Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:Πριν 40 χρόνια η κάθε οικογένεια είχε 1 αμάξι, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά, πώς τα καταφέραμε και κάναμε τις δουλειές;

Δύσκολα.
Επίσης δεν δούλευε ο δεύτερος. Η μάνα μου όταν έπιασε πάλι δουλειά αφού μεγαλώσαμε πήρε αναγκαστικά αυτοκίνητο.
Επίσης δεν κάναμε πράγματα εκτός σχολείου. Εμείς είχαμε μόνο αγγλικά και φροντιστήριο στο λύκειο όπου πλέον μπορούσαμε στην ανάγκη να πάμε και με λεωφορείο.
Καμιά φορά πήγαινα και με ποδήλατο. Τώρα με τον αριθμό των φορτηγών που κυκλοφορούν εδώ δεν δεν το σκέφτεσαι καν αυτό.

Πιο παλιά που δεν είχαν και καθόλου αυτοκίνητο πήγαιναν διακοπές ή για κανένα μπάνιο με ΚΤΕΛ. Δεν βλέπω κανέναν πρόθυμο να το κάνει αυτό.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
NickTG έγραψε:Δύσκολα.

+1

Όταν ήμουν στο λύκειο και δεν είχαμε αυτοκίνητο οι μετακινήσεις ήταν τρελά πακέτα. Ξύπνημα στις 06:10 για να προλάβω 2 λεωφορεία για το σχολείο, επιστροφή αργάμιση και στην 3η που πήγαινα και φροντιστήριο λεωφορείο ή περπάτημα Ολ. Χωριό - Θρακ/νες. Πού να πήγαινα και τίποτα αγγλικά :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#815299 Ρε παιδιά απορώ τι συζητάμε ακόμα .Αναλογικά η Αθήνα επρεπε να έχει καμία 10αρια γραμμές μετρό για να αρχισει να γίνεται κάτι μαζί με τραμ της προκοπής.
Χωρίς αμάξι ενδέχεται ούτε σε νοσοκομείο να μη μπορείς να πας.Τα περισσότερα είναι στο κέντρο σε μια ακτίνα 3 -4 km,τα δύο παιδιατρικά δίπλα δίπλα και άλλο ένα στη Πεντέλη στο βουνό.
Μιλάμε για τρελό όραμα για το μέλλον.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#815302 Εγώ πάντως σας υπόσχομαι να μην το αναφέρω ξανά!
Η μόνη λύση ένα αμάξι ο καθένας λοιπόν, το πρόβλημα είναι πως σε λίγο δεν θα κουρεύουμε να το αγοράσουμε ή να το συντηρήσουμε, αλλά τι να κάνουμε;
Συνεχίζουμε όπως είμαστε, τι έχουμε, μια χαρά παιδιά είμαστε.
:s_shout
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kostis20 έγραψε:Ρε παιδιά απορώ τι συζητάμε ακόμα .Αναλογικά η Αθήνα επρεπε να έχει καμία 10αρια γραμμές μετρό για να αρχισει να γίνεται κάτι μαζί με τραμ της προκοπής.
Χωρίς αμάξι ενδέχεται ούτε σε νοσοκομείο να μη μπορείς να πας.Τα περισσότερα είναι στο κέντρο σε μια ακτίνα 3 -4 km,τα δύο παιδιατρικά δίπλα δίπλα και άλλο ένα στη Πεντέλη στο βουνό.
Μιλάμε για τρελό όραμα για το μέλλον.

Αυτό στο βουνό όμως βολεύει πολύ εμάς.
Παρκάρεις μέσα, δεν έχει ουρές ποτέ, έχει καλούς γιατρούς, αν όλα πάνε καλά , έχει σουβλάκια μόλις βγεις στον κεντρικό, όλα τα καλά μαζί.

@ ΗΦ, μπορείς να πουλήσεις το αυτοκίνητο, να μείνεις με ένα και να δοκιμάσεις να αποκτήσεις δική σου εμπειρία, αφού δεν δέχεσαι την δική μας.
Αν δεν θες να πουλήσεις, παρέδωσε πινακίδες, γίνεται ηλεκτρονικά πλέον.

.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kostis20 έγραψε:Ποια γραμμή μετρό πάει?
Αυτή που πάει και στα άλλα Παίδων.

Κωστή, υποτίθεται ότι η γραμμή 4, η προέκταση της Κύμης, οι επεκτάσεις των υπολοίπων γραμμών θα ξεκινούσαν αμέσως μετά τους ΟΑ το 2004.
Αν είχε συμβεί έτσι από το 1015-16 θα ζούσαμε σε άλλη πόλη.
Τώρα μέχρι να γίνουν όλα αυτά θα χρειάζονται κι άλλα γιατί δεν θα φτάνουν.

Ο σχεδιασμός θα έπρεπε να είναι τι θα χρειαζόμαστε σε 10 χρόνια να το φτιάξουμε σε 8.
Όχι το ανάποδο συν 4 χρόνια καθυστερήσεις.

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#815319 Το ξέρω Νίκο μου...Τι να πω..
Ακόμα βέβαια και το 2004 να γινόντουσαν όλα αυτά πάλι καθυστερημένοι θα ειμασταν...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#815359 Για την Κύπρο αποκλείεται να ισχύει αυτό, πρέπει να είναι πιο κοντά στο 700-800/1000 με ελάχιστες συγκοινωνίες και αδύνατο περπάτημα ειδικά το καλοκαίρι.

Γενικά κάθε ενήλικο μέλος οικογένειας έχει και το αυτοκίνητο του.