Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#815188 Προσφορά και ζήτηση λέγεται. Η αλφαβήτα δηλαδή.
Αν δεν βρίσκει στα λεφτά που δίνει αρχικά, θα πρέπει να δώσει κι άλλα. Τόσο απλό είναι.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#815203 Pay peanuts, get monkeys.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Chris έγραψε:Θελει και δανειο για σπιτι ο αλλος, δε ντρεπεται λιγο. Στο νοικι μωρη πλεμπα μια ζωη, ποιος εισαι?
Ας ήτανε μάγκας ο μπαμπάς, θείος, παππούς, προπάππους, γκόμενος, sugar daddy whatever να στα κληροδοτήσει στην τελική
Άβαταρ μέλους
By NickTG
224v έγραψε:Από τον περίγυρο μου που δεν είναι εργοστασιαρχες καπιταλιστες κλπ, έχουν μια δραστηριότητα μικρής εμβέλειας, που όμως χρειάζονται 1 η 2 υπαλλήλους, αξιόπιστους,που να καταλαβαίνουν αυτό που τους εξηγείς, και να το εκτελούν χωρίς συνεχή επίβλεψη, ακούω ότι δεν βρίσκουν. Τα χρήματα δεν είναι ο βασικός, αλλά σίγουρα δεν θα στηριχτεί να πάρει και δάνειο σπιτιού!!!, ως απλός υπάλληλος.
Για τον τουρισμό είναι πρόβλημα γιατί χρειάζονται και σχετική εκπαίδευση εμπειρία που δεν υπάρχει πάντα..
Εκμεταλευτες φυσικά υπάρχουν πάντα, αλλά αυτοί δεν θα το πάνε μακρυά το μαγαζί...

.

Τι πρέπει να είσαι για να πάρεις δάνειο σπιτιού? :hmmm:
Γενικά είναι απλά τα πράγματα. Αν πλήρωναν αυτά που έπρεπε θα έβρισκαν.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#815223 Γενικώς παίζουν τα πάντα έξω ε.

Και κακοί εργαζόμενοι και αεροπαρμενοι εργαζόμενοι και άνθρωποι που δεν έχουν επίγνωση το τι κάνουν.

Ερχεται ο άλλος στο interview και το παιζει κάμποσος και δεν μπορεί να σου περιγράψει τις αρμοδιότητες της θέσης του.

Ερχεται κάποιος άλλος σου έχει αραδιάσει 100 πράγματα στο cv καιγόταν φτάσει η κουβέντα εκεί ξέρεις αυτά τα εκανα στην σχολή αλλά δεν ξέρω τιποτα τωρα. Εκεί πες είναι και λιγο καλή παιδεία σύνταξης βιογραφικού που πηγάζει από την κακή παιδεία των εταιρειών που βγάζουν θεσεις με θέλω τα πάντα όλα.

Ερχεται ένας άλλος και σου λεει στο πρώτο δεκάλεπτο έχω κάνει courses παπάδες να μάθω πράγματα και μετά τον ρωτάς στο 45 και σου απαντάει λάθος.

Όποτε όλοι αυτοί θα κράζουν τον κακο εργοδότη. Και μάλλον έχουμε περάσει οι περισσότεροι από εμάς από αυτή τη φάση.

< >
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#815227 Πάντως, η σύζυγος πρόσφατα έψαξε -και βρήκε- δουλειά με πολύ καλύτερα χρήματα, από το 2019 που ήταν στην αγορά εργασίας τελευταία φορά.

Σε άλλους τομείς, και κυρίως στις οικοδομές, ψάχνουν κόσμο να δουλέψει είτε ως εργάτες είτε ως ειδικευμένοι (ηλεκτρολόγοι, μονωσάδες, υδραυλικοί, μηχανολόγοι, αλουμινάδες κλπ) και δεν βρίσκουν.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#815229 Σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο και περίγυρο, παρατηρώ κι εγώ μια μικρή βελτίωση (ανύπαρκτη φυσικά εν συγκρίσει με το inflation rate, μα φευ) στην κατάσταση με τις αποδοχές. Το αυτό και για το κομμάτι της ύπαρξης απασχόλησης και potential απασχόλησης. Ουσιαστικά πήγα από το να φτύνω αίμα για να βρω εργασία πριν από λίγα χρόνια, στο φέτος που για πρώτη φορά βρέθηκα να έχω προτάσεις (και το θράσος να λεώ όχι :lipsealed: ).

Δε γνωρίζω τί παίζει σε άλλους κλάδους και δη περί υπαλλήλων, ίσως όμως οι άνθρωποι να έχουν κι αυτοί τη δυνατότητα για πρώτη φορά μετά από πολλά φεγγάρια να κάνουν συμφέρουσες αναφορικά με συνθήκες και αποδοχές επιλογές. Ίσως χρειαστεί κάποιοι παιχταράδες που (λένε ότι) ψάχνουν προσωπικό ν' αφουγκραστούν την πιθανότητα μιας τέτοιας νέας πραγματικότητας. Ίσως.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
bibendum έγραψε:Γενικώς παίζουν τα πάντα έξω ε.

Και κακοί εργαζόμενοι και αεροπαρμενοι εργαζόμενοι και άνθρωποι που δεν έχουν επίγνωση το τι κάνουν.

Ερχεται ο άλλος στο interview και το παιζει κάμποσος και δεν μπορεί να σου περιγράψει τις αρμοδιότητες της θέσης του.

Ερχεται κάποιος άλλος σου έχει αραδιάσει 100 πράγματα στο cv καιγόταν φτάσει η κουβέντα εκεί ξέρεις αυτά τα εκανα στην σχολή αλλά δεν ξέρω τιποτα τωρα. Εκεί πες είναι και λιγο καλή παιδεία σύνταξης βιογραφικού που πηγάζει από την κακή παιδεία των εταιρειών που βγάζουν θεσεις με θέλω τα πάντα όλα.

Ερχεται ένας άλλος και σου λεει στο πρώτο δεκάλεπτο έχω κάνει courses παπάδες να μάθω πράγματα και μετά τον ρωτάς στο 45 και σου απαντάει λάθος.

Όποτε όλοι αυτοί θα κράζουν τον κακο εργοδότη. Και μάλλον έχουμε περάσει οι περισσότεροι από εμάς από αυτή τη φάση.

< >
Σωστός

Πριν μερικούς μήνες προσέλαβα άτομο για θέση b2b πωλησεων με καλή προϋπηρεσία και "περγαμηνές", συμφωνήσαμε σε αμοιβή, απολαβές, bonus, ωράρια και αντικείμενο εργασίας, αναλυτικό job description.

Δευτέρα 09:00 εμφανίστηκε για να αναλάβει καθήκοντα, (να εκπαιδευτεί βασικά - επί πληρωμή) στις 10:30 παραιτήθηκε. Ο λόγος ήταν ότι ήθελε να πουλάει συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων και όχι τα υπόλοιπα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
saxon_747 έγραψε:
bibendum έγραψε:Γενικώς παίζουν τα πάντα έξω ε.

< >
Σωστός

Πριν μερικούς μήνες προσέλαβα άτομο για θέση b2b πωλησεων με καλή προϋπηρεσία και "περγαμηνές", συμφωνήσαμε σε αμοιβή, απολαβές, bonus, ωράρια και αντικείμενο εργασίας, αναλυτικό job description.

Δευτέρα 09:00 εμφανίστηκε για να αναλάβει καθήκοντα, (να εκπαιδευτεί βασικά - επί πληρωμή) στις 10:30 παραιτήθηκε. Ο λόγος ήταν ότι ήθελε να πουλάει συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων και όχι τα υπόλοιπα.

Ναι αλλά δάνειο για σπίτι θέλει κι αυτός και στο τέλος ξέρεις ότι θα λέει στον περίγυρό του πήγα για δουλειά και ο εργοδότης ήταν μ@λακας, αλλά μου είπε αλλά έκανα

Ο δικαιωματισμος έχει ξεφύγει στις μέρες μας, βλέπεις αγγελία που σου κάνει, πας σε συνέντευξη σου κάνουν, πιάνεις δουλειά και μετά αρχίζεις τις απαιτήσεις εκτός από τα απολύτως φυσιολογικά και υποχρεωτικά όπως ο σεβασμός προς το πρόσωπό σου και ο ικανοποιητικος μισθός.

Χθες είχαμε κουβέντα με το HR γιατί παραπονέθηκαν ότι το IT τους παίρνει τηλέφωνο και τυχαίνει να είναι σε άδεια. Αυτό ενοχλεί το wellbeing τους λέει

Βέβαια όταν κάνουν την χοντρόμ@λακια τους και παίρνουν στα κινητά εκτός ωραρίου δεν υπάρχει θέμα για το δικό μας wellbeing.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
dimik έγραψε:Χθες είχαμε κουβέντα με το HR γιατί παραπονέθηκαν ότι το IT τους παίρνει τηλέφωνο και τυχαίνει να είναι σε άδεια.

Ρούκι μιστέικ. Όταν είμαστε σε άδεια ξεκινάμε από το αθόρυβο και φτάνουμε και σε μπλοκάρισμα επαφών. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε:Χθες είχαμε κουβέντα με το HR γιατί παραπονέθηκαν ότι το IT τους παίρνει τηλέφωνο και τυχαίνει να είναι σε άδεια. Αυτό ενοχλεί το wellbeing τους λέει

Βέβαια όταν κάνουν την χοντρόμ@λακια τους και παίρνουν στα κινητά εκτός ωραρίου δεν υπάρχει θέμα για το δικό μας wellbeing.

Αν δεν είναι στο συμβόλαιο σας τότε δεν υπάρχει και λόγος να απαντήσεις.

Κατά τα άλλα δίκιο έχουν εφόσον είναι σε άδεια αλλά μπορούν πολύ εύκολα να μην το σηκώσουν. Άλλωστε ο άλλος που παίρνει τηλέφωνο δεν μπορεί να γνωρίζει αν λείπεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#815280 Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Το πρόβλημα είναι ότι τα laptops πρέπει να έχουν compliance rate >95% που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν όλα τα απαραίτητα updates που στέλνουμε τακτικά. Το compliance rate συμπεριλαμβάνεται και στα KPIs μας.

Εμείς βλέπουμε από τα reports ποια είναι non compliant και ψάχνουμε τον user στο γραφείο, αν δούμε ότι είναι offline στέλνουμε ένα SMS απλά να ενώσει το λαπτοπ στο ίντερνετ και να το αφήσει ενωμένο μερικές ώρες, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο ούτε καν login.

Αν δεν απαντήσει στο SMS και την επόμενη μέρα το λαπτοπ φαίνεται πάλι στα reports παίρνουμε ένα τηλ.

Μπορεί πολύ απλά να απαντήσει στο SMS λείπω με άδεια θα το ανοίξω την τάδε του μήνα και τελειώνει εκεί η ιστορία.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν και laptops τα οποία απλά δουλεύουν από το σπίτι και για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνουν updates, αυτοί πρέπει να τα φέρουν να τα δούμε.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος είναι με άδεια και ποιος wfh οπότε είμαστε αναγκασμένοι να ενοχλούμε.
Προφανώς στα snowflakes δεν άρεσει να παίρνουν ούτε SMS μας γράφουν στα παλιά τους παπούτσια και μετά με το τηλ ενοχλούνται ακόμα περισσότερο.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αν το wellbeing είναι ανώτερο από το security αναλαμβάνουν γραπτώς την ευθύνη, μας το βγάζουν από τα KPIs και δεν χάνουμε κι εμείς τον χρόνο μας.

edit: ανήμερα της γιορτής μου 8 το βράδυ χτυπάει τηλ από ανώτατο στέλεχος, σηκώνω κι εγώ γιατί λογικά για ευχές παίρνει, αφού μου εύχεται μου λέει "να σου πω το garmin ρολόι μου δεν δείχνει τα ίδια βήματα με το iphone ξέρεις γιατί;"

Αυτά τα πράγματα δεν μπαίνουν συγκεκριμένα στα συμβόλαια, μπαίνουν γενικολογιες για να είναι καλυμμένοι.

Φυσικά πλέον εκτός ωραρίου σηκώνω το τηλ μόνο αν έχω όρεξη.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε:Μπορεί πολύ απλά να απαντήσει στο SMS λείπω με άδεια θα το ανοίξω την τάδε του μήνα και τελειώνει εκεί η ιστορία.

Ίσα ίσα αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μια χαρά απλά είναι τα πράγματα.
Προφανώς αυτό δεν το θεωρώ ενόχληση.
Άβαταρ μέλους
By dimik
NickTG έγραψε:
dimik έγραψε:Μπορεί πολύ απλά να απαντήσει στο SMS λείπω με άδεια θα το ανοίξω την τάδε του μήνα και τελειώνει εκεί η ιστορία.

Ίσα ίσα αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μια χαρά απλά είναι τα πράγματα.
Προφανώς αυτό δεν το θεωρώ ενόχληση.

Αυτό πες τους σε αυτούς που έχουν το θράσος να κάνουν παράπονα στο HR. :protest: