Τις τελευταιες ημερες, συζω πλεον με ενα μικρο λεοντα
Εκδοση στην οποια εχουν κανει καποιες εκπτωσεις, καθως απουσιαζει το ηλεκτρικο χειροφρενο και οι αυτοματοι υαλοκαθαριστηρες, αλλα απο την αλλη υπαρχουν οι νεες ανεσεις οπως αυτοματα φωτα, μεγαλη 10αρα οθονη με ΑΑ, υποβοηθηση λωριδας, προειδοποιηση για φρεναρισμα, cruise control
Εξωτερικη σχεδιαση φο-βε-ρη
Το αμαξακι ειναι πανεμορφο απο οποια γωνια και αν το δεις, ειδικα η μασκα με τα δοντια LED ειναι εκπληκτικη. Ακομη και σε μουντα χρωματα οπως μαυρο/γκρι. Το εχω δει σε κοκκινο και ειναι head turner
Καλοι χωροι και πορτ μπαγκαζ, εργονομικες μικροθηκες για τα παντα
Η αναρτηση μου αρεσε παρα πολυ, ειναι οσο-τοσο μαλακη
Το κιβωτιο, χειροκινητο 6αρι ειναι απλα καλο. Σε σχεση με το 6αρι του VAG εχει μεγαλυτερες διαδρομες, σε σχεση με το ιδιο 6αρι της Stellantis προηγουμενων ετων, εχει καλυτερη ακριβεια ειδικα στην εναλλαγη 1ης-2ας
Το τιμονι, ειναι η αληθεια το φοβομουν αρκετα, διοτι ηταν ο λογος που ειχα αποριψει το 3008 κατα την ερευνα αγορας μου. Νομιζω οτι εκανα λαθος. Με ξενισε στην αρχη για τις πρωτες βολτες, αλλα μολις βρηκα την θεση που μου ταιριαζει, ειναι απολαυση. Ειδικα ο τροπος να το πιανεις απο το φλατ ανω μερος, σου δινει απιστευτη ανεση στην οδηγηση.
ΟΚ, το "ανταλλαζεις" με μια μειωση ορατοτητας του κεντρικου καντραν, βλεπεις το 80%, αλλα γρηγορα συνηθιζεται. Στο κατω κατω δεν χρειαζεται να βλεπεις συνεχεια τα συνολικα χλμ
Το μοτερακι εμενα με αφησε αναυδο. Ροπατο, δεν σε κρεμαει, ελαστικο και αρκουντως δυνατο για να σε μεταφερει με ανεση. Κοντα στο σπιτι μου εχω μια μεγαλη ανηφορα, τουλαχιστον 40% κλιση, οποτε ολα τα αυτοκινητα που οδηγω εκει τα "δοκιμαζω". Εχω τον ιδιο κινητηρα στο Grandland (1.2/130), αλλα σε αυτη την καροτσα τον αισθανομαι πιο δυνατο
Και παμε στα αρνητικα
Η ηχομονωση πασχει, βεβαια πανω απο τα 120χαω. ΟΚ το συγκρινω με μεγαλυτερο μοντελο, παρολαυτα, το ραδιοφωνο θελει ενταση για να το ακους κανονικα. Ο ηχος δεν ειναι απο το μοτερ, με 6η απλα γουργουριζει υπεροχα, κυριως ο δρομος σου ερχεται στην καμπινα
Ενω εχει φυσικο κουμπι για το on/off του aircon, οι ρυθμισεις αλλαζουν μονο μεσω οθονης. Επισης, το SS κλεινει μονο μεσω οθονης και οχι φυσικου κουμπιου. Για εμενα που εχω συνηθισει να το κλεινω απο κουμπι, ειναι λιγο εκνευριστικο
Πισω κολωνες ειναι αρκετα φαρδεις, σου κοβει αρκετο παραθυρο, σε οπισθεν σου κρυβει αρκετα
Cruise Control, αντι να το ενσωματωσουν στα υπολοιπα χειρηστηρια του τιμονιου, το εχουν σαν 3ο λεβιε-γκουμουτσα κατω απο το φλας. Ημαρτον. Σχεδιαση που παραπεμπει σε αλλες δεκαετιες, θυμαμαι το ειχε το 206 του 2005
all in all, μια πολυ καλη προταση, ειδικα για μετακινησεις εντος πολης, δεν του λειπει τιποτα, ουτε εξοπλιστικα, ουτε απο χωρους, ουτε απο μοτερ, ουτε απο στησιμο. Απο εμενα ειναι ναι