Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#814865 Αισιως κλεισαμε 5 χρονια (+ 7 μερες) και 98000χλμ συμβιωσης με το XC60 D5. Εκτος των αναλωσιμων χρειαστηκε μονο αλλαγη ο αισθητηρας σταθμης του δοχειου πλυστικου (θυμιζω δουλευε κανονικα απλα αναβε μονιμα η ενδειξη οτι ηταν αδειο μετα απο ενα γεμισμα-καλυφθηκε στην εγγυηση), και μια σωληνα μεταλλικη του EGR η οποια τρυπησε και υπο προυποθεσεις εφερνε καυσαερια στην καμπινα (επισης στην εγγυηση).

Εκτος των παραπανω χρειαστηκε η τοποθετηση μιας ροδελας στο κουρτινακι της οροφης, το οποιο οταν εκλεινε, περιπου στη μεση της διαδρομης εκανε ενα τριξιμο (υπηρχε καμπανια) και η αλλαγη των αμορτισερ του πορμπαγκαζ, για τα οποια υπηρχε ανακληση (δεν ειχε παρουσιασει κανενα προβλημα).

Τον τελευταιο 1,5 χρονο το χρησιμοποιειω και καθημερινα σε αστικες μετακινησεις με αποτελεσμα να εχει ανεβει η συνολικη μεση στο 8,96 αν και παραμενει οικονομικοτερο του 118i για τη διαδρομη προς/απο το γραφειο.

Γενικα μια απροβληματιστη συμβιωση μεχρι στιγμης. Αν και φυσικα ο ενθουσιασμος των πρωτων χρονων εχει φυγει, εξακολουθει να ειναι ενα εξαιρετικο ευχαριστο περιβαλλον με τα θετικα και αρνητικα που ειχε επιδειξει απο τον πρωτο καιρο, κατι που δυσκολευει (μαζι και με τις τρομερες αυξησεις τιμων) την επιλογη του αντικαταστατη του.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Anonymous Founder έγραψε:Σωστή επιλογή το diesel αντί του hybrid;

Ναι αλλα και οχι...και δεν ειναι διπλωματικη απαντηση.
Οταν αγοραστηκε η χρηση στην πολη ηταν ελαχιστη εως ανυπαρκτη αφου στο γραφειο μεχρι το 2020 πηγαινα με τα ποδια. Και οντως καναμε 20-22Κ χλμ το χρονο με το 80% σε ταξιδια.

Σημερα με τις υποχρεωσεις των παιδιων που δεν προλαβαινουμε να παμε πουθενα και με την αναγκη καθημερινης χρησης μεσα στην πολη, το υβριδικο θα ηταν καλυτερη επιλογη.

Βεβαια μιλαμε για το ΜΥ23 το οποιο εχει τεραστιες διαφορες με το ΜΥ18, που αν υπηρχε τοτε μπορει και να το προτιμουσα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#814883 Για τι κοστος παραπανω μιλαμε να παρεις ενα αντιστοιχο υβριδικο σημερα?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Zeus έγραψε: κατι που δυσκολευει (μαζι και με τις τρομερες αυξησεις τιμων) την επιλογη του αντικαταστατη του.

ετοιμος για τεζλα εισαι. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By NiTse
dimviii έγραψε:
Zeus έγραψε: κατι που δυσκολευει (μαζι και με τις τρομερες αυξησεις τιμων) την επιλογη του αντικαταστατη του.

Υπεραποσβέσεις loading ...... :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Zeus
GTS έγραψε:Για τι κοστος παραπανω μιλαμε να παρεις ενα αντιστοιχο υβριδικο σημερα?

Εφτιαξα μια GLC 300de, best of both worlds δηλαδη, 115K που δεν εχει κανενα νοημα!

Ενδεικτικα εφτιαξα κι ενα Q8 60 TFSIe στα 154Κ οταν το Q8 e-tron αντιστοιχα βγηκε στα 125Κ που με την επιδοτηση θα ειναι 117Κ! Τεραστια διαφορα!

dimviii έγραψε:

:s_dunno Το σιγουρο ειναι οτι με τις μειωσεις και την επιδοτηση βγαινει σχεδον τζαμπα η αλλαγη. Αλλα ουτε μεχρι Καλαμπακα δεν παμε χωρις σταση :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Zeus έγραψε:Αλλα ουτε μεχρι Καλαμπακα δεν παμε χωρις σταση :hmmm:

10 λεπτάκια στάση στην Αταλάντη μόνο, να πάρεις έναν :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814967 370 χλμ περίπου, νομίζω φτάνεις άνετα με λογική ταχύτητα χωρίς στάση με ένα Tesla MY. Με M3 LR θεωρώ εντελώς άνετα, αλλά δεν συγκρίνονται οι χώροι με το XC60.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814970 Ναι, με λογικές ταχύτητες γίνεται. Εγώ είχα χρειαστεί το 30% της μπαταρίας με μέση 90 km/h (και max 122 km/h) μέχρι Αταλάντη και 52% ακόμη μέχρι Καλαμπάκα (Avg 82 km/h, Max 117 km/h). Βράδυ, με βροχή.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#814973 Τα 550 αυτονομία δηλαδή με τι μέση ταχύτητα βγαίνουν;;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814975 Λογικά αν πας με τα όρια, κάτι που δεν είναι παράλογο αν μιλάμε για ένα οικογενειακό.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#814977 Δεν ξερω τι σημαινει λογικη ταχυτητα για τον καθενα. Εγω βαζω σταθεροποιητη στα 138 και ανεβαινοντας σβελτα Δομοκο κανω 3ω 15' εως 40' αναλογα την κινηση, την ωρα κτλ απο Γλυφαδα (το αναφερω παντα γιατι προσθετει 20' τουλαχιστον). Μιλαμε για μεση απο 110-120, επομενως το 82 που λες Σπυρο ειναι συγκλονιστικα αργο!

Στο ABRP βγαζει οντως μια σταση με 9' (που καφε δεν πινω αλλα οκ) για να φτασεις με το MY P με 20% μπαταρια, αλλα και χρονο 4ω 10' με 110χλμ/ω. Σε δοκιμες με 130 σταθερα το Υ LR βγαζει 360 δηλαδη πρακτικα δεν νομιζω να φτανουν 10' φορτιση...

Anyway, διαφημιζουν την ολοκληρωση του δρομου και οτι θα ειναι 3ω τα Τρικαλα, αλλα τελικα θα κανεις οσο και τωρα και παραπανω με τις φορτισεις. Τι να κανουμε, στο τελος θα συμβιβαστουμε.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
NiTse έγραψε:Τα 550 αυτονομία δηλαδή με τι μέση ταχύτητα βγαίνουν;;

Στην Ε.Ο. άνετα, αν πέσεις σε μποτιλιάρισμα :lol:
Μέσα στην πόλη είναι πολύ πιθανό να βγαίνουν.

Το δικό μου διαφημιζόταν με ~510km αυτονομία, αν θυμάμαι καλά, τα οποία σε αυτοκινητόδρομο φαντάζομαι βγαίνουν αν πηγαίνεις με 80 (δεν το έχω δοκιμάσει εννοείται).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814980 Ναι Κωνσταντίνε, ήταν πράγματι αργό, ιδιαίτερα το πρώτο κομμάτι για Αταλάντη (αν θυμάμαι καλά πήγαινα με 115 στο cc), αλλά ήταν και το πρώτο "ταξίδι", δεν υπήρχαν οι ταχυφορτιστές της Tesla στην Αταλάντη και δεν ήξερα ποιον θα βρω να φορτίζει στον μοναδικό φορτιστή που υπήρχε τότε, οπότε πήγαινα αρκετά συγκρατημένα. Βέβαια ήταν βράδυ και έβρεχε, οπότε δε νομίζω πως και με το lexus να ήμουν θα πήγαινα πιο γρήγορα, ιδιαίτερα μετά την Ε.Ο. (+ ότι μου ήταν άγνωστος ο δρόμος). Σίγουρα πάντως απαιτεί αυτόν τον συμβιβασμό που λες, ιδιαίτερα αν έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις σχετικά σβέλτα (ή αν δεν έχεις συνηθίσει να πηγαίνεις σχετικά αργά, να το πω διαφορετικά).