για καθε μερα δεν κανει, ειδικα αν δεν ειναι φρεσκο. Μονο για πιστα

* γιατι αλλαχθηκαν περυσι
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
vagmag έγραψε:Τα cup 2 , στη βροχή … μακριά κ αγαπημένοι . Τόσο στην πίστα είχα έξοδο με άλλο αυτοκίνητο κ στην Εγνατία τρελό aqua planning στο παρελθόν , με πολύ νερό βέβαια .

+1
Κι εγω ειχα υδρολισθηση :lipsealed: