Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Scotch έγραψε:το i3 αγοράστηκε με 25.000 στις € 30/12/2020 και αυτή τη στιγμή μου έχει εξοικονομήσει σε φόρους, τέλη, βενζίνες, ασφάλεια (αρνητικά) κλπ, κλπ, 22.000 €...

Θα ήθελα να μάθω σε σχέση με ποιό όχημα. Κάνε σε παρακαλώ μια ανάλυση γιατί το νούμερο μου φαίνεται εξωπραγματικό. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814621 @saxon_747: Σε σχέση με τη B170 που είχαμε. Αλλά το μεγάλο όφελος δεν έχει να κάνει με καύσιμα και τέλη (α, ξέχασα τα service πριν... οπότε πρόσθεσε 2-3 κατοστάρικα ακόμη τουλάχιστον), αλλά με τον φόρο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814630 Συγνώμη, δεν καταλαβαίνω. Εννοείς από τεκμήρια; Πώς σου γλίτωσε φόρο εισοδήματος (αν μπορείς να πεις και δεν μπαίνουμε σε περίεργα μονοπάτια); Πραγματικά είμαι περίεργος!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814631 Αποσβέσεις = έξοδο, άρα οι υπεραποσβέσεις = μεγάλο έξοδο, άρα γλιτώνω ακόμα περισσότερο φόρο στη δήλωσή μου. Αν ήταν π.χ. να πληρώσω 5.000 φόρο με τη δήλωσή μου, τώρα προσθέτοντας αυτό το μεγάλο έξοδο, έχω επιστροφή :)
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Anonymous Founder έγραψε:Συγνώμη, δεν καταλαβαίνω. Εννοείς από τεκμήρια; Πώς σου γλίτωσε φόρο εισοδήματος (αν μπορείς να πεις και δεν μπαίνουμε σε περίεργα μονοπάτια); Πραγματικά είμαι περίεργος!

Καμία σχέση με τεκμήρια.
Για κάθε 1€ που δίνεις για το ηλεκτρικό, το κράτος σου επιτρέπει (έως την αξια των 40Κ ΛΠΤΦ) να εκπίψεις 1.5€ από τα εξόδά σου
Άβαταρ μέλους
By g8777
Scotch έγραψε:
g8777 έγραψε:Απολύτως , μου συμβαίνει όλη την ώρα, ακόμα και κατά την ανάγνωση τοπικών στα φόρα.

Εσύ άσε, έχεις κάψει λαμπάκι προ πολλού :lol:

Nα το παλι!! :s_dunno

Απο την αναγνωση των τελευταιων ποστ λοιπον:

- τελικα δεν ειναι για ολους, ειναι σαν να εχεις ενα γιωτ δλδ. Σνιφ.

- Η περιβαλλοντικη συνειδηση και ο αλτρουισμος εξαντλειται στο χειλος της τσεπουλας. Σνιφ - σνιφ.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
g8777 έγραψε:
Scotch έγραψε:
g8777 έγραψε:Απολύτως , μου συμβαίνει όλη την ώρα, ακόμα και κατά την ανάγνωση τοπικών στα φόρα.

Εσύ άσε, έχεις κάψει λαμπάκι προ πολλού :lol:

Nα το παλι!! :s_dunno

Απο την αναγνωση των τελευταιων ποστ λοιπον:

- τελικα δεν ειναι για ολους, ειναι σαν να εχεις ενα γιωτ δλδ. Σνιφ.

- Η περιβαλλοντικη συνειδηση και ο αλτρουισμος εξαντλειται στο χειλος της τσεπουλας. Σνιφ - σνιφ.

Ρε g κ εγώ δε συμπαθώ την Tesla, κυρίως για τα επικίνδυνα claims του Elon κατά καιρούς σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση, αλλά τι πάει να πει δεν είναι για όλους? Τι στον σύγχρονο κόσμο είναι για όλους?

