Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#815175 Δηλαδή το να ψωνίζεις από ΣΜ, γίνεται με τα πόδια??.
Το να πάω ναι φυσικά και να γυρίσω, το κάνω και εγώ, αλλά να κουβαλήσει τα πράγματα???
Θα πεις ίσως να σου τα φέρουν αλλά δεν γίνεται πάντα.
Το λέω εγώ που κάνω καθημερινά γύρω στα 7000 βήματα για περπάτημα κάθε είδους.
Αυτές τις μέρες έχω 5 οχηματα κάτω από το σπίτι!!! Τα γνωστά 3 δικά μας 2 άτομα, και του γιου μου το μίνι και ένα σμαρτ της κοπέλας του, που πήγαν Λευκάδα. Έκαναν 3.5 ώρες από το δακτυλίδι με ενα 430 bmw. Γρήγορα πλέον με τους νέους δρόμους εκεί.

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#815190 Εχουμε μια πόλη 5,5 εκ που ζει δλδ ο μισός πληθυσμός μιας χώρας 10 εκ. :dizzy:
Επίσης σε αυτη τη πόλη εχουν τσιμεντωθεί τα πάντα χωρίς να ακολούθούνται ούτε στοιχειώδεις κανόνες ενω ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανήκει στα ζώα...Τέλος όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 150 χρόνων είναι για τα μπάζα.
Τι μπορεί να πάει στραβά? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Εννοώ πως ό,τι έχω χρειαστεί, είναι το πολύ 10 λεπτά περπάτημα από το σπίτι μου, πράγμα που σημαίνει πως δεν χρειάζομαι συνήθως το αυτοκίνητο παρά για να πάω στην δουλειά ή για να πάω μια βόλτα. Προφανώς δεν το θεωρώ ξεχωριστό, το βρίσκεις σε 100αδες άλλα μέρη, απλώς στο προηγούμενο σπίτι δεν το είχα τόσο εύκολο και τώρα που το έχω, το εκτιμώ πολύ.
Με ένα ποδήλατο πιάνεις ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις επίσης, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το χρησιμοποιούμε τόσο πολύ.

To προηγουμενο σπιτι μου στην Καλογρεζα ηταν αυτο ακριβως που λες, για την ακριβεια στα 5 λεπτα απο το σπιτι ειχα ΣΜ, φουρνους, φαρμακεια, κεντρο εξετασεων, ρουχα, παπουτσια, οπτικα, τραπεζα, κλπ. Ωραια μεν αλλα ειχε φασαρια γιατι σε μια περιοχη με αγορα ερχονται κι απο μακρυτερα. Τα βραδια δε μαζευονταν στην πλατεια πισω νεαροι με μηχανακια και αραζανε με αποτελεσμα κι αλλη φασαρια.

Στο τωρινο εχει τα αναγκαια μεν αλλα δεν εχει εμπορικα, πρεπει να παω στο κεντρο. Ασυγκριτη η ησυχια και η ευκολια να βρεις να παρκαρεις, να κυκλοφορησεις πεζος, κλπ
Δεν εχει ΣΜ, εχει μινι ομως που καλυπτει το "μου τελειωσε αυτο, ξεχασα να παρω εκεινο".

Αυτο ομως που ειχαν και οι δυο περιοχες ειναι στενα πεζοδρομια με κολωνες, δεντρα χαμηλα κλαδεμενα για πυγμαιους, ανωμαλα, με φρεατια και οποια βλακεια σκεφτει κανεις να βαλει επανω.
Με αποτελεσμα να κυκλοφορεις στο δρομο ειδικα με καροτσι μωρου με ο,τι σημαινει αυτο.

Αυτο δυστυχως δεν αλλαζει, θα πρεπει να στενεψουν οι δρομοι, να χασουν μια σειρα παρκαρισμενα για να φτιαχτει και αυτο καμια κυβερνηση, κανενας δημος δεν θα κανει ποτε!
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#815210 Σχεδόν όλες οι γειτονιές έχουν αυτές τις ευκολίες. Στην επαρχία δε ακόμα περισσότερο.

Εδώ στα Βριλήσσια στο δεκάλεπτο εχεις μανάβη, σούπερ, φαρμακείο, σούπερ αλλά όχι ποικιλία. Στην Πάτρα πχ στο δεκάλεπτο έχεις όλα τα επι δέκα.

Ολ αυτά δεν βοήθησαν στην μικροκινητικοτητα εδώ και 30 χρόνια που ισχύουν.

Το πρόβλημα είναι ότι η νούμερο ένα μετακίνηση που είναι προς και από την δουλεια δεν μπορει να γινει. Είναι αν σου τύχει ένα έκτακτο και θες να πας παραπέρα δεν υπάρχει τρόπος.

Πως θα πας να βοηθήσεις την αδερφή σου, τους γονείς σου. Πως θα είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να πας το παιδί στο γιατρό; Τα έχουμε ξαναπεί βέβαια αλλά επειδή την φωνή της λογικής με τα σημερινά δεδομένα τα είπες χλευασμό τα επαναλαμβάνω

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#815217 Πέρα από τα έκτακτα, υπάρχουν και τα πόμολα Κόναν.

Δραστηριότητες παιδιών ( εκεί ναι, μιλάμε για πραγματικη χλεύη), εργασία, σούπερ μάρκετ ( εκτός και αν ψωνίζεις αποκλειστικά μόνο από ένα, τα πάντα ), διασκέδαση, αναψυχή. Δεν εξοβελιζεται η ιδέα της αυτοκίνησης μετά από έναν αιώνα και, επειδή απλά...ετσι. Ιδίως σε τριτοκοσμικές χώρες οπως Ιλαντα. Κατά τα άλλα, Λα Λα Λαντ, απλά είναι Σάββατο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bibendum έγραψε:Σχεδόν όλες οι γειτονιές έχουν αυτές τις ευκολίες. Στην επαρχία δε ακόμα περισσότερο.

Εδώ στα Βριλήσσια στο δεκάλεπτο εχεις μανάβη, σούπερ, φαρμακείο, σούπερ αλλά όχι ποικιλία. Στην Πάτρα πχ στο δεκάλεπτο έχεις όλα τα επι δέκα.

Ολ αυτά δεν βοήθησαν στην μικροκινητικοτητα εδώ και 30 χρόνια που ισχύουν.

Το πρόβλημα είναι ότι η νούμερο ένα μετακίνηση που είναι προς και από την δουλεια δεν μπορει να γινει. Είναι αν σου τύχει ένα έκτακτο και θες να πας παραπέρα δεν υπάρχει τρόπος.

Πως θα πας να βοηθήσεις την αδερφή σου, τους γονείς σου. Πως θα είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να πας το παιδί στο γιατρό; Τα έχουμε ξαναπεί βέβαια αλλά επειδή την φωνή της λογικής με τα σημερινά δεδομένα τα είπες χλευασμό τα επαναλαμβάνω

Έγραψα πως τα βρίσκεις σε 100αδες άλλες γειτονιές ήδη. Η Πάτρα, κάθε άλλο παρά καλό παράδειγμα για μένα, καλύτερη σε σχέση με τα Βριλήσσια, όχι πραγματικά καλή όμως.
Φωνή λογικής τι ακριβώς είναι; Γιατί και ο 224v θεωρεί φωνή λογικής το να παρκάρει κάτω από το σπίτι του 5 αυτοκίνητα αυτήν την στιγμή (ενώ κανονικά έχουν 3, για δύο οδηγούς).
Πριν 40 χρόνια η κάθε οικογένεια είχε 1 αμάξι, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά, πώς τα καταφέραμε και κάναμε τις δουλειές;
Η μικροκινητικότητα έρχεται να περιορίσει τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, όχι να τις καταργήσει. Και για να δουλέψει, θέλει πολλά άλλα να γίνουν, έχουν αναφερθεί πολλές φορές ήδη.
Από εκεί και μετά, αν ο καθένας θεωρεί δικαίωμά να παρκάρει όπου γουστάρει, όσα αυτοκίνητα θέλει, είναι μια άλλη κουβέντα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#815231 Θέλω να το βγάλω από μέσα μου

Οπότε ακούω για μικροκινητικοτητα, φαντάζομαι μικρά ανθρωπάκια με ομοιόμορφο ντύσιμο να τρέχουν ασκοπως πέρα δώθε με κουρδιστά μικρά αυτοκινητάκια.
Άβαταρ μέλους
By g8777
saxon_747 έγραψε:Θέλω να το βγάλω από μέσα μου

Οπότε ακούω για μικροκινητικοτητα, φαντάζομαι μικρά ανθρωπάκια με ομοιόμορφο ντύσιμο να τρέχουν ασκοπως πέρα δώθε με κουρδιστά μικρά αυτοκινητάκια.

Ε, σε λιγα χρονια που η μικροκινητικοτητα θα μεταφραζεται "δεν μπορω να παω στο Πανοραμα να πουλησω κανα κιλο φασολια απο την καροτσα" :iconcool: θα συνειδητοποιησεις οτι η ζωη ξεπερναει την φαντασια. :whistlink:

Γιου φακιν πλεμπ.

Ντάη.

Ρότ.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#815264 Φωνή της λογικής είναι ότι αν είσαι ενεργός πολίτης θες να εχεις ένα γαμω αυτοκίνητο ανά ενήλικα έτσι όπως ειναι δομημένες οι πόλεις και τα μέσα.

Εχεις πεζοδρομιο; Όχι
Έχεις χώρο για καρότσι; Όχι
Εχεις τροπο να πας στην δουλεια με μέσα; Πλην εξαιρέσεων όχι
Εχεις τροπο να καλύψεις κοινωνικές ανάγκες με μέσα; Πλην εξαιρέσεων όχι

Όταν γίνουν ναι τα παραπανω να τότε θα μπορεί να γίνει συζήτηση

< >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#815267 Χωρίς ένα αυτοκίνητο/δίκυκλο ανά γονιό, δε γίνεται δουλειά... Ότι και να λέμε...

Δευτέρα -Τεταρτη η σύζυγος είναι στη δουλειά (με αμάξι). Κι ο υποφαινουμενος ξεκινάει 16:40 από τη δουλειά (Άλιμο) για να πάει σπίτι 16:50 (Παλαιό Φάληρο), να πάρει τον μικρό και να τον πάει για τένις 17:00 (Άλιμο). Χωρις ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο το παραπάνω μαξ εικοσαλεπτο σενάριο θα ήθελε 1+ ώρα. Και μιλάμε για μια δραστηριότητα μόνο (1η δημοτικού). Πού να μεγαλώσει κιόλας...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#815269 Προλαβαινεις να γυρισεις σπιτι μεχρι να τελειωσει το τεννις ή περιμενεις εκει? Και τα 2 ενδεχομενα εξισου σκληρα μου ακουγονται. Βασικα ειμαι πεπεισμενος πως ο βασικοτερος λογος που η αθηνα πλεον ειναι πηγμενη μεχρι τις 9 το βραδυ ειναι αμοιροι γονεις που τρεχουν τεννις/φροντιστηριο/πιανο/σπιτια φιλων κλπ κλπ. Αλλα θα μας φτιαξει η μικροκινητικοτητα, θα τα φερει ολα σε μια ακτινα 10 λεπτων απο το σπιτι να τα πηγαινουμε με ηλεκτρικο πατινι :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Chris έγραψε:Προλαβαινεις να γυρισεις σπιτι μεχρι να τελειωσει το τεννις ή περιμενεις εκει? Και τα 2 ενδεχομενα εξισου δυσκολα μου ακουγονται. Βασικα ειμαι πεπεισμενος πως ο βασικοτερος λογος που η αθηνα πλεον ειναι πηγμενη μεχρι τις 9 το βραδυ ειναι αμοιροι γονεις που τρεχουν τεννις/φροντιστηριο/πιανο/σπιτια φιλων κλπ κλπ

Αυτο ειναι, ναι.
Αποδειξη;
Στις διακοπες του Πασχα που γονεις δεν πανε τα παιδια το πρωι σχολειο και εκπαιδευτικοι δεν κυκλοφορουν, το πρωι στην Πατησιων εβαζα μεχρι και 4η :lol: :lol:

Προσωπικα εμενα το αμαξι μου ελυσε τα χερια. Γιατι οπου επρεπε να παω τον μικρο χρειαζομουν κρανος και μπουφαν μηχανης μαζι και επειδη δεν χωρουσαν στο σκουτερ επρεπε να κανονιζω με την συζυγο ποτε θα ειναι διαθεσιμο το αμαξι. Μονο αν φευγαμε απο το σπιτι ηταν ευκολο. Στα εκτακτα επρεπε να κανω υπολογισμους

Πλεον με παιρνει ενα τηλεφωνο ακομα και στον δρομο να ειμαι και τον μαζευω απο οπουδηποτε, παω για ψωνια, κλπ
Άβαταρ μέλους
By 224v
#815274 Γρήγορη, από τα 5 οχηματα τα 2 είναι στο δρόμο, υπάρχει απλετο πάρκινγκ στη πιλοτις και το οικόπεδο της πολυκατοικίας, ευτυχώς!!!

.