Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Zorz έγραψε:
dimik έγραψε:The bigger the better, παραγωγή άπλυτων υπάρχει άφθονη συν κανένα σκέπασμα, κι εγώ τον δοσομετρητή τον θεωρώ χρησιμότερο.
Κοίταξα και LG και Bosch αλλά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον ειδικά ως προς την εγγύηση.

Βούρ στο 11άρι τότε. Από εγγύηση, εδώ πάνω που η αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική οι LG και Samsung έχουν 5 χρόνια σχεδόν σε όλη τη γκάμα τους (εκτός
από κάτι entry level κατιμάδες) και Bosch σε μερικά μεμονωμένα μοντέλα. Δεν ξέρω τι παίζει στη Μεγαλόνησο, αλλά προφανώς ό,τι βρεις με μεγάλη εγγύηση είναι πλεονέκτημα. Από απόδοση, LG και Bosch έχουν βγάλει πέρσι μοντέλα ενεργειακής κλάσης Α, οπότε κοίτα μόνο αυτά.
Κοίταξα ξανακοιταξα, είδα ότι υπάρχει σε ενεργειακή κλάση Α από 9kg και πάνω, είδα τιμές και στο τέλος μου είπε συνάδελφος ότι πήρε 10.5kg Samsung πριν 2-3 μήνες 200 ευρώ παρακάτω και ξενέρωσα

Πήρα τηλ να έρθει τεχνικός να αλλάξει το συρτάρι άλλη μια φορά, 900 δεν τους δίνω, φέτος....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:
dimik έγραψε:Και σε μένα πρωί ήρθε τεχνικός για το δικό μου Whirlpool 10kg 5ετιας και αξίας 700ων ευρώ.

Άλλαξε όλο το control panel μπροστά μαζι με την πλακέτα και την motherboard από την πίσω μεριά του πλυντηρίου.
Τιμή 150+130+εργατικά, ευτυχώς η εγγύηση λήγει τον άλλο μήνα

Την επόμενη (4η) φορά που θα πάθει κάτι το πετάω και παίρνω άλλο.

7 μήνες μετά πάλι βγάζει νερά από το εκ κατασκευής ελαττωματικό συρτάρι απορρυπαντικού, το οποίο έχει ήδη αλλαχθεί 2-3 φορές :rant: :rant: :rant:

Αύριο πάω για παραγγελία άλλου.

Τι διαλέγουμε από τα παρακάτω?

SAMSUNG WW90T554DAW/S6 9kg 699€
https://www.samsung.com/gr/washers-and- ... 554daw-s6/
SAMSUNG WW11BB534DAWS6 11kg 899€
https://www.samsung.com/gr/washers-and- ... b534daws6/

όλα με 5 χρόνια εγγύηση και 20 χρόνια στο μοτερ

Καμιά άλλη καλύτερη πρόταση?

Όσο μένεις στην Κορέα, νομίζω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ έχω LG, αλλά και η Samsung νομίζω είναι εξίσου καλή. Δεν έχω πεισθεί πάντως πως χρειάζεται να πας τόσο ψηλά σε τιμές, θεωρώ πως και αυτά του 500άρικου, δεν υστερούν κάπου.
Κράτα τα λεφτά σου να πάρεις και στεγνωτήριο (αν δεν έχεις).
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimik έγραψε:είδα τιμές και στο τέλος μου είπε συνάδελφος ότι πήρε 10.5kg Samsung πριν 2-3 μήνες 200 ευρώ παρακάτω και ξενέρωσα

Τα WW10 είναι end of life (αντικαταστάθηκαν πέρσι από τα WW11 με την επίπεδη πρόσοψη) οπότε μάλλον ο συνάδελφος σου βρήκε ευκαιρία κάνα τελευταίο κομμάτι.

Anonymous Founder έγραψε:Κράτα τα λεφτά σου να πάρεις και στεγνωτήριο (αν δεν έχεις).

Στεγνωτήριο, στην Κύπρο;

You can take παγουράς from Γιάννινα, but you cannot take Γιάννινα out of παγουράς... :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By dimik
#815766 550€ σε προσφορά βρίσκω Bosch βασικό μοντέλο 9kg, για Κορέα από 600 βασικά/παλιά μοντέλα, 699€ τα πιο σύγχρονα με μπλιμπλίκια και ευκολίες όλα αυτά στα 9kg.
Πολύ χρήσιμο για την σύζυγο θα ήταν το remote start με το Smart Things της Samsung ώστε να γεμίζει το πρωί και πριν σχολάσει να το βάζει να πλύνει και μόλις φτάσει σπίτι να τα βάζει κατευθείαν στεγνωτήριο, αυτός είναι ο βασικός λόγος για να πληρώσω κάτι παραπάνω.

Στεγνωτήριο έχω επίσης Whirlpool Α+++ που το είχα χρυσοπληρώσει πριν 6 χρόνια μαζί με το πλυντήριο αλλά ευτυχώς δεν έχει κάνει κιχ.
Το πλυντήριο την ακούει λόγω σκληρότητας νερού και τρόπου κατασκευής αλλά τι α κανς....

Zorz έγραψε:
dimik έγραψε:είδα τιμές και στο τέλος μου είπε συνάδελφος ότι πήρε 10.5kg Samsung πριν 2-3 μήνες 200 ευρώ παρακάτω και ξενέρωσα

Τα WW10 είναι end of life (αντικαταστάθηκαν πέρσι από τα WW11 με την επίπεδη πρόσοψη) οπότε μάλλον ο συνάδελφος σου βρήκε ευκαιρία κάνα τελευταίο κομμάτι.

Anonymous Founder έγραψε:Κράτα τα λεφτά σου να πάρεις και στεγνωτήριο (αν δεν έχεις).

Στεγνωτήριο, στην Κύπρο;

You can take παγουράς from Γιάννινα, but you cannot take Γιάννινα out of παγουράς... :s_empathy

Εδώ κι αν χρειάζεται, βγάζεις ρούχα και έρχεται η αφρικανική σκόνη και στα κάνει μ@νι καπέλο, συν υψηλά επίπεδα υγρασίας ειδικά το βράδυ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#815767 Το έχω ξαναπεί: το στεγνωτήριο το αγοράζεις για την πρακτικότητά του, για να σου γλιτώσει χρόνο και κόπο. Προφανώς και στην Κύπρο έχει μπόλικο ήλιο, αλλά κάποιος πρέπει να τα απλώσει, κάποιος να τα μαζέψει και επιπλέον μετά τα περισσότερα θέλουν σίδερο. Με το στεγνωτήριο όχι.
Το δικό μου στεγνωτήριο έκανε 680€, όταν το πλυντήριο έκανε 430€. Υπόψιν το πρώτο είναι και made in Korea. Επίσης κανένα τους δεν έχει κάνει κιχ, με καθημερινή λειτουργία και τα δύο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:550€ σε προσφορά βρίσκω Bosch βασικό μοντέλο 9kg, για Κορέα από 600 βασικά/παλιά μοντέλα, 699€ τα πιο σύγχρονα με μπλιμπλίκια και ευκολίες όλα αυτά στα 9kg.
Πολύ χρήσιμο για την σύζυγο θα ήταν το remote start με το Smart Things της Samsung ώστε να γεμίζει το πρωί και πριν σχολάσει να το βάζει να πλύνει και μόλις φτάσει σπίτι να τα βάζει κατευθείαν στεγνωτήριο, αυτός είναι ο βασικός λόγος για να πληρώσω κάτι παραπάνω.

.

Αφου μπορεις να το προγραμματισεις να ξεκινησει ο,τι ωρα θες, τι να το κανεις αυτο;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:550€ σε προσφορά βρίσκω Bosch βασικό μοντέλο 9kg, για Κορέα από 600 βασικά/παλιά μοντέλα, 699€ τα πιο σύγχρονα με μπλιμπλίκια και ευκολίες όλα αυτά στα 9kg.

.

Αφου μπορεις να το προγραμματισεις να ξεκινησει ο,τι ωρα θες, τι να το κανεις αυτο;

Γιατί οι ώρες δεν είναι πάντα δεδομένες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#815772 Τα ίδια και η LG, είναι εντυπωσιακό το πως έχουν ξεφύγει οι τιμές.
Miele πχ από 1500€ απλά μοντέλα, για fancy stuff πας στα 2Κ :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#815809 Έ μα αφού θέλετε μερσεντες αυτά θα πληρώσετε, σας κακοφαινονται τα ιταλικά από Πολωνία.κλπ....
Άκου 1500 για Miele!!! Όλοι με μισθούς Γερμανίας βλέπω εδώ μέσα...

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#815813 Ο ανθρωπος δεινοπαθει με το τριμπουρδελο Ιταλικο ( με τουρκικο διαβατηριο) που εχει , μπηκες στον κοπο να διαβασεις τι γραφει; :roll:

dimik έγραψε:
7 μέρες μετά πάλι βγάζει νερά από το εκ κατασκευής ελαττωματικό γυαλί της πόρτας, τα γαμιδια εχουν τοποθετησει ημιπερατο για λογους κοστους , το οποίο έχει ήδη αλλαχθεί 12 !!!!!!φορές :rant: :rant: :rant: Και τωρα εχει ξεκινησει να αφηνει και σκουρια πανω στα μεταξενια εσωρουχα μου :rant:

Γτχπτους για λαος, είχε δίκιο ο Λη Ιακοκα οταν τον πηγαν επισκεψη στην Μοντενα,

Ρε δε μπα να γαμθειτε ολοι , |λογοκρισία| Καλαβρεζοι;
( λινκ)

Αύριο πάω για παραγγελία στην Knauf.

7 post πιο πανω :roll:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
dimik έγραψε:7 μήνες μετά πάλι βγάζει νερά από το εκ κατασκευής ελαττωματικό συρτάρι απορρυπαντικού, το οποίο έχει ήδη αλλαχθεί 2-3 φορές :rant: :rant: :rant:

Μήπως , παίζει ρόλο και ο τρόπος χρήσης ; Μήπως το συρταράκι θέλει στοργή και προδέρμ ; :hmmm:
Κάποια πατέντα ή συμβουλή από τους τεχνικούς εκεί;
Άβαταρ μέλους
By bill33
mousatos έγραψε:
dimik έγραψε:7 μήνες μετά πάλι βγάζει νερά από το εκ κατασκευής ελαττωματικό συρτάρι απορρυπαντικού, το οποίο έχει ήδη αλλαχθεί 2-3 φορές :rant: :rant: :rant:

Μήπως , παίζει ρόλο και ο τρόπος χρήσης ; Μήπως το συρταράκι θέλει στοργή και προδέρμ ; :hmmm:

Σε δύο σπίτια με καθημερινή χρήση ,σε αυτό που είμαι τώρα πολύ συχνά 2 και 3 φορές την ημέρα,χρησιμοποιούμε pods που πανε κατευθείαν στον κάδο.
Στο δικό μου σπίτι κάθε φορά που κατεβαίνω βγάζω το συρτάρι για καθάρισμα γιατί η :inlove: θέλει μονο σκόνη. :help:
Άβαταρ μέλους
By dimik
mousatos έγραψε:

Δεν είναι το συρτάρι αλλά το ταβάνι από την θήκη που μπαίνει το συρτάρι.
Στην ουσία είναι διπλό με λίγα χιλιοστά κενό μεταξύ των 2 πλαστικών επιφανειών από το οποίο περνάει το νερό και πέφτει από τρύπες στην κάτω επιφάνεια μέσα στο συρτάρι.

Μεσα στο κενό αυτό μαζεύει άλατα με συνέπεια το νερό να μην ψεκάζεται ομοιόμορφα και να πέφτει κι εκτός συρταριου.
Το έχω ξηλώσει και προσπαθήσει να το καθαρίσω πολλές φορές, δεν άλλαξε τίποτα, ρώτησα και τον τεχνικό και μου είπε ότι δυστυχώς στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχει πατέντα πάρα μόνο αλλαγή ολόκληρο, έτσι είναι φτιαγμένο.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#815832 Μια απορια απο παλια, πως γινεται ολα τα πλυντηρια ολων των κιλων, απο 5κλ μεχρι 10+κλ να εχουν τις ιδιες εξωτερικες διαστασεις? Ή δεν εχουν... :/ Τα αμερικανικα που δειχνουν θηρια σε μεγεθος, στα ποσα κιλα ειναι?