Κάποιος δεν έχει να πάρει μεταχειρισμένο sunny, άλλος οριακά μαζεύει για μτχ 15ετίας basic yaris κ.ο.κ, άλλος έχει εταιρικό σαν υπάλληλος και άλλος τίποτα. Κανένα καταναλωτικό αγαθό δεν είναι για όλους, ωστόσο αντικειμενικά αυτή τη στιγμή με το ισχύον καθεστώς, ένα Tesla οικονομικά βγάζει νόημα, από ένα εισόδημα και πάνω για κάποιους επαγγελματίες.
Δηλαδή γιατί τόσο κομπλεξ με αυτό που είναι και νομιμότατο και όχι π.χ. με κάποιον που αγοράζει από μαντρά με μαύρο χρήμα ένα τσουβαλι cayenne για όλο το σόι του?
Άβαταρ μέλους
By g8777
#814671 Το κομπλεξ θα το αναζητησεις σε αυτους που με τυφλο μενος ( sic) και αρκετη δοση κομπλεξισμου στο μειγμα , φτανουν στο σημειο να κρυφολοιδωρουν την πλεμπα .

Το θεμα Σωκρατες δεν ηταν ποτε η Τεσλα, η Απλ, η Αλφα. Το ζητημα ειναι τα τσολια γυρω μας.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#814672 Από καθαρά αισθητική άποψη όλα τα Tesla μοιάζουν μεταξύ τους και δεν μου αρέσουν ειδικά τα μαύρα. Ποιοτικά το λέτε και εσείς ότι πάσχουν σε λεπτομέρειες συναρμολογησης.
Τα Μazda αντιθέτως είναι όμορφα και με σχέδια που ξεχωρίζουν. Οι γενιές μας διαφερουν βέβαια άρα και οι ανάγκες μας, και η λογική μας.
Σε Mazda θα ρίξω την προτίμηση μου.

.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
Νίκος Παππάς έγραψε:
NiTse έγραψε:Νάτος και ο άλλος υποψήφιος. Καλά άμα έχεις αναγκαστικά δυο αυτοκίνητα νομίζω σε παίρνει άνετα για ηλεκτρικό το ένα.

Στην δικη μου δουλεια δεν δικαιολογειται αυτοκινητο επιβατικο. Μονο βανακι. Αυτοαπασχολουμενος μεν αλλα οχι ΕΕ

Για τον kostis πήγαινε το σχόλιο αλλά δεν είδα ότι παρεμβληθηκε το δικό σου.

Ρε G εγώ μέχρι τώρα είχα καταλάβει ότι είχες θέμα και με τα ίδια τα αυτοκίνητα όχι μόνο με τους ιδιοκτήτες, υποστηρικτές, Fanboys . Δεν είναι σταυροφορία το θέμα εκατέρωθεν. Εξάλλου δεν νομίζω να ισχυρίστηκε ποτέ κανένας ότι το έκανε για το περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#814677 Το περιβάλλον είναι ο ένας από τοτς 3 πυλώνες του Ναού της Βαβέλ.
0-100 και λεφτουλια οι άλλοι 2.

Μάντεψε σε ενδεχόμενο Mexican standoff μεταξύ των ποιά τσεπούλα θα θριαμβεύσει .

Τσεπούλα Σωκράτη. Σημείο αναφοράς.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#814680 Ειλικρινά δε κατανοώ το argument, αλλά ίσως υπάρχει κάτι προσωπικό που μου διαφεύγει.

Τι standoff να γίνει, κουβέντα γίνεται, μπορώ να έχω ένα αυτοκίνητο μεγάλο, σύγχρονο, ασφαλές, κατηγορίας BMW 3/X3, 400 ίππων να το χαρώ με την οικογένειά μου και στην τελική να μου έχει κοστίσει μόνο 20-25.000€? Τι θα πάω να πάρω με τα 20? i20 βασική έκδοση? :lol:

Και γιατί ακριβώς η τσεπούλα είναι κακό να προέχει? Ξέρουμε πως κάποιος την απέκτησε αδούλευτα ή / και παράνομα? :hmmm